Eğitim

Ateş Yolu – Hayri Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ateş Yolu – Hayri Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ateş Yolu kimin eseri? Ateş Yolu kitabının yazarı kimdir? Ateş Yolu konusu ve anafikri nedir? Ateş Yolu kitabı ne konu alıyor? Ateş Yolu PDF indirme linki var mı? Ateş Yolu kitabının yazarı Hayri Özdemir kimdir? İşte Ateş Yolu kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Hayri Özdemir

Yayın Evi: Pera Kitap

İSBN: 6059971607

Sayfa Sayısı: 272


Ateş Yolu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Son aşama kuvvetli bir romanla karşı karşıyayız. Hayri Özdemir, bizlere bir polisiyeden fazlaca daha fazlasını aktarıyor Ateş Yolu’nda. Her şeyden ilkin diliyle, vaka akışıyla, kurgusuyla ve bu unsurları besleyen arka planın zenginliğiyle kuvvetli bir yapıya kavuşmuş kitap. Yazıya gönül veren, dil duygusu kuvvetli, yazmanın heyecanını tüm yönleriyle duyan yazar, bizlere de bu hissi aktarmayı ustalıkla başarıyor. Her bölümüyle yeni bir düğüm atan, bununla birlikte bir çözümün de ipuçlarına doğru bizleri çağıran yazarın aslolan hayranlık uyandıran yanı omurgayı besleyen ve sürükleyen, romanın ağırlık noktasını güçlendiren bir birikime haiz olması ve bu birikimi gene etkisinde bırakan bir üslupla bizlere sunması. Ateş Yolu’nda tarihin derinliklerinden, bilinmesi yalnızca kişinin merakına ve ilgisine kalmış ‘gizli alanlar’dan, yakın geçmişimize ve tam da bugünümüze ilişkin yaklaşımlardan, yorumlardan başka, bir de elbet aşkın o yakıcı tadını okuyoruz. Her okuyan başka bir açıdan görecek ve başka bir noktadan yakalayacak kitabı. O yüzden bir ihtimal bir kere okunup kaldırılacak bir kitap olmayacak Ateş Yolu. Son aşama sinematografik bir üslupla kaleme alınan eserde bir film okuyacaksınız bununla birlikte. Ve her sahnesiyle, her karesiyle hafızanızın en ‘korunaklı’ noktalarına seslenecek bu roman… Hayri Özdemir, bundan sonrasında yazacağı da merakla beklenen ve beklenecek bir yazar olarak yer edecek hayatınızda…


Ateş Yolu Alıntıları – Sözleri

  • Yaşam da ölüme hazırlanmak değil midir aslen?
  • Etrafta hissettiği kokular, çiçeklerden değil, annesinden.
    Hiçbir çiçek anne kadar güzel kokmuyor..
  • Tövbe..
    Ne kadar mukaddes bir kelime..
    Her şeyin başlangıcı, her günahın affı, her haramın helali tövbe…
  • Biz bilgisiz dediğimiz zaman, kesinlikle mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıkmış olduğu şeklinde asla okuma bilmeyenlerden de hakikati gören hakiki alimler çıkar.
  • Boşa geçmiş bir ömre vaktinden sonrasında ne istersen ekle, sonucu artık değiştiremeyeceğin bir hâldesin.
  • Yeryüzünde asla rastlantı diye bir şey yoktur! Her şeyin bir anlamı kesinlikle vardır. Bir karşılaşmanın, konuşmanın, okumanın, öğrenmenin aklına ne gelirse…
  • “Biz insanları tüm varlıkların en şereflisi olarak yarattık. Daha sonrasında aşağıların aşağısına attık. (Tin sûresi 4-5) “
  • Aklı namazda olanın kulağı ezanda olur
  • Hiçbir şey onu gittiği yerden döndürebilecek kadar kuvvetli değil.
  • Essalatü hayrün minen nevm.
    “Namaz uykudan daha hayırlıdır.”


Ateş Yolu İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Ateş Yolu: Son aşama kuvvetli bir romanla karşı karşıyayız. Hayri Özdemir, bizlere bir polisiyeden fazlaca daha fazlasını aktarıyor Ateş Yolu’nda. Her şeyden ilkin diliyle, vaka akışıyla, kurgusuyla ve bu unsurları besleyen arka planın zenginliğiyle kuvvetli bir yapıya kavuşmuş kitap. Yazıya gönül veren, dil duygusu kuvvetli, yazmanın heyecanını tüm yönleriyle duyan yazar, bizlere de bu hissi aktarmayı ustalıkla başarıyor. Her bölümüyle yeni bir düğüm atan, bununla birlikte bir çözümün de ipuçlarına doğru bizleri çağıran yazarın aslolan hayranlık uyandıran yanı omurgayı besleyen ve sürükleyen, romanın ağırlık noktasını güçlendiren bir birikime haiz olması ve bu birikimi gene etkisinde bırakan bir üslupla bizlere sunması. Ateş Yolu’nda tarihin derinliklerinden, bilinmesi yalnızca kişinin merakına ve ilgisine kalmış ‘gizli alanlar’dan, yakın geçmişimize ve tam da bugünümüze ilişkin yaklaşımlardan, yorumlardan başka, bir de elbet aşkın o yakıcı tadını okuyoruz. Her okuyan başka bir açıdan görecek ve başka bir noktadan yakalayacak kitabı. O yüzden bir ihtimal bir kere okunup kaldırılacak bir kitap olmayacak Ateş Yolu.  Son aşama sinematografik bir üslupla kaleme alınan eserde bir film okuyacaksınız bununla birlikte.
 
Polisiye tadında güzel bir yaratı. Dini mevzularda bahsedilmiş bir fazlaca satırda.. merakı tetikleyen tam evet bu derken aslen bulmadığım güzel bir yaratı, katil kimdi 5 arkadaştan biri iyi mi öldü? İzmir’deki Katolik Klisesinde neler oldu? Nisa iyi mi kayboldu? Ya kitap fazlaca değişik tarikat,satanist, dinler, cemaat, katliam derken 256 sayfayı bir geceye iyi mi sığdırdım anlamadım tabiri caiz ise okuduğum en sıradışı kitaplardan biri oldu. Bu şekilde ufku açan kitapları seviyorum.
Hayri Hocam bu iyi mi bir araştırma iyi mi bir kurgu ve iyi mi akıcı bir kalem maşallah Eser tam bir gözbebeği oldu benim için ben bu kitabı minimum iki kez daha okurum… Bu arada yazarınızın betimlemeleri de görkemli. Kesinlikle tavsiye ediyorum kesinlikle okuyun okutun ki sizlerinde ufku açılsın…
Yazarımız ates_yolu_resmi Bey in kaleminden (Gülçin Babacan)

Bazı kitapları kurgu ve hayal ürünü kabul ederek okur geçer ve ben gibiyseniz 10 gün sonrasında kitaptaki karakterleri bile hatırlamazsınız. Ama bazı kitapların kurgu bulunduğunu da bilseniz okursunuz geçmez, unutulmaz, gitmez ve tesiri bitmez. Yazarın okuduğum ikinci kitabı da gene beni yanıltmadı ve dolu dolu yoğun bir seyahat yaşattı.
.
Kitap biçim olarak polisiye diye geçse de içinde ele alınan mevzular o şekilde geniş bir çerçeveye ilişkin ki onu polisiye kitap konumundan çıkartıp yoğun araştırmalar sonucu yazıldığını anlamamak mümkün değil. Ateş Yolu’nda tarihin derinliklerinden, bilinmesi yalnızca insanların merakına ve ilgisine kalmış gizli saklı alanlardan, yakın geçmişimize ve tam da bugünümüze ilişkin yaklaşımlardan ilmek ilmek işlenmiş bir vakalar örgüsü var.
.
Birbirine sıkı sıkıya bağlı bir dost grubu, büyük bir geceye meydana getirilen hazırlıklar, ve o geceden 24 saat ilkin işlenen bir katliam. Kilisenin tabanına çizilmiş cesedin içine yatırılmış olduğu bir pentagram ve her köşesine yazılmış bir ayet ; İnna lillahi ve inne ileyhi raciun. Komiser Cemil bu cinayeti araştırdıkça karşısına çıkan ipuçları yardımıyla o şekilde kolay bir dava olmadığını anlaması uzun sürmez. Bir kilisede pentagram üstünde işlenmiş bir katliam ve yazılmış bir Kuranı Kerim ayeti. Cinayet çözülüyor çözülmesine de, o şekilde yoğun konulardan geçiyor ve katil o şekilde şaşırtıcı birisi çıkıyor ki, son sayfayı kapattığımda işte bu bee demeden duramadım gene
.
Satanistlik, wiccalar, neopagan gruplar, 1000 yılda bir dünyaya gelmesine inanılan Deccal, Türkiyede yapılanmış dini kendi amaçları doğrultusunda kullanan cemaatler, Halid Bin Velid ve kılıcı Seyfullah, Hz. Adem’in ilk karısı olduğuna inanılan Lilith ve daha bunlar şeklinde bir fazlaca nokta beni gene aklımı başımdan alan araştırmalara sürükledi. Tavsiyem midir, kesinlikle (Leyla Avcı)

Yazarımız ates_yolu_resmi  Bey in kaleminden okuyanterazi tavsiyesiyle
perakitap dan
#atesyolu nu okuduk.
#kitapyorumu
İlk sayfadan itibaren kitabın güzel olacağını hissetmiştim ve yanılmadım. Gercekten kurgusu fazlaca guzel bir kitap şiddetle tavsiye ediyorum. Polisiye tarzında bir kitap fakat tarihin derinliklerinden,tarikatlardan,mitolojiden beslenerek mükemmel bir vaka örgusü var. Bir tarafta dini tarikat bir yanda şeytana ruhunu satan sapkın bir tarikat var. Otopsi ile açıklanamayan sır şeklinde bir katliam. İnanilmaz sürukleyici fazlaca fazla detay verip heycanı kaçırmak istemiyorum fakat bir tek  OKUYUN diyorum.
Ayrıca yazarımıza fazlaca teşekkur ediyorum imzalı kitabindan dolayı, Ve bir sonraki kitabını okumak icin sabırsızlanıyorum, doğal olarak ben hızımı alamayıp yazarin #tacizinbedeli kitabını derhal okumaya basliyorum (Arzu Koşar)


Ateş Yolu PDF indirme linki var mı?


Hayri Özdemir – Ateş Yolu kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Ateş Yolu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Hayri Özdemir Kimdir?

Köşe yazarı, şarkı sözü yazarı ve besteci, oyun yazarı. Eserleri: Ateş Yolu (2015), Tacizin Bedeli (2018).


Hayri Özdemir Kitapları – Eserleri

  • Ateş Yolu
  • 0 Rh Negatif
  • Tacizin Bedeli


Hayri Özdemir Alıntıları – Sözleri

  • Bizim savaşımız var edenle değil, var edilenlerledir. (0 Rh Negatif)
  • Ruhun değişmesi söz konusu değildir. Zira tekâmülün son safhasında yaratılmıştır. (0 Rh Negatif)
  • Biz bilgisiz dediğimiz zaman, kesinlikle mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıkmış olduğu şeklinde asla okuma bilmeyenlerden de hakikati gören hakiki alimler çıkar. (Ateş Yolu)
  • Ben artık insanları idrak etmek için asla uğraşmıyorum. Nasıl olsa bildiğinden vazgeçmeyecek ben ne söylersem söyleyeyim dinlemeyecekti. O süre aptal fikrimi niye söyleyip kendimi rezil edeyim ki, en güzeli “Ne halin var ise gör” demekti. (Tacizin Bedeli)
  • İnsan, öleceğini hissettiğinde hiçbir şeyin kıymeti olmuyordu.
    Her anı anlamsızlaşıyor, devasa bir boşluk tüm evreni sarıyordu.
    Bu sessiz hiçlikte ne bir dost, dost ne de herhangi bir destekçi vardı.
    Hissedilen devasa bir yalnızlıktı. (0 Rh Negatif)
  • Mini etek, askılı badi, birazcık makyaj yaptın mı hop derhal orospuydun her şey sana müstehaktı, o şekilde mi??? (Tacizin Bedeli)
  • :”Sanma Ki Allah Seni Ateşlerde Yakar, İnsan Cehennemi Kendi Eliyle Hazırlar.” (0 Rh Negatif)
  • Aklı namazda olanın kulağı ezanda olur (Ateş Yolu)
  • Her öğretinin dinin temel amacı, iyiliği güzelliği, hayırlı olanı, günahlardan kaçmayı, yalan söylememeyi, hırsızlık yapmamayı, başkasının İffet ve namusuna göz dikmemeyi öğretmek değil miydi? Herkes bu eylemlerin insanlığın ve insan olmanın temel terbiye kuralı bulunduğunu bilmesine karşın bunca hırsız, yalancı, günahkar, isyankar, ırz düşmanı onursuz nereden çıkıp gelmişti? (Tacizin Bedeli)
  • Yeryüzünde asla rastlantı diye bir şey yoktur! Her şeyin bir anlamı kesinlikle vardır. Bir karşılaşmanın, konuşmanın, okumanın, öğrenmenin aklına ne gelirse… (Ateş Yolu)
  • Zamanı hep kendimize bakılırsa tasarlardık; fena bigün geçiriyorsak o gün bitmezmiş şeklinde gelirdi, mutlu olduğumuz anlarda ise saatlere yetişemezdik. Aslında aynı zamanı yaşıyor olsak da, ikisi içinde uçurumlar bulunduğunu bilirdik. (Tacizin Bedeli)
  • Boşa geçmiş bir ömre vaktinden sonrasında ne istersen ekle, sonucu artık değiştiremeyeceğin bir hâldesin. (Ateş Yolu)
  • Tövbe..
    Ne kadar mukaddes bir kelime..
    Her şeyin başlangıcı, her günahın affı, her haramın helali tövbe… (Ateş Yolu)
  • Oldukca okuyan mı, fazlaca gezen mi, fazlaca yaşayan mı bilir, bilemem, fakat ben gördüm her şeyi bilirim. Aşkı da sevgiyi de sevgisizliği de açlığı da tokluğu da hatta katil olmayı da bilirim. Kumbaramda özenle biriktirdiğim iyi niyetlerimin birer birer benden çalınışları hala hatırlıyorum ve nalet olsun ki hatırlıyorum. (Tacizin Bedeli)
  • Uzundur dertlerimiz bizim, umutlarımız, yaşanmışlıklarımız, alışkanlıklarımız hani sayfa sayfa yazsan bitmez, o şekilde bilirim. “Sen de öyle bil!” Kim demiş ki yaşam kısa diye? O yalancıya söyle bilmeden konuşmasın bu şekilde bilgece, çeksin benim çektiklerimi bir tek bir gece. (Tacizin Bedeli)
  • Birfazlaca psikolog ve yaşam uzmanı “hayatınızdaki ya da içinizdeki fena anıları biriktirmekten vazgeçinc deyip dururdu. Hiç soruyorlar miydi, içimizdekileri, yaşanmışlıklarımızı çıkarırsak yada ardımızda bırakırsak geriye bizlerden bir şey kalır mıydı ki? (Tacizin Bedeli)
  • Uğruna cennetten kovulduğumuz dünya, aslen ölmek için hazırlandığımız yerin ta kendisiydi. (0 Rh Negatif)
  • Dünya durmuştu. Aklım, fikrim, düşüncelerim, hayallerim, isteklerim, dileklerim, emeklerim… Her şey kararıp kaybolmuştu. Sanki bir karadeliğin içine atılmış ve sonsuz uzayda yol alıyordum. Her şey anlamını yitirmiş, kaybetmişti. Artık bir insan değildim ve olmak da istemiyordum. (Tacizin Bedeli)
  • Üç aylık, beş aylık bebekler, hemen hemen adını söyleyemeyen çocuklar, adını hatırlamayan yaşlılar, teyzeler… Her biri can taşıyan insanoğlu, aniden yok oluyor, buharlaşıyordu. Hepsi birbirinden beter bu durumlar yetmiyormuş şeklinde kaybolup tecavüze uğrayan ve öldürülen bayanlar da işin tuzu biberiydi. Dünyayı hakikaten bu kadar mı çirkinleştirmiştik? Ve esas mühim olan da biz bunca kaybın ne kadarına ehemmiyet gösteriyor, ne süre bu kadar “bencil” ve “bana ne?”ci olmuştuk. (Tacizin Bedeli)
  • Ben, her inançta mevcud fakat kabul edilmeyenim. (0 Rh Negatif)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş