Güncel

Banka Sınavları 2023 Ne Zaman? (Güncel Banka Personel Alımları)

Ziraat Bankası sınavları, banka sınavları tarihleri 2023, banka sınavları ne vakit 2023, Halk Bankası sınavları, 2023 banka sınavları, Ziraat banka sınavları 2023, banka sınavları ne vakit, banka sınavları soruları şeklinde mevzularda informasyon almak isteyen bankada emek harcamayı düşünen kişiler yazımızdan lüzumlu bilgilere ulaşabilirler.

Banka Sınavları 2023

Bankacılık sektöründe çalışmak istiyorsanız 2023 banka sınavları duyurularını takip etmelisiniz. Banka sınavları tarihlerini takip ederek başvuruda bulunabilirsiniz. Bankalar personel alımlarını web sitelerinin duyurular bölümünde paylaşmaktadır. Aktif duyuruları takip ederek personel alımları hakkında informasyon sahibi olabilirsiniz.

Personel alım ilanları her yıl birçok banka tarafınca yayınlanmaktadır. Bu duyurulara gore, belirli şartları taşıyanların işe alınması ve belirli pozisyonlarda çalıştırmak suretiyle banka sınavları düzenlenmektedir. 2023 senesinde birçok banka işe alım sınavlarını yapmış olacaktır. Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapıkredi ve öteki bankalar bazen açık pozisyonlara personel alımını gerçekleştirmektedir. Personel alımları banka sınavları ile yapılıyor. Bankalar her yıl yönetici, güvenlik, uzman destek, uzman, yönetici, destek, telefon bankacılığı hizmetleri şeklinde birçok alanda alım gerçekleştirmektedir.


Banka Sınavları Ne Zaman? 2023

Bankacı olmak isteyenlerin en fazlaca merak etmiş olduğu şeylerden biri de banka sınavları ve tarihleridir. Bankalar bazen ilanlar sayfasında iş ilanları yayınlamaktadır. İlanlarda işe alınacak pozisyon, aranan şartlar, alınacak şahıs sayısı ve imtihan tarihleri ​​şeklinde bilgiler yer almıştır. Sizler için yazımızda bankaların iş ilanları sayfalarına yer verdik. Uygun pozisyon ve aranan şartlara gore bankacı olabilirsiniz.

Ziraat Bankası Sınavları 2023

Ziraat Bankası personel alım ilanları bankanın web sitesinde ilanlar bölümünde yayınlanmaktadır. Buradaki linke tıklayarak bankanın personel alım ilanlarına göz atabilir ve açık pozisyonlara başvurabilirsiniz. Personel alım ilanında imtihan tarihleri ​​ve detaylı bilgiler yer almıştır. Ziraat Bankası sınavları yazılı ve mülakat olmak suretiyle iki aşamadan oluşmaktadır. Mülakat süreci Ziraat Finans Grubu İnsan Kaynakları ekipleri tarafınca yürütülür. Ziraat Bankası Personel Alımları Şartları:

  • T.C vatandaşı olmak,
  • 30 yaşını doldurmamış olmak,
  • Üniversitelerin 4 senelik eğitim veren Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği,  Elektronik Mühendisliği, , Fizik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, İşletme Mühendisliği ile Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Bilimleri, İstatistik ve Matematik bölümlerinden mezun olmak,
  • Erkek adaylar için ise askerlik görevini yapmış olması yada erteleme ettirmiş olmak,
  • Mülakatta 60 puanın üstünde puan almak gerekmektedir.

Ziraat Bankası personel alım sınavında 25 genel kabiliyet, 25 genel kültür, 25 İngilizce ve 50 alan bilgisi soruları sorulmuştur. İşe alım fırsatlarını Ziraat Bankası açık pozisyonlar sayfasından inceleyebilirsiniz.

İş Bankası Sınavları ve Personel Alımları 2023

İş Bankası belirli dönemlerde personel alımı ilanı yayınlamaktadır. Bankanın iş ilanlarını inceleyerek İş Bankası’nda emek harcama olanağına haiz olabilirsiniz. İş Bankasındaki pozisyonlar ise:


  • Müfettiş Yardımcısı
  • Uzman Yardımcısı
  • Sistem Uzmanı
  • Sistem Destek Uzmanı
  • Memur
  • Avukat
  • İhtisas Elemanı
  • Takip Memuru
  • Sürücü
  • Hususi Güvenlik Görevlisi

İş Bankası Aday Kariyer Portalı üstünden personel alım ilanlarını inceleyebilirsiniz.  CV’niz ile işe alım sayfasından üyelik oluşturarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Banka Sınavları 2023 (Güncel Banka Personel Alımı)

İş Bankası İşe Alım Aşamaları Neler?

  • Genel Yetenek Imtihanı: Sayısal ve sözel kabiliyetleri ölçmeye yönelik sorulardan oluşur.
  • Değerlendirme Merkezi: İş yaşamını örnekleyen uygulamalarla beceri ve davranışların incelenmiş olduğu bir değerlendirmedir.
  • Panel Mülakat: Üst düzey yöneticiler ile meydana getirilen mülakattır.

İş Bankası açık pozisyonlara yukarıda vermiş olduğumuz bağlantı üstünden ulaşabilirsiniz. Hemen başvur butonuna tıklayarak üyelik işlemlerini tamamladıktan sonrasında banka başvurunuzu gönderebilirsiniz.

Halk Bankası Sınavları 2023 Ne Zaman?

Halkbank, senelik olarak personel alımlarında ilgili pozisyonlar için personel alımı için yazılı sınavlar düzenlenmektedir. Imtihan duyuruları gazete, mecmua ve Halkbank web sitesinde yayınlanmaktadır. Yazılı imtihanı geçenler de mülakata katılıyor. Mülakatı geçenler is Halkbank’ta çalışmaya başlamaktadır.

Vakıfbank Personel Alımları ve Sınavları 2023

Vakıfbank’ta çalışmak için bankanın duyurularını takip etmeniz gerekmektedir. Birfazlaca alanda bankacılık sınavları düzenleyen banka, iş ilanlarını burada yayınlıyor. Ayrıca, personele gerekseme var ise, bağlantıya tıklayıp üye olarak iş başvurusunda bulunabilirsiniz. CV’nizi ilgili siteye göndererek değerlendirme aşamasına ve imtihan aşamasına geçebileceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tüm Bankaların EFT Saatleri 2023 Güncel EFT Saatleri ve Ücretleri

Akbank Personel Alımları ve Açık Pozisyonlar 2023

Akbank, belirli zamanlarda değişik pozisyonlar için personel alımı sağlamaktadır. Banka program yöneticisi, Yazılım, Bankacılık İş Analisti, Dijital İletişim Müdürü, İşlem Bankacılığı Pazarlama Müdürü, Alan kişi İletişim Sorumlusu vb. şeklinde pek fazlaca alanda personel alımı yapmaktadır.

Akbank personel alım duyuruları bankanın web sitesinde meydana getirilen duyurular vesilesiyle takip edilebilmektedir. İlanlarda açık pozisyonlar ve açık iş pozisyonları hakkında detaylı informasyon verilmektedir. Akbank iş ilanlarını görüntülemek için buraya tıklayınız.

Yapı Kredi Bankası Personel Alımları ve Sınavları 2023

Yapı Kredi Bankası personel alımlarına mülakat ile adım atar. Yeni mezunların işe alım sürecinde, başvurduğunuz pozisyona gore mülakat öncesi İngilizce, genel ve sayısal beceriler, idrak ve bellek testleri yapılır. Imtihan başarıya ulaşmış olursa mülakat başlatılır. Beceri temelli görüşmeden sonrasında kişiye ne olursa olsun pozitif ya da negatif geri bildirim yapılmaktadır. Yapı Kredi bankası iş ilanları için buraya tıklayınız.

Garanti BBVA İş İlanları ve Açık Pozisyonlar 2023

Garanti Bankası, çalışanlarını imtihan ve mülakatlar kanalıyla işe alır. İş ilanında personel alımı için lüzumlu şartlar belirtilir. Garanti, işe alımlarda çoğu zaman yeni mezunları tercih etmektedir. Banka telefon, satın alan danışmanı ve daha birçok pozisyon vesilesiyle işe alım ilanlarını yayınlamaktadır.

Kariyer sayfasına giriş yapmış olup üye olduktan sonrasında pozisyonlar hakkında daha çok informasyon alabilirsiniz. Size uygun pozisyona başvurabilirsiniz.

Banka Sınavları 2023 (Güncel Banka Personel Alımı)

Banka Sınavları 2023 (Güncel Banka Personel Alımı)

Banka Personel Alımları 2023

2023 yılı banka personel alımları hakkında Garanti, Ziraat Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Vakıfbank, Halkbank ve İş Bankası şeklinde bankaların personel alım linklerini yazımızda paylaşmıştık. Diğer bankaların personel alımları linklerini sizler için maddeler halinde listeledik.

Banka sınavları ve bankacılık personel alımları hakkında detaylı bilgilere yazımızda yer verdik. İş ilanları ve bankacılık imtihan tarihleri çoğu zaman bankaların duyurular kısmında paylaşılmaktadır. Sizler hangi bankada çalışmak istiyorsanız, o bankanın duyurularını sık sık takip edebilir ve bankada emek harcama fırsatını yakalayabilirsiniz.

Banka Departmanları ve Görevleri Nelerdir?

Banka Uzman Yardımcılığı: Bankacılık sektöründe birçok değişik alanda çalışan fazlaca sayıda insan var. Bankalarda çalışan meslek gruplarından biri de Bankacılık Uzman Yardımcısıdır. Nitelikli personel pozisyonunda vazife meydana getiren uzman yardımcıları 4 senelik lisans diplomasına haizdir. Bilhassa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının uzman yardımcısı istihdam etme olasılıkları daha yüksektir. Kredi, pazarlama, portföy yönetimi, risk yönetimi, stratejik planlama şeklinde alanlarda çalışmaktadırlar.

Davet Merkezi: Alan kişi temsilcisi olarak da malum davet merkezleri, satın alan çağrılarına yanıt veren ve lüzumlu bankacılık işlemlerini gerçekleştiren kişilerdir. Alan kişi sorularını yanıtlamak ve kredi, kredi kartı, hesap vb. işlemleri gerçekleştirmek şeklinde mevzularda müşterilere destek olurlar.

Sistem Uzmanı: Bilgi güvenliği, risk ve uyum mevzuları, yasalar, ağ sistemi, sunucu, veri depolama, yedekleme altyapısı yönetimi şeklinde alanlarda iş koşturmacasındadır. 4 senelik üniversitelerin mühendislik, istatistik, aktüerya bilimi, matematik, bilgisayar bilimleri, istatistik bölümlerinden mezun olanlar bankalarda sistem uzmanı olarak istihdam edebilirler.

Gişe Memuru: Bankalarda gişe memuru olarak çalışan personel, müşterilerle direkt yazışma kurarak bankacılık işlemlerinin tamamlanmasını sağlar. Hesap açma ve kapama, para transferleri, kredi kartı açma ve kapama, satmaca ödeme, para yatırma ve çekme şeklinde temel bankacılık işlemlerini sağlamaktadırlar. Gişe yetkililerinin güler yüzlü, sabırlı ve sorun çözücü olmaları gerekmektedir. Banka sınavları gerçekleştirildiğinde gişe memuru ilanları da paylaşılıyor.

Güvenlik Görevlisi: Bankada vazife meydana getiren güvenlik görevlisi, çalışanların can ve mal güvenliğini sağlar. Ayrıca bankanın nezaret ve denetim çalışmalarında da etken bir rol oynar. İş sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma mevzularında informasyon sahibidir. Bankaya gelen müşterileri uygun alanlara yönlendirir. Alarm sistemini etkinleştirir ve dönem dışı bırakır. Dış saldırılara karşı tedbir alır. Para ve kıymetli eşyaların taşınmasında güvenlik sağlamaktadırlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş