Eğitim

Başarısızlığın Olmadığı Okul – William Glasser Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Başarısızlığın Olmadığı Okul – William Glasser Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Başarısızlığın Olmadığı Okul kimin eseri? Başarısızlığın Olmadığı Okul kitabının yazarı kimdir? Başarısızlığın Olmadığı Okul konusu ve anafikri nedir? Başarısızlığın Olmadığı Okul kitabı ne konu alıyor? Başarısızlığın Olmadığı Okul PDF indirme linki var mı? Başarısızlığın Olmadığı Okul kitabının yazarı William Glasser kimdir? İşte Başarısızlığın Olmadığı Okul kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: William Glasser

Çevirmen: Kıvılcım Teksöz

Yayın Evi: Beyaz Yayınları

İSBN: 9789758261932

Sayfa Sayısı: 262


Başarısızlığın Olmadığı Okul Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Düşünmeye ehemmiyet verir, ezberi vurgulamazsak; esasen ilgiyi arttırırsak, eğitimin potansiyeli ne olur? Beyinlerimizin en mühim kullanımı olan düşünmenin, eğitimin ana görüşünü iyi mi belirlediğini inceleyelim. Karşılaştığımız toplumsal ve teknik sorunları çözmek için daha çok düşünmek gerekmektedir, sadece ırk ayrımcılığı sorununu çözmeden insanı Ay’a yolladık benzer biçimde görünmektedir. Sosyal sorunların çözümüne götürmüş olan fikir seçimi zor olmasına karşın, teknik sorunların çözümüne götürmüş olan fikir tarzından daha azca öğretilmektedir. Okullarda toplumsal mesuliyet öğretilen, yaşam koşullarında hem kişisel hem de toplumsal sorunları çözmekte birbirlerine yardım etmeyi öğrenen çocuklar, toplumun büyük sorunlarını çözmeye yardım etmekte ya da en azından bunlarla uğraşmakta daha iyi olurlar. Eğitim sisteminde daha oldukça öğrencinin birbirleriyle ilgilenmesini sağlamalıyız, bu onlar için yeterince mühim benzer biçimde gözükmektedir; böylece düşünmeyi, sorunları çözmeyi ve toplumsal olarak mesuliyet sahibi olmayı öğrenmeye çalışacaklardır.

– Tanıtım Bülteninden –


Başarısızlığın Olmadığı Okul Alıntıları – Sözleri

  • Ayrıca, kızlar başarısızlıklarını aileleriyle ve öğretmenleri ile sıcak, yapıcı ilişkiler kuramamak olarak da tanıyorlardı.

    Sadece birbirlerine karşı sıcak duygu ihtiyacındaydılar.
  • … bir çok sıkı emek harcamaları icap ettiğini söylüyor, sadece yapacaklarını zihinlerinde açıkça belirleyemiyor..
  • Günümüzde eğitim olarak adlandırdığımızın bir çok, data toplama ve hatırlamadır.
  • “Biz, insanları düzeltmekte hiçbir zaman başarılı olamayacağız.”
  • Oldukça azca insan hakkaten kim bulunduğunu bilerek yaşamaktadır.


Başarısızlığın Olmadığı Okul İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yazarımız ilk olarak başarısızlık sorununu ele alıyor.Başarısızlığın öğrenilmiş olduğu örnekler üstünden açıklanıyor.Öğrencinin başarısızlığının sebebi “ilk deneyimlediği başarısızlıktır “diyor.Bu sorunların okulda asılması gerekir fakat maalesef öğretmenlerin yanlış tutumuyla bu durum daha kötüye gidebiliyor kimi zaman
Etiketlemek üstüne; İlgi ve sevgi dili cok mühim.Kişi empati yapmış olup karşısındakinin yerine koyabilmeli kendini.
Yazarın değindiği öteki bir mevzu ise etiketleme
Yeni göreve başlamış bir öğretmen kendisinden önceki öğretmenden o talebe hakkında tüm detayları alıyor ve o on bilgilerle öğrenciye yaklaşıyor.
Bence bu oldukça büyük bir yanlış toplumsal hayatta bizlerde bu hatası yapıyoruz.Kişi hakkında ki ön bilgilerimiz ön yargılarımız o kişiyi o şekilde etiketlememize sebep oluyor.
Düşünceye ehemmiyet verilmesi gerektiği vurgulanıyor.Düşünmeden okul kurallarına uymayı öğretip bu boyun eğen evladı mesuliyet sahibi olarak adlandırıyoruz.Oysa itaat etmesi görevli bulunduğunu göstermez.Sorumluluğu sadece durum değerlendirmesi yaparak kendisi ve başkaları için destek olacak yolları düşünerek öğrenilebildiğini düşünüyorum.
Eğitimcilerin okuması ihtiyaç duyulan rehber kitaplardan biri..Keyifli okumalar (Nurcan)

Okulsuz Toplum: Gerçekten de başarısızlığın olmadığı, tembel- çalışkan, akıllı – yaramaz benzer biçimde ayrıştırıcı ve bölücü niteliklerin olmadığı bir okul var mıdır?
Başarısızlık kelimesi tam olarak neyi ifade eder ve hepimiz neleri başarı ya da başarısızlık olarak kabul ederiz? Peki sizce başarısız olmak fena bir şey midir? Bana sorarsanız hayır.. Bize başarı göstermiş yada başarısız damgasını yapıştıran kesinlikle içinde yaşamak zorunda olduğumuz aile okul ve cemiyet yapılarıdır. Eğer biz aile ve toplumun hatta okulların belirlemiş olduğu davranış ve imtihan kalıplarına gore davranırsak başarı göstermiş oluruz, fakat belirlenmiş sınırları aştığımız ve yıktığımız vakit yaramaz ve başarısız olarak nitelendiriliriz. Bu hususta insanoğlunun canlı bir varlık olduğu unutulur. Çizilen bu sınırlarla insanların davranışlarını, duygularını, düşüncelerini sınırlamaya asla kimsenin hakkı yoktur ! Hem de insan ki
sonsuzluğu arama derdine düşmüşken…
Bana gore başarısız bir insan olmadığı benzer biçimde tam anlamıyla başarı göstermiş bir insan da yoktur..
Bu tamamen yaşayış tarzımız ve toplumun etik değerleri ile ilgili bir şeydir. Keşke toplumda, okulda ve aile yapılarında başarı ve başarısızlık sözcükleri değişik şeyleri ifade edebilseydi.. Maalesef ki belirli kalıplar içinde ve kati sınırlar içinde belirlenmiş durumda. Hiç düşünmediğimiz, aklımıza gelmeyen ve hâlâ yaşamadığımız o denli oldukça şey var ki… Bu durumlardan herhangi biri bile benim için bir başarıdır… Başarısız olduğum bir duruma cemiyet, okul, aile benzer biçimde sınırları çizilmiş sığ yapılar karar veremez! Kendimi başarısız olarak nitelemem gerekirse eğer bunu sadece ben kendim yapabilirim…
Okumuş olduğum bu kitabı bir tek öğretmen arkadaşlarıma tavsiye etmiyorum.
Bu kitap bir tek öğretmenlere yazılmış benzer biçimde bir idrak söz konusu . Tam tersine bizzat her ferdin okuması ihtiyaç duyulan bir kitap. Bilhassa de cemiyet hayatımızda kim insanları birbirinden ayrıştırıyorsa, dışlıyorsa, sınırlıyorsa, düşüncelerine kelepçe vuruyorsa onların okumasını şiddetle tavsiye ediyorum…
Okuyacak olanlara keyifli okumalar arzuluyorum… (EZO)

Öğretmenler okumalı fakat..: Kitaba gore başarısızlığın olmaması iÇin evlatların okulu sevmesi lazım. Okulu sevmek için öğrenmeyi sevmeli. Öğrenmeyi sevmek için ise müfredatın çocuğun ilgisini çekecek konulardan oluşturulması Ve çocuğun bu mevzuyu niçin öğrenmesi icap ettiğini ve gerçek hayatta nerede kullanacağını bilmesi lüzumlu. Ayrıca okulun amacının evlatları birer robot benzer biçimde görüp aslına bakarsan ellerinin altında her istediklerinde ulaşabilecekleri detayları kayıt aleti misali ezberlemelerini beklemek yerine; bilgiyi iyi mi kullanacağını;öğrendiği bilgiyle yaşamı örtüştürüp sorunlarının üstesinden iyi mi geleceğini öğretmek olmalı. Ilkin öğretmenin ve Veli’nin bakış açısını değiştirerek çocuğa iyi mi ulaşır Ve öğrenmeyi merak edilecek hale getiririz? Evlatları bir tek not iÇin değil cidden deneyim edinmek için iyi mi istekli hale getirebiliriz bu mevzuda fazlaca emek harcamış,bunu cidden kişisel meselesi haline getirmiş yazar. Bunun iÇin sayısız parasız toplantılar yapmış okullarda Ve bu toplantılardan konuşmalar kitabın yarısını kaplıyor bu sebeple velilerin ve öğrencilerin bakış açısını değiştirebilmek için sizin de bu toplantıları yapmanız gerekir diye de ek olarak üstünde durmuş. Sadece bu değil evlatların akran zorbalıklarından tutun da başarısızlıklarını kabullenip artık ipin ucunu bırakmalarını iyi mi geriye çevirebiliriz? Onlara başarıyı tattırıp bunun devamını iyi mi getiririz ve başaran arkadaşları benzer biçimde kendilerinin de bunu yapabileceğini onlardan aslen hiçbir farkları olmadığını onlara iyi mi inandırabiliriz benzer biçimde soruların cevaplarını da oldukça elverişli yöntemlerle uzun uzun açıklamış.
Kitabı okurken bunca senelik bşr eğitimci olarak altını çizdiğim noktalar oldukça oldu,umutlandım,hayal kurdum fakat bizim eğitim sistemimizde nereye kadar uygulanabilir ve tek başına insanoğlu üstünde iyi mi etkili olunur? Bir taraftan yetişmesi ihtiyaç duyulan onca mevzu varken bu tarz şeyleri öğrenciler için ilgi çekici ve cezbedici hale getirme sürecinde mevzular biter mi ve imtihan sistemimize bu yöntem uyarlanabilir mi vs vs sorularla da boğulmadan edemedim. (Emel Ö.)


Başarısızlığın Olmadığı Okul PDF indirme linki var mı?


William Glasser – Başarısızlığın Olmadığı Okul kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Başarısızlığın Olmadığı Okul PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı William Glasser Kimdir?


William Glasser Kitapları – Eserleri

  • Başarısızlığın Olmadığı Okul
  • Kişisel Özgürlüğün Psikolojisi
  • Okulda Kaliteli Eğitim
  • Kaliteli Eğitimde Öğretmen


William Glasser Alıntıları – Sözleri

  • Aldığımız ilaçlar kendimizi birazcık daha iyi hissetmemizi sağlayabilir. Ancak, kendimizi mutsuz hissetme yönünde yaptığımız seçimlerin arkasındaki problemi çözmez. (Kişisel Özgürlüğün Psikolojisi)
  • Etkili öğretmen azlığı, yeni bir yapılandırmayla çözülebilecek bir mesele değildir. Bu mesele, öğretmenleri eğitim ve yönetim tarzımızdan doğar ve -okulun yapısı ne olursa olsun- bunu geliştirerek çözülebilir. (Okulda Kaliteli Eğitim)
  • Seçim teorisini ögrenmenin en iyi yolu, genel anlamda yaşadığımız mutsuzlukları niçin seçtiğimize odaklanmaktır. (Kişisel Özgürlüğün Psikolojisi)
  • Kaliteli eğitimin öğretmenleri hep liderlik yaparlar, asla patronluk yapmazlar. (Kaliteli Eğitimde Öğretmen)
  • Öğrenciler okulların işçileridir. Yüksek kalitede iş ise, gerek sanayide gerek eğitimde olsun, bir örgütün başarısını belirler. (Okulda Kaliteli Eğitim)
  • Dünün ideal dünyası, bugünün gerçek dünyası olmuştur. (Kaliteli Eğitimde Öğretmen)
  • Günümüzde eğitim olarak adlandırdığımızın bir çok, data toplama ve hatırlamadır. (Başarısızlığın Olmadığı Okul)
  • Baskıcı öğretmenler, okullarımızın istisnası değil, klasiğidir. (Okulda Kaliteli Eğitim)
  • Yüksek kalitede eğitim isteyen akıllı öğrenciler, düşük kalitedeki sınavlarda başarı göstermiş olmaları yönünde, yukarıdan gelen baskıya başkaldırıyorlar. (Okulda Kaliteli Eğitim)
  • Geleneği seyrettiğimiz sürece şunu benimseriz: Öğrenciler ne kadar öğrenirlerse öğrensinler, imtihanı geçmedikleri sürece dersten kredi alamazlar. Buna karşılık, imtihanı geçerlerse, ne kadar azca öğrenirlerse öğrensinler kredi alırlar. (Kaliteli Eğitimde Öğretmen)
  • Bir oldukça talebe için, imtihanı geçmek, öğrenilenden oldukça daha mühim duruma gelmiştir. (Kaliteli Eğitimde Öğretmen)
  • Bilgi bizlere bir şey yaptıramaz. Onu gözardı edebilir yada uygun bulduğumuz şekilde değerlendiririz. Bizler makine değiliz. Makinelerde olduğu benzer biçimde dıştan gelen kontrole karşı belli bir halde yanıt vermek suretiyle programlanmış değiliz. Bize söylenileni yapmamıza sebep olan elimizdeki bilgiyi temel alarak yaptığımız seçimlerdir. (Kişisel Özgürlüğün Psikolojisi)
  • Ayrıca, kızlar başarısızlıklarını aileleriyle ve öğretmenleri ile sıcak, yapıcı ilişkiler kuramamak olarak da tanıyorlardı.

    Sadece birbirlerine karşı sıcak duygu ihtiyacındaydılar. (Başarısızlığın Olmadığı Okul)
  • … bir çok sıkı emek harcamaları icap ettiğini söylüyor, sadece yapacaklarını zihinlerinde açıkça belirleyemiyor.. (Başarısızlığın Olmadığı Okul)
  • İyi bir yönetici olan öğretmen bunaltan değildir. (Okulda Kaliteli Eğitim)
  • Okul emek harcaması dahil hiçbir yüksek kalite olgu, o şekilde makineyle değerlendirilen standart testlerle ölçülemez. (Okulda Kaliteli Eğitim)
  • Aşık olduğunuzu düşündüğünüz kişiyle aranızdaki uyuşmanın uzun soluklu olup olamayacağını kontrol etmek için kendinize şu suali mesele: “Eğer bu kişiye karşı hormonlarımın niçin olduğu bir ilgi duymasam, arkadaşlığından zevk duyacağım biri olur muydu?” Eğer yanıt hayırsa, bu aşkın başarı göstermiş olması için pek fazla talih yoktur. Hormonlar bizi bir araya getirebilir fakat bir arada tutamazlar. (Kişisel Özgürlüğün Psikolojisi)
  • “Biz, insanları düzeltmekte hiçbir zaman başarılı olamayacağız.” (Başarısızlığın Olmadığı Okul)
  • Evli bayanlar köle değildir.!
    Kimsenin kimseyi dövmeye hakkı yoktur. (Kişisel Özgürlüğün Psikolojisi)
  • İhtiyacımız olan ilişkileri yakalamak ve muhafaza etmek için yapmanız ihtiyaç duyulan; baskı, zorlama, zorunlu etme, cezalandırma, etkimiz altına alma, emirler verme,nedenler sıralama, eleştirme, suçlama, yakınma etme, sürekli kusur bulma, azarlama, kategorize etme, kıymet biçme ve bir şeyleri esirgeme benzer biçimde seçimlere son vermektir. Bu yıkıcı davranışların yerine ilgi, dinleme, destekleme, görüşme etme, ödül ve cesaret verme, sevgi, dostça yaklaşma, itimat, olduğu benzer biçimde kabul etme, hoş karşılama ve kıymet vermeyi koymak zorundayız. (Kişisel Özgürlüğün Psikolojisi)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş