Eğitim

Ben Mutlu Bir Down Annesiyim – Elçin Tapan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ben Mutlu Bir Down Annesiyim – Elçin Tapan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ben Mutlu Bir Down Annesiyim kimin eseri? Ben Mutlu Bir Down Annesiyim kitabının yazarı kimdir? Ben Mutlu Bir Down Annesiyim konusu ve anafikri nedir? Ben Mutlu Bir Down Annesiyim kitabı ne konu alıyor? Ben Mutlu Bir Down Annesiyim PDF indirme linki var mı? Ben Mutlu Bir Down Annesiyim kitabının yazarı Elçin Tapan kimdir? İşte Ben Mutlu Bir Down Annesiyim kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Elçin Tapan

Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları

İSBN: 9789753634625

Sayfa Sayısı: 208


Ben Mutlu Bir Down Annesiyim Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bu kitap, öylesine canalıcı bir yaşam serüvenine dayanıyor ki, hem yazarı (baş tanığı), hem de yayıncısı için en büyük güçlük ona “tek” bir isim bulmak mevzusunda doğuyor: “Down Sendromlu Oğlumla 17 yıl” mı demeliydik, “Yalnız Değilsiniz” mi? “Ben Bu İşi Başardım” mı en doğru başlık olurdu, yoksa “Yaşamın Dışlanan Gerçek Yüzü” mü? Elçin Tapan’ın ve Erel Tapan’ın (bir o denli da Erkan, Eran, Ela Tapan’ın) muhteşem, ürpertici, nefes kesici aşk öyküsü başka hiçbir aşk öyküsüne benzemiyor: Onu bundan, tüm başlıklar özetlemekte çaresiz kalmıyor mu? Son yılların en büyük tanıklığı.


Ben Mutlu Bir Down Annesiyim Alıntıları – Sözleri

  • ..fakat kimi zaman seçeneksiz neticeleri kabul etmek , seçenekler içinde bocalayıp aynı sonuca varmaktan daha kolaydır.
  • Yapılacak bir şey olmadığını bilmek acıdır, fakat “ya var ise” diye düşünüp, ne işe yaradığını bilememek daha da acıdır.
  • Yapılacak bir şey olmadığını bilmek acıdır, fakat ” ya var ise” diye düşünüp, ne işe yaradığını bilememek daha da acıdır.
  • Konu eğitim,görgü, para değil. İnsanlık, ayrı bir vaka.
  • Eğitim, zenginlik, fiziki güzellik, mevki şeklinde olanakların getirmiş olduğu faktörler, bir tek kişilik üstündeki mücevherlerdir. Bunlar garip bir kişilikle birleşirse bir mana ifade eder, aksi takdirde hiçbir güzel görüntü sergileyemezler.
  • Maddi göstergeler, güzel binalar, halılı odalar, rahat yataklar, formalı hemşirelerin bulunmuş olduğu süslü tesisler aileler için önemlidir. Down’lı çocuklarımız için bir anlam ifade etmezler. Onlar için mühim olan, sıcacık şefkatli bir aile ortamıdır. Bu da Amerika’da değil, bunu verebilecek her ailenin yuvasında mevcuttur.
  • Down’lılar istenmeyen değil, bir tek size herkesten daha çok gereksinim duyan çocuklarımızdır.
  • Davranışlarda değişim, ceza yerine sadece sabırla, mevzuya eğilmekle mümkündür.
  • Normal denilen bir yavrunuz doğduğu süre, ileride karşılaşacağı riskleri sıralayan bir katalog verilmez. Kalp durumundan, işitme probleminden, görme eksikliğinden, ruhsal sarsıntılardan asla bahsedilmez. Hatta esrar, sigara, içki bağımlılıkları akla getirilmez. Evinize gider, güzel rüyalarınızı yaşamaya başlarsınız. Eğer bu şekilde bir sıralama verilseydi, olabilecek terslikleri düşünür, sorun ve korkuları yaşanırdı. – Cliff Cunningham
  • Bizler fazlaca ulvi amaçlarla uğraşıyoruz.
    Bizler ara ara başarısızlığa uğrasak da güçlüyüz,
    Bizler beraberiz,
    Bizler bir aileyiz,
    Bizler bu uzun, sıkıntılı yolda kesinlikle bizlere refah ve devam gücü veren güzellikler yakalayacak ve yolumuza o şekilde devam edeceğiz.
    Allah hepimize yardım edecektir. Yeter ki inanç ve sevgimizi yitirmeyelim. O sevgi ki paylaşıldıkça eksilmesin artsın. Zira sevgi paylaşmaktır, süre ayırmadır, dinleyebilmektir, beğenmektir, hoşgörüdür, ilgidir ve DEVAM gücüdür.


Ben Mutlu Bir Down Annesiyim İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Ben Mutlu Bir Down Annesiyim: Ilk olarak bu kitap alanında ilktir. Ve bu durumda evladınız ya da yakınınız olsun ya da olmasın kesinlikle okunması ihtiyaç duyulan bir kitap. Tonlarca kişisel gelişim kitabını bir teraziye koyunuz ve öteki uca da bu kitabı koyunuz güvenli olun hepsini ezip geçecektir. Bir annenin mücadelesi,yaşamı,evladına yardım uğraşları,üzüntüsü,mutluluğu hepsi bir arada soluksuz okunacak bir kitap. Şu an bile vatanımızda Down hastalığına karşı neler yapılıyor ve hepimiz ne kadar farkındayız bilmiyorum. Ama ben bu kitabı okuduğumda ne kadar noksan olduğumu fark ettim ve bu kitabı çevremdeki tüm insanlara tavsiye ederek aldırdım. Bu kitap bir tek Down problemi olan bir çocuğun ve ailesinin hikayesi değil bu hepimizin hikayesi bundan dolayı bu durum hepimizin başına gelebilir. Bir downlu çocuğun doğumundan itibaren çekilen sıkıntıları, düştükleri ikilemleri o şekilde güzel anlatmış ki emin olun kimi yerde gülümsedim kimi yerde duygulandım. Onca yıl savaşım hem yurtdışı hem yurtiçi tarihler 1970/80’ler ve görülüyor ki Avrupa bu duruma çareler ararken (ve bu ailede çareyi en azından çareye giden yolu yurtdışında buluyor.) bizim vatanımızda neredeyse bu durumu yaşayan aileler haricinde-ki onlarda ne yapacaklarını bilmiyorlar- bilen insan yok. Tıp dünyamız da buna paralel gene geriden gelmektedir. Ben bu kitabı ısrarla okumanızı tavsiye ediyorum. Bu yaşanmış ve yaşanmaya devam gerçek mücadeleden hepimiz üstüne düşen oranı alacaktır inanırım. (Burak CAN)

Ben bu biçim kitapları okurken fazlaca büyük bir keyif alıyorum. Şu sebeple bu biçim kitaplarda birer yaşanmışlık var. Bu kitaplarda acıların, çaresizliğin, mücadelenin, yorgunluğun, ufacık da olsa kazanılan başarının verdiği mutluluğun tadını her bir zerrenizle hissediyorsunuz. Bu yüzden ben böylesi kitapları daha anlamlı buluyorum.
Kitap özetlemek gerekirse bir annenin doğumdan sonrasında çocuğunun down sendromlu olması üstüne yaşadıklarını konu alıyor. Bu sıkıntılı süreçte yanında olan insanları, yanında olmayan insanları fazlaca ney ayırt edebiliyor ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor. Şu sebeple hepsi bir şey kazandırmış kendisine.
Size naçizane tavsiyem bu kitabı okuyun. Okuyun ki bu şekilde bir durumla karşılaştığınızda ailesine, çocuğa bakış açınız değişsin. Onları yargılamadan ilkin ne hissettiklerini daha iyi anlayacaksınız bu kitapla.
Okuyun ki her yönüyle aydınlanan bireyler olun.
Ve okutturun ki sizden insanlara duracak güzel anılarınız olsun.. (Murat)

Nedendir bilmiyorum fakat kitabın içinde ne olduğu kadar kapaklarını incelemeyi de severim ben. Bu kitap da yalnızca ön kapağı ile bile beni kendine çekenlerden. Kitap kapağına her değdiğinde gözlerim, Erel Tapan’a ilişik mektup tebessüm ediyor bana. Sanki ilk kez okuyacakmışım şeklinde, fakat tanıdık, sıcak bir duyguyu hissettiriyor.
Arka kapağa geçiyorum sonrasında öylesine can alıcı bir yaşam serüveni ki yazıyor. Merakım iyice artıyor.Bu kitapta yazar; down sendromlu oğlundan ve onun yaşam öyküsünden bahsediyor. Arka kapakta bulunan son cümle : Bu kitap başarabilmenin tanıklığı …
Gerçekten de o şekilde. Tapan, ilkin bu kitabı niçin yazdığını konu alıyor, down sendromu hakkında data veriyor ve derhal arkasından on yedi yılının iyi mi geçtiğini aktarıyor okurlarına. Kitabın adı ile de kendini açıkça ifade eden Tapan, ‘Ben Mutlu Bir Down Annesiyim’ ile bir ışık, bir ümit oluyor yazgı ortaklarına. Kitabın 129. Sayfasında “ Üç ‘S’ Yöntemi “ kısaca sevgi, sabır, ve sebat yönteminden bahsediyor. Kendi fotoğraf albümü ile de desteklediği bu kitap beni oldukça duygulandırdı. (amine üstün)


Ben Mutlu Bir Down Annesiyim PDF indirme linki var mı?


Elçin Tapan – Ben Mutlu Bir Down Annesiyim kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Ben Mutlu Bir Down Annesiyim PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Elçin Tapan Kimdir?

Elçin Tapan 1939 senesinde hayata merhaba dedi. Orta ve lise öğrenimini Ankara Koleji’nde tamamladı. 1963 senesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü tamamlamış oldu. Hollanda’da Institute of Social Studies’te master ve doktora yapmış oldu. Hollanda Sosyal İşler Bakanlığı’nda eğitim, sıhhat ve iç işlerinde danışman olarak çalıştı. Rotterdam Academy of Economics’te ders verdi. Hollanda Radyosu’nda çalıştı, başbakanlıkta İdareyi Geliştirme daire başkanlığında bulunmuş oldu. Ben Mutlu Bir Down Annesiyim Elçin Tapan’ın ilk; Devam Eden Hikâyemiz ise ikinci kitabıdır.


Elçin Tapan Kitapları – Eserleri

  • Ben Mutlu Bir Down Annesiyim
  • Devam Eden Hikayemiz


Elçin Tapan Alıntıları – Sözleri

  • Down’lılar istenmeyen değil, bir tek size herkesten daha çok gereksinim duyan çocuklarımızdır. (Ben Mutlu Bir Down Annesiyim)
  • Maddi göstergeler, güzel binalar, halılı odalar, rahat yataklar, formalı hemşirelerin bulunmuş olduğu süslü tesisler aileler için önemlidir. Down’lı çocuklarımız için bir anlam ifade etmezler. Onlar için mühim olan, sıcacık şefkatli bir aile ortamıdır. Bu da Amerika’da değil, bunu verebilecek her ailenin yuvasında mevcuttur. (Ben Mutlu Bir Down Annesiyim)
  • Sabahleyin gözünüzü açtığınızda evde sizden ilkin kalkmış birinin varlığını,güvencesini hissediyorsunuz.Salon ve banyodan müzik sesleri yükseliyor.Mutfaktan etrafa mis kokular saçan çaydanlık kaynıyor. Karşılaştığınız şahıs,günlük yaşamın hiçbir çevre koşuluyla tebessümünü eksiltmeyen biri.İster istemez,içinizden gelsin gelmesin, bu pozitif yönde çehreye aynı tebessümle yanıt verip sarılıyorsunuz ve gün başlıyor.Ne güzel !
    21.10.1996 (Devam Eden Hikayemiz)
  • Konu eğitim,görgü, para değil. İnsanlık, ayrı bir vaka. (Ben Mutlu Bir Down Annesiyim)
  • Erel ve arkadaşları okul kanalıyla haftanın belli günlerinde bir matbaaya gidip ‘İŞ’ yapıyorlar.Konu fazlaca mühim,tüm gün çalışıyorlar ve sonunda para kazanıyorlar (baba şeklinde). Erel işe gideceği günler için hususi olarak hazırlanıyor. İlk fark ettiğimde gözyaşlarımı tutamadım. Manzara şu. ekip elbisesini askıya asmış,bir omuzuna fanilasını,öteki omuzuna külotunu yerleştirmiş. Çoraplarından teki bir cebinde,diğeri diğer cebinden sarkıyor. Kravat askısının boynuna geçirilmiş.Pabuçlarını boyamış,parlatmış. (Devam Eden Hikayemiz)
  • Bizler fazlaca ulvi amaçlarla uğraşıyoruz.
    Bizler ara ara başarısızlığa uğrasak da güçlüyüz,
    Bizler beraberiz,
    Bizler bir aileyiz,
    Bizler bu uzun, sıkıntılı yolda kesinlikle bizlere refah ve devam gücü veren güzellikler yakalayacak ve yolumuza o şekilde devam edeceğiz.
    Allah hepimize yardım edecektir. Yeter ki inanç ve sevgimizi yitirmeyelim. O sevgi ki paylaşıldıkça eksilmesin artsın. Zira sevgi paylaşmaktır, süre ayırmadır, dinleyebilmektir, beğenmektir, hoşgörüdür, ilgidir ve DEVAM gücüdür. (Ben Mutlu Bir Down Annesiyim)
  • ..fakat kimi zaman seçeneksiz neticeleri kabul etmek , seçenekler içinde bocalayıp aynı sonuca varmaktan daha kolaydır. (Ben Mutlu Bir Down Annesiyim)
  • Davranışlarda değişim, ceza yerine sadece sabırla, mevzuya eğilmekle mümkündür. (Ben Mutlu Bir Down Annesiyim)
  • Eğitim, zenginlik, fiziki güzellik, mevki şeklinde olanakların getirmiş olduğu faktörler, bir tek kişilik üstündeki mücevherlerdir. Bunlar garip bir kişilikle birleşirse bir mana ifade eder, aksi takdirde hiçbir güzel görüntü sergileyemezler. (Ben Mutlu Bir Down Annesiyim)
  • “Down’lı çocuklarımız, ötekiler şeklinde cemiyet mozağimizin bir parçası olarak aramızdalar ve o şekilde kalacaklar. Bu gerçek yokmuş şeklinde davranamayız.” (Devam Eden Hikayemiz)
  • Normal denilen bir yavrunuz doğduğu süre, ileride karşılaşacağı riskleri sıralayan bir katalog verilmez. Kalp durumundan, işitme probleminden, görme eksikliğinden, ruhsal sarsıntılardan asla bahsedilmez. Hatta esrar, sigara, içki bağımlılıkları akla getirilmez. Evinize gider, güzel rüyalarınızı yaşamaya başlarsınız. Eğer bu şekilde bir sıralama verilseydi, olabilecek terslikleri düşünür, sorun ve korkuları yaşanırdı. – Cliff Cunningham (Ben Mutlu Bir Down Annesiyim)
  • Yapılacak bir şey olmadığını bilmek acıdır, fakat “ya var ise” diye düşünüp, ne işe yaradığını bilememek daha da acıdır. (Ben Mutlu Bir Down Annesiyim)
  • Yapılacak bir şey olmadığını bilmek acıdır, fakat ” ya var ise” diye düşünüp, ne işe yaradığını bilememek daha da acıdır. (Ben Mutlu Bir Down Annesiyim)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş