Eğitim

Bilinmeyen Atatürk – İsmail Çorbacı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bilinmeyen Atatürk – İsmail Çorbacı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bilinmeyen Atatürk kimin eseri? Bilinmeyen Atatürk kitabının yazarı kimdir? Bilinmeyen Atatürk konusu ve anafikri nedir? Bilinmeyen Atatürk kitabı ne konu alıyor? Bilinmeyen Atatürk PDF indirme linki var mı? Bilinmeyen Atatürk kitabının yazarı İsmail Çorbacı kimdir? İşte Bilinmeyen Atatürk kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Yüksel Mert

Yazar: İsmail Çorbacı

Yayın Evi: Az Kitap

İSBN: 9786054812172

Sayfa Sayısı: 256


Bilinmeyen Atatürk Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Mustafa Kemal’i öğrencilik yıllarında ilk kez görüp dinleyen; Osman Nizami Paşa, Mustafa Kemal’e şunları söyler:

“Mustafa Kemal efendi oğlum, görüyorum ki, İsmail Fazıl Paşa seni takdir etmek hususunda yanılmamış. Şimdi ben de onunla aynı fikirdeyim. Sen, biz şeklinde yalnız kurmay subay olarak düzgüsel bir hayata atılmayacaksın. Keskin zekan ve yüksek kabiliyetin, memleketin geleceği üstünde etkili olacaktır. Bu sözlerimi bir övgü olarak alma. Sende memleketin başına gelen büyük adamların daha gençliklerinde gösterdikleri nadir kabiliyet ve zeka emareleri görmekteyim. İnşallah yanılmamış olurum.”

Atatürk’ün hayatında bilinmeyen ya da oldukca azca malum bir oldukca alışılmadık informasyon bu kitapta gün yüzüne çıkıyor.

Başta askeri kaynaklar olmak suretiyle oldukca geniş bir arşiv taraması ile hazırlanan bu yaratı, size Atatürk’ün bilinmeyen yaşam öyküsünü sunuyor.

Modern Cumhuriyetimizin kurucusu ve şu an dünyanın en kuvvetli devletleri içinde gösterilen Türkiye’nin dahî mimarını daha yakından tanımaya var mısınız?

(Arka Kapaktan)


Bilinmeyen Atatürk Alıntıları – Sözleri

  • “Atatürk şeklinde insanoğlu bir nesil için doğmadıkları şeklinde belli bir dönem için de doğmazlar. Onlar önderlikleriyle yüzyıllarca ulusların tarihinde yargı sürecek insanlardır.”
  • Winston Churchill diyor ki :
    “Anlamıyor musunuz? Biz Çanakkale’de Türklerle değil, Allah’la savaştık. Tabii ki yenildik.”
  • Atatürk şu şekilde diyor: “Önder olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, asla kimseyi aldatmayacaksın. Ülke için Milli Hedef ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin.Herkes senin aleyhinde bulunacaktır.Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır.Fakat sen buna karşı direneceksin. Önüne sonsuz engeller koyacaklardır. Kendini büyük değil, minik, zayıf, araçsız ve asla sayarak kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın.Bundan sonrasında da sana büyük derlerse de bunu söyleyenlere gülüp geçeceksin.”
  • “Atatürk; güçlü olmak, mutlu bir Türkiye yaratmak için memleketimizde ulusal birlik ve beraberlik içinde yaşamak lazım geldiğini bir düstur olarak belirleyen en büyük dahidir.”
  • “Atatürk, tüm düşmanlarını muharebe meydanlarında yenerek zafer kazanmış en büyük komutandır. “
  • “Türk halkına vasiyetimdir: Sakın ola ki dincilerin, tarikatların, şeyhlerin, mollaların ardına düşüp gitmesinler, sonları hüsran olur. Aziz Türk milleti, dinci ile gerçek dindarı ayırt etsin. Allah’ı, Kuran’ın, peygamberin yolundan ayrılmasınlar. Dinciler, dinsizlerden daha tehlikelidirler. ”
    Mustafa Kemal Atatürk
  • “Muharabe meydanlarında düşmanlara galebe çalanlar ve zafer kazanmış milletler çoktur. Fakat hakiki zafer, sadece zafere daima aday olabilmek, zaferde ihtiyaç duyulan kuvvetlerin kaynaklarını yükseltmekle, kuvvetlendirmekle kabildir.”
    Mustafa Kemal Atatürk
  • Mukaddes ve tanrısal inançlarımızı ve vicdani değerlerimizi, karanlık ve kararsız olan ve her türlü çıkar ve ihtiraslara görünüş sahnesi olan siyasetten ve siyasetin tüm kısımlarından bir an evvel ve katî şekilde kurtarmak milletin dünyevi ve uhrevi saadetinin emrettiği bir zarurettir. Ancak bu suretle İslam dininin yüksekliği belirir.
  • Nice devrimci Mustafa’lara…
  • Atatürk, “Ne Mutlu Türküm Diyene” demek suretiyle Türk’ün üstünlüğünü tüm dünyaya duyuru eden en büyük teşkilatçıdır.
  • Dini siyasete alet etmek oldukca büyük dalalettir.
  • “Dini siyasete alet eder ve sizi Allah ile Hz.Muhammed ile kandırmaya çalışan kişileri önder olarak seçer ve ardına giderseniz melanet hırkasını giyer, ülkenizde umulmadık belalar ve felaketlere çağrı çıkarırsınız. Onun için Türk halkı oldukca uyanık olmalıdır.” Atatürk, o yıllardan bugünkü Türkiye’nin halini görmüş ve halkını sert bir halde uyarmıştır
  • Atatürk’ün bizlere bıraktığı en mühim miras milliyetçiliktir.
  • Türk milletinin bir parçası olmak için etnik olarak Türk olmak koşul değildir. Türk kültürünü benimseyen ve kendisini Türk olarak benimseyen hepimiz bu milletin bir parçasıdır.
  • “Şimdi kahvaltıyı getirin!” diye seslendi. Bir tepsinin içinde iki dilim er ekmeği, bir kaç zeytin, bir parça beyaz peynir geldi. İşte hepsi o denli. Dünyanın en kuvvetli ordularına diz çöktüren büyük komutanın kahvaltısı. Bir de ülkemizin bugünkü liderlerine bakın!


Bilinmeyen Atatürk İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitabı okumaktayım. Kitap hemen hemen bitmemişken , sabırsızlıkla sizlere de tavsiye etmek isterim. Ôzellikle öğrenciler için oldukça yararlı ve orijinal bilgiler içeriyor. Hazırlayacakları ödevlerde öne çıkmak isteyen öğrenciler, kitabı bir an ilkin edininiz.. (Mehmet Kesdal)

Bu kitap için hayatımda okuduğum en anlam ifade etmeyen Atatürk kitabı deyip geçmek arzu ederdim fakat bazı dostlar kitaplarla ilgili bu tür yorumları doğru bulmuyorlar. Bu yüzden birazcık uzatacağım.
1. Kitapta mevzu yada kronoloji şeklinde belirli bir sıra gözetilmemiş. Mesela Atatürk’ün yaşamının tam kronolojisi 256 sayfalık kitabın 118’inci sayfasında başlıyor.
2. Kitapta inanılmaz yazım yada anlam hataları var. Mesela MTA kısaltması Maden Teknik Arama olarak yazılmış.
3. Kaynakça bölümünde 20 kitabın adı sıralanmış fakat kitap içinde dipnot olmadığı için, inanmadığım vaka ve sözleri internette araştırdım fakat bir çok ile ilgili bir informasyon yoktu.
4. Çelişkiler mevcut; 163’üncü sayfada Atatürk’ün ölüm zamanı 10 Kasım verilirken 214’üncü sayfada iddialı bir halde 15 Ekim veriliyor.
5. Kitap bazı mevzularda inanılmaz özgüvene haiz. Mesela 231’inci sayfada Atatürk’ün rakısına metil alkol ve minimum derecede seyreltilmiş civa ilave edildikten sonra siroza yol açıldığı, yemeklerinde Tofana adlı bir zehir verilmiş de olabileceği yazılmış. Kaynak?
6. Dil bazı bölümlerde lise seviyesindeyken bazı bölümlerde daha da düşüyor. Mesela 223’üncü sayfadan bir paragraf:
Atatürk, Müslüman Türklerin yaşayabileceği Cumhuriyeti tesis etmişti. Dinci ve dindar kelimesine erişince ikisi oldukca ayrı terimdir. Dinciye para ve Allah desen parayı seçer, dindara ise, para ve Allah desen direkt Allah’ı seçer. Ateist ise hiçbir şey yok deyip, kestirip atar. Atatürk’ün söylemek istediği de buydu. Din ile devlet işini birbirinden ayırmak. Ne yazık ki, sonrasında bu olmadı. Her alanda hepimiz dini babasının malı şeklinde kullandı ve hala da kullanıyor. Onun içindir ki, İslam ülkelerinin başı beladan kurtulmamaktadır. Biz de dahil!
Oldukça uzatmayayım. Başta söylediğimi yine olacak fakat hayatımda okuduğum en anlam ifade etmeyen Atatürk kitabı. (Hüseyin Zorlu)


Bilinmeyen Atatürk PDF indirme linki var mı?


İsmail Çorbacı – Bilinmeyen Atatürk kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Bilinmeyen Atatürk PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı İsmail Çorbacı Kimdir?

Yazar uzun senelerdir Atatürk üstüne arşiv kaynaklarını araştırmaktadır. Gerek askeri gerek genel arşivlerde bulmuş olduğu hususi belgelerin yanında kişisel arşivlerden de oldukca hususi belgeler toplamaktadır. Atatürk üstüne yayına hazırladığı ansiklopedik emek harcamaları yakında yayınevimiz tarafınca okurlarımıza sunulacaktır.


İsmail Çorbacı Kitapları – Eserleri

  • Derin Suikastlar
  • Bilinmeyen Atatürk
  • Dünyayı Değiştirmek İçin Yapılan Suikastler
  • Zihin Kontrolü
  • Dünyayı Yönetenlerin Günah Dosyaları
  • Yahudilerin 1000 Senelik Projesi
  • Osmanlı’dan Günümüze Derin Devlet
  • Siyonizmin Büyük Kaos Planı
  • Eften Püften Bilinen Aslında Önemli Şeyler
  • Eften Püften Bilinen Aslında Önemli Şeyler
  • Büyü ve Gizemli Dünyası
  • Gelecek 25 Yıl
  • Uzaktan Beyin Kontrolü Nasıl Yapılıyor?
  • Esmaül Hüsna’nın 99 Sırrı


İsmail Çorbacı Alıntıları – Sözleri

  • Ülkelerde ki kitle imha silahları da göz ardı etmemek gerekir. Tüm ülkelerin, tehlikeli sonuç ve stratejik öneme haiz silahlarını ve tabanca üretimi meydana getiren fabrikalarını incelemeli, yerlerini tespit etmeli ve takip etmeliyiz. Kendi ülkesinin iç güvenliğine kafi gelecek kapasiteyi aitığı vakit “Nükleer Silahlanmaya Hayır” projelerini devreye dahil etmeliyiz. (Yahudilerin 1000 Senelik Projesi)
  • “Kabil’in Habil’i öldürüşüyle başlamış olan katliam elbet ilkti, fakat son da olmayacaktı.” (Derin Suikastlar)
  • Her şey zehirdir, önemli olan dozdur. (Derin Suikastlar)
  • Yesil yaratıcılığı körükler.Bu yuzden buyuk lokanta mutfaklarinda yesil tercih edilir.Hastanelerde de yesil rahatlatici ve sinirleri yatıştırıcı özelliği sebebiyle kullanılır. (Zihin Kontrolü)
  • Aşırı bitkinlik, iştahsizlik ve ürkü davranışlar sergileyen Turgut Özal’a meydana getirilen tüm tıbbî muayenelerde hiçbir hastalık bulgusuna rastlanmamıştı.(…)Genelkurmay’dan gelen uzmanlar yaptıkları incelemede Başkanlık Konutu üstünde kaynağını keşfedemedikleri ve çozemedikleri cok kuvvetli elektromanyetik dalgalar kesfetmislerdi.Alelacele Özal ve ailesi Başbakanlık konutundan çıkarılıp baska bir konuta yerleştirildi ve Özal yeni konutunda ikinci günde normale dönmeye başlamıştı. (Zihin Kontrolü)
  • “Atatürk; güçlü olmak, mutlu bir Türkiye yaratmak için memleketimizde ulusal birlik ve beraberlik içinde yaşamak lazım geldiğini bir düstur olarak belirleyen en büyük dahidir.” (Bilinmeyen Atatürk)
  • Bir katliam türü de var ki günümüz insanlığına son aşama yabancı olan bu katliam sisteminin adı, ‘teknoloji’uzaktan ses ve görüntü göndererek, insanlığa cinnet geçirtmek, ya kendini öldürtmek ya da hedef seçilen kişiyi öldürtmek. (Derin Suikastlar)
  • Batıda intiharları azaltmak için köprü ayaklarını maviye boyarlar.Duvarlari maviye boyanan okullarda evlatların yaramazliklarinin azaldığı ve daha sakinlestikleri görülmüştür. (Zihin Kontrolü)
  • Ey efendiler sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan ise zalim. (Dünyayı Yönetenlerin Günah Dosyaları)
  • Atatürk şu şekilde diyor: “Önder olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, asla kimseyi aldatmayacaksın. Ülke için Milli Hedef ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin.Herkes senin aleyhinde bulunacaktır.Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır.Fakat sen buna karşı direneceksin. Önüne sonsuz engeller koyacaklardır. Kendini büyük değil, minik, zayıf, araçsız ve asla sayarak kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın.Bundan sonrasında da sana büyük derlerse de bunu söyleyenlere gülüp geçeceksin.” (Bilinmeyen Atatürk)
  • Nice devrimci Mustafa’lara… (Bilinmeyen Atatürk)
  • “Şimdi kahvaltıyı getirin!” diye seslendi. Bir tepsinin içinde iki dilim er ekmeği, bir kaç zeytin, bir parça beyaz peynir geldi. İşte hepsi o denli. Dünyanın en kuvvetli ordularına diz çöktüren büyük komutanın kahvaltısı. Bir de ülkemizin bugünkü liderlerine bakın! (Bilinmeyen Atatürk)
  • “Hayatta kati olan iki şey var; ölüm ve vergiler.” (Eften Püften Bilinen Aslında Önemli Şeyler)
  • “Türk halkına vasiyetimdir: Sakın ola ki dincilerin, tarikatların, şeyhlerin, mollaların ardına düşüp gitmesinler, sonları hüsran olur. Aziz Türk milleti, dinci ile gerçek dindarı ayırt etsin. Allah’ı, Kuran’ın, peygamberin yolundan ayrılmasınlar. Dinciler, dinsizlerden daha tehlikelidirler. ”
    Mustafa Kemal Atatürk (Bilinmeyen Atatürk)
  • Endüstri öncesi toplumlar güç deposu olarak sertliği, sanayi toplumlari serveti, sanayi sonrasi toplumlar ise bilgiyi kullanırlar. (Zihin Kontrolü)
  • Uyuşturucu artık yerini antidepresanlara bırakmıştı.Antidepresan ilaçları kullanan insanları yönetmek oldukca daha kolaydı.(…) Uzun sözün kısası tıp alanında e-reçete uygulaması sırf bu proje için şu demek oluyor ki bu ilaçları kullanan deneklerin takip edeni için buluş edilmiştir.Aynı zamanda evlerinizin elektronik cihazlarla dolması sizin hayatınızı kolaylaştırması için değil, siz değerli ziyaretçilerimizin takip edeni ve kontrolü icin bulunduğunu ihmal etmeyin. (Zihin Kontrolü)
  • “Atatürk şeklinde insanoğlu bir nesil için doğmadıkları şeklinde belli bir dönem için de doğmazlar. Onlar önderlikleriyle yüzyıllarca ulusların tarihinde yargı sürecek insanlardır.” (Bilinmeyen Atatürk)
  • “Herşey zehirdir, önemli olan dozdur.” (Derin Suikastlar)
  • Haşhaşiler, Iranli ozan Omer Hayyam’in okul arkadasi olan Hasan bin Sabbah tarafindan 11.yy da kurulmuş, İslâmî bir gizli saklı topluluktur. (Zihin Kontrolü)
  • Atatürk, “Ne Mutlu Türküm Diyene” demek suretiyle Türk’ün üstünlüğünü tüm dünyaya duyuru eden en büyük teşkilatçıdır. (Bilinmeyen Atatürk)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş