Güncel

BİLSEM Öğrencileri II.Sosyal Bilimler Ulusal Çocuk Kongresi

Sivas Buruciye Bilim ve Sanat Merkezi, Sivas Buruciye Bilim ve Sanat Merkezi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliğinde, 02-04 Eylül 2022 tarihleri içinde Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi’nde “Günümüz Dünya Sorunları” temasıyla, değişik BİLSEM’lerden öğrencilerin iştirakı ile “II. Sosyal Bilimler Ulusal Çocuk Kongresi” düzenleme talebi yazı ile Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmiştir.
Duyuruya ilişik belgeleri Ek-1’de yer edinen söz mevzusu etkinliğin; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa, ilgi (a) Yönerge’nin 5 inci maddesinin on birinci fıkrası hükümlerine ve yürürlükteki öteki tüm düzenlemelerde belirtilen yargı, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimleri ilgili okul, ilçe/il millî eğitim müdürlükleri tarafınca gerçekleştirilmek suretiyle, gönüllülük esasına bakılırsa, ücretsiz bir şekilde yapılması

T.C. SİVAS VALİLİĞİ SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ, SİVAS BİLİM VE SANAT MERKEZİ İLE SİVAS BURUCİYE BİLİM VE SANAT MERKEZİ İŞBİRLİĞİNDE BİLSEM ÖĞRENCİLERİ II. SOSYAL BİLİMLER ULUSAL ÇOCUK KONGRESİ ŞARTNAMESİDİR

TEMA: “GÜNÜMÜZ DÜNYA SORUNLARI”

 

Sosyal Bilimler Çocuk Kongresi Teması ve Konuları:

Madde 1.a. Günümüz dünya sorunları temasıyla ilgili olarak kurultay, “çevre sorunları, iklim değişikleri, doğal afetler, aşırı nüfus artışı, çocuk sorunları, kadın sorunları, göç, ırkçılık, terörizm, etnik çatışma, bilişim sorunları, sosyal eşitsizlik, trafik sorunları, ormansızlaşma, açlık, uyuşturucu bağımlılığı ve ticareti, aşırı silahlanma, nükleer silahlar, savaşlar ve soykırım olayları, enerji sorunu, eğitim sorunları, işsizlik, salgın hastalıklar, sağlık sorunları, yönetim sorunları, hızlı kentleşme ve konut sorunu ile tarım alanlarının yok edilmesi gibi tüm insanlığı tehdit eden küresel ölçekli sorunları” kapsamaktadır.

Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri tarafınca Sosyal Bilimler Çocuk Kongresi’ne, kurultay mevzuları (Madde 5/ç) ile ilgili olarak yazılan bildiriler kabul edilecektir.

Kongrenin Amacı:

Madde 2. BİLSEM, hususi yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan ve Milli Eğitim Bakanlığı Hususi Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren hususi eğitim kurumlarıdır. Bu kurumlarda meydana gelen eğitim öğretim faaliyetleri ile öğrencilerde araştırma, araştırma, gözlem becerileri yanında, düşünce üretme, yeni bilgilere erişme, yorum yapma, örneksiz fikir üretmelerini sağlamak hedeflenmektedir. Yürütülen bu emek harcamalar doğrultusunda öğrencilere bilimsel bakış açıları kazandıracak, onlarda üst düzey informasyon, beceri ve davranış geliştirecek faaliyetler ehemmiyet arz etmektedir. Hususi yetenekli gençlerin gelecekte değişik alanlarda ülkemize ve insanlığa büyük hizmetler meydana getirecek konumlara geleceği ve gereksinim duyulan alanlarda önder olarak insan gücü ihtiyacını karşılayacakları düşünüldüğünde insanlığın geleceği açısında tehlikeli sonuç öneme haiz günümüz dünya sorunları mevzularında emek harcamalar yapmaları açısından kongrenin mühim sonuçlarının olması beklenmektedir. Hususi yetenekli ortaokul öğrencilerinin bilimsel süreci tanıma, temel bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini kullanabilme becerilerini geliştirmek, bilimsel araştırmaya dönük motivasyonlarını ve bilimsel kurultay tecrübelerini arttırmak organizasyonumuzun alt amaçlarını oluşturmaktadır. Kongrenin bir öteki hedefi de ülkemizin değişik bölgelerindeki Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerini bir araya getirerek toplumsal, kültürel paylaşımlarını arttırmaktır.

Kongre Kpsamı:

Madde 3. Kongre, devletimizde etkinlik gösteren BİLSEM’lerde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle ortaokul düzeyinde eğitim alacak olan 5, 6 ve 7. derslik öğrencilerini kapsamaktadır.

Kongre Tarihi ve Yeri:

Madde 4. Sosyal Bilimler Ulusal Çocuk Kongresi, 02-03-04 Eylül 2022 tarihlerinde Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi salonlarında gerçekleştirilecektir.

Kongrenin Uygulanması ve Konuları:

Madde 5. Sosyal Bilimler Ulusal Çocuk Kongresi’nin içinde ne olduğu, uygulanması ve bildiri mevzuları ile ilgili hususlar aşağıdaki gibidir:

  1. Kongre kapsamında BİLSEM’lerde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda eğitim alan hususi yetenekli 5, 6 ve 7. derslik ortaokul öğrencileri aşağıda verilen bildiri mevzu ve alt mevzularında, bilimsel standartlara uygun hazırladıkları bildiriler ile katılım sağlayacaklardır.
  2. Kongreye yalnız sözlü sunumlar kabul edilecektir. Sözlü sunum kuralları bilimsel kurultay kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Kongreye katılım, bildiri sunumu ve talebe danışmanı olacak şekilde gerçekleştirilebilecektir. Her bildiri için bir talebe ve bir danışman öğretmen katılım sağlayabilecektir. Bir öğretmen birden fazla bildiriye danışmanlık yapabilecektir. Bir bildiride en fazla bir talebe katılım sağlayabilecektir.
  3. Kongre sürecinde “Günümüz Dünya Sorunları” temasına ilişkin imalathane emek harcamaları, tabiat, müze ve üniversite gezileri gerçekleştirilecek olup yapılması planlanan imalathane çalışmalarının bir kısmı bu mekânlarda gerçekleştirilecektir.

ç) Kongre kapsamında BİLSEM’lerde eğitim alan hususi yetenekli ortaokul öğrencilerinin aşağıda verilen bildiri mevzularında, bilimsel standartlara uygun bildiriler hazırlamaları istenecektir.

Bildiri mevzuları şu şekildedir:

·       Çevre sorunları

·       İklim Değişikliği

·       Doğal Afetler

·       Aşırı Nüfus Artışı

·       Çocuk Sorunları

·       Kadın Sorunları

·       Göç ve Sığınmacı Sorunu

·       Irkçılık

·       Terörizm

·       Etnik Çatışma

·       Bilişim Sorunları

·       Sosyal Eşitsizlik

·       Trafik Sorunları

·        Ormansızlaşma

·        Açlık

·        Uyuşturucu Bağımlılığı ve Ticareti

·        Aşırı Silahlanma

·        Nükleer Silahlar

·        Savaşlar ve Soykırım Olayları

·        Enerji Sorunu

·        Eğitim Sorunları

·        İşsizlik

·        Salgın Hastalıklar

·        Sağlık Sorunları

·        Süratli Kentleşme ve Konut Sorunu

·        Tarım Alanlarının Yok Edilmesi

  1. Her sunum için 15 dakika süre
  2. Kongrede oturumları yönetmek suretiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenleri ile BİLSEM’lerde vazife meydana getiren öğretmenler göreve getirilecektir.
  3. Bildiri sunan öğrencilere, danışman öğretmenlere ve kongreye katkı sağlayanlara Katılım Belgesi (Ek-1) Katılım belgeleri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafınca düzenlenip verilecektir.
  4. Tam metin gönderenlerden emek harcaması bilim kurulu tarafınca uygun görülenler Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi’ne yönlendirilecek ve mecmua yargıcı kurulu tarafınca da uygun görülürse kurultay hususi sayısı çıkarılarak yazı şeklinde yayınlanacaktır. Tam metinlerin gönderilmesinde ve yayınlanmasında derginin yazım kuralları esas alınacaktır.
  5. Başvuru tarihinden sonrasında gönderilen bildiri özetleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

ı) Katılımcıların izin ve görevlendirme işlemleri memuriyet mahallinde yapılacaktır. Katılımcılardan öğrencilerin yollukları ile danışman öğretmenlerin yolluk ve yevmiyeleri kurumlarınca; konaklama, yiyecek ve geçirme hizmetleri Sivas BİLSEM tarafınca karşılanacaktır.

  1. Kongreye katılmak suretiyle başvuran BİLSEM’ler, Kongre Katılım Şartnamesini kabul etmiş sayılırlar. Bu şartnamede belirtilmeyen hususların tekrardan düzenlemesine ve mevcut şartnamede gerektiğinde değişim halletmeye Kongre Düzenleme Kurulu
  2. Kongre uygulanma sürecinde her türlü iş ve işlemlere ilişkin duyurular Sivas BİLSEM web sayfasından (sivasbilsem.meb.k12.tr) yapılacaktır.
  3. Katılımcılar süreç ile ilgili sorularını ve iletilerini bilsemsosyalkongresi@gmail.com adresine
  4. Kongre maliyeti ortalama 70 bin TL tutmakta olup, bütçe Sivas Bilsem tarafınca karşılanacaktır.

Kongreye Başvuru ve Katılım Şekli: Kongreye katılım parasız olup, gönüllük esasına dayanmaktadır. Kongreye katılacak engelli her bir talebe için, talep etmesi durumunda bir rehber öğretmen refakat edecektir.  Katılımları mevzusunda her türlü kolaylık sağlanacaktır.

Madde 6. Kongreye müracaat şekli ve katılım şartları aşağıdaki gibidir:

  1. Kongreye; BİLSEM’lerde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle eğitim alacak 5, 6 ve
  2. derslik düzeyindeki ortaokul öğrencileri bildirileri ile kurultay takviminde (Ek-2) belirlenen tarih aralığında müracaat yapabileceklerdir.
  3. Kongrede sunulacak bildiri başlıkları, kurultay bildiri mevzu başlıklarına uygun olmak şartıyla katılımcılar tarafınca
  4. Bildirilerin etik kurallara uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. Bildiriler Ek-3’te sunulan katılımcı bilgilendirme formu ile yazım kurallarına uygun olarak hazırlanacak ve takvime uygun olarak gönderilecektir.

ç) Kongre düzenleme kurulu (Ek-4) tarafınca kabul edilen bildirilerin katılımcılarına çağrı mektubu gönderilecektir.

  1. Kongreye gönderilen bildiriler Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden oluşturulan kurultay bilim kurulu (Ek-5) tarafınca incelenerek, uygun bulunanlar kongreye çağrı edilecektir.
  2. Sunum metinlerinin içeriklerinin sorumluluğu bildiriyi sunan talebe ve hazırlanmasına destek elde eden danışman öğretmene aittir. Bildiri sunumlarında kurultay düzenleme kuruluna gönderilen bildirilerin dışına çıkılmayacaktır.
  3. Kongreye Bilim Kurulu üyelerince uygun görülen 30 bildiri çağrı edilecektir. Davet alan bildiri sahibi talebe velilerinin, Veli İzin Belgesi/Aydınlatma Metni ve Açık Rıza Onay Belgesini (Ek-6) kurultay öncesi bilsemsosyalkongresi@gmail.com adresine göndermeleri
  4. Davet edilecek bildiriler mevzusunda Kongre Bilim Kurulu sonucu kesindir ve itiraz kabul edilmeyecektir.

 

  1. Bildiri başvuruları ve katılım süreci iş takviminde belirtilen tarihlere bakılırsa yapılacak olup müracaat ve katılım sürecinde bildiri özetleri, tam metinleri ve istenebilecek öteki dokümanlar pdf dosyası şeklinde bilsemsosyalkongresi@gmail.com adresine gönderilecektir.

ı) Danışman öğretmen rehberliğinde hazırlanacak bildiriler; bilimsel nitelikli alanda ortak bir dil kullanılması, literatür taramasının daha süratli yapılması ve erişilen kaynakların daha iyi incelenmesine katkı sağlayacağından APA 7 sürüm formatına uygun olarak gönderilecektir.

  1. Bildiriler örneksiz özellikte olmalıdır. Daha ilkin yayımlanmış, herhangi bir sempozyumda yada bilimsel bir platformda başkaları tarafınca sunulmuş bildiriler kabul
  2. Hazırlanan bildiriler bilsemsosyalkongresi@gmail.com e-posta adresine gönderilecektir.
  3. Kabul edilen bildiriler, Sivas Bilim ve Sanat Merkezi web sayfasında (sivasbilsem.meb.k12.tr) kurultay takviminde belirlenen tarihte duyuru edilecektir.
  4. Kongre Düzenleme Kurulu, aynı mevzuda yoğunluk olması hâlinde tekrardan düzenleme halletmeye, başvuran kurumlar arasından seçim halletmeye ve yine mevzu belirleme amacı ile bildiriyi iade etmeye

Onay ve Uygulama:

Madde 7- Bu şartname 7 (yedi) maddeden ibaret olup Millî Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile uygulamaya konulacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ SİVAS BİLİM VE SANAT MERKEZİ

Emek Mahallesi, Hekim Sokak, No:1 MERKEZ/SİVAS

http://sivasbilsem.meb.k12.tr/ bilsemsosyalkongresi@gmail.com 0346 227 10 10

Ek-2. Kongre Takvimi

 

YAPILACAK İŞLER TARİH
Bildiri özetlerinin gönderilmeye başlama zamanı 29 Temmuz 2022
Bildiri    özetlerinin    bilsemsosyalkongresi@gmail.com               adresine gönderilmesi için son tarih 05 Ağustos 2022
Kabul edilen bildirilen https://sivasbilsem.meb.k12.tr sayfasında

ilanı

12 Ağustos 2022
Kongreye    katılımcı    olarak    katılacak    talebe    ve                    danışman isimlerinin koordinatör BİLSEM’e bildirilmesi 19 Ağustos 2022
Kabul             edilen             bildirilerin             tam                       metninin bilsemsosyalkongresi@gmail.com adresine gönderilmesi için son

tarih

 

22 Ağustos 2022

Kongre zamanı 02-03-04 Eylül 2022

Ek-3. Kongre Katılımcı Bilgilendirme Formu ve Yazım Kuralları

 

BİLSEM ÖĞRENCİLERİ SOSYAL BİLİMLER ULUSAL ÇOCUK KONGRESİ TEMA: “GÜNÜMÜZ DÜNYA

SORUNLARI”

 

Katılımcı Bilgilendirme Formu

1. Talebe Derslik Düzeyi
1. Talebe Adı ve Soyadı
2. Talebe Derslik Düzeyi (Varsa)
2. Talebe Adı ve Soyadı (Varsa)
Danışman Öğretmen Adı Soyadı
Danışman Öğretmen Telefon
Danışman Öğretmen e-posta Adresi
Bilsem Adı
Bilsem Adresi
Talebe Velisi Telefonu

TÜRKÇE BAŞLIK BİÇİMLENDİRME BOZULMADAN BURAYA EKLENMELİDİR

Yazar 1 Unvan Ad SOYAD

Kurum adı, Kent, e-posta

Yazar 2 Unvan Ad SOYAD

Kurum adı, Kent, e-posta

ÖZET

 

Türkçe özet minimum 500, en fazla 750 kelime olmalıdır. Başlık içerikle uyumlu olacak şekilde

 büyük harflerle Calibri yazı karakteri ile 12 punto ile yazılmalıdır. Özet metni Calibri yazı karakteri ile 10 punto, 1.15 satır aralığıyla iki yana yaslı olacak şekilde yazılmalıdır. Yazar unvan ve adları başlıktan sonrasında bir boşluk bırakılarak Calibri yazı karakteriyle 10 punto, kalınca ve italik olarak, 1.15 satır aralığı ile ortalı yazılmalıdır. Kurum-şehir adları yazar adlarının derhal altında Calibri yazı karakteriyle 10 punto, italik olarak ortalı yazılmalıdır. Sayfa kenarlıkları 2.5 santimetre olmalıdır. Özet metninde sorun durumu, araştırmanın amacı, araştırmanın yöntemi ile bulgular ve sonuca ilişkin bilgilere yer verilmelidir. Özette cetvel ve görsel bulunmamalıdır. Özetin altında bir satır boşluk bırakılarak, minimum 3, en oldukca 5  sözcükten oluşan anahtar kelimeler verilmelidir. Yalnızca ilk anahtar kelimenin ilk harfi büyük olmalıdır. Hususi adlar hariç öteki anahtar kelimelerin tamamı ufak harfle yazılmalıdır.

Anahtar Kelimeler: Anahtar kelime1, anahtar kelime2, anahtar kelime3.

Ek-4. Kongre Düzenleme Kurulu

 

Kongre Onursal Başkanları

Prof. Dr. Alim YILDIZ – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Kemal Numan VARINOĞLU – MEB Hususi Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü

Kongre Başkanları

Prof. Dr. Ali AKSU – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Dr. Öğr. Üyesi Adem UZUN – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Kongre Düzenleme Kurulu

Memet MATOĞLU – Sivas Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü

Burak YILDIRIM – Sivas Buruciye Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü

Ramazan BAKER – Sivas Halk Eğitim Merkezi Müdürü

Halil BOLAT – Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şenol ERTEN – Ankara Mamak Bilim ve Sanat Merkezi Coğrafya Öğretmeni Sedat ALTAŞ – Antalya Bilim ve Sanat Merkezi Tarih Öğretmeni

Mustafa YOĞURTÇU – Nuri Pakdil Bilim ve Sanat Merkezi Türkçe Öğretmeni Selami DURAN – Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi Felsefe Öğretmeni

Ferhat ONGUN – Salihli Bilim ve Sanat Merkezi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mehmet KAYA – Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi Derslik Öğretmeni

Ek-5. Kongre Bilim Kurulu

Prof. Dr. Gülpınar AKBULUT ÖZPAY – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Doç. Dr. Hamdi KARAKAŞ – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Doç. Dr. Mehmet KANAK – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Doç. Dr. Meral ÖZTÜRK – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Doç. Dr. Selman ABLAK – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Doç. Dr. Serkan BULDUR – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Doç. Dr. Soner DOĞAN – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir ERGÜN – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi Didem Kayahan YÜKSEL – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Fadime İşcan KARASU – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi Gülseda EYCEYURT TÜRK – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Sezen GÜLEÇ – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş