Eğitim

Bir Kadın Kaç Mezar? – Yunus Karaçöl Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir Kadın Kaç Mezar? – Yunus Karaçöl Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir Kadın Kaç Mezar? kimin eseri? Bir Kadın Kaç Mezar? kitabının yazarı kimdir? Bir Kadın Kaç Mezar? konusu ve anafikri nedir? Bir Kadın Kaç Mezar? kitabı ne konu alıyor? Bir Kadın Kaç Mezar? PDF indirme linki var mı? Bir Kadın Kaç Mezar? kitabının yazarı Yunus Karaçöl kimdir? İşte Bir Kadın Kaç Mezar? kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Yunus Karaçöl

Yayın Evi: Uğur Tuna Yayınları

İSBN: 9786054309931

Sayfa Sayısı: 316


Bir Kadın Kaç Mezar? Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Su oldukça soğuktu. Küvetin içine baktı, buz doldurulmuştu. Üşüdüğünü fark etti. Küvette yarı baygın

bir halde yatıyordu. Başı dışarıda, bedeninin geri kalan kısmı suyun içindeydi. Birkaç dakika

içinde gözlerini açtı, etrafına baktı. Çırılçıplak bir halde suyun içinde bulunduğunu fark etti.

Burası da neresi, diye içinden geçirdi. “Benim burada ne işim var?”

Tüm bedeni zangır zangır titriyordu. Etrafında kimseler yoktu. Gözünü gezdirdi

küvetin yanında bir cep telefonu, onun yakınında da bir kâğıt vardı. Elini telefona uzattı, aldı.

Sonra kâğıda uzanıp, onu da aldı. Üstünde 112 yazıyordu. Numarayı çevirdi, karşısındaki kadın,

bezgin bir sesle; “Buyurun, Acil Servis.” “Şey, ben nerede olduğumu bilmiyorum, gözümü açtığımda

kendimi bir küvetin içinde buldum. Bana yardım edin, lütfen!”

…Cesedi yanan kadının yüzü, tanınmaz haldeydi. Kimlik bilgilerine ulaşmak isteyen katliam dedektifi

yanmış cesedin başına peruk takıp, makyaj yaparak vesikalık fotoğrafını çekti.

Sonra daha detaylı araştırma yapmak için cesedin yandığı bağ evinden uzaklaştı.

Geride acıklı bir hikâye ve hemen hemen aralanmamış bir sır perdesi kalmıştı…


Bir Kadın Kaç Mezar? Alıntıları – Sözleri

  • Seni kaderinle, yalanlarınla,baş başa bırakıyorum…
  • Uğruna ölünen ile her gece dövülen hanım aynı şahıs ise, burası Türkiye’dir.
  • Ey kahraman Türk hanımı!
    Sen yerde sürüklenmeye değil,
    Omuzlar üstünde
    Göklere yükselmeye layıksın.
  • Sen bana yük oluyordun, ben seni kalbime yüklüyordum…
  • Uğruna ölünen ile her gece dövülen hanım aynı şahıs ise, burası Türkiye’dir …
    ~ Can Dündar
  • Merakına yenilmeyen hanım var mıdır şu dünyada?
  • Peki, hanımı Olympos bezirgânlarının elinden kim kurtaracak? Çağımızın tanrı bozuntuları mı, hanımı kötülüğün suçlusu sayan yobaz kafalar mı?
  • Dişisine fena davranan tek hayvan insanoğludur.
  • Tek suçu hanım olmaktı! Bu topraklarda yaşayanlar için hanım olmak, günahlı doğmaktı.
  • Duygularının iyi mi yıkıntı altında kaldığını,kurtarılmadan oracıkta çürüyüp yok bulunduğunu bigün hepimiz anlayacaktı.
  • “Seni seviyorum,sensiz yapamam”kelimeleri kadar içi boş başka sözcük var mı acaba?
  • Yeni bigün,yeni bir yaşam demekti;kimisine iyi kimisine fena. Ama mühim olan bakış açısıydı. Bir şeye iyi mi bakarsanız o şey size öyleki görünür.
  • Tecavüz ederken suçüstü yakalanan adam,hemen hemen saldırı gerçekleşmediği için “yarım kaldı”indirimi aldı bu memlekette. Tecavüzünü kameraya kaydeden sapık “eski sevgilisiymiş”indirimi aldı. “Tecavüzde bağırmıyorsa,rıza göstermiş sayılır”indiriminden faydalanan var. Üvey kızına saldırı edip,”kızın ruh sağlığı bozulmadı”raporuyla indirim alan var. Ormanda hücum eden,döve döve çırılçıplak soyan,sadece astım krizi geçirerek bayılıp, yakalanınca “orası tenha bir yer,isteseydim yapabilirdim”indirimi alan var. Tecavüz edip hamile bırakan,sonrasında da “aslına bakarsanız bakire değildi” indirimi alan var. Tanımadığı birine saati soran eşini delik deşik ederek öldürüp “cilve yapmış oldu”indirimi alan var. Kadın programında,”babam bana saldırı etti”diyen kızını öldürüp,”babasını kamuoyunda utangaç etti”indirimi alan var. Mahkemeye ekip kıyafetle geldi diye “iyi hal”indirimi alan seri tecavüzcü var.
  • Hırsızlık;para,mal mı çalmaktır?
    Saadet çalmak, hırsızlık olması imkansız mı?
  • Onlar o perdenin içinde parlayan iki yıldızdılar, görmesi kolay fakat ulaşılması zordular.


Bir Kadın Kaç Mezar? İncelemesi – Kişisel Yorumlar

İdare eder diyebileceğim türde bir polisiye roman.
Bazı genç bayanlar öldürülmekte ve organları çalınmaktadır. Bunun üstüne dedektif Girdap vakası yardımcısı Poyraz ile beraber üstüne alır ve cinayetleri soruşturmaya adım atar. Ancak bu örgütlenmeyi çözmeleri sandıkları kadar rahat olmayacaktır.
Polisiye severlerin okuyabileceği bir kitap (Serdar Poirot)

Bu romanın etkisi altına alan, buruk, okurda merak uyandıran vaka örgüsüne ne desem tamamlanmamış kalır. Yazar o denli vaka örgüsüne, karakterlere hakim olmuş ki… Kitaptaki karakterlerin düşüncelerini ta yüreğinizin en derinliklerinde hissediyorsunuz. Oldukca büyük ahlar çekerek okuduğum bir romandı. Hiç abartısız diyorum ki, bu kitabı bitirdikten sonrasında uzun bir süre başka bir kitap okuyamayacaksınız. Ola ki okumaya çalışırsanız da yeni kitabın akışına kapılamadan Sarah Siera cinayetini düşünüp duracaksınız. Kitabın ikinci serisi olan İhanet Zincirini büyük bir merakla temenni ediyorum. Kitap basılır basılmaz alacağım. Yazara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. (~Ceren♡Rıza♡~)

Bu kitabi okuyali bir kaç yıl oldu. Güzel kurgulanmis bir polisiye romandi. Kadinin cemiyet icindeki sorunlarina parmak basan hikayesi var. Ust uste islenen cinayetler ve bunlari çözmeye çalışan komiser Girdap ve yardımcısının yoğun çabaları ve Sarah Siera cinayetinin ardindaki sır da hikayenin ana temasini oluşturuyor. (Gonca Çiftçioğulları)


Bir Kadın Kaç Mezar? PDF indirme linki var mı?


Yunus Karaçöl – Bir Kadın Kaç Mezar? kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Bir Kadın Kaç Mezar? PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Yunus Karaçöl Kimdir?

18.08.1989 senesinde Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Kucak köyünde dünyaya geldi. Yazar- Ozan Yunus KARAÇÖL’ün doğduğu bu köy mecburi ermeni göçü esnasında Ermeniler tarafınca kılıçtan geçirilmiş bir köydür. Bundan dolayı yazar ilk eseri olan AŞK VE ACI da o döneme ışık dokunabilecek detayları bu eserinde dile getirmiştir.

Bulunduğu köy Ağrı ile Iğdır içinde kalmış bir yerdedir. Bulunduğu köyde okulun olmamasından dolayı ailesi 1997 de Iğdır’a göç etti. Okula başladığı süre Türkçe tek kelime bilmeyen yazar okumayı yazmayı 3. Sınıfta sadece sökebildi. İlkokul 7. Sınıfta tek başına “BİLİM GAZETESİ” diye bir gazete çıkardı. Bulunduğu çevresi tarafınca oldukça sevilen bu gazeteyi 8. Sınıfa kadar Iğdır da yayınladı. 8. Sınıfı İstanbul da Cengizhan ilköğretim okulunda okumaya devam etti. Gazetesini orada da çıkarmaya devam etti. Liseye geçtiğinde bazı olumsuzluklar yüzünden Iğdır’a döndü. “UYANIKLAR DÜNYASI” Adlı tiyatro eserini burada yazdı. Bu kitabın içinde üç oyunu da yönetmenlik yapmış olup dostlarıyla beraber çeşitli liselerde oynadı, oyunları büyük beğeni topladı. Liseden sonrasında tek imgesel konservatuara gitmekti. Ama yaşam şartları onu bu hayalinden uzaklaştırdı. Karabük’te coğrafya bölümünü kazanmıştır. Karabük’te Karabük Kültür ve Sanat Derneği ile tanıştı. Şiirleri, hikâyeleri derneğin “TAY DERGİSİ’NDE” gösterildi. Bunun yanında Karabük’ün mahalli gazetesi olan “BÖLGENİN SESİ” gazetesinde “ÖĞRENCİNİN TEK SESİ” köşesiyle eleştiri yazısı yazmaya başladı. Yayınlanan ilk yazısından sonrasında bulunmuş olduğu üniversite tarafınca kınama cezası verildi, üniversiteden uzaklaştırıldı.

Bu uzaklaştırılma onun yazma hevesini kırmadı. (Sene 2011). Bu sırada Türkiye ve dünyada olan hanım cinayetleri üzerine çalıştı ve “BİR KADIN KAÇ MEZAR?” Adlı polisiye seçimi bir roman yazmaya başladı. 2014’te “BİR KADIN KAÇ MEZAR?” Adlı romanı “UĞUR TUNA YAYINLARI”ndan çıktı. Şu an da Karabük’te 4. Derslik öğrencisidir.


Yunus Karaçöl Kitapları – Eserleri

  • Bir Kadın Kaç Mezar?
  • Bir Kadın Kaç Mezar? – 1
  • Bir Kadın Kaç Mezar? – 2
  • Aşk ve Acı


Yunus Karaçöl Alıntıları – Sözleri

  • “Bak gene harbe soktun beni, kendimle savaşıyorum.Aşk ile bağlılık yeminleri verdiğin sözler,’Ölürüm de bırakmam’ deyişin, hepsi yalan mıydı? Sonunda fenalık kazanmıştır. Zafer çığlıkları atıyorlar, sevgi sığınağımız da çöktü be kalpsiz! Seni kaderinle, yalanlarınla, baş başa bırakıyorum…” (Bir Kadın Kaç Mezar? – 1)
  • Hiç kimse canından olmak istemezdi. (Bir Kadın Kaç Mezar? – 2)
  • Hırsızlık;para,mal mı çalmaktır?
    Saadet çalmak, hırsızlık olması imkansız mı? (Bir Kadın Kaç Mezar?)
  • Merakına yenilmeyen hanım var mıdır şu dünyada? (Bir Kadın Kaç Mezar?)
  • Evlât acısı en büyük acıydı. (Bir Kadın Kaç Mezar? – 2)
  • Onlar o perdenin içinde parlayan iki yıldızdılar, görmesi kolay fakat ulaşılması zordular. (Bir Kadın Kaç Mezar?)
  • Sekiz bölümden oluşan BİR KADIN KAÇ MEZAR? “Adlı roman her bölümde kendi içinde bir yaşamı konu alıyor ve her bölümün sonunda adeta bir dizinin en mühim sahnesi şeklinde biterek, insanı merak içinde bırakıyor.. (Bir Kadın Kaç Mezar? – 1)
  • Hayatta en fena ve en ızdıraplı şeydi beklemek. (Bir Kadın Kaç Mezar? – 2)
  • Sen bana yük oluyordun, ben seni kalbime yüklüyordum… (Bir Kadın Kaç Mezar?)
  • “Kadınlara sadece soyluluk ve onur sahibi kimse kıymet verir. Onları sadece fena ve aşağılık kimseler hor görür”. (Bir Kadın Kaç Mezar? – 2)
  • Ölenle ölünmez. (Bir Kadın Kaç Mezar? – 1)
  • Peki, hanımı Olympos bezirgânlarının elinden kim kurtaracak? Çağımızın tanrı bozuntuları mı, hanımı kötülüğün suçlusu sayan yobaz kafalar mı? (Bir Kadın Kaç Mezar?)
  • İstanbul-Ankara-Karabük üçgeninde başlamış olan ve sonrasında da ABD’ye sıçrayan vakalar serisi ve korkulu bir halde işlenen hanım cinayetleri mevzu alan BİR KADIN KAÇ MEZAR? Adlı roman Türkiye’de ve Dünya’da yaşanmış olan üzerine toprak atılan, gizlenen tüm rahatsız etme, saldırı ve daha fazlası vakaları gözler önüne seriyor. (Bir Kadın Kaç Mezar? – 1)
  • “Şüpheye düşürmeyen samimiyetin ve sevginin kölesiyim.” (Aşk ve Acı)
  • Ne acımasız insanoğlu vardı bu dünyada. (Bir Kadın Kaç Mezar? – 1)
  • Güzellik neredeyse, düşmanlık da oradadır. (Bir Kadın Kaç Mezar? – 1)
  • Ey kahraman Türk hanımı!
    Sen yerde sürüklenmeye değil,
    Omuzlar üstünde
    Göklere yükselmeye layıksın. (Bir Kadın Kaç Mezar?)
  • “Sakın açıkgözle kapalı bir halde bakmayın”. (Bir Kadın Kaç Mezar? – 1)
  • Artık canının bir parçası kopmuştu. (Bir Kadın Kaç Mezar? – 2)
  • İki hanım sadece bir koyun ederdi. (Bir Kadın Kaç Mezar? – 1)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş