Eğitim

Bir Küçük Yalan – K. A. Tucker Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir Küçük Yalan – K. A. Tucker Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir Küçük Yalan kimin eseri? Bir Küçük Yalan kitabının yazarı kimdir? Bir Küçük Yalan konusu ve anafikri nedir? Bir Küçük Yalan kitabı ne konu alıyor? Bir Küçük Yalan PDF indirme linki var mı? Bir Küçük Yalan kitabının yazarı K. A. Tucker kimdir? İşte Bir Küçük Yalan kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: K. A. Tucker

Çevirmen: Zeynep Ünalan

Orijinal Adı: One Tiny Lie

Yayın Evi: Hyperion Kitap

İSBN: 9786055002145

Sayfa Sayısı: 320


Bir Küçük Yalan Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Cleary kardeşler içinde olgunluğu ve kuvvetli kişiliği yardımıyla ailesinin ağlatısal ölümünün ve ablası Kacey’nin kendi kendine zarar verdiği devrin üstesinden gelmeyi başaran ve daha dengeli olan kız kardeş, devamlı Livie oldu. Ama bu dış görünüşün ardında, babasının ona söylediği son laflara tutunmuş minik bir kız evladı vardı.

Babası ona, “Seninle gurur duyayım,” demişti. Küçük kız da bu şekilde olacağına söz vermişti. Ve geçen 17 yıl süresince her seçiminde, her sözünde ve her davranışında, elinden gelenin en iyisini yapmış oldu. Livie, sağlam bir plan ile Princeton Üniversitesine adım attığında amacına ulaşmakta kararlıydı: Derslerinde oldukça başarıya ulaşmış olacak, tıp fakültesine yönelecek ve bigün evleneceği iyi ve saygı duyulan bir insanla tanışacaktı.

Planının bir parçası olmayanlar ise Jell-O fondipleri, hayır diyemediği cana yakın ve parti delisi oda arkadaşı, doğal bir de adam kürek takımının görkemli kaptanı Ashton’dı. Kesinlikle Ashton’dı. O, Livie’nin olmayan sinirlerini zıplatan kibirli bir pislik ve Livie’nin bir erkekte istemeyeceği her şeydi. Daha da kötüsü Ashton, Livie’nin ölçütlerine tam da uyan kişinin -yani Connor’ın en iyi arkadaşı ve evini paylaşmış olduğu kişiydi.

Peki, o süre Livie niçin Ashton’ı düşleyip duruyordu?

Livie kendini, artık üstesinden gelemeyeceğini düşündüğü orta derece notlar ve kariyer düşleri ile Ashton’a karşı hissetmemesi ihtiyaç duyulan duygular içinde buluverdiğinde babasına verdiği sözden ve bilmiş olduğu tek kimlikten caymak zorunda duracak mıydı?


Bir Küçük Yalan Alıntıları – Sözleri

  • “Beni küçüklere çeken şeyde müthiş bir sadelik var. Belki bulaşıcı kıkırdamaları ve çekingen kucaklamaları. Belki zalimce dürüst olmaları. “
  • “Normal, sıkıcıdır.”
  • “Hayatta kimi zaman bir karar verirsin ve sonrasında kendini, o sonucu sorgularken bulursun. Sık sık olur. Tam olarak pişman değilsindir. Muhtemelen doğru seçimi yaptığını biliyorsundur ve muhtemelen de iyi yapmışsındır. Ama ne halt ederek ve ne düşünerek öyleki yaptığını merak eder durursun.”
  • “Alıp başımı gidiyorum.
    Uzaklaşıyorum seslerden, bağırışlardan, hüsranlardan.
    Uzaklaşıyorum hilelerimden, hatalarımdan, pişmanlıklarımdan.
    Olmam ihtiyaç duyulan her şeyden ve olamayacağım her şeyden uzaklaşıyorum.
    Şundan dolayı bunların hepsi bir yalan.”
  • “Onunla konuşmak antipatik bir şeye dönüşemez.”
  • Alıp başımı gidiyorum.
    Uzaklaşıyorum seslerden, bağırışlardan, hüsranlardan.
    Uzaklaşıyorum hilelerimden, hatalarımdan, pişmanlıklarımdan.
    Olmam ihtiyaç duyulan her şeyden ve olamayacağım her şeyden uzaklaşıyorum.
    Şundan dolayı bunların hepsi bir yalan.
  • Senin ablan benzer biçimde insanoğlu – şu demek oluyor ki hakkaten paramparça olanlar- benim işimi kolaylaştırıyorlar.
  • Hayatın onlara sunmuş olduğu her şeyi kaçırabilirler; şundan dolayı acımasız ve zalim bazı ne­denler yüzünden, çocukken ölmemek diye bir şey yok.
  • Hayalinizdeki mesleğin ne işe yaradığını bulmak ve hakkaten onu yaşayabilmek, bir mucizeden değişik değil.
  • Alıp başımı gidiyorum.
    Uzaklaşıyorum seslerden, bağırışlardan, hüsranlardan.
    Uzaklaşıyorum hilelerimden, hatalarımdan, pişmanlıklarımdan.
    Olmam ihtiyaç duyulan her şeyden ve olamayacağım her şeyden uzaklaşıyorum..


Bir Küçük Yalan İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Serinin ikinci kitabı ilki kadar bunaltan. Livie ablasından daha aklı başlangıcında benzer biçimde duruyordu fakat ne yarar…Okurken Livie ve Ashton arasındaki saçma gelgitlerden, devamlı partiye gidip körkütük sarhoş olmalarından, Livie ‘nin habire ağlamasından bıktım ve gene bıktım. Fena çocuk ve iyi kız burda da anlatılmıştı fakat Livie iyi bir kız değildi ki! Connor ile sevgiliyken Ashton ile de bir şeyler yaşıyordu. Sonra da oturup pişman bir halde ağlıyordu ve ağlaması bana {hiç de} inandırıcı gelmiyordu. Zaten iki kitapta da kahramanımız Dr. Stayner idi , onu herkesten daha oldukça sevdim. Kısacası seri benim için fiyaskoydu.Sırf yarım bırakmamak için okudum.Yazarın öteki kitaplarını da okumayı düşünmüyorum. İyi okumalar. (turuncubihayal)

Kitab serinin İkinci kitabı ..Küçük Livie kendini bulma öyküsünü konu alıyor..Babasının isteğine uygun olarak Pricenteona kayıt oluyor ve oda arkadaşı Reganin arkadaşı olan Aston ve Conor ile tanışıyor…Aston ve Conor birbirinin tam ziitti iki karakter…Livie okulun ilk günü partisinde ablası Kaceyle beraber sarhoş olur ve Astonla öpüşür..Bu daha başlangıçtir..Aston Livie gore biri değildir ve Conor bunlardan habersiz Livie gönül verir..Ve sevgili olurlar..Bu arada Livie ve Conor beraber olsalar da Livie aklından Astonu atamaz..Bu arada Astonda nişanlidir ve Dana ile evlenecektir..Livie ise psikiyatri doktoru olan Dr.Stanleyin isteği üstüne Astonla yakınlaşır ve onun olur..Astonla livienin aşk öyküsü geçmişten gelen acıları vs.bunlar birbirlerine yakinlaştorsada hayatlarında birileri varken beraber olmaları bana saçma geldi..Kitap oldukça akiciydi ve sürükleyiciydi..Okumanızı tavsiye ederim (Ece Pınar)

Güzel bir hikâyeydi. Yazar karakterlerin duygu karmaşasını, hissiyatlarını bana hissettirdi.
Herkeste olduğu benzer biçimde kitaptaki baş karakterimiz kusursuz olmadığı için yanlışları oldu. Ama yazar karakterlerin niçin bu şekilde yaptıklarını oldukça iyi bir halde ortaya sermiş.
Ben kitabı oldukça sevdim ne kadar bazı yaptıkları şeyler doğru olmasa da..
Bazı kitaplarda sonu ya oldukça süratli bağlıyorlar ya da havada kalıyordu. Bu kitapta bunu görmedim. Yazar oldukça uzatmadan, okuyucuyudu baymadan sadede gelmiş ve güzelce akılda sual bırakmayacak şekilde bitirmiş. Tam yerinde bitmiş bana gore. Çerezlik bir kitap.
Her her neyse,
Kitap tavsiye edilir :). (Zeynep Aleyna)


Bir Küçük Yalan PDF indirme linki var mı?


K. A. Tucker – Bir Küçük Yalan kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Bir Küçük Yalan PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı K. A. Tucker Kimdir?

K.A. Tucker ilk kitabını, okumuş olduğu ilkokuldaki kütüphaneci ile bir kutu pastel boyanın yardımıyla yayınladı. Kitaplara doyamayan ve fantezilerden genç kız kitaplarına kadar her şeyi ayırt etmeden okumuş olduğu için de tek bir tarza kesinlikle bağlı kalmayan bir okuyucu. Kocası, iki dünyalar güzeli kızı ve birçok dört ayaklı yaratıkla beraber Toronto’nun dışındaki hoş ve küçük bir kasabada yaşıyor.


K. A. Tucker Kitapları – Eserleri

  • On Küçük Nefes
  • Lanetli
  • Bir Küçük Yalan
  • Dört Kısacık Saniye
  • Sığınak
  • Sadakat
  • Anomali


K. A. Tucker Alıntıları – Sözleri

  • Bir kadının Cain’le beraber düşeceği derinliklerin dipsiz olduğuna inanmaya başladım. Sonsuz derinlikte, karanlık bir kuyu; çıkmak için bir merdiveni yok, dibe vurduğunda koruyacak bir minder yok. Bir güvenlik ağı yok. Kaçış yok (Dört Kısacık Saniye)
  • “Uyuşukluk halini niçin hissizlik olarak tanım ettiklerini hiçbir süre anlamamışımdır. Bana gore, uyuşuklukta kesinlikle bir his vardı fakat tanım edilebilecek türden değildi. Denilebilecek tek şey yanlışlık var benzer biçimde hissedildiğiydi.” (Lanetli)
  • “Take ten tiny breaths. Seize them. Feel them. Love them.” (On Küçük Nefes)
  • Hayatın onlara sunmuş olduğu her şeyi kaçırabilirler; şundan dolayı acımasız ve zalim bazı ne­denler yüzünden, çocukken ölmemek diye bir şey yok. (Bir Küçük Yalan)
  • Küçük evlatların kalbimi saran o koruyucu buz tabakasını geçici olarak eritme gücü vardı. (On Küçük Nefes)
  • Ve o yüzden Cain’in gözümdeki kıymeti azalmış değil. Aslinda, bundan dolayı onu eskisinden daha oldukça sevebilirdim; doğal onu şu anda sevdiğimden daha oldukça sevmek mümkünse. Şimdi yalnız, eşit derecede iğrenç birer geçmişi olan fakat iyi bir gelecekten ümitli, iki iyi insanız. Ve sanırım, bu geleceği birbirimizde bulduk. (Dört Kısacık Saniye)
  • Eğer ben, ben olmasaydım bu meseleyi oldukça kafama tak-mayabilirdim. Ama ben, benim. Ve Charlie, kendisi hakkında hâlâ bana tek kelime söylemiş değil. Hatta tüm tarihçemi onun önüne sermiş olmama karşın. (Dört Kısacık Saniye)
  • “Gün gelecek her şey daha iyi olacak. Seni esir eden bu nefretten kurtulacaksın.
    Özgür kalacaksın. Affetmeyi öğreneceksin.” (On Küçük Nefes)
  • Ve farkına bile varmadan âşık olduğum bir insanın… hasretini çekiyorum. (Dört Kısacık Saniye)
  • Alıp başımı gidiyorum.
    Uzaklaşıyorum seslerden, bağırışlardan, hüsranlardan.
    Uzaklaşıyorum hilelerimden, hatalarımdan, pişmanlıklarımdan.
    Olmam ihtiyaç duyulan her şeyden ve olamayacağım her şeyden uzaklaşıyorum.
    Şundan dolayı bunların hepsi bir yalan. (Bir Küçük Yalan)
  • “Acının sınırı yoktur.” (On Küçük Nefes)
  • İşte şimdi burada yaşıyorum. Onun olmadığı bir yaşamı yaşamak istemediğim kadının, içinde benim olmadığım bir yaşamı yaşamasını sükunet içinde seyrediyorum. (Dört Kısacık Saniye)
  • Mahvolmuş ruhumu tedavi etmek için hiçbir şey yapamadım. (On Küçük Nefes)
  • Neden Sam? Neden bana bu tarz şeyleri yapıyorsun? Senelerce Sam’e karşı minnettarlık ve sadakat besledim. Ama şimdi… buruk bir acıdan başka bir şey hissetmiyorum. Başka seçeneğim yok. (Dört Kısacık Saniye)
  • “Normal, sıkıcıdır.” (Bir Küçük Yalan)
  • “Hayatta kimi zaman bir karar verirsin ve sonrasında kendini, o sonucu sorgularken bulursun. Sık sık olur. Tam olarak pişman değilsindir. Muhtemelen doğru seçimi yaptığını biliyorsundur ve muhtemelen de iyi yapmışsındır. Ama ne halt ederek ve ne düşünerek öyleki yaptığını merak eder durursun.” (Bir Küçük Yalan)
  • Fakat ben Nate’i, komşunun yetersiz beslenen kurtlu oğlu olduğu günlerden beri tanıyorum. Onun yaşlarında bir çocuğun sokakta olmaması ihtiyaç duyulan saatlerde, South Central2 caddelerinde gece gece tek başına dolaşırdı. Uyuşturucu müptelası annesinin taleplerini vaktinde yerine getirmediğinde yanaklarında şekillenen koyu morlukları gördüm. Bir hafta süresince küflü bir somun ekmekten başka bir şey yemediğinde kaburgalarının iyi mi bulunduğunu gördüm. Onun, gidip minik bir paket kokain bulup gelirse onu oldukça seveceğini söyleyen annesinin niçin onu gene de sevmediğini düşünerek aklı karışmış vaziyette arka verandada otururken döktüğü gözyaşlarını gördüm. On üç yıldan beri Nate, benim hayatımın durağan(durgun) bir elemanı. (Dört Kısacık Saniye)
  • Kader fikrinden nefret ederim; şundan dolayı ona inanırsam varacağım yerin doğduğum saniyede belli olduğuna inanmam gerekir ve onu denetim edebileceğimi düşünmek salaklık olur. Aniden geri çekiliyor. Başını yana eğip yatağın kıyısına oturuyor (Dört Kısacık Saniye)
  • “Beni küçüklere çeken şeyde müthiş bir sadelik var. Belki bulaşıcı kıkırdamaları ve çekingen kucaklamaları. Belki zalimce dürüst olmaları. ” (Bir Küçük Yalan)
  • “Keder ve kaybın kendisini yine ve yine sonsuza dek yineleyeceğini bilerek biriyle yakınlaşmak oldukça acı verici bir hal alıyor.” (Lanetli)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş