Eğitim

Bir Milyon Evren – Claudia Gray Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir Milyon Evren – Claudia Gray Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir Milyon Evren kimin eseri? Bir Milyon Evren kitabının yazarı kimdir? Bir Milyon Evren konusu ve anafikri nedir? Bir Milyon Evren kitabı ne konu alıyor? Bir Milyon Evren PDF indirme linki var mı? Bir Milyon Evren kitabının yazarı Claudia Gray kimdir? İşte Bir Milyon Evren kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Claudia Gray

Çevirmen: Sevinç Seyla Tezcan

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786052995723

Sayfa Sayısı: 400


Bir Milyon Evren Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

ÇOKLU EVRENLERİN KADERİ MARGUERITE’İN ELİNDE.

Şarkılar ve filmler âşık olacağınız insanla tanıştığınız anda dünyanın durduğunu, bulutların dağıldığını ve kalbinizin şarkılar anlatmaya başladığını anlatır. Oysa gerçek birazcık daha çetrefillidir. İşin aslı, devamlı yeni insanlarla tanışırız fakat bizim için tam olarak ne anlam ifade edeceklerini hiçbir vakit bilemeyiz. Kimi unutacağımızı ve kime sonsuza dek gerekseme duyacağımızı asla kestiremeyiz.

“Yerinizde duramayacağınız kadar heyecan verici bu romanın son sayfasına kadar neler olacağına dair tahmin yürüteceksiniz.”

– Jennifer L. Armentrout –

“Bu eşsiz bilimkurgu macera ve sürprizlerle dolu.”

– ALA Booklist –

MARGUERITE CANE annesiyle babasının buluş etmiş olduğu ve değişik evrenlere gitmeyi elde eden Ateşkuşu’nu kullandığı günden beri tüm evrenleri ilgilendiren bir komplonun ortasına düşmüştür. Artık Triad isminde firmanın, en büyük silahını kullanarak yüzlerce evreni yok etmeyi planladığını bilmektedir. Bu tabanca, Marguerite’in başka bir evrendeki fena niyetli ve hep bir adım önde olan versiyonudur.

Erkek arkadaşı Paul, hep Marguerite’in yanında olsa da Triad’ın son saldırısının peşinden değişmiştir ve tekrar asla aynı şahıs olamayacaktır. Marguerite tek başına Triad’ı durdurmalı ve çoklu evrenlerin yıkılmasına engel olmalıdır. Marguerite’ler savaşacaktır… ve yalnızca biri kazanabilir.

Bin Parça Sen’le başlamış olan ve soluk kesecek serinin son kitabında alınyazısı ve aileler sorgulanacak, sevgililer bulunacak ve kaybedilecek, çoklu evren sonsuza kadar değişecek.


Bir Milyon Evren Alıntıları – Sözleri

  • Güçleri bir dünyayı sıfırlayabilir ya sa sonsuza denk koruyabilirdi. Sonsuz iyi ve sonsuz fena, kalbimin tam üstünde asılı duran madalyonun içine hapsedilmişti.
  • Tek istekleri tarihin sayısız yaşanma olasılığını incelemekti. Şundan dolayı olabilecek her şey, eninde sonunda kesinlikle olurdu. Bir tercih yaptığımızda ya da işe talih karıştığında gerçeklik ikiye ayrılırdı. Bu durum ezelden beri böyleydi ve devamlı bu şekilde olacaktı.
  • Biz acı çekerken insanoğlu, aş bunu, ileriye bak, o denli da fena değil demekte oldukça acil ederlerdi. Ama kederi inkâr ederek aşamazdık. Onu hissetmeliydik. Hakkını vermeliydik. Bazen bu “ileriye bakmanın” tam tersini yapmak anlamına gelirdi. Kederimizin derinlerine dalmalı, korkulu anları yeniden yaşamalı ve eskiden neler olabileceğini ve şimdi neler olacağını kendimize sormanın işkencesine dayanmalıydık.
    Kalbimizin tekrardan çarpabilmesi için son damlamıza kadar kanamalıydık.
  • Kimse kırık bir kalbi hak etmez. Herkes sevilmeyi hak eder.
  • Her evrende, her yerde insanoğlu illa bir şeyleri mahvederdi.
  • Bir milyon dünyaya da gitsen bir şey fark etmez. Hiçbir vakit bir insan hakkında, sevdiğin bir insan hakkında bile her şeyi öğrenemezsin. Öğrenemezsin ve esasen öğrenmekte istemezsin.
  • Gurur sevgi kadar kuvvetli ve ondan daha acımasız olabiliyordu.
  • Hepimiz kendi evrenimizin merkezi ve bir başkasının yörüngesindeyiz. Bu bir paradoks, evet, fakat kimi zaman gerçekler paradokslarla adım atar.
  • Şundan dolayı olabilecek her şey, eninde sonunda kesinlikle olurdu.
  • “Bir milyon dünyaya da gitsen bir şey farketmez. Hiçbir vakit bir insan hakkında, sevdiğin bir insan hakkında bile her şeyi öğrenemezsin. Öğrenemezsin ve esasen öğrenmek de istemezsin.”


Bir Milyon Evren İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Uzun süre klasikleri okuyunca kitaba adapte olmam birazcık zor oldu. Puan veremeyeceğim, ilk kere bu kadar kararsız kaldım bi kitap hakkında. Belki zevkime uygun değildir 🙂 (Pirus)

Vee serinin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Biraz hüzünlüyüm bu sebeple karakterlere oldukça alışmıştım… İlk iki kitabından kalan sual işaretlerim vardı bu kitapta bu sual işaretlerim ortadan kalktı diyebilirim. Boyutlar arası gezi oldukça kısa sürdü tam boyuta kaptırıyodum ki kendimi başka bir boyuta sıçrarken buldum. Beni birazcık sıkan şey her boyutta neredeyse aynı şeyler olmasıydı fakat yinede sevdim bu sebeple öteki boyutlarda ne olup bittiğini birinci kitabından beri merak ederek okuyordum.
Marguerite, Mafya Evrenindeki Paul’ü pek sevemese de ben o boyutta ki Paul’ü de minimum öteki Paul’ler kadar oldukça sevdim. Triad Evreninde ki Theo için üzüleceğim aklımdan bile geçmezdi fakat üzüldüm…. Ve kitabın sonunda öteki boyutların sonradan ne anlattığı o ufak paragraflar benim hoşuma gitti yoksa aklımda hep o boyuttakiler ne yapmış oldu bu boyuttakiler ne yapmış oldu diye aklımda kalacaktı.
Spoiler
Grandüşes Marguerite seninle hakikaten tanışmak oldukça güzeldi. Birinci kitabından beri en merak ettiğim kişiydi ve sonunda onunla karşılaşmak oldukça iyi geldi. Paul ile karşı karşıya gelmeleri oldukça güzel ve benim için oldukça hüzünlü oldu.
Tüm Marguerite’ler bir araya gelmesi ve hepsinin kendi fikirlerini ve sözlerini duymak güzeldi. (Akile)

Konumuz paralel evrenler.
Kızımız Marguerite ( Meg)
Annesi ve babası fizikçi olan bu kızımızın ailesi evrenler arası gezi olanağı elde eden bir alet buluş ederler. Bunun adı Ateşkuşu. Asistanları Teo ve Paul’da onlarla birlikte. Proje sonuçlanmak suretiyle iken babamız öldürülür. Suç ise Paul’e kalır. Ama kendisi ortalıkta yok bu sebeple değişik bir evrene firar etti. Teo ve Meg’in Paul’un peşine düşmesi ile kitabımızda başlamış oluyor. Başlamamış vakaydı
Şimdi her şey muhteşem görünüyor. Konusu, kapak tasarımı. Ama o şekilde miydi? Asla değildi. Yazar o şekilde bir baş karakter yazmış ki bizlere insanoğlunun sevmesi mümkün değil. Meg okuduğum en gereksiz karakterlerden biriydi. Yahu o denli şey oluyor etrafta sen oturup ben kimden hoşlanıyorum diye mi düşünüyorsun? Tek derdimiz bu mu hakikaten? Zaten herkesi tek tek öpemene karşın son kitaba kadar bunu da çözemedin
Ilk kitap diğerlerine gire bir tık daha iyiydi. Orda gittikleri bir evren tek bağlantı kurabildiğim yer oldu kitap ile. Üstelik niçin üç kitap dedirtti bana. Yani gittikleri yerlerdeki aksiyonlar birbirinin o denli aynıydı ki. Saçma sapan sıçrayıp durduk evrenden evrene.
Paul kitapta tek sevdiğim karakterdi. Hangi evrende olursa olsun gene oldukça tutarlı ve sevilesiydi. Ama Paul tek başına 1200 sayfayı kurtaramadı malesef. Kitabın Paul’den sonrasında tek iyi yönü ise kolay okunabilir olmasıydı. Basit bir dili olduğundan akıcı bir halde okunabiliyor olmadı sınır krizi geçirmeden bitirmemi sağlamış oldu diyebilirim Beraber seriyi okuduğum sedadraz benim kadar talihli değildi. O küçük çaplı krizler yaşadı
Ben sanırım vakit yolculuğu ve bu biçim temalı kitapları pek sevmiyorum. Ya da bana iyisi denk gelmedi. Bilimkurgu kitaplarının bu türünden bir süre uzak durmak ruh sağlığım için iyi olabilir
Yani toparlamam gerekirse bugünde evreni kurtardık oldukça şükür (Selma)


Bir Milyon Evren PDF indirme linki var mı?


Claudia Gray – Bir Milyon Evren kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Bir Milyon Evren PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Claudia Gray Kimdir?


Claudia Gray Kitapları – Eserleri

  • Bin Parça Sen
  • Evernight Akademisi – Sonsuz Gece
  • Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı
  • On Bin Sema
  • Evernight Akademisi 3 – Kum Saati
  • Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi
  • Bir Milyon Evren
  • Evernight Akademisi 5 – Balthazar
  • Kayıp Yıldızlar
  • Kan Bağı
  • Master and Apprentice
  • Defy the Stars


Claudia Gray Alıntıları – Sözleri

  • Korku ve ümit bizlere her biri bir evvelkinden daha olasılıksız yalanlar söylemek için sıraya giriyordu. Hayal gücümüz sevdiklerimizi zihnimizde onlarca kere öldürüyordu ve biz şahit olmaya zorunlu bırakılıyorduk. Ancak nede olsa bu bile umudun aptallığı kadar dayanılmaz değildi. Bizi gerçek olmayacak mucizelere inandıran da umuttu. Bizi katlanılamaz gerçekle ezen ümit… (On Bin Sema)
  • “Sen buna değersin. Biliyorum. Bir şeyleri yüzüne gözüne bulaştırdığın vakit bile. Şundan dolayı Tanrı biliyor ya, ben de bir şeyleri yüzüme gözüme bulaştırıyorum.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • ”O insanlara, onlara duyduğunuz sevgiye tutunmak zorundasınız. Şundan dolayı öldüğü vakit bir insanı yitirmiş olmuyorsunuz. Onu sadece paylaştığınız sevgiyi unuttuğunuz vakit kaybediyorsunuz.” (Evernight Akademisi 5 – Balthazar)
  • Her evrende, her yerde insanoğlu illa bir şeyleri mahvederdi. (Bir Milyon Evren)
  • “Her ittifakın bir lideri vardır. Her savaşın bir generali olduğu şeklinde.” (Bin Parça Sen)
  • Yalnızsın… O denli uzun süreden beri yalnızsın ki var olmanın değişik bir yolu olabileceğini unutmuşsun. (On Bin Sema)
  • ”Yıldızlara bakıyorsunuz demek?” Vic yüzünde her zamanki çarpık gülümsemesiyle kendini çimenlerin üzerine, yanımıza bıraktı. ”Meraklı bulunduğunu unutmuşum.”
    ”Teleskopumu görseydin, asla unutmazdın.”
    ”Büyük mü?” diye sordu.
    ”Kocaman.” dedim keyifle. Teleskopum en oldukça gurur duyduğum eşyalarımdan biriydi. ”Keşke bu akşam buraya getirmiş olsaydım.” Sema inanılmaz açık.”
    ”Ve şu, Andromeda, o şekilde mi?” Başımla onayladım. ”Görüyor musun, Ranulf?”
    Ranulf tereddütle yanımıza otururken, ”Gökyüzündeki şekilleri mi?” diye sordu.
    ”Evet. Takımyıldızlar. Sana göstermemizi ister misin?”
    Ranulf sabırla, ”Gökyüzüne bakınca, biçim görmüyorum,” diye deklare etti. ”Bizden ilkin ölüp her an bizi izleyenlerin ruhlarını görüyorum.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • “Ama Lucas, düzgüsel bir yaşam sürmek ne olacak?”
    “Normali unut.” Sırıttı. “Biz muhteşem olacağız.” (Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi)
  • “Zamanın ilaç olduğu söylenirdi fakat insanların aslolan kastettiği, zaman içinde acıya alışıldığıydı. O acı olmadan ilkin kim olduğunuzu, yara izlerinizin neye benzediğini unutuyordunuz.” (Bin Parça Sen)
  • “Her gün aklımdasın.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • Şundan dolayı olabilecek her şey, eninde sonunda kesinlikle olurdu. (Bir Milyon Evren)
  • “‘Sevdiğin insan seni umutsuzca dilediğinde,’ dedi Christopher, ‘başka bir yerde olmak imkânsız gelir.'” (Evernight Akademisi 4 – Yaşamın Ötesi)
  • “Seni delice olduğu, ürkütücü olduğu, olanaksız olduğu vakit da isterim bu sebeple içindeki hiçbir şey beni benimle olmamanın yarısı kadar bile incitemez.” (On Bin Sema)
  • “İltifat kabul etmeyi öğrensen iyi olur çünkü sana iltifat etmekten asla vazgeçmeyeceğim.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • “Hayatın adım adım yürünmesi ihtiyaç duyulan bir şey bulunduğunu hatırlamalıyız. Geçmiş ya da geleceğin için kaygılanamazsın. Mutluluk şu andadır.” (Evernight Akademisi 2 – Yıldız Avcısı)
  • ” Bana Romeo’ mu verin ve öldüğü vakit, onu alın ve onu ufak yıldızlara ayırın. Cennetin çehresini öylesine güzelleştirecek ki tüm dünya geceye aşık olacak ve cafcaflı güneşe tapınmaz olacak.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • “Hiç kimse, fena bir şey hakikaten olana kadar, olabileceğine olasılık vermez.” (Evernight Akademisi – Sonsuz Gece)
  • “Bir ölümlü için, doğaüstü biriyle olmak tehlikelisir.” (Evernight Akademisi 5 – Balthazar)
  • Vic, ”Ah, evde kesinlikle yapmamız ihtiyaç duyulan bir şey daha var,” diyerek dikkatimi dağıttı.
    ”Neymiş o?
    ”Hayaletle tanışmalısınız.” (Evernight Akademisi 3 – Kum Saati)
  • Biz acı çekerken insanoğlu, aş bunu, ileriye bak, o denli da fena değil demekte oldukça acil ederlerdi. Ama kederi inkâr ederek aşamazdık. Onu hissetmeliydik. Hakkını vermeliydik. Bazen bu “ileriye bakmanın” tam tersini yapmak anlamına gelirdi. Kederimizin derinlerine dalmalı, korkulu anları yeniden yaşamalı ve eskiden neler olabileceğini ve şimdi neler olacağını kendimize sormanın işkencesine dayanmalıydık.
    Kalbimizin tekrardan çarpabilmesi için son damlamıza kadar kanamalıydık. (Bir Milyon Evren)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş