Coin Yorum

Bitcoin Nasıl Alınır? (Coin ve Kripto Para Nasıl Alınır?) 2022

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin, son birkaç yıl içinde dünyada birçok şahıs tarafınca bilinmekte olan, blockchain adındaki yeni bir sistem ile ödeme alımına yarayan kripto para olarak adlandırılabilir. Biroldukca kripto para borsası üstünden bitcoin ya da benzeri kripto para alım ya da satım işlemlerini gerçekleştirmek mümkün. Fiyatı ise, anlık olarak değişen ve öğrenci bağlı olarak artıp azalabilmekte olan bir tür sanal paradır. İlk kez ise, 2 tane pizza satın alımı amaçlı olarak bir ödeme yöntemi olarak kullanılması, bitcoinin gerçek bir para birimi olarak kullanılmasının önünü açmış olduğu görülmekte. Devamlı olarak yükselen ya da düşmekte olan bir grafiğe haiz olması ile, günümüzde insanların bir yatırım aracı olarak Bitcoin kullanmakta bulunduğunu söyleyebiliriz. 

Bitcoin almak için genel olarak birçok kişinin kullandığı borsa olan Binance hesabına haiz olmanız gerekiyor. Üçüncü taraf ödeme işlemcilerinin iştirakı olmadan güvenli çevrimiçi ödemeler yapmayı mümkün kılarlar. Eliptik eğri şifreleme, genel-özel anahtar çiftleri ve karma işlevleri benzer biçimde çeşitli şifreleme şekilleri ve kriptografik yaklaşımlar “kripto” olarak adlandırılır.

Kripto para birimleri, kripto para birimi borsalarında çıkarılabilir yada satın alınabilir. Tüm e-ticaret sitelerinde kripto para alımlarına izin verilmez. Aslında, Bitcoin benzer biçimde meşhur kripto para birimleri bile perakende alışverişlerde nadiren kullanılır. Blockchain, adından da anlaşılacağı benzer biçimde, birbirine bağlı blokların bir koleksiyonu yada çevrimiçi bir defterdir. Her blok, her ağ üyesinin bağımsız olarak doğruladığı bir işlemler koleksiyonunu ihtiva eder. Her yeni blok, onaylanmadan ilkin her düğüm tarafınca doğrulanmalıdır, bu da işlem geçmişlerini yansılamak etmeyi neredeyse olanaksız hale getirir. Bu şekilde yaptığınız yatırımlar, oldukca daha güvenli bir halde korunmuş olacak. Bizde bu yazıda sizlere, dünyada en oldukca kullanılmakta olan kripto para borsası olan Binance platformunu önerebiliriz. Ancak bitcoin nereden alınır sorusu için net olarak verilecek yanıt bu olmamaktadır. Eğer kripto para alımları için web üstünden çeşitli araştırmalar meydana getirecek olursanız, karşınıza birçok borsa seçeneği çıkacaktır. Ancak bu kripto para borsaları içinden bazıları, yatırımlarınızı sıhhatli bir halde koruma anlamında güvenilir olmayabilirler.

Bunun için ilk olarak güvenli bir halde yatırım yapabileceğiniz kripto para borsalarınızı bulmanız bayağı fazla ehemmiyet teşkil etmektedir. Daha açıklayıcı olması açısından örnek verecek olduğumuzda ise, borsa içinde yer edinen 100 kullanıcı, bigün içinde her biri 100 dolar işlemde bulunmuş olsun. Bu durumda o kripto para borsasının işlem hacmi 10 bin dolar olmuş olacaktır.

Bu bitcoin alımlarında borsa seçimi için dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan mevzular içinde yer ediniyor. Şundan dolayı Binance borsasını seçmek için birçok sebebin yer aldığını söylemek mümkün. Milyonlarca kullanıcıya haiz olması, işlem hacmi olarak dünyanın en büyük borsaları içinde yer alması, Binance borsasının seçimi için en büyük sebepler içinde yer alabiliyor. 

Bu nedenle sizde kripto para alımlarınızda varlıklarınızın sıhhatli bir halde korunmasını istiyorsanız, Binance kripto para borsasını seçmek iyi bir tercih olacaktır.

Kripto para nereden alınır benzer biçimde bir sual soruyorsanız, ilk olarak bilmenizde fayda olan konulardan birisi, bitcoin adlı kripto paranın nerelerde satılıyor olmasıdır. Ancak bu kripto paralar, hangi kripto para borsalarından alınmalıdır?

Genel olarak kripto para alım ve satım işlemlerinde Binance kripto para borsasını kullanmak, yatırımcılar için hem daha kazançlı, hem de daha güvenilir bir işlem hayata geçirmeye olanak tanıyabilir.

Bitcoin’in nereden alınacağı mevzusunda çeşitli bilgilerimizi sunduk. Şimdi ise, bitcoin’in iyi mi alınabileceğine değinecek olursak, ilk olarak Binance ya da benzeri kripto para borsalarına üye olmanız gerekiyor. Yani 1 bitcoin ederinde olan binlerce dolar alım yapmanıza gerek yok.

Daha detaylı bir halde bitcoin alımını anlatacak olduğumuzda;

1. İlk olarak bir kripto para borsasına kayıt olmak

Yukarıda da belirttiğimiz suretiyle, bitcoin almak istiyorsanız, ilk olarak bir kripto para borsasına kayıt işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bu kripto para borsasının ise, belli kriterleri sağlayarak güvenli olması oldukça ehemmiyet teşkil ediyor. Yani eğer bir kripto para borsasına kayıt işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız, kimlik bilgisi ve adres benzer biçimde bazı detayları de vermeniz icap ettiğini altını çizmeliyiz. Kripto para hesabınıza para yükleyin

Borsaya kayıt işleminizi gerçekleştirdikten sonrasında ise, bitcoin alımı için bir itibari para birimi ya da kripto para eklemeniz gerekiyor. Hesabınıza bakiye yüklemek için ise bazı alternatifler yer ediniyor. Kripto para alımı gerçekleştirmek için alım-satım ekranına erişin

Binance hesabınıza lüzumlu bakiye yükleme işlemlerinizi tamamladıktan sonrasında ise yapmanız ihtiyaç duyulan öteki bir işlem ise, Binance uygulamasını telefona indirerek ya da internet sayfası üstünden giriş sağlamak. 

Binance sistemi üstünden hesabınıza eriştikten sonrasında ise, ana sayfa karşınıza gelmiş olacak. Piyasa içinde bir yatırımcı olarak yer almak isteyen kişilerin ise en oldukca merak etmiş olduğu konulardan birisi, bitcoin iyi mi alabilirim benzer biçimde mevzular oldu. Bu mevzu hakkında yukarıda detaylı bir halde detayları size elde etmiş olduk. Bunun haricinde dünyanın en oldukca kullanılmakta olan kripto para borsası Binance üstünden kripto para alım ve satım işlemlerini iyi mi sağlayacağımıza baktığımızda, bazı alternatiflerin yer almakta bulunduğunu söylemek mümkün. Binance TR sistemine giriş sağladıktan sonrasında ise, mobil uygulamasını indirerek işlemlerinizi daha süratli bir halde gerçekleştirebilirsiniz. Mobil uygulamalardan kripto para işlemlerini sağlamak, bilgisayardan yapacağınız işlemlere nazaran oldukca daha kolay bir işlem olacaktır. Mobile giriş sağlamanın arkasından cüzdan kısmına gelmiş olarak TRY kısmını seçebilir ve daha sonrasında yeşil bir buton olarak yer edinen yatırma kısmına gelmelisiniz.

Yatırma seçeneğinizin seçilmesinden sonrasında ise, karşınıza toplamda dört değişik seçenek yer almış olacaktır. Transfer için yapmanız ihtiyaç duyulan işlemleri, Binance üstünde yer edinen bilgilerden banka hesabı üstünden giriş yaparak istediğiniz kadar miktar gönderebilirsiniz. Daha sonrasında ise para yatırma işlemini bekleyebilir, averaj ise 15 dakika içinde aktarılması tamamlanabilmektedir. Paranız Binance TR sistemi içine düştükten sonrasında ise, al sat olarak yer edinen kısım üstünden bitcoin ya da benzeri kripto para alım ya da satım işlemlerinizi süratli bir halde gerçekleştirebilirsiniz.

Binance Global ile Bitcoin Alımı

Binance Tr yerine Binance Global üstünden bitcoin alımı gerçekleştirmek istiyorsanız, bu bölümde öteki sisteme nazaran daha değişik bir halde işlemler yapmanız gerekiyor. Piyasalar bölümünden ise usdt olarak kripto paranızı bozabilir ve gene usdt olarak arzu ettiğiniz kripto parayı satın alabilirsiniz.

Binance global üstünden yatırma işlemi sağlamak için ise, ilk olarak Binance global sisteminize giriş yapmanız gerekiyor. Bu hesaba giriş yapmanızın arkasından cüzdan kısmına gelmeli, usdt para birimini seçerek karşınıza çıkmakta olan sayfa üstünden sol tarafta yer edinen yatırma alanına gelin. 

Yatırma butonuna tıkladıktan sonrasında ise, karşınıza 3 tane değişik seçeneğin çıkmakta olacağını söyleyebiliriz. TRC20 ağını seçtikten sonrasında ise karşımıza bir adres gelmiş olacak. Adresi kopyalayabilir ve daha sonrasında ise Binance TR hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan sayfa üstünden ise TRC20 ağını tercih ederek çıkan kodu kopyalayın ve daha sonrasında öteki borsaya yapıştırın. Binance hesabınıza yollamak istediğiniz miktarı girin. Kısa bir süre dilimi sonrasında hesabınıza para transferinin başarıya ulaşmış bir halde ulaşmakta bulunduğunu görebileceksiniz.

Hangi Bitcoin Borsası Daha Güvenilir?

Bitcoin alımı için kripto para borsası arayan kişilerin en oldukca dikkat etmiş olduğu hususlardan birisi, güvenilir olma durumudur. Ancak işlemlerin kısıtlı olması ve devamlı olarak yoğunluğa bağlı bir halde aksama durumları, borsaları sıhhatli bir halde kullanılmasına engel olmaktadır. Bu nedenle hem Türkçe dil desteği, hem de süratli bir halde hizmet sağlamasından dolayı Binance borsasını tercih etmek daha mantıklı olacaktır.

Binance, şu anda dünyada yer almakta olan en büyük bitcoin borsası olarak piyasada işlem görmektedir. Ayrıca düşük komisyon ücretlerini de almasından dolayı, birçok şahıs tarafınca yatırımlarında daha oldukca kazanç elde etme düşüncesi ile kullanılabilmektedir. Dünyada ise, kripto para borsaları içinde en düşük komisyon oranına haiz olan sistem Binance olarak yer alır. Direkt olarak öteki borsalar ile kıyaslandığında, arada oldukça büyük bir komisyon farkı bulunduğunu da görmek mümkün.

Geçen yıl içinde Thodex adındaki yerli kripto para borsasının batması ve birçok yatırımcının mağdur olması ile, insanların yerli borsalara itimatı oldukça azalmaya başladı. Kripto para yatırımı meydana getiren 4 kişiden 3’ü şu anda vatanımızda Binance sistemini tercih etmektedir. Binance ise bu mevzu bakımından en iyi borsalar içinde yer almasından dolayı, bayağı fazla tercih edilenler içinde yer alır.

Ayrıca yazımız içinde yer edinen kampanya üstünden sizde daha azca komisyon tutarı ödeyerek üye olma fırsatı yakalayabilirsiniz. Diğer borsalarda ise bu oranlar 3 ila 4 dolar benzer biçimde büyük miktarlarda yer alır. Kripto para ile devamlı olarak alım ve satım işlemleri meydana getiren kişiler ise, yüksek oranlı komisyon ücretleri ödemesinden dolayı kazançları da belli oranda erimektedir. Borsa içinde devamlı olarak alım ve satım işlemleri elde eden birisi ise, aylık olarak averaj 100 ila 200 dolar komisyon ücretleri ödeyebiliyor. Ancak Binance üstünden yaptığınız işlemlerde oldukca düşük bir komisyon alınmasından dolayı, genel olarak insanların kripto para yatırımlarında Binance borsasını tercih ettiğini görebiliyoruz.

Binance Güvenilir Mi?

Bitcoin ve de kripto paralar, son zamanlar içinde en oldukca konuşulan mevzular içinde yer almaya başladı. Bu yatırımcıların büyük bir kısmı, kripto para alım ve satımların güvenilir olup olmaması mevzusunda, sahibinin kim olduğu ve hangi ülke tarafınca kurulan borsalar olduğu hakkında çeşitli bilgilere haiz olmak istiyor. Biz de bu yazımızda genel olarak hem binance, hem de bitcoin ile ilgili tüm lüzumlu detayları sizlere sunmaya çalışacağız. Çeşitli verilere göz attığımızda, 2021 senesinin haziran ayındaki verilere nazaran 30 milyar dolarlık bir işlem hacmi bulunmaktadır.

Binance üstünden sağlanmakta olan bu işlem hacimleri, kullanıcı sayısı olarak birçok kripto para borsası olan rakibini açık ara farkla geride bırakmaya yetti. Bu şekildeki işlemler ile hem kişi, hem de kurumsal anlamda birçok yatırımcı da yatırımlarını Binance üstünden sağlayabildi. Genel olarak baktığımızda ise, milyonlarca kullanıcının bir yatırım sistemi olarak uzun süredir kesintisiz olarak kullanıldığı bir kripto para alım ve satım sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Vatanımızda de yasal olarak hizmet vermekte ve yurttaşlarımızın kripto para yatırımlarına öncülük etmektedir.

Bunun haricinde Binance şirketinin geçmiş dönemler içinde bazı hacker saldırıları da yaşamış bulunduğunu söyleyebiliriz. Ancak saldırının büyüklüğünü ölçmek adına yedi gün süresince borsaya üye olmuş kişilerin kripto paralarını kendi cüzdanlarına çekmesine izin vermedi. Bir hafta sonrasında ise Binance, tüm işlemleri kesintisiz bir halde devam ettirerek her insanın zararını karşıladı. Zaten borsalar içinde hack girişimleri, genel olarak her kripto para borsası içinde yaşanması olası durumlar içinde yer ediniyor. Ancak, mühim olan güvenilirlik durumu ise, yaşanmış olan bu hack girişimleri sonunda yatırımcıların yatırımlarını geri sağlayabilmektir. Bu nedenle, her kripto para borsasına kayıt işleminden sonrasında, kripto para alım ve satım işlemleri için kripto para borsası üstünden yasal işlemler için kimlik doğrulaması gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Binance Sahibi Kim? Hangi Ülkenin?

Binance şirketinin, genel olarak sahibinin kim olduğu ve hangi ülke merkezli olarak etkinlik gösterildiği, oldukça sorulan sorular içinde yerini almaktadır. Çin asıllı olan bu şahıs, babasının Çin ülkesinden sürülmesinden sonrasında Kanada’da yaşamaya adım atmıştır.

Kanada’da eğitim yaşamını sürdürmüş olan Zhao, Mcgill Üniversitesi içinde bilgisayar kısmı üstünden eğitim almakta. Ancak uzmanlara nazaran, gene anlamda bir Çin merkezli borsa bulunduğunu söyleyebilmek daha mümkün olacaktır.

Bitcoin Alımı Nasıl Yapılır?

Eğer size yazı içinde verilmiş olan Binance bağlantısı üstünden borsaya üyelik işlemlerini gerçekleştirdiyseniz, bundan sonraki işlem içinde kripto paraları satın almak kafi olacaktır. Bu kripto paraları ise, türk bankaları üstünden banka kartı ya da kredi kartları üstünden alım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri için ilk olarak üyeliğiniz ile birlikte ekranınızda yer edinen ‘’kripto al’’ sekmesine tıklamalı, daha sonrasında TRY para birimini seçerek almak istediğiniz kripto para birimini seçerek alım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Daha sonrasında ise yazmış olduğunuz türk lirası miktarına nazaran alabileceğiniz kripto para miktarı da sistem üstünde görülecektir. Binance üstünden minimum olarak belirtilen bir alt limit bulunmamaktadır. Bu nedenden dolayı arzu ettiğiniz kadar para yatırıp kripto para alım işlemleri gerçekleştirmeniz mümkündür. Genel olarak birçok kripto para borsası, bu benzer biçimde imkanlara izin vermemektedir.

Daha sonrasında işlemlerde ilerleyerek kripto para alım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde aldığınız kripto paranın kıymeti yükseldiğinde ya da gerekseme duyduğunuz zamanda satabilme durumu hakkında da data sahibi olabilirsiniz.

Kripto para yatırımı meydana getiren kişilerden belli bir kısmı, genel olarak al ve sat işlemleri üstünden kısa süre içinde kar elde etmeye yönelik yatırımlar gerçekleştirmektedir. TRY ile alım ve satım işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız, Binance’de yer edinen piyasalar kısmı üstünden BTC/TRY yazmalısınız. İlk olarak yazılmış olan bölümde, kısaca BTC olan kısım, devamlı almak istediğiniz coin biriminin yer almış olduğu kısım olacaktır. Sonraki bölümde ise hangi kripto para ya da itibari para birimine satmak istiyorsanız o yer almıştır. Yani eğer BTC/TRY olarak bir parite üstünde işlem sağlıyor iseniz, BTC almış iseniz piyasa üstünde yer edinen bu pariteden sat diyerek elinizde yer edinen bitcoini türk lirası olarak çevirmiş olacaksınız.

Aynı mantıkta düşünerek elinizde yer edinen BTC paralarını, BTC/USDT parametresi üstünden dolar karşılığı da satabilme imkanınız bulunuyor. Bu işlemler hem bitcoin alımı, hem de satımları için mümkün olmaktadır.

Elinizde eğer TRY var ise, bununla bir tek try parametresi bulunan kripto para birimlerini alabilirsiniz. Ancak bu try para birimini ilk olarak usdt’ye çevirebilir, daha sonrasında ise arzu ettiğiniz bir kripto para birimini satın alabilirsiniz.

Bitcoin alım satımı sağlamakta olan borsalarda, eğer elinizde para birimi olarak ne var ise, yalnızca o işlem çifti üstünden işlem yapmanız gerekiyor. İlk alımınızda sonrasında, kripto paranızı satmak istediğinizde, hangi kripto para birimine dönüşüyor ise, o piyasayı kullanarak tekrardan kripto para satın almalısınız.

Genel olarak insanoğlu, birçok kripto para çifti ile işlem yapılmasından dolayı usdt kullanmaktadır. Bunun aslolan sebebi ise, doları uzun vadeli bir halde yükseliş grafiği içinde yer almasından ötürüdür. Bu piyasa şartlarına nazaran de bazı değişimler arz edebilmektedir.

Genel olarak bakıldığında kripto para alım ve satımları birazcık karışık benzer biçimde gözüküyor olsa da, oldukça kolay işlemlerinin yer almış olduğu söylenebilir. Bu sayede daha kolay bir halde işlemlerinizi doğru yapmış olmuş olursunuz.

İlk başlangıçta, türk borsaları üstünden oldukca daha kolay bir halde işlem sağlama amaçlı olarak insanoğlu o platformlar üstünden kripto para alımı gerçekleştirmektedir. Binance bu alanda dünyanın en iyisi olmasından dolayı, piyasa içinde popüler olarak yer edinen tüm kripto paraları alıp satmanıza olanak verebilmektedir. Gün son içinde Binance’ye üye olma sebepleri de genel olarak bunlara bağlı olabilmektedir.

Bu şekilde size aktarmış olacağımız bilgiler yardımıyla, sizlere doğru ve detaylı bir halde lüzumlu yönlendirmeleri sağlamaya çalıştık. Ayrıca kafanızda belirlemiş olduğunuz birkaç kripto para ile alım satım yaparak belli bir miktar kar edinebilmeniz de mümkün olacaktır.

Genel olarak bakıldığında birçok kişinin kaygı duymuş olduğu mevzular içinde, kripto paralardan zarar etme durumlarıdır. Ancak kayıt olmanızın arkasından kripto para allım ve satım işlemlerinde Stop-Loss olarak adlandırılmış olan bu özelliği tercih edebilirsiniz. Örnek olacak verdiğimizde, eğer bir kripto para satın alımı gerçekleştiriyorsanız ve bu kripto para hedeflemiş olduğunuz bir miktara yükselmiş ise, yükseldiği için de satmak istemiyorsanız bu durum da stop- loss kullanabilirsiniz. Stop loss işlemleri amacına uygun bir halde kullanıldığı takdirde, paranızı korumanıza da destek olabilecektir. 

Kripto Para Türleri

En malum ve kıymetli kripto para birimi Bitcoin’dir. Şu anda piyasada binlerce kripto para birimi mevcuttur.

Her kripto para birimi benzersiz bir amaca ve spesifikasyona haiz bulunduğunu iddia eder. Mesela Ethereum’un etheri, temel akıllı sözleşme platformu için gaz olarak pazarlanmaktadır. Bankalar, değişik konumlar arasındaki transferleri kolaylaştırmak için Ripple’ın XRP’sini kullanıyor.

En yaygın olarak işlem gören ve kapsanan kripto para birimi, ilk olarak 2009’da halka sunulan Bitcoin’dir. Solana, Litecoin, Ethereum, Cardano ve EOS bunlar içinde. Kasım 2021’e kadar, mevcud tüm kripto para birimlerinin toplam kıymeti 2,1 trilyon doları aşmıştı ve Bitcoin bu toplamın ortalama %41’ini oluşturuyordu.

Bitcoin Legal Midir?

Hükümet yada para otoriteleri, fiat para birimlerine değişiklik aracı olarak güç verir. 

Öte taraftan, kripto para birimleri herhangi bir hükümet yada tüzel şahıs tarafınca desteklenmemektedir. Sonuç olarak, dünya genelinde birçok finans ülkesinde yasal konumlarını oluşturmanın sorunlu olduğu kanıtlandı. Mali Eylem Vazife Gücü (FATF), Haziran 2019’da kripto para birimi banka havalelerinin kara para aklamayla savaşım uyumluluğunu mecburi kılan Seyahat Kuralı hükümlerine doğal olarak olmasını önerdi.

El Salvador, Aralık 2021 itibarıyla parasal işlemler için Bitcoin’i yasal para olarak kabul eden dünyadaki ilk ülkeydi. Dünyanın geri kalanındaki kripto para düzenlemesi yargı yetkisine nazaran farklılık gösteriyor.

Japonya’nın Ödeme Hizmetleri Yasası, Bitcoin’i yasal iyelik olarak duyuru eder. Aralık ayında Hindistan’ın bir kripto para mimarisi üstünde çalmış olduğu öne sürülmüştü.

Avrupa Birliği’nde kripto para birimleri yasaldır. Kripto para türevleri ve öteki ürünlerin “finansal araçlar” olarak sınıflandırılması gerekecektir. Avrupa Komisyonu, kripto para kullanan finansal hizmetler elde eden kuruluşlar yada tedarikçiler için düzenleyici önlemleri ve gereksinimleri tanımlayan Kripto Varlıklarda Piyasalar düzenlemesini Haziran 2021’de yayınladı. İki katılımcı arasındaki itimat işlemlerini uygulamak için, bu sistemde bankalar ve parasal kuruluşlar benzer biçimde merkezi aracılar lüzumlu değildir. Sonuç olarak, kripto para birimlerine dayalı bir sistem, 2008’de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kurumların başarısızlığı tarafınca oluşturulana benzer şekilde, büyük bir banka benzer biçimde tek bir başarısızlık noktasının küresel bir krizi tetikleme riskini azaltır.

Kripto para birimleri, banka yada kredi kartı sağlayıcısı benzer biçimde güvenilir bir üçüncü taraf kullanmadan iki taraf içinde para transferini kolaylaştırmayı vaat ediyor. Teminatsız bu krediler saniyeler içinde tamamlanarak ticarette kullanılmaktadır.

Kripto para birimlerine yatırım yapmak karlı olabilir. Son on yılda, kripto para piyasalarının kıymeti arttı ve bir seferde ortalama 2 trilyon dolara ulaştı. Bitcoin, 20 Aralık 2021’de kripto pazarlarında 862 milyar doların üstünde bir değere sahipti.

Kripto para biriminin en dikkate kıymet kullanım örneklerinden biri havale endüstrisidir. Sonuç olarak, fiat para birimi Bitcoin’e (yada başka bir kripto para birimine) dönüştürülür, arkasından sınırlar ötesine gönderilir ve hedef fiat para birimine geri dönüştürülür. .

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş