Coin Yorum

Bitstamp Nedir? Nasıl Kayıt Olunur? Nasıl Kullanılır? Kullanıcı Yorumları 2022

Bitstamp Nedir?

Bitstamp, 2011 senesinde Slovenya merkezli olarak kurulmuş olan kripto para alım ve satım borsasıdır. En eski kripto paralar içinde yer almakta olan firmanın kurucuları, Nejr Kodric ve Damijan Merlak’tır. 2013 senesinde de merkezi Slovenya’dan Lüksemburg’a taşınmakta bulunduğunu söyleyebiliriz.

2015 senesine geldiğimizde, Bitstamp borsası üstünde yaşanmış olan bir hack girişimi sonucunda toplamda 19 bin BTC çalındı. O zamanki fiyatına bakılırsa baktığımızda ise borsa için maliyeti ortalama olarak 5 milyon dolardan daha fazlaydı. Bu vakadan sonrasında ise borsa 6 gün süresince hizmet sağlayamadı. 

Bu olayların geçmesinden bir yıl sonrasında ise, Lüksemburg ülkesinde yer edinen Finans Endüstrisi Denetim Komisyonu Bitstamp markasını tescillemiş oldu. 2016 senesinde lisans almış olan Bitstamp borsası, Avrupa bölgesinde yasal hale gelen ilk kripto para platformu olarak tarihe geçti. Bitstamp, 2018 senesinde ise Cenup Kore merkezli olan NXMH adındaki yatırım şirketi satın aldı. Kurucular içinde yer edinen Damijan Merlak, hisselerinin satışını gerçekleştirmiş oldu. Nejr Kodric ise haklarını koruyarak borsa içinde yönetim kurulunda yer edinen bir pozisyon ile görevini etken bir halde sürdürmeye devam etmektedir.

Bitstamp kripto para borsasının, Lüksemburg haricinde Londra ve New York şehirlerinde de merkezleri yer verilmiştir. Bu borsaların tam olarak açık adreslerine ulaşmak için resmi internet sayfasına giriş sağlayabilirsiniz. Bitstamp borsası üstünden yer edinen kripto paralara baktığımızda da, sayı olarak oldukça azca bulunduğunu söyleyebiliriz. Vadeli işlemlere izin vermemekte olan borsa içinde, yalnızca ana kripto paralar yer verilmiştir. Bitstamp’da ise, dolar, Euro ve sterlin şeklinde itibari para birimleri yer verilmiştir.

Bitstamp borsası, genel olarak bakıldığında bayağı fazla vaka yaşamış ve sıkıntılı süreç geçirmiş kripto para platformları içinde yer verilmiştir. Bu nedenle yatırımların sıhhatli bir halde korunup korunmayacağı mevzusunda bazı yatırımcılar tedirgin olabilmektedir. Güvenli ve kripto para çeşitliliğinin bayağı fazla yer almış olduğu bir kripto para borsası arayışında iseniz, bu borsanın Binance olarak yer almakta bulunduğunu sizlere söyleyebiliriz. 

Bitstamp Ne İşe Yarar?

Bitstamp kripto para borsası, oldukça eski bir geçmişe ve saygınlığa haiz olan kripto para borsaları içinde yer verilmiştir. Bilhassa Avrupa bölgesine yaşayan kişilerin genel olarak kullandığı bir borsa olan Bitstamp, her geçen gün kaliteli bir hizmeti ile kullanıcı kazanmaya devam etmektedir.

Kripto paraların eski zamanlar içinde borsalar sıralamalarında sıralama içinde en tepelerde yer alırken, günümüzde ise öteki borsaların oldukça kaliteli ve cazip fırsatlar sunması ile şu anda sıramalar içinde baya gerilerde yer verilmiştir.

Bitstamp borsası, öteki tüm kripto para borsaların emek harcama mantığına benzer olarak dijital varlıkların alım ya da satım işlemlerinin gerçekleştirilmekte olduğu bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu platform üstünden kripto para satın alımları gerçekleştirebilir ve yatırımlarınızı yapabilirsiniz. Fakat eğer kripto paralar ya daha değişik tecim imkanları sizin için daha uygun bir seçenek olacaksa, kripto paralarınızın yatırımı için oldukça daha değişik alternatifler de bulmanız mümkün olabilmektedir.

Genel olarak ise kripto paraların ticareti mevzusunda amacı bulunduğunu söylesek de, Bitsamp kripto para borsası içinde geniş yelpazeden oluşmakta olan bir sıralama yer almıyor. Bu şekilde de yatırım yapmak istediğiniz bazı kripto para çeşitlerini, Bitstamp üstünde bulamayıp başka kripto para borsalarını yatırım için araştırmaya gidebiliyorsunuz. Bu nedenle genel olarak Bitstamp borsasının ülkemiz içinde yer edinen ve kripto paralar ile oldukça uzun süredir ilgilenen yatırımcıların oldukça fazla tercih etmediğini söylemek mümkün. 

Kripto para yatırımlarınız için kripto para alternatiflerinin bayağı fazla yer almış olduğu, güvenilir bir platform arayışında iseniz, bunun için sizde Binance borsasını önerebiliriz. Vatanımızda de türk lirası ve yatırma işlemleri için hususi bir Binance tr platformu getirerek işimizi kolaylaştıran bu borsa, yer edinen birçok kripto para alternatifi ile de insanların dilediği şeklinde yatırım sağlamasına olanak verebiliyor. Bunun haricinde bir tek spot işlemler adına değil, borsa içinde kazanç sağlayabileceğiniz başka birçok alternatif de yer alabilmekte. Bu anlamda sizde kripto para yatırımlarınızın daha çeşitli ve güvenilir bir halde gerçekleşmesini isterseniz, Binance borsasına kayıt işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bitstamp Nasıl Kayıt Olunur? 

Bitstampt kripto para borsasına kayıt işlemleri oldukça kolay bir halde gerçekleştirilebilmektedir. Kayıt için ilk olarak Bitstamp kripto para borsasına giriş sağlayarak register kısmından kayı formuna giriş sağlamalısınız. Bu formdan öncesinde gelen kısım üstünden kurumsal ya da bireysel olarak hesap tercihlerinde bulunmalısınız. Daha sonrasında ise oluşturulan biçim üstünden adınızı, soyadınız ve mail adresinin girişini sağlayacaksınız. Bu işlemlerden sonrasında mailin size ilişkin bulunduğunu idrak etmek için bir doğrulama yapmanız istenecektir. Bu doğrulama işleminden sonrasında da isterseniz iki faktörlü doğrulama adımına geçerek hesabınızın daha güvenli bir halde korunmasını sağlayabilirsiniz. Biz de hesap kurulduktan sonrasında yatırımlarınızın güvenli bir halde korunması adına güvenlik doğrulaması yapmanızı önerebiliriz. 

Genel olarak her kripto para borsasında istenmekte olan kimlik doğrulama işlemini, Bitstamp borsası için de gerçekleştirmeniz gerekiyor.  Doğrulamayı gerçekleştirmek için ilk olarak settings kısmı üstünden Verift account, daha sonrasında ise Identity verification alanlarına giriş sağlamalısınız. Bunların arkasından ‘’personal account verification’’ alanına girerek yeterlik ya da kimliğinizin fotoğrafını ön ve arka olarak çekmeli, adresinizin size ilişkin olduğuna dair satmaca benzeri bir kanıt yüklemelisiniz.

Doğrulama işlemlerinin öteki bir adımı ise telefon numarası onayı olarak yer ediniyor. Bunun yapmak için gene Settings kısmından Verify account kısmına geçerek phone number verification üstünden lüzumlu adımları takip ederek tamamlamalısınız. Doğrulamaların onayı averaj olarak 24 ila 48 saat sürmektedir sadece yoğunluğa bağlı olarak bu süre uzayabilmektedir. 

Hesabınızın doğrulanmasının arkasından kripto para alım ve satım ile ilgili tüm ticaretlere hazır olacaksınız. Bu şekilde yatırımlarınızı sorunsuz bir halde gerçekleştirebileceksiniz.

Yukarıda da belirttiğimiz şeklinde genel olarak devletimizde yer edinen kripto para yatırımcıları, türk lirası ile yatırma ve çekme işlemi olan borsaları daha oldukça tercih etmektedirler. Bunun aslolan sebebi ise, türk lirası ile para onayı bulunmayan borsalara, varlık aktarımlarının oldukça zor işlemlerden geçmesidir. Bu nedenle türk lirası kabul etmekte olan Binance kripto para borsası üstünden birçok kripto para alabilir ve yatırımlarınızı kolay bir halde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca yukarıda yer edinen kayıt formu linki üstünden de komisyon indirimli bir halde üyelik kazanabilirsiniz.

Bitstamp Avantajları Nelerdir?

Bitstamp borsasının genel olarak avantajlarına bakacak olduğumuzda, birçok değişik özellikleri yatırımcıları için bizlere sunmakta bulunduğunu söyleyebiliriz. Bilhassa gelişmiş bir dijital varlık platformu olarak yatırım seçenekleri içinde banka havalesi haricinde banka transferleri de yer verilmiştir. Ayrıca tecim yapabileceğiniz kripto paralar olarak yalnızca bitcoin ya da ethereum değil, averaj olarak bazı kripto paralar ile de tecim gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak öteki kripto para borsaları ile kıyasladığımızda bu oranların kafi olmadığını söylemek de yarar var.

Bunun haricinde Bitstamp kullanıcıları, oldukça yüksek likiditeler, düşük komisyon ücretleri, düzenleme olarak da birçok borsanın avantajlarından yararlanmanın haricinde dünyada büyük itibari paralar olan dolar, Euro ve sterlin ile ödeme işlemi gerçekleştirebilirler. Ayrıca kredi ya da banka kartı ile de kripto para alımları gerçekleştirilebilmektedir. Tüm bunların haricinde, güvenli bir sistem ve yatırım imkanı sunması, kripto para borsalarının avantajları içinde sayılabilir.

Bitstamp borsanın avantajları haricinde bazı özellikleri ile de yatırımcılarına dezavantaj sağlamakta bulunduğunu da söyleyebiliriz. Bu dezavantajlara bakacak olduğumuzda ise, Bitstamp borsasının oldukça zayıf kalan kripto para yelpazesi ilk sırada yer alabilir. Oldukça stabil kripto paralar haricinde, yeni çıkan kripto paraları listelememesi, yatırımcıların bu kripto para borsası üstünde yatırım yapmasının önüne geçmektedir. Bunun haricinde hesap doğrulama işlemlerinin, bazen içinde oldukça uzun sürebilmesi de, karşılaşılan öteki bir problem olarak yer verilmiştir. 

Bunun haricinde kullananların hesap doğrulama işlemleri adına bayağı fazla kişisel bilgilerin talep edilmesi de, öteki karşılaşılan sorunlardan birisi olarak yer alır. Özetlemek gerekirse bir kripto para ticareti gerçekleştirirken, eğer gizlilik hususuna ehemmiyet veriyorsanız, Bitstamp borsası size lüzumlu hizmeti sağlaması oldukça zor olsa gerek. Fakat bu durumlar genel olarak genel düzenleme altında yer edinen platformlar için bayağı fazla karşılaşılan şeyler içinde yer ediniyor. Eğer bir kripto para borsası, devlet organının düzenlemesi içinde geçiyor ise, sizden geçmemekte olan bu borsa daha çok belge talep etme durumundadır. Bu nedenlerden dolayı kripto para dünyası içine ilk kez girecek kişilerin, Bitstamp borsası yerine Binance platformunu tercih etmesi daha iyi olacaktır. 

%10 + %25 Alım – Satım Komisyon İndirimi İle Binance’ye Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklamanız Yeterli Olacaktır.

Bitstamp Kullanıcı Yorumları?

Genel olarak baktığımızda, ülkemizden de negatif bir halde meydana getirilen birçok kullanıcı yorumları yer verilmiştir. Ancak borsa yetkilileri tarafınca bu negatif yorumlara yönelik herhangi destek ya da çözümleme görülmemektedir. Bu şekilde hiç kimseye yardım etmedikleri ve satın alan hizmetlerinin iyi bir halde etkinlik göstermediğini görebilmekteyiz. Bunun haricinde borsanın hem işleyişi, hem de altyapısında yer edinen emek harcamalar olabilmesi haricinde da genel olarak birçok çeşit yakınma türü yer verilmiştir. Şikayetlerinin ana sebebine baktığımızda, insanların borsa ile ilgili olarak herhangi bir problemi yer aldığında, satın alan hizmetlerinin geri dönüşü olmamasından dolayı birçok insan mağdur olmaktadır.

Genel olarak uzmanların bitstamp borsası ile ilgili görüşlerine baktığımızda ise, Avrupa bölgesi içinde oldukça meşhur bulunduğunu ve güvenilir bir halde kripto para alım ve satım hizmetleri sağlamakta bulunduğunu belirtmektedirler. Sunmuş olduğu bazı tecim imkanları ve en mühim avantajları içinde yer almakta olan herkesçe malum itibari para birimlerinin desteklemesinden dolayı birçok kripto para yatırımcısı tarafınca tercih edilebilmektedir. Bitstamos borsasının genel olarak Avrupa bölgesi içinde etken bir halde kullanılan ve memnun olunan bir kripto para platformudur. Ancak kripto para dünyası içine yeni bir giriş yapmış olan yatırımcının, Genel olarak bitstamp borsasında oldukça zorlanmasından dolayı oldukça fazla tercih etmemesi icap ettiğini söyleyebiliriz.

Genel olarak bakıldığında ise, Bitstamp borsasının devletimizde birçok problem yaşamakta bulunduğunu görebilmekteyiz. Avrupa bölgesinde her ne kadar kripto para alnında bayağı fazla hizmet veriyor olsa da, devletimizde yer edinen kullanıcı yorumlarına baktığımızda, iyi bir hizmet alamamış bulunduğunu görebiliriz. Bu anlamda iyi bir halde hizmet almak, kripto paralarınızın güvenli bir halde korunup yatırım yapılması anlamında Binance platformunu önerebiliriz. Sizde yazı içinde yer almakta olan Binance kayıt linki üstünden komisyon indirimli bir halde kripto para yatırımlarınızı gerçekleştirirsiniz. 

Bitstamp Nasıl Kullanılır?

Bitstamp kripto para borsası üstünden kripto para alımlarının en kolay alternatifi kredi ya da banka kartı kullanımıdır. Bunun için yapmanız ihtiyaç duyulan işlem, sistem üstünden bu/seel kısmına girerek kredi kartı ile alım seçeneği seçmek olacaktır. Daha sonrasında kredi kartı ile alım işlemi sağlarken, BTC, XRP, ETH ya da LTC satın alımları gerçekleştirmenizdir. Bu alımları ise itibari para birimi olarak Euro ya da dolar üstünden yapabilirsiniz. Alım kısmı üstünden yatırmakta olduğunuz miktarlarda istemiş bulunduğunu birimlerin kaç kripto para adedine denk geldiği otomatik bir halde gözükecektir. Ödeme yöntemi doğrusu sistem içinde yazan şekilde Payment Method kısmındaki alana devam etmeniz durumunda ise, standart olarak bir online alışveriş işlemi sağlar gibisinden adımları takip etmeniz gerekecektir. Ödeme işleminizin tamamlanması sonrasında ise yeni bakiyeniz hesabınıza yansımış olacaktır.

Bunun haricinde market alanlarını da kullanarak maker ya da taker anlamında kredi ve banka kartı üstünden almış olduğunuz, cüzdana aktarımını gerçekleştirdiğiniz kripto paralarınızın satışlarını gerçekleştirebilir ve bu kripto paraları başkalarına pazarlayabilirsiniz.

Genel olarak baktığımızda, hem yeni kripto para yatırımcıları hem de bu alanda uzmanlaşmış olan dijital varlık yatırımcıları, kripto para yatırımları güvenli bir halde gerçekleştirmek için Binance kripto para borsasını tercih etmektedir. Şundan dolayı genel olarak birçok kişinin her işlemini tam anlamı ile karşılayabileceği, verimli bir halde yatırımı yapabileceği bir sistem sunmaktadır. Dünyanın en oldukça tercih edilen ve en oldukça işlem hacmine haiz olması ile de birçok kişinin itimatını elde etmiş itibarlı bir borsa olarak karşımıza çıkmıştır. Sizde kripto para yatırımlarınız adına Binance borsasını tercih edebilirsiniz. Binance kripto para borsasına yatırım işlemi gerçekleştirip avantajlı kazanç kapılarını açmak için yukarıda yer edinen kayıt linki üstünden komisyon indirimli bir halde haiz olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş