Eğitim

Büyük Ressamlar – Picasso – David Spence Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Büyük Ressamlar – Picasso – David Spence Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Büyük Ressamlar – Picasso kimin eseri? Büyük Ressamlar – Picasso kitabının yazarı kimdir? Büyük Ressamlar – Picasso konusu ve anafikri nedir? Büyük Ressamlar – Picasso kitabı ne konu alıyor? Büyük Ressamlar – Picasso PDF indirme linki var mı? Büyük Ressamlar – Picasso kitabının yazarı David Spence kimdir? İşte Büyük Ressamlar – Picasso kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: David Spence

Çevirmen: Semih Aydın

Yayın Evi: Alkım Yayınevi

İSBN: 9789753371773

Sayfa Sayısı: 31


Büyük Ressamlar – Picasso Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Sizce Picasso’nun zamanında dünya şimdikinden ne kadar farklıydı? Yaşadığı dönemdeki cemiyet ve sanatın, onun eserlerini iyi mi etkilediğini bu kitabından öğrenebilirsiniz.

 Ailesi, dostları ve tanıdıkları Picasso’nun sanatını iyi mi etkilemişti? Eserlerindeki aşk, yaşam ve ölümle ilgili ipuçlarını keşfedin.

 Eserlerinin gerçekte ne anlama geldiğini keşfedin. Resimlerinin Picasso hakkında anlattıklarını ve bu tarz şeyleri hangi yöntemlerle yaptığını öğrenebilirsiniz.

 Resimlerini kimler için yapmıştı? Bir ressamı ‘büyük’ meydana getiren nedir? Picasso hayattayken resimleri için neler söylendiğini ve resimlerinin günümüze uzanan etkilerini okuyun.

 Picasso’nun yaşamının ve sanatının derinliklerine büyüleyici bir bakış.


Büyük Ressamlar – Picasso Alıntıları – Sözleri

  • Picasso Marie-Therese ile ilk kez bir Paris sokağında karşılaştı. Marie-Therese’yi kolundan tuttu ve ‘Benim adım Picasso. Sen ve ben beraber mükemmel işler yapacağız,’ dedi.
  • Picasso doğuştan bir sanatçıydı. Rivayetlere nazaran konuşmaya başlamadan ilkin fotoğraf yapardı ve konuştuğunda da söylediği ilk kelime ‘kalem’di.
  • Evet, esin perisi vardır. Ama o peri sadece siz çalışırken yanınıza gelebilir.
  • Picasso, İspanya’nın cenup kıyısında, Endülüs Bölgesinde bulunan, Malaga nahiyesinde 25 Ekim 1881’de dünyaya gelmiştir. Efsaneye nazaran doğduğunda öldüğü zannedilip, burnuna puro dumanı üfleyen amcası tarafınca hayata döndürülmüştür.
  • Kendisine vaftiz edilirken Pablo ile başlayıp, Ruiz Picasso ile biten 14 isimden oluşan bir isim verilmiştir. Sonunda babasının soyadı olan Don Jose Ruiz yerine, annesinin soyadı olan Picasso’yu kullanmıştır.
  • On dokuzuncu yüzyılın 1900 senesinde değil Birinci Dünya Savaşı’nın başladığı 1914’te sona erdiği söylenir. 1924’e kadar olan dönem, fırtınadan önceki sessizliği içeriyordu. 1914’te kopacak olan kuvvetli fırtına bir nesli tümüyle mahvedecekti. Bu sakin geçen yıllarda da bazı gümbürtüler işitiliyor ve bunlar Avrupa’daki eskiden kalma yönetici sınıfın ortadan kaldırılacağı ve yerleşik fikir biçemlerinin bütünüyle değişeceği bir devrin işaretini veriyordu.
  • 1900 yılına gelindiğinde Paris dünyanın fotoğraf başkenti olarak ün salmıştı. Tüm uluslardan ressamlar, Claude Monet benzer biçimde meşhur izlenimcilerin yolundan gitmek için bu kente gelmekteydi. Bohem bir yaşantının başat olduğu Montmartre semtine doluşan bu yabancı ressamların, ucuz yiyecek ve eğlence olanakları sunan pek fazlaca yerde canlı tartışmalara katıldıkları görülebiliyordu.
  • İlk film, 1985 senesinde Lumière kardeşler tarafınca Paris’te, gördüklerine inanmayan bir seyirci kitlesine yayınlandı. 1905’te Amerika Birleşik Devletleri’nde bir beyazperde salonu açıldı. Sinema salonunun giriş tutarı bir nikel (beş cent) olduğundan buraya Nickelodeon deniyordu. Sinema endüstrisi 1907’de Cenup California’nın ılık ikliminde naturel ortamını buldu. O günden beri de oradadır.


Büyük Ressamlar – Picasso İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Picasso her iki dünya savaşına da şahit olmuş savaştan da etkilenmiş bir şahıs. Sanatının daha başlarındayken 1.Dünya Savaşı çıkmış ve ve arkadaşları cepheye gitmiş Picasso da bu durumdan fena etkilenmiştir. En yakın arkadaşı Casagemas da aşk yüzünden intihar edince Picasso’nun resimlerinde mavi baskın renk olur yaşamış olduğu hüzünden dolayı. Daha sonrasında Fernando Oliver ile tanışınca pembe dönem adım atar. Bunun akabinde de Kübist anlayışla fotoğraf halletmeye adım atar. Hayatına giren birçok hanım ve onlardan olan fazlaca çocuğa haiz. Sanatını zirveye çıkarmış büyük bir ressam. Beni en fazlaca etkileyen tarafı ise cenk karşıtı olması. Guernica ve Kore’de Katliam adlı tabloları da bu tarz şeyleri dile getirmiş olduğu en mühim tabloları. (Naci Ünal)


Büyük Ressamlar – Picasso PDF indirme linki var mı?


David Spence – Büyük Ressamlar – Picasso kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Büyük Ressamlar – Picasso PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı David Spence Kimdir?


David Spence Kitapları – Eserleri

  • Büyük Ressamlar – Van Gogh
  • Büyük Ressamlar – Rembrandt
  • Büyük Ressamlar – Manet
  • Büyük Ressamlar – Cezanne
  • Büyük Ressamlar – Picasso
  • Büyük Ressamlar – Degas
  • Büyük Ressamlar – Renoir
  • Büyük Ressamlar – Michelangelo
  • Büyük Ressamlar – Gauguin
  • Büyük Ressamlar – Monet


David Spence Alıntıları – Sözleri

  • Takıntılı bir halde fotoğraf yapıyordu.
    Sağlığına pek dikkat etmiyordu ve elindeki azca miktardaki parasını da yiyecek yerine fotoğraf halletmeye harcayınca dişlerinin çoğunu kaybetmişti.
    … (Büyük Ressamlar – Van Gogh)
  • Yan yana konan renkler her birinin iyi mi algılandığını etkisinde bırakır. En o kadar da tamamlayıcı renklerin etkiyi tersine çevirilmiş olduğu görülmektedir. Mesela, kırmızının tamamlayıcı rengi olan yeşil renk kırmızının yanına konduğunda kırmızının daha da kırmızı görünmesini sağlar; benzer şekilde, yeşil de daha yeşil görünür. Diğer ana tamamlayıcı renkler ise turuncu ile mavi ve mor ile sarıdır. Monet resimlerinde bu etkiyi olabildiğince kullanmıştır. Kendisi şöyleki söylemiştir: “… renkler parlaklıklarını zıtlıklara borçludurlar… Öncül renkler tamamlayıcılarıyla beraber kullanıldıklarında en parlak hallerini gösterirler.” Bu tesir başka hiçbir yerde Monet’nin Impression, Sunrise (Etki, Gündoğumu) resminde olmasıyla birlikte net bir halde gösterilmemiştir. (Büyük Ressamlar – Monet)
  • ‘Cezanne, narin renklerle boyanan, fakat gerçekçi yoğunluğa ve ağırlığa haiz olan meyveler çizmekten büyük zevk alırdı.’ (Büyük Ressamlar – Cezanne)
  • “…hakaretler dolu gibi üzerime yağıyor…” (Büyük Ressamlar – Manet)
  • Diğer büyük sanatçı Vincent van Gogh, Amsterdam’ daki Rijkmuseum’u 1885’te ziyaret etmiş ve Rembrandt’ın The Jewish Bride (Yahudi Gelin) tablosu hakkında şunları söylemiştir: ‘Biliyor musun bir tek bir parça kuru ekmek yiyerek bu resmin karşısında on beş gün kalabilmek için hayatımın on yılını feda edebilirim.’ (Büyük Ressamlar – Rembrandt)
  • 1900 yılına gelindiğinde Paris dünyanın fotoğraf başkenti olarak ün salmıştı. Tüm uluslardan ressamlar, Claude Monet benzer biçimde meşhur izlenimcilerin yolundan gitmek için bu kente gelmekteydi. Bohem bir yaşantının başat olduğu Montmartre semtine doluşan bu yabancı ressamların, ucuz yiyecek ve eğlence olanakları sunan pek fazlaca yerde canlı tartışmalara katıldıkları görülebiliyordu. (Büyük Ressamlar – Picasso)
  • “Bu dünyada yeterince güzel olmayan şey var.Bir de bunları resmetmemize gerek yok.” (Büyük Ressamlar – Renoir)
  • Fakir bir adam için yırtıcı tabiat (Büyük Ressamlar – Gauguin)
  • Belirli renk, ışık, gölge düzenlemesinden ortaya çıkan bir tesir vardır. Buna, resmin müziği de denebilir. Resimden asla anlamasanız da, bir katedrale girdiğinizde oradaki resmin temsil etmiş olduğu şeyi bilemeyecek kadar resimden kopuk olsanız da bu büyüleyici uyum sizi çarpar. Resmin öteki sanatlara oranla üstünlüğü burada yatmaktadır, bundan dolayı bu duygu ruhun en samimi tarafına hitap etmektedir. (Büyük Ressamlar – Gauguin)
  • Gauguin’in karısı Mette kocasının bir sanatçı olarak kendisine ve beş çocuğuna bakabileceği umudunu yitirdiğinden, Danimarka’ya dönerek Fransızca öğretmenliği yaparak kendisinin ve evlatlarının geçimini elde etmiştir. (Büyük Ressamlar – Gauguin)
  • Eleştirmenler son üç yüzyıldır Rembrandt’ın eserlerini değerlendiriyorlar ve tüm sanatçılarınki benzer biçimde Rembrandt’ın tabloları da süre geçtikçe kimi zaman beğeniliyor, kimi zaman de beğenilmiyordu. Ancak, günümüzde tüm eleştirmenler Rembrant’ı sanat tarihinin en büyük ressamlarından biri olarak kabul etmektedirler. (Büyük Ressamlar – Rembrandt)
  • Özgürüz,tıpkı Van Gogh’un ayçiçekleri benzer biçimde.. (Büyük Ressamlar – Van Gogh)
  • Pissarro Franco-Prusya Savaşı’nın Paris’i çalkaladığı dönemde Londra’da yaşamıştır. Rivayetlere nazaran Paris’teki evinde bıraktığı 200 kadar resmi Alman askerler tarafınca çamurlu bahçede yürümek için kullanılmıştır. (Büyük Ressamlar – Monet)
  • Monet karikatür hakkında, ‘… Kısa sürede karikatür yapmak kabiliyetimi geliştirdim. 15 yaşlarındayken tüm Le Havre’dw bir karikatürist olarak tanınmıştım… Portrelerimi şahıs başı 10 ila 20 Frank arası bir fiyata satıyordum… Devam etmiş olsaydım şimdiye bir milyoner olmuştum,’ demiştir. (Büyük Ressamlar – Monet)
  • Picasso, İspanya’nın cenup kıyısında, Endülüs Bölgesinde bulunan, Malaga nahiyesinde 25 Ekim 1881’de dünyaya gelmiştir. Efsaneye nazaran doğduğunda öldüğü zannedilip, burnuna puro dumanı üfleyen amcası tarafınca hayata döndürülmüştür. (Büyük Ressamlar – Picasso)
  • “Onu ilk gördüğümde, oldukça yırtıcı bir şekilde yuvalarından fırlayan devasa gözleriyle bir katile benziyordu. Daha da yırtıcı görünen, oldukça kırlaşmış sakalı ve tabaklara çarparak çınlayan heyecanlı hitabı… Sözcük anlamıyla tamamen kayıtsız görünmesine karşın, buradaki hiçbir insanın olamayacağı kadar kibardı.” (Büyük Ressamlar – Cezanne)
  • Gauguin, Cézanne’nın büyük bir hayranıydı ve onun tarzından etkilendiği açıkça belli olan tablolar yapmıştır. Gauguin, hakkında ‘sıradışı bir inci… Ondan sadece son gömleğimi de sattıktan sonrasında vazgeçebilirim,’ söylediği bir Cézanne natürmortunu satın almıştır. (Büyük Ressamlar – Gauguin)
  • Vincent 1888’de Arles’te boyadığı mahalli bir kafeye şunlari yazmıştır: Ben insanoğlunun korkulu tutkularını
    kırmızı ve yeşil kullanarak ifade etmeye çalıştım. (Büyük Ressamlar – Van Gogh)
  • Vincent ayçiçeklerinden ‘…kendimden olan bir şey, ’ diye bahsetmiştir. (Büyük Ressamlar – Van Gogh)
  • Evet, esin perisi vardır. Ama o peri sadece siz çalışırken yanınıza gelebilir. (Büyük Ressamlar – Picasso)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş