Eğitim

Cehennemin Kızıl Hakikati – Clive Barker Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Cehennemin Kızıl Hakikati – Clive Barker Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Cehennemin Kızıl Hakikati kimin eseri? Cehennemin Kızıl Hakikati kitabının yazarı kimdir? Cehennemin Kızıl Hakikati konusu ve anafikri nedir? Cehennemin Kızıl Hakikati kitabı ne konu alıyor? Cehennemin Kızıl Hakikati PDF indirme linki var mı? Cehennemin Kızıl Hakikati kitabının yazarı Clive Barker kimdir? İşte Cehennemin Kızıl Hakikati kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Clive Barker

Çevirmen: Begümnaz Yürekli

Yayın Evi: Nemesis Kitap

İSBN: 9786059809535

Sayfa Sayısı: 448


Cehennemin Kızıl Hakikati Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Harry D’amour, ona gelen doğaüstü katliam vakalarını çözümleyen bir dedektiftir. Biroldukça düşmanı vardır sadece bu düşmanlardan en azılısı Pinhead’dir. 

Pinhead’i dedektifin en azılı düşmanı meydana getiren şeyse, ona iyi mi zarar vereceğini biliyor oluşudur.

Dedektif D’amour’a iş veren, hem de hayaletlerle konuşarak doğaüstü vakaları çözmesine de yardım eden arkadaşı, dedektifin gözleri önünde kaçırılır. Dedektif ise arkadaşını kurtarmak için onu kaçıran Pinhead’i evine, şu demek oluyor ki Cehennem’e kadar takip eder.

Büyük hesaplaşma yakındır. İyi ve kötünün dünya kurulduğu günden bu yana devam eden savaşı, hız kesmeden devam etmektedir. Ancak bu sefer cepheler, kötülüğün topraklarında kurulmuştur. Yani Cehennem’de…

CliveBarker’ın müthiş hayal gücü sizi kendine fanatik bırakacak. 

Cehennem’in Kızıl Hakikati, fenalık anlayışınızı derinden sarsmaya geliyor. 

“CliveBarker’ı okuyunca, daha ilkin okuduklarınızın enerjisini sorgulayacaksınız.”

-StephenKing

“Hayal gücü ve ifade kabiliyetiyle hayranlık uyandıran alışılmadık bir yazar.”

-JG Ballard

“Günümüzün en yaratıcı isimlerinden biri CliveBarker. En derindeki korkularımızı bile biliyor. Bunları anlatırken de bizi harekete geçiriyor. Ürkütücü fakat gerçek.”

-QuentinTarantino


Cehennemin Kızıl Hakikati Alıntıları – Sözleri

  • -Merhaba,Bay…
    -D’Amour.
  • Beni ona bağlayan o tarifsiz şey, bu bağları haiz olduğum hiçbir bıçağın kesemeyeceklerini bir telle yapmış olmasıydı.
  • Güç senindir,
    Karar senin.
    Al ruhumu Tanrım.
    Şekillendir ve kullan, bu ruh senin.
    Zayıfım ben,Tanrım.
    Korku dolu
  • Cehennem’ de yaşamak, Cennet’ in varolma ihtimalini yaşatıyordu…
  • Üç şahıs bir sırrı tutabilir, eğer ikisi ölürse.
    Benjamin Franklin
  • “Bana hediye ettiğiniz bu ikinci hayat için çok sağ olun dostlar,” dedi Ragowski. “İki kere ölmenin zevkini çok az insan yaşayabilir, özellikle de cellâdı yine aynı kişi olacaksa.”
  • Kaosu ortaya salmasına sayılı süre kalmıştı ve duyduğu bu şüphenin amacı, ona bu gerçeği son bir kez hatırlatmaktı. Bir nevi kontrol ediliyordu. Sorduğu şey şuydu: Kıyamete hazır mısın?
  • Ölüm, Norma’ya nazaran ikiyüzlü bir aynaydı: Bir yanında sevdiğini bir daha göremeyecek olan yaşayan körler, öteki tarafında da onlara küçücük bir teselli cümlesi bile kuramamanın verdiği acıyı deneyim eden ölüler vardı.
  • Senobit’in bakışları kanla kaplı zincirlerle buluşur buluşmaz ard arda patlamalar gerçekleşti. Heyadat’ın elleri, ayaklarıyla birlikte ikiye ayrıldı. Kalçaları, kasıklarından dizlerine kadar oyuldu. Yüzündeki deri yerinden yüzülürken, göğüs kısmına yuva yapmışçasına gömülü üç kanca, aynı anda kalbini, ciğerini ve bağırsaklarını yerinden çekip çıkardı. Daha süratli bir otopsinin o güne dek gerçekleşmiş olabileceğini kimse iddia edemezdi.
  • Hiçbirimiz hikayeyi Şeytan tarafınca dinlemedik, tüm kitaplar Tanrı’nın ellerinden çıktı.
    -Anatole France


Cehennemin Kızıl Hakikati İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitabı tek kelime ile özetle deseler TİKSİNÇ derim. Yinede yarım bırakamayıp iyi mi devam edecek acaba diyerek okuduğum bir kitap.. Anlatım dili kesinlikle güzel lakin yazarın uçsuz buçaksız hayalgücü karşısında şok geçirdim. Okumasanız bir şey yitirmiş olmazsınız.. Ama benim benzer biçimde değişik deneyimler yaşamak isterseniz de okuyun derim. (Ayıntap)

Bu kitap serinin üçüncü kitabıymış ve öncekileri almak istemediğim için sondan başladım. Hikayeni bilmesem de tek kitap olarak okunabilir. Ama o denli oldukça kanlı görüntüler, işkence, dehşet var ki “acaba bıraksam mı” diye düşündüğüm oldukça oldu. Ruhlar, büyücüler, nalet ve mevzu kendine çekti fakat benim benzer biçimde açık işkence sahnelerini sevmiyorsanız okumanızı önermem. Yazarın başka kitaplarının da bu şekilde bulunduğunu duydum o yüzden devam etmem. (Itina)

“Clive Barker” daha ne kadar ileri gidebilir ki?” diye, sonradan pişman olacağım bir fikir düşmüştü aklıma okuduğum son kitabının kapağını kapatırken. “İleri gitmek”ten kastım, başarı değil. Şu ana kadar okuduğum her kitabında kalemini oldukça başarıya ulaşmış bulduğumu belirtmiştim. Hatta, daha abartılı ve hayranlık duyarak söylemiştim bunu. Hayal gücü ve tüyler ürpertici unsurları ne kadar ileriye götürebilir, oydu kastettiğim. Demek ki, klasik korku figürlerinden Pinhead’in, şu demek oluyor ki Hellraiser filmlerinden tanıdığımız arkadaşımız nam-ı öteki çivi kafanın baş rolde olduğu bir eseri okuyana kadar beklemek gerekiyormuş konuşmak için.
Korku filmlerine azca oldukça aşinaysanız Hellraiser filmlerini bilirsiniz. Clive Barker’ın temelini attığı kim bilir beyaz perde tarihinin en tüyler ürpertici karakteri olan Pinhead’e haiz olan seri sürekli değişik adlar tarafınca beyazperdeye onlarca kere uyarlandı. Clive Barker’ın elinden çıkmayan uyarlamaların başarısı tartışılır, fakat klasik Hellraiser’ların kendine özgü geniş bir fanatik kitlesi bulunduğunu söylemek kesinlikle yanlış olmaz.
Fazlasıyla geniş Hellraiser film evreni olduğu benzer biçimde fazlasıyla geniş bir de kitap evreni var elbet, aksini düşünemezdik. Fakat maalesef, asla ve asla Clive Barker kitaplarını çevirmedikleri için bunlara ulaşamıyoruz. The Hellbound Heart adlı yapıt, orijinal Hellraiser filminin esin deposudur ve ara ara asla bulamadığım bir kitaptır. Çevrildiyse de haberim yok. İngilizce olarak da ülkemize asla getirilmemiş. Huyum değildir normalde fakat artık İngilizce pdf olarak da aramaya başladım, hala bir sonuca ulaşamadım. Çevrilse kazanacağı okur sayısının haddi hesabı yok buna güvenilir olabilirsiniz. Atmosfer yaratmakta en iyilerden biridir Barker ve cehennem benzer biçimde tamamen dini yada mitolojik efsanelere dayalı bir mekanı bu kadar başarıya ulaşmış ve tüyler ürpertici bir halde tasvir etmesi klişenin tam anlamıyla “türe yeni bir nefes” getiriyor.
Belki de temeli olan kitapları okumamış olmamdan kaynaklanıyordur, kitapta gördüğüm tek noksan öteki Barker kitaplarına nazaran karakterler birazcık daha zayıf. Kuvvetli olabilecekken zayıf. Kutsanma Ayini’nde, Kabal’da ve hatta Kan Kitapları’nın kısa konularında bile daha derin karakterlere denk geldim. Onun haricinde bir eksiğinin olmadığını hesaba katarsak elinizde oldukça başarıya ulaşmış bir kitap tuttuğunuz gerçeği de ortaya çıkıyor. Hadi buyurun, Clive Barker okuyalım. (Berke Can)


Cehennemin Kızıl Hakikati PDF indirme linki var mı?


Clive Barker – Cehennemin Kızıl Hakikati kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Cehennemin Kızıl Hakikati PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Clive Barker Kimdir?

Clive Barker (d. 1952, Liverpool), İngiliz yazar, yönetmen, ressam ve yapımcıdır.

Barker gençlik yıllarında tiyatro oyunları yazmaya başladı. Liverpool’da bir tiyatro grubuyla iki yıl çalıştıktan sonrasında 21 yaşlarında Londra’ya taşındı ve sonraki sekiz yılını toplumsal yardımla geçirdi. Her gün kendisi için yazıyor ve fotoğraf yapıyordu. Kendi tiyatro grubu için yazdığı oyunlarla adını duyurmaya başladı. Korku Edebiyatı ile ilgili hikâyelerinin toplandığı Kan Kitapları’nın (Books of Blood) ilk üç cildini 8 aylık bir süre dilimi süresince akşamları ve haftasonları yazdı. Ardından, Damnation Game (Lanetleme Oyunu) romanını tamamladı. 1987’deHellraiser’ın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendi. Barker, yönetmenliğe Lord of Illusions ile devam etti.

Clive Barker’in romanlarının hepsi Epik Fantezi türünde yazılmış, bol miktarda korku öğesiyle beslenmiştir. Başka Dünyalar’ı anlattığı romanlarında giderek korku türünün süslemelerinden kurtularak fantastik olarak adlandırılan kavrama yaklaşmıştır. Son romanlarında gizli saklı boyut ve fizyolojik dönüşüm temalarına olan düşkünlüğü ön plana çıkar.

Ayrıca 2001 senesinde Electronic Arts firmasının piyasaya sürdüğü Clive Barker’s Undying ve 2006’da piyasaya sürdüğü Clive Barker’s Jericho bilgisayar oyununlarının yazarlığını ve yönetmenliğini yapmıştır. Şu an Beverly Hills’te yaşamaktadır.


Clive Barker Kitapları – Eserleri

  • Cehennemlik Yürek
  • Zaman Hırsızı
  • Dokudünya
  • Cehennemin Kızıl Hakikati
  • Kan Kitapları 1
  • Kabal
  • Kan Kitapları 2
  • Kan Kitapları 3
  • Kutsanma Ayini
  • Lanetlenme Oyunu
  • Muhteşem Gizli Şov
  • Ezelistan
  • Galilee
  • Abarat
  • Kan Kitabı
  • The Life of Death
  • Rawhead Rex
  • The Hellbound Heart
  • Mister B. Gone


Clive Barker Alıntıları – Sözleri

  • Bir süre sonrasında, çocuğun vücudundaki yaralar kabuk bağlayıp izlere
    dönüştüğünde, Mary onları okuyacaktı. Ölülerin onun üzerine yazdığı
    öyküleri sonsuz bir sevgiyle ve sabırla okuyacaktı. (Kan Kitapları 1)
  • But the simplest pleasures are always the best, aren’t they? (Mister B. Gone)
  • Zamanın elinizden almadığını koşullar alıyordu. Başka türlüsünü ummak yararsız, dünyanın bir yanıyla da olsa iyiliğinizi istediğini düşünmek boşunaydı. Değer taşıyan her şey, aklınızı kaybetmemek için tutunduğunuz her şey, uzun solukta çürüyecek ya da elinizden kapılıp alınacaktı ve boşluk altınızda ağzını açacaktı. (Kabal)
  • “Acı onun kemiklerinden, gözlerinden daha ikna edici bir havari bulamazdı.” (Kabal)
  • İnsanlar yarışma, pazarlık etme ve bahis oynama dürtüleri duymasalar, cehennem boş kalırdı. (Kan Kitapları 2)
  • “Doğduğumda yaşıyordum. Bu yeteri kadar büyük bir ceza değil mi?” (Kabal)
  • Kaç insana, ömrü süresince bir kez olsun kendi gizli saklı anatomisini görme fırsatı sunulmuştur? (Kan Kitapları 1)
  • “Dünya sert babalarla, dediğim dedik annelerle, bir o kadar zalim ve umursamaz çocuklarla doluydu. İşler böyle yürüyordu. İnsan ırkına polislik yapamazdı.” (Kabal)
  • Her şey zaman içinde yorulur ve kendinden kurtulmak için, bir karşıtlık aramaya adım atar. (Cehennemlik Yürek)
  • The only one who maybe knows you better than me is your mirror. (Mister B. Gone)
  • Tüm erkekler delidir, kardeşim. (Dokudünya)
  • Fakat hatırlamanın sevinç getirmiş olduğu yoktu. Getirdiği tek şey ömrü süresince hasretini çekmiş olduğu bir dünyayı ebediyen yitirmekten doğan dayanılmaz bir yitik acısıydı. (Dokudünya)
  • ‘Gözyaşı dökme lütfen. İyi bir ıstırabın ziyan olmasıdır bu.’ (Cehennemlik Yürek)
  • Fenalık ne denli kuvvetli görünürse görünsün, kendi açgözlülüğüne yenik düşebiliyordu. (Zaman Hırsızı)
  • Doğarsın, ölürsün ve arada seversin. (Dokudünya)
  • Belleğinin geçmişini bir kitap benzer biçimde yazmış olması. (Kutsanma Ayini)
  • Frank ona, “İyileştir beni,” diye fısıldadı. Sesinde sertlikten yapıt kalmamıştı. Aşık benzer biçimde konuşuyordu. “İyileştir beni… Lütfen.” (Cehennemlik Yürek)
  • Beni ona bağlayan o tarifsiz şey, bu bağları haiz olduğum hiçbir bıçağın kesemeyeceklerini bir telle yapmış olmasıydı. (Cehennemin Kızıl Hakikati)
  • -Bu oldukça zalim bir yüzyıl.
    -Geçen seferki de öyleydi. Ondan önceki de! (Dokudünya)
  • Hâlâ fırsatın varken alabileceğin kadar zevk al. (Dokudünya)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş