Genel Kültür

Dev yangın paniği: 2 bin dairelik site alev alev yanıyor, Mahsur kalanlar var!

Hong Kong’un Tai Po bölgesinde, 8 bloktan oluşan ve ortalama 2 bin dairenin bulunmuş olduğu dev yerleşim kompleksinde çıkan büyük yangın, kısa sürede tüm siteyi sardı. İlk belirlemelere gore ölü ve yaralılar bulunuyor; içeride mahsur kalanların kurtarılma emekleri ise devam ediyor.

Alevler Dakikalar İçinde Büyüdü

Oldukca kattan oluşan yapılardan oluşan sitede başlamış olan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek bloklara yayıldı. Bölgeye oldukca sayıda itfaiye, sıhhat ve acil durum ekibi sevk edildi.

Yerel medya, ölü ve ağır yaralıların olduğu, bazı kişilerin ise apartmanlarda mahsur kalmış olduğu bilgisini paylaştı. Kurtarma ekipleri, üst katlara ulaşmakta zorlandıkları için operasyonun güçlükle sürdüğü ifade edildi.


Bambu İskeleler de Alev Aldı

Yangının etkisiyle blokların dış cephelerinde bulunan geleneksel bambu iskelelerin de tutuştuğu, bunun alevlerin değişik katlara hızla yayılmasına niçin olduğu öğrenildi.

Acil Durum Seviyesi Yükseltildi

İtfaiye yetkilileri, ilk ihbarın mahalli saatle 14.51’de geldiğini duyurdu. Yangının süratli yayılması üstüne acil durum seviyesi 15.34’te 4. alarma, şu demek oluyor ki ikinci en yüksek uyarı seviyesine çıkarıldı. Bu alarm düzeyi, olayın büyük ölçekli ve yüksek riskli bulunduğunu gösteriyor.

Otoyol Kapatıldı, Toplu Ulaşım Rotaları Değiştirildi

Yangının arkasından Tai Po otoyolunun bir kısmı trafiğe tamamen kapatıldı. Bölgedeki otobüs seferleri de güvenlik nedeni öne sürülerek değişik güzergahtan işletilmeye başlandı.


Müdahale Sürüyor

İtfaiye ekipleri alevlere müdahale etmeyi sürdürüyor. Mahsur kalanları kurtarmak için çalışmaların yoğunlaştığı belirtilirken, can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin resmi açıklamanın yapılması planlanıyor.

Olayla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Hosting Nilüfer kombi servisi toptan çakmak
likit