Güncel

Devlet Huzurevi Yaşlı Bakımevi Başvuru ve Fiyatları 2022

Devlet huzurevi tutarları, devlet huzurevi ve yaşlı bakımevi başvurularını ve şartlarını ele alırken Yaşlı bakım merkezi devlet desteği, Hususi yaşlı bakım evleri tutarları, Hususi yaşlı bakım evleri devlet desteği, Devlet yatalak hasta bakım evleri, Huzurevi ücretleri zamlandı, Hususi huzurevi tutarları, Yaşlı bakım evi tutarları 2022, Devlet huzurevine iyi mi Başvurulur, Devlet Huzurevi Fiyatları 2022, Devlet yatalak hasta Bakım Evleri, Devlet destekli yaşlı bakım evi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Yaşlı Bakım Evi, Lüks huzurevi tutarları, Engelli bakım merkezi ücretleri benzer biçimde mevzuları hakkında informasyon vereceğiz.

Devlet Huzurevi Fiyatları 2022

Kimsesi olmayan gereksinim sahibi yaşlı vatandaşlara devlet tarafınca verilen huzurevi hizmetleri tamamen parasızdır. Devlet huzurevi tutarları 2022 için şunu diyebiliriz; yaşlı vatandaşların geliri ve üstüne kayıtlı herhangi bir mal varlığı bulunmuyorsa bu yaşlılar huzurevlerine ücret vermeden parasız bir halde yararlanabilmektedir.

Bunun tam tersi olarak, yaşlı vatandaşın tertipli bir geliri var ise (emeklilik maaşı benzer biçimde) ve üstüne mal varlığı kayıtlı ise huzurevi hizmetinden yararlanamaz. Tabi bu durumda olan yaşlı vatandaşlarımızda bulunmaktadır. Bu şekilde olan vatandaşlar ise hususi huzurevlerine başvuruda bulunup hizmet alabilirler.


Devlet Huzurevi Yaşlı Bakımevi Başvuru ve Fiyatları 2022

Devlet huzurevleri ve yaşlı bakımevleri, belirli yaş üstü her T.C vatandaşının gereksinimleri halinde bakımını üstüne alan devlet kurumları olmaktadır. Bakıma gereksinim duyan ve kimsesi olmayan yaşlılar için hizmet veren bu kurumlar, Aile, Emek harcama ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak iş koşturmacasındadır.

Devlet refah evi ve yaşlı bakım evleri mevzusunda en baştan belirtmek gerekirse bu kurumlardan yararlanmak için belirli şartlar bulunmaktadır. Yaşlı yakınları tarafınca da devlet refah evleri tutarları ve yaşlı bakımevi başvuruları web üstünden oldukça çok bir halde araştırılmakta.

Hususi Yaşlı Bakım Evleri Devlet Desteği

Yaşlı ve bununla birlikte gereksinim sahibi kişilere devlet tarafınca sağlanan yaşlı bakımevleri parasız bir halde hizmet vermeye devam etmektedir. Çevresinden bakımevlerine belirli ücret verildiği mevzusunda bazı duyumlar almış kişiler de bulunmaktadır. Bunun sebebi ise devlete bağlı olmayan hususi huzurevi ya da hususi bakımevlerinden hizmet alınmasıdır.

Hususi huzurevleri devlet huzurevlerine gore belirli fiyat aralığında hizmet vermektedir. Tekrardan altını çizmeliyiz ki; devlete bağlı olan yaşlı bakımevlerinden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Belirli yaş üstü ve muhtaç olan kişiler için hizmet veren yaşlı bakım evleri:


  • Huzurevleri
  • Yaşlı Bakımevleri
  • Yaşlı Rehabilitasyon Merkezleri

Huzurevleri, sıhhat sorunları yaşamayan yaşlı vatandaşların nezaret altında tutuldukları kurumlar olmaktadır. Yaşlı bakımevleri ve rehabilitasyon merkezleri ise tedavisi olmayan hastalıkları bulunan yaşlı vatandaşlara hizmet veren devlet kurumları olmaktadır. Bu üç kategori haricinde yaşlı vatandaşlar için hususi bakım servisleri de hizmet vermektedir. Hususi bakım servisleri yatağa bağlı yada zihinsel engeli olan yaşlılar içindir.

Hususi Yaşlı Bakım Evleri Fiyatları

Hususi huzurevlerinin tutarları ise belirli nedenlere gore değişim gösterebilmektedir. Aşağıdaki etmenlere gore hususi huzurevi fiyatlarında değişim yaşanmaktadır. Bunlar;

  • Huzurevinin mevcut konumu
  • Sunulan hizmetin kalitesi
  • Kurumun fiyat politikası
  • Huzurevinde bulunan şahıs sayısı
  • Uzman kişilerin (hekim, hemşire) olup olmaması

hususi huzurevi fiyatlarını etkilemektedir.

Devlet Huzurevi Yaşlı Bakımevi Başvuru Şartları Nelerdir?

Parasız bir halde devletin sunmuş olduğu refah evi hizmetlerinden yararlanmak için belirli şartlar bulunmaktadır. Devlet huzurevlerinden yararlanmak için istenen şartlar aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir;

  • Kişinin 60 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Huzurevine alınacak olan yaşlının kendine bakabilir olması gerekir. ( Tuvalet ve beslenme gereksinimleri benzer biçimde)
  • Akıl sağlığında herhangi bir hastalık olmaması gerekir.
  • Kurumdaki öteki vatandaşları etkileyecek şekilde bulaşıcı hastalığın olmaması gerekir.
  • Vatandaşın fena alışkanlıklara bağımlı olmaması gerekir.
  • Yaşlı vatandaşın ekonomik ve toplumsal yoksunluğunun olmaması gerekmektedir.
  • Huzurevinden hizmet alacak kişinin evlatları var ise, bakımı üstlenecek olan evlatların maddi durumunun olmadığının ispatı gerekmektedir.

Bu şartları barındıran yaşlı vatandaşlar huzurevlerine alınabilmektedir. Başvuruda bulunan yaşlıların araştırmasını Aile, Emek harcama ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında vazife alan yetkili kişiler yapmaktadır.

Devlet Huzurevi Yaşlı Bakımevi Başvuru ve Fiyatları

Devlet Huzurevine Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Başvuruda bulunacak olan kişilerin başvuruya gitmeden ilkin bazı evrakları hazırlaması gerekmektedir. Kayıt esnasında hazır bulunması ihtiyaç duyulan belgeler;

  • Yaşlı vatandaşın huzurevi müracaat dilekçesi,
  • T.C kimlik kartı ön arka fotokopileri,
  • Maaşı gösteren gelir belgesi,
  • Huzurevine uygun olunduğuna dair onaylı sıhhat belgesi

bu belgeler ile devlet huzurevlerine müracaat yapılabilmektedir. Ayrıca başvurusu onaylanan kişiler istedikleri vakit kurumdan ayrılabilmektedir.

65 Yaş Aylığı Nasıl Alınır? 2022 (Yaşlılık Maaşı) informasyon için tıklayınız.

Devlet Huzur Evi Başvurular Nereye Yapılır?

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz benzer biçimde belirli şartları taşıyan yaşlı vatandaşlar lüzumlu belgeler ile huzurevlerine başvuruda bulunabilir. Başvurular ise belirli Müdürlüklere yapılmaktadır. Başvuruların yapılabileceği bölgeler ise;

  • Yaşlı kişiler ikamet ettikleri ilçedeki huzurevlerine ya da merkez müdürlüklerine müracaat talebinde bulunabilirler.
  • Aile, Emek harcama ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının İl Müdürlükleri huzurevi başvuruları almaktadır. (İl yada İlçe Sosyal Hizmet Merkezleri)
  • Muhtarlıklara yada kolluk kuvvetlerine de müracaat yapılabilmektedir. Bunun sebebi ise kamu kurum ve kuruluşları aracılığı ile başvuruların alınabilmesidir.
  • Huzurevlerine başvurular online olarak e-Devlet üstünden de gerçekleştirilebilmektedir.
  • Yaşlı vatandaşların evden çıkamadığı durumlarda ya da belirli sıhhat sorunları sebebiyle ALO 183 numaralı davet merkezi üstünden de huzurevi başvuruları geçerli olabilmektedir. Telefon ile meydana getirilen başvurularda yurttaş evinden alınır ve huzurevine götürülebilir.

Hususi Yaşlı Bakım Evleri Fiyatları 2022

Parasız bir halde huzurevlerinden yararlanmak isteyen kişiler, huzurevleri için belirli şartları taşıması gerekir. Şartlar uymuyorsa şahıs hususi huzurevlerine yönlendirilmektedir. Aile, Emek harcama ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hususi huzurevi fiyatlarını da belirleyebilmektedir. 2022 yılı hususi huzurevi tutarları 1.500 TL ile 19.500 TL arasındadır. 

Parasız Huzurevlerinden Kimler Yararlanır?

Huzurevi tutarları hakkında yazımızda da belirtmiş olduğumuz benzer biçimde belirli şartlar bulunur. Bu şartları taşıyan vatandaşlar devletin huzurevlerinden parasız bir halde yararlanabilir. Fakat şartları kendinde barınmayan vatandaşlar ise ücretli, hususi huzurevlerinden faydalanabilmektedir. Devletin ücretsiz bir şekilde hizmet verdiği huzurevi ve yaşlı bakımevinden yararlanacak olan vatandaşlar aşağıda belirtilmiştir. Bu kişiler;

  • Altmış yaşını tamamlamış olan kişiler,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık geliri olmayan kişiler (emekli olmayanlar),
  • Dul yada yetim aylığı almayan yaşlı vatandaşlar,
  • Üstüne kayıtlı göç eder ya da taşınmaz mal varlığı olmayan yaşlı vatandaşlar,
  • Bakmakla yükümlü kimsesi bulunmayan kişiler,
  • Yaşlı vatandaşın toplumsal ve ekonomik yoksunluk içinde olması gerekir.

Herhangi bir halde geliri olan fakat bu geliri ile yaşamının devam ettiremeyecek olan yaşlı vatandaşlar ücretsiz bir şekilde devletin huzurevlerinden yararlanabilmektedir. Ancak kişinin maddi durumu yerinde olduğu anlaşılırsa yurttaş hususi huzurevlerine yönlendirilecektir. Kısacası yukarıda maddeler halinde belirlenen şartları elde eden vatandaşlar devlet huzurevi ve yaşlı bakımevi hizmetlerinden parasız bir halde faydalanabilecektir.

E-Devlet Huzurevi Başvurusu

Yazımızda huzurevi başvurularının nerelere yapılabileceğinden özetlemek gerekirse bahsetmiştik. İlgili müdürlüklere şahsen müracaat haricinde telefon ile başvuruda yapılabilmekte. İnternet üstünde de huzurevi başvuruları yapılabilmektedir. Neredeyse her türlü resmi işlemlerin gerçekleştirildiği e-Devlet sistemi ile huzurevi ön başvurusunda bulunabiliyor.

Aile, Emek harcama ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının e-Devlet üstünden yürütmüş olduğu huzurevi başvurularında vatandaşın T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi gerekmektedir. Giriş işlemi yapıldıktan sonrasında e-Hizmetler bölümünden “Huzurevleri Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine Yerleşme Talebi Ön Başvurusu” tercih edilerek başvurular gerçekleşebilmektedir.

Oluşturulan sayfada sağ üst köşede bulunan ” + Yeni Başvuru ” butonuna basarak yaşlı vatandaşımız müracaat talebinde bulunabilmektedir. Sistem tarafınca verilen mesajda yer edinen informasyon ise şu şekildedir:

Bu hizmetten yararlanmak için kişinin 60 yaş üstü olması gerekmekte, 60 yaş üstünde olan vatandaşlar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri’ne yerleşmek suretiyle ön taleplerini buradan iletebilmektedir.

Yeni müracaat oluşturulurken kişiden onay alınmaktadır. Onay için e-Devlet üstünden verilen metin ise;

HUZUREVLERİ YAŞLI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİNE YERLEŞMEYE İLİŞKİN KİŞİSEL VERİ SORGULAMA VE ARAŞTIRMA İZİNİ BİLGİSİ.

“Huzurevleri Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine Yerleşme için başvuruda bulunmaktayım. Bu hizmet kapsamında değerlendirmeye esas teşkil edecek bilgi ve belgelerin edinilmesi amacıyla ilgili yönetmelik ve mevzuat kapsamında araştırma, inceleme, raporlama ile tarafıma ilişkin gelir durumu, mal varlığı, nüfus kayıt bilgileri gibi ihtiyaç duyulan konularda araştırma yapılmasını ve ilgili sistemlerden yapılacak sorgulamalara (ABS, SOYBİS, MERNİS, BÜTÜNLEŞİK SİSTEM vb. Bakanlıkça elde edilecek bilgiler ile diğer kamu kurumlarından bu kapsamda elde edilebilecek verilere) 24/03/2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında izin verdiğimi, elde edilecek bilgi ve belgelerin, müracaatımızla ilgili değerlendirmelerde esas alınacağını kabul ediyorum.”

“Hakkımda başvurum ile ilgili konularda araştırma yapılmasına izin veriyorum.”

yukarıda belirtilen şartlar kabul edildiğinde onay kutucuğuna basarak işlem devam etmektedir. Kişisel bilgiler doğru ve eksiksiz bir halde sisteme girildiğinde kişinin e-devlet üstünden huzurevi ön müracaat talebi iletilecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş