Eğitim

Dijital Mahremiyet – Harun Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dijital Mahremiyet – Harun Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dijital Mahremiyet kimin eseri? Dijital Mahremiyet kitabının yazarı kimdir? Dijital Mahremiyet konusu ve anafikri nedir? Dijital Mahremiyet kitabı ne konu alıyor? Dijital Mahremiyet PDF indirme linki var mı? Dijital Mahremiyet kitabının yazarı Harun Özdemir kimdir? İşte Dijital Mahremiyet kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Harun Özdemir

Yayın Evi: İnsan ve Hayat Kitaplığı

İSBN: 9786056872426

Sayfa Sayısı: 176


Dijital Mahremiyet Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Cebinizde telefon, etrafınızda kameralar…

İnternet ve dijital platformlardan gelen mahremiyet problemleri her geçen gün artıyor. Mahremiyet; taşınmaz, satılamaz ve devredilemez hususi bir mülktür.

Soruyoruz, hayatınız ne kadar hususi ve hususi hayatınız ne kadar gizli saklı?

Sanal dünyadaki verileriniz, silinmez izler oluşturuyor.

Kişisel verilerden beslenen dijital platformlara karşı; kendinizi, ailenizi ve sevdiklerinizi koruyabilmeniz için yazılan bu kitapta, meseleler güncel örneklerle ele alındı.

“Dijital Mahremiyet” kitabı ile hususi hayatınızın sınırlarını tekrardan çizecek, dijital tuzaklardan kurtulmanın yollarını keşfedeceksiniz.


Dijital Mahremiyet Alıntıları – Sözleri

  • Kulağı azca işitmek bir hastalıksa,oldukca görmek de bir hastalıktır.
  • İşte, insanoğlunun iyi olması yetmiyor, çevrenin de iyi olması gerekiyor, “Fazilet ehlinin kıymetini sadece erdem ehli bilir.”
  • Kulağı azca işitmek bir hastalıksa oldukca görmek de bir hastalıktır.
  • Mahremi olmayan (nâ-mahrem) hanıma bakmaktan kendini korumuş olan kimse,kalbinde imanın tad ve lezzetini duyar.
  • Tasavvufta,uzlet hâli tavsiye edilmektedir ve bu hâlin , insanlardan uzaklaşmak yerine toplumsal yaşamın içinde yer alıp belli zamanlarda,yaşamın düzgüsel seyri içinde kendi iç sesi ile baş başa kalıp tefekkür etme hâli olması gerektiği söylenmektedir. Bu hâl,”İçimiz hak,dışımız halk ile” şeklinde söylenebilir.
  • Teknoloji yalnız insanların kullandığı bir buluş değildir ; insanları tekrardan buluş eden araçtır!
  • Mahremiyet taşınmaz , satılmaz , devredilmez hususi bir mülktür
  • Hiçbir şekilde evinizin, çocuklarınızın resimlerini,kim ile ,ne vakit ve nerede ne yaptığınızı paylaşmayın.
  • ” İnternet; pencere ise kitap, kapıdır. Pencereden yalnızca bakılır. Lakin hakiki bir yolculuğa sadece bir kapıdan geçilerek gidilebilir. Pencere yalnızca gösterir, kapı ise hakikatle tanıştırır.”


Dijital Mahremiyet İncelemesi – Kişisel Yorumlar

İçinde alıntı değerinde epey cümle var fakat aslına bakarsan hepsini paylaşsam ,kitaba odaklanamazdım.
Elbette bilinçlendiren , insana web kullanımını sorgulatan bir kitap her ne kadar kapak ve başlığı can sıkan dursa da 🙂
Yazarın eli günlük konuşma dilini işlemiş. Bazen okurken söz iliştiriyor , tebessüm ettiriyor 🙂
Tavsiye ederim,okuyun. (Feyza)

Bu devir hele ki şimdi ki dönem için yazılmış ve her insanın fakat her insanın okuması ihtiyaç duyulan oldukca mühim bir kitap. Gayet açık ve okurken sizi asla sıkmayan, bunaltmayan bir dili var. Bölüm sonlarında ayriyeten kendinizi değerlendirmeniz için testler var, bu tarz şeyleri çözerken kendi gerçeklerimle yüzleşmiş oldum. İyi şeklinde gözükse de aslına bakarsak teknoloji ve medyaların ne şeklinde fena amaçları bulunduğunu, bizim bilgilerimizin ne kadarına ulaşabiliyorlar, bu detayları nerelerde paylaşıyorlar, sildiğimizi sandığımız bilgiler aslına bakarsak yaşam boyu saklandığını ve daha nice detayları bu kitap bizlere muhteşem bir halde konu alıyor. Buradan eserimizin sahibine teşekkürlerimi iletmek isterim. Bu şeklinde kitaplar mahremiyetini medyalara kaptırmış insanoğlu için göz bebeği olması gerek. Keşke hepimiz bu güzel eseri keşfedip okusa, bir ihtimal o vakit bir nevi insanlarımızı asıllarına geri döndürebiliriz. (Hicran Sultan Yurtseven)

Kitap söylediğin insanı bilgilerdirir. Oldukca güzel bir halde mevzu mevzu, ince ince anlatmış yazarımız webin, dijital dünyanın zararlarını. Başucu kitabın derler ya işte onlardan bu kitapta. Tekrar yine okunmalı, içindekiler üstünde düşünmeli. Araştırmalar ile desteklenmiş donanımlı bir kitap.
* Kitaptan bir tavsiye oldukca hoşuma gitti ve bende başlamayı düşünüyorum;
“Haftada 3 gün 90 dakika Uzlet.” (•~Seçkin Okur, Seçerek Okur~•)


Dijital Mahremiyet PDF indirme linki var mı?


Harun Özdemir – Dijital Mahremiyet kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Dijital Mahremiyet PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Harun Özdemir Kimdir?

Trabzon Şalpazarı Fidanbaşı köyünde, 1966 senesinde dünyaya geldi. İlkokulu Köyünde, Orta okul ve Liseyi İstanbul Maltepe Orhangazi Lisesinde, Üniversiteyi Eskikent Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.

1985- 2014 Yılları aralığında İstanbul Dsi. de Yöneticilik, İnşaat Kontrollük görevlerinde bulunmuş oldu. Gençlik yıllarında lisanslı futbol oynadı. Siyasi parti, Sivil cemiyet, Sendika ve Spor kulüplerinde Kuruculuk, Yöneticilik ve Başkanlık görevlerinde bulunmuş oldu. Halen İstanbul Trabzon Federasyonu Genel başkan vekilliği görevine devam etmektedir.

Yayın hayatına Ağasar kültür ve araştırma dergisi çıkarıp kazandırdı. Gazete, Dergi ve İnternet sitelerinde yazıları yayınlanmaya devam etmektedir. Karadenizi anlattığı kitabı ocak 2015 de piyasaya çıkacak olup araştırmacı yazarlık da yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.


Harun Özdemir Kitapları – Eserleri

  • Dijital Mahremiyet
  • Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri
  • Sis Dağının Evlatları
  • İki Kader İki Lider


Harun Özdemir Alıntıları – Sözleri

  • Hiçbir şekilde evinizin, çocuklarınızın resimlerini,kim ile ,ne vakit ve nerede ne yaptığınızı paylaşmayın. (Dijital Mahremiyet)
  • Küçücük tinsel dünyaları olan bu halkın en oldukca gereksinim duydukları şey, onurlarının incitilmemesi ve insani olarak kıymet verildiğini hissetmeleridir. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • ….. zorluklar çıksa da umut fidanları dikildi.Meyve verip vermeyeceğini vakit gösterecek. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • Kulağı azca işitmek bir hastalıksa oldukca görmek de bir hastalıktır. (Dijital Mahremiyet)
  • Tasavvufta,uzlet hâli tavsiye edilmektedir ve bu hâlin , insanlardan uzaklaşmak yerine toplumsal yaşamın içinde yer alıp belli zamanlarda,yaşamın düzgüsel seyri içinde kendi iç sesi ile baş başa kalıp tefekkür etme hâli olması gerektiği söylenmektedir. Bu hâl,”İçimiz hak,dışımız halk ile” şeklinde söylenebilir. (Dijital Mahremiyet)
  • Madagaskar, filmlerde gösterildiği şeklinde hayvanların oyun ve eğlence mekanı değil. Ülke tarihinden, insanoğlunun genzini yakan acı kokular yükseliyor. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • Mahremiyet taşınmaz , satılmaz , devredilmez hususi bir mülktür (Dijital Mahremiyet)
  • Kulağı azca işitmek bir hastalıksa,oldukca görmek de bir hastalıktır. (Dijital Mahremiyet)
  • Mahremi olmayan (nâ-mahrem) hanıma bakmaktan kendini korumuş olan kimse,kalbinde imanın tad ve lezzetini duyar. (Dijital Mahremiyet)
  • Edebiyatçılar, cemiyet hafızasına yalnız duygularını değil fikirlerini de işler. Ahmet Kutsi Tecer’in “Orada Bir Köy Var Uzakta” şiirinde de yalnız sanat yoktur, ötelerde bilmediğimiz fakat bizlere ilişkin olan şeylerin fikri vardır. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • Teknoloji yalnız insanların kullandığı bir buluş değildir ; insanları tekrardan buluş eden araçtır! (Dijital Mahremiyet)
  • İşte, insanoğlunun iyi olması yetmiyor, çevrenin de iyi olması gerekiyor, “Fazilet ehlinin kıymetini sadece erdem ehli bilir.” (Dijital Mahremiyet)
  • Abdurrahman Efendi, İstanbul’a döndükten sonrasında yaşadıklarını özetleyen bir seyahatname yazar. Eseri ilk kere 1871 senesinde basılır. Minik bir yaratı olmasına karşın Brezilyalı Müslümanların gözlerden gizlenen varlıklarını, hayatlarını birinci elden özetleyen tek yaratı olması itibarıyla oldukca önemlidir. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • Afrikalı hanımefendiler su bulabilmek için yılda 40 bin saatlerini harcıyorlar. Bu Türkiye’de bir kişinin senelik emek verme saatine eşit. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • Harun ÖZDEMİR
    Trabzon Şalpazarı Fidanbaşı köyünde, 1966 senesinde dünyaya geldi. İlkokulu Köyünde, Orta okul ve Liseyi İstanbul Maltepe Orhangazi Lisesinde, Üniversiteyi Eskikent Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.
    1985- 2014 Yılları aralığında İstanbul Dsi. de Yöneticilik, İnşaat Kontrollük görevlerinde bulunmuş oldu. Gençlik yıllarında lisanslı futbol oynadı. Siyasi parti, Sivil cemiyet, Sendika ve Spor kulüplerinde Kuruculuk, Yöneticilik ve Başkanlık görevlerinde bulunmuş oldu. Halen İstanbul Trabzon Federasyonu Genel başkan vekilliği görevine devam etmektedir.
    Yayın hayatına Ağasar kültür ve araştırma dergisi çıkarıp kazandırdı. Gazete, Dergi ve İnternet sitelerinde yazıları yayınlanmaya devam etmektedir. Karadenizi anlattığı kitabı ocak 2015 de piyasaya çıkacak olup araştırmacı yazarlık da yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır. (Sis Dağının Evlatları)
  • ” İnternet; pencere ise kitap, kapıdır. Pencereden yalnızca bakılır. Lakin hakiki bir yolculuğa sadece bir kapıdan geçilerek gidilebilir. Pencere yalnızca gösterir, kapı ise hakikatle tanıştırır.” (Dijital Mahremiyet)
  • Müslümanların evlatlarının büyük çoğunluğu Hristiyanlaşıyordu. Bunun başlıca sebebi, Hristiyanlarla karışık yaşamaları ve papazların çokluğuydu. Çocuk babasından başka topluma karşıcılık eden kimse göremeyince, naturel olarak babasını yalanlıyor, çoğunluğa uyuyordu. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • Tıpkı en sevilmiş olduğu masalı dinlemeye bayılan çocuklar şeklinde, insanoğlu kendi kültüründen olanların başarı hikayelerini dinlemeyi severler. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş