Eğitim

Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak – Bill Gates Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak – Bill Gates Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak kimin eseri? Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak kitabının yazarı kimdir? Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak konusu ve anafikri nedir? Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak kitabı ne konu alıyor? Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak PDF indirme linki var mı? Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak kitabının yazarı Bill Gates kimdir? İşte Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Bill Gates

Çevirmen: Ali Cevat Akkoyunlu

Yayın Evi: Doğan Kitap

İSBN: 975-6817-33-X

Sayfa Sayısı: 422


Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Dünyanın en büyük kişisel bilgisayar yazılım üreticisi Microsoft’un, kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Bill Gates, Bilgi Çağı’nın başlatılmasında mühim bir rol oynamıştır. Bu uygar hayalperest şimdi de gelişen değişen teknolojinin iş dünyasını yeni bir ekonomik çağa ittiğini, her yöneticinin çizginin iyi mi üstünde kalabileceğini -ve kalması gerektiğini-… entegre data sistemlerinin her kurumu iyi mi başarıya götüreceğini açıklıyor. Belki de şirketiniz teknolojiye mühim yatırımlar yapmış oldu ve beklediği gelirin bir tek yüzde 20’sini elde ediyor. Gates’in anlattığı şeklinde, muhtemelen donanıma ve yazılıma belirli sorunların çözümü için lüzumlu birer vasıta olarak bakıyorsunuz. Tıpkı yaşayan bir organizma şeklinde bir müessese da sadece gereksinim duyan bölümleri istediği süre data ileten bir sinir sistemi var ise tertipli çalışabilir. Teknik olmayan ve açık bir üslupla söylemek gerekirse, Düşünce Hızında Çalışmak, dijital sinir sisteminizin tüm sistem ve prosesleri ortak bir altyapı üstünde iyi mi bir araya getirebileceğini, data nehirleri oluşturup, şirketinizin verim, genişleme ve kar alanlarında dev adımlar atmasını iyi mi sağlayacağını gösteriyor. Gates, Microsoft ve öteki büyük kuruluşlarda detaylı, ufuk açıcı turlara çıkarak en basitinden en karmaşığına dijital bir sistemin şirketlerin yapısını iyi mi temelden değiştirdiğini gösteriyor. Entegre değişen teknolojinin, eğilim ve trendlerini incelemek için dağınık bilgilere iyi mi derhal erişim sağladığını, ürünün pazara sunulma süresini kısaltıp rakiplerden ilkin piyasaya girmenize iyi mi destek bulunduğunu, dünyanın neresinde olursa olsun, tüm ürünleriniz hakkında satış ve envanter istatistiklerini iyi mi dakikası dakikasına izlediğini, müşterinize sorunlarını çözmede iyi mi destek olabileceğini ve akıllı yazılımlardan yararlanarak, şikayetleri otomatikman tasarımcılara ve üretim görevlilerine iyi mi ileteceğini…ve daha birçok şeyi öğreneceksiniz. “Basit fakat kuvvetli bir inancım var” diye yazıyor Gates, “Kazanmanız ya da kaybetmeniz bilgiyi iyi mi topladığınıza, iyi mi yönettiğinize ve iyi mi kullandığınıza bağlı.” Düşünce Hızında Çalışmak size kazanmanız için lüzumlu detayları veriyor.


Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak Alıntıları – Sözleri

  • Zamanını daha iyi şeylere harca
  • Fena haberleri duymazdan gelmek, bir batma formülüdür.
  • Fena haberle derhal ilgilenmek, fena haberi yok saymak yerine arayıp bulmak iyi bir yöneticide bulunması ihtiyaç duyulan temel niteliklerden biridir.
  • “Alet sayısı arttıkça, tesirleri de çoğaldı: aletler çoğaldıkça, değişiklik hızı da arttı.”
  • Dijital sinir sistemi işinizi fikir hızında yapmanızı sağlayacak; bu XXI. yüzyılda başarının anahtarıdır.
  • Başarılı işadamları yeni bir iş yapma biçiminden yararlanacaklar, işlerini her an artan data hızına dayandıracaklardır. Yeni iş yapma biçiminin ana felsefesi teknolojiyi teknoloji olduğundan uygulamak değil, teknolojiden yararlanarak şirketleri tekrardan biçimlendirmektir. Teknolojiden azami yarar sağlamak için, şirket yöneticileri örgütlerini ve proseslerini basitleştirmek zorundadır.
  • “İnsanlar öğretmenlerin sınıfta ne kadar yalnız bulunduğunu bilmesi imkansız” diyor Western Heights mufettişi Joe Kitchers…
  • İyi tasarlanmış on-line bir eğitim yönetim aracı, personel eğitiminin önündeki engelleri ortadan kaldırabilir.
  • Eski “data güç anlama gelir” deyişi bazı insanları tüm detayları ellerinde tutmaya yöneltir. Böylelikle, topladıkları bilgilerin kendilerini olmazsa olmaz yapacağına inanırlar. Oysa güç, gizlenen bilgiden değil, paylaşılan bilgiden gelir. Bir firmanın değerlerinin ve ödüllendirme sisteminin de bu düşünceye dayalı olması gerekir.
  • Bir firmanın üst düzey yöneticilerinin, bilginin paylaşılmasının yararına hakikaten inanmaları gerekir; bu şekilde bir inançları yoksa, bilgiye meydana getirilen tüm yatırımlar başarısız olacaktır.


Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak İncelemesi – Kişisel Yorumlar

18 yıl ilkin Microsoft’un kurucusu, kim bilir dünyanın en varlıklı işadamı olan Bill GATES tarafınca yazılan kitabı ara vererek okuduğumdan kitabı bitirmem uzun süre alsa da katkısı tartışılmaz.Teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiği, bilhassa kurumlardaki değişiklik ve kurumsallaşmanın yolunun dijital inovasyona ayak uydurmaktan geçtiğini, kurumsal zekanın kurumsal data akışının, data teknolojisinin de yardımıyla etkin şekilde kullanılması suretiyle arttırılabileceğini, özetlemek gerekirse iyi bir kurumsal yönetimin dijital başarıdan geçtiğini aktarmaktadır. Bunun rakamsal neticelerini bilhassa Bankacılık sektöründe oldukca net gördüğümüz dijitalleşmenin katkılarından en etkin ve süratli yararlanan kurumların değişime en süratli adapte olan ve en süratli büyüyen kurumlar olması da rastlantı değil. Bu anlamda ilk olarak yönetici adaylarının, şirket sahipleri ve yöneticilerinin, data teknolojisiyle yakından ilgilenenlerin ve liderlerin okuması ihtiyaç duyulan bir kitap olduğu görüşündeyim. (Gökhan Taşpınar)

Uzun süre ilkin İngilizce ana dilinde okumuştum bu kitabı. Bill Gates işletmenize teknolojiyi entegre ederek işinizi iyi mi geliştirebileceğinizi konu alıyor basitçe. O zamanlar muhtemelen teknolojiye karşı ciddi bir önyargı da vardı, bir amaç da onu kırmak, doğru kullanıldığında değişen teknolojinin bir ‘öcü’ değil, güzel bir şey bulunduğunu anlatmak sanırım. Ben işi olmayan bir inşaat mühendisi olarak çok da fazla faydalanamadım doğal bu kitabından, iş insanı falan değilim. Ancak bu mevzularda ufkunu geliştirmek isteyenler için ideal bir kaynak olabilir. Tabii yazıldığı zamandaki teknoloji günümüzdekinden oldukca daha geri, sadece teknolojiden ziyade onun iyi mi kullanılacağından bahsetmiş olduğu için hala yararlı bir kitap olabilir. (Aksakallı D.D.)


Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak PDF indirme linki var mı?


Bill Gates – Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Bill Gates Kimdir?

William Henry “Bill” Gates III ya da daha oldukca malum adıyla Bill Gates, 28 Ekim 1955 Seattle doğumlu ABD’li iş adamıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Gates, Microsoft şirketinin kurucularındandır ve firmanın başkanlığını ve baş yazılım mimarlığını yapmaktadır. Forbes dergisine nazaran 2009’da Gates dünyanın en varlıklı (US$60.0 milyar) kişisiydi.

Amerikalı girişimci Gates iki kişilik şirketini (Microsoft) başta gelen bir yazılım şirketine dönüştürdü. Gates 20. yüzyılın son döneminde en başarı göstermiş şirket patronlarından biri oldu. Seattle/Washington’da avukat bir babayla öğretmen bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Gates, hemen hemen on iki yaşlarındayken hususi bir okulda ilk informatik (bilişim) kurslarına gitti. Okul arkadaşı Paul Allen ile beraber boş zamanlarını çoğunlukla bilgisayar yazılımları üstünde emek harcayarak geçiriyordu.

Yakınlarındaki bir firmanın büyük bilgisayarını para ödemeden kullanabilmek için, iki dost kullanıcılar için yazılım hatalarını arayıp buluyorlardı. Bu şekilde bilgisayar mevzusunda uzmanlaşan öğrenciler, 1972’de ilk şirketlerini (Traf-O-Data) kurdular. Bu şirket bir trafik sayım ve denetim sistemi için yazılımlar üreterek derhal 20.000 dolarlık satış yapmış oldu. Gates bundan bir yıl sonrasında TRW adlı tabanca işletmesinde yetişim görmüş oldu.

Kişisel bilgisayarlar 70’li yılların ortasında hemen hemen gelişimlerinin ilk aşamasında bulunuyorlardı. MITS şirketinin Altair adını verdikleri en mühim numunesi hemen hemen tekbiçim, kullanılabilir bir yazılıma haiz olmayıp sadece tamamlanmamış bir işletim sistemine sahipti. Gates ve Allen’ın, Altair için 1974’te geliştirdikleri yazılım dili BASIC yardımıyla bilgisayar kullanıcıları programlarını kendileri yazabiliyorlardı. MITS şirketi genç araştırmacılardan pazarlama ruhsatını satın alarak kendilerine sistemi daha da geliştirmeleri için sipariş verdi. Gates bunun üstüne tahsilini bırakarak Allen ile beraber Albuquerque/New Mexico’da Microsoft adlı şirketi kurdu.

Microsoft, kendini sebatla mikro bilgisayarlar için yazılımı geliştirmeye adayan ilk işletmelerden biridir. Aradan kısa bir süre geçtikten sonrasında General Electric şeklinde firmalar, sürekli müşterileri içinde bulunmaktaydı. Gates 1977’de, aletlerini BASIC ile donatabilmek amacıyla, Apple, Tandy ve Commodore şeklinde PC (Personal Computer – Kişisel Bilgisayar) üreticileriyle lisans sözleşmeleri imzaladı. Ayrıca FORTRAN, COBOL ve Pascal şeklinde yazılım dillerini geliştirmekle, Microsoft’a bir üstünlük ve internasyonal pazar yolunun kendilerine açılmasını (1978’den sonrasında ilkin Japonya olmak suretiyle) sağlamış oldu. Gates 1979’da yalnızca 13 çalışanıyla ortalama 3 milyon dolarlık bir satış gerçekleştirebildi.

PC’ler için yazılması ihtiyaç duyulan işletim sistemi teklifinin Gary Kildall tarafınca reddedilmesinin arkasından IBM, Gates’e yöneldi. Gates, Seattle Computer Products(SCP) şirketinden 50.000 USD karşılığında DOS işletim sistemini satın aldı ve SCP’de DOS yazılımcılarından kabul edilen Tim Paterson’ı ekibine dahil etti. DOS işletim sistemi IBM’in gereksinimleri doğrultusunda değiştirilerek MS-DOS adını aldı. MS-DOS (Microsoft Disc Operating System – Diskli İşletim Sistemi) 80’li yıllarda dünya genelinde satış rekorları kırdı (120 milyon nüsha). Gates zekice bir öngörüyle haklarını mahfuz tutarak öteki donanım üreticilerine de satış yapabildi. Bunu izleyen zamanda giderek daha oldukca şirket IBM ile bağdaşan aygıtları piyasaya sürünce, geliştirdikleri işletim sistemi tüm bilgisayarlar için tekbiçim hale geldi. Bu arada 1.000 çalışanı olan şirket, 80’li yılların ortasından sonrasında Avrupa’da şubeler kurdu. Firmanın başkanlığını yürüten Gates, tutarlı ekip çalışmasına ve katı bir verim ilkesine ehemmiyet veriyordu. Tüm çalışanların verimleri altı ayda bir değerlendirilmekteydi.

Gates işletim sistemine paralel olarak uygulama yazılımları alanında da son aşama başarı göstermiş emek harcamalar ortaya koyuyordu. MultiplanCetvel Hesap Yazılımından (1982) sonrasında, 1983’te ilk kez fareyi (mouse) kullanan Word adlı metin işleme sistemini başlattı. BilhassaWord Avrupa’da oldukca satılırken, ABD’de Lotus 1-2-3 ve WordPerfect adlı rakipleri karşısında, sadece yavaş yavaş başarıya ulaşabildi.

Microsoft’un yazılım alanındaki kati başarısı, Apple şirketinin kendilerine verdikleri siparişle gerçekleşti. Macintosh adını verdikleri örnek oluşturacak nitelikteki bilgisayar için çeşitli uygulama sistemleri (mesela Word ve Excel) geliştirildi. Gates şirketini 1986’da anonim şirkete çevirdi. Aradan oldukca geçmeden yalnız kendi payının (% 45) borsa kıymeti 1 milyar doların üzerindeydi.

MS-DOS işletim sisteminin grafik bir iyileştirmesi olan Windows’un geliştirilmesi çalışmalarına Gates 1985 senesinde başlamıştı. Windows’u piyasaya sürdükten (1987) üç yıl sonrasında bir pazarlama kampanyasıyla başarı göstermiş oldular. Microsoft bu sistemi devamlı olarak daha ileri yazılım elemanlarıyla genişletiyordu. Gates bilhassa Windows’u daha kolay ve daha kullanışlı bir biçime sokmaya ehemmiyet veriyordu. Microsoft 1993’te emsalsiz piyasanın lideriydi (senelik ciro: 36 milyar dolar; borsa kıymeti: 140 milyar doların üstünde). Gates’in kişisel serveti ortalama olarak 62 milyar (2007 Son Ay Forbes nazaran) dolar olarak tahmin edilmektedir.

Windows

Microsoft, 20 Kasım 1985 tarihinde Windows’un ilk versiyonu piyasaya perakende ve Ağustos ayında, şirket OS / 2 olarak adlandırılan ayrı bir işletim sistemi geliştirmek için IBM ile bir antak kalma yapmış oldu. yeni sistemin ilk versiyonunu geliştirdi. İki firmanın ortaklık bozulmasına niçin olsa da, Bill Gates Microsoft IBM önderliğindeki bağımsız OS / 2 sürümünü geliştirdi. Fakat 1991 senesinde bitti.

Reklam

Bill Gates 2008 senesinde Microsoft’un reklamlarında yer aldı. Reklamda Gates’in 1977 senesinde tutuklandığı fotoğraf kullanıldı. Ayrıca meşhur güldürmen Jerry Seinfeld de bu reklamda yer aldı. İkinci reklamda ise gene Gates ve Seinfeld var idi, sadece bu sefer bir evde yiyecek yiyorlardı.

Servet

Bill Gates, Dünya’nın en varlıklı insanlarından biri olarak görünür. Evinin büyüklüğü 5000 m² olan Gates’in evinde bir sualtı müzik sistemi ile 60 metrelik yüzme havuzu, 2.500 metrekarelik bir spor salonu ve 1.000 metrekarelik yiyecek odası bulunmaktadır. Evinde meşhur ressam Da Vinci’nin el yazma kitaplarını bulundurmaktadır. Saniyede 230$ kazanmaktadır.


Bill Gates Kitapları – Eserleri

  • Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak
  • İklim Felaketini Nasıl Önleriz
  • Yeni Dünyanın Mucidi
  • Önümüzdeki Yol
  • The Road Ahead


Bill Gates Alıntıları – Sözleri

  • If you are born poor its not your mistake..
    But if you die poor its your mistake. (The Road Ahead)
  • Zamanını daha iyi şeylere harca (Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak)
  • Fena haberleri duymazdan gelmek, bir batma formülüdür. (Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak)
  • The question now is this: What should we do with this momentum? To me, the answer is clear. We should spend the next decade focusing on the technologies, policies, and market structures that will put us on the path to eliminating greenhouse gases by 2050. (İklim Felaketini Nasıl Önleriz)
  • Fena haberle derhal ilgilenmek, fena haberi yok saymak yerine arayıp bulmak iyi bir yöneticide bulunması ihtiyaç duyulan temel niteliklerden biridir. (Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak)
  • Kaderimize boyun eğerken, kazanamamanın tek sebebinin, kaçırılan kaderin kendisi bulunduğunu iddaa ettiğimizde kaderin sırıtması icap ettiğini düşünürüm. (Önümüzdeki Yol)
  • Kaderimize boyun eğerken, kazanamamanın tek sebebinin, kaçırılan kaderin kendisi bulunduğunu iddaa ettiğimizde kaderin sırıtması icap ettiğini düşünürüm. (Önümüzdeki Yol)
  • The government’s role is to invest in R&D when the private sector won’t because it can’t see how it will make a profit. Once it becomes clear how a company can make money, the private sector takes over. (İklim Felaketini Nasıl Önleriz)
  • Bir sirket farkinda bile olmadan aslinda onemli bir sey yapiyor olabilir. (Yeni Dünyanın Mucidi)
  • Kaderimize boyun eğerken, kazanamamanın tek sebebinin, kaçırılan kaderin kendisi bulunduğunu iddaa ettiğimizde kaderin sırıtması icap ettiğini düşünürüm. (Önümüzdeki Yol)
  • Dijital sinir sistemi işinizi fikir hızında yapmanızı sağlayacak; bu XXI. yüzyılda başarının anahtarıdır. (Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak)
  • It was a $50 million dead end, but I’m not sorry I did it. We need to be exploring lots of ideas, even knowing that many of them will fail (İklim Felaketini Nasıl Önleriz)
  • Ben asla kisiyi elestirmem; fikirleri elestiririm. (Yeni Dünyanın Mucidi)
  • Isin kilit noktasi; kalite, inovasyon ve isleri ne kadar hizli hallettigimiz. (Yeni Dünyanın Mucidi)
  • İyi tasarlanmış on-line bir eğitim yönetim aracı, personel eğitiminin önündeki engelleri ortadan kaldırabilir. (Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak)
  • Eski “data güç anlama gelir” deyişi bazı insanları tüm detayları ellerinde tutmaya yöneltir. Böylelikle, topladıkları bilgilerin kendilerini olmazsa olmaz yapacağına inanırlar. Oysa güç, gizlenen bilgiden değil, paylaşılan bilgiden gelir. Bir firmanın değerlerinin ve ödüllendirme sisteminin de bu düşünceye dayalı olması gerekir. (Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak)
  • “Isı artışının bizlere ne seviyede zarar vereceğini tam olarak bilmiyoruz fakat endişelenmek için her türlü nedenimiz var. Ve sera gazları atmosferde oldukca uzun süre tutunduğundan, gezegen biz sıfıra ulaştıktan sonrasında bile uzun süre sıcak duracak” (İklim Felaketini Nasıl Önleriz)
  • “İklim yavaş yavaş dolan bir küvet şeklinde. Suyun akışını damlalar halinde olacak şekilde yavaşlatsak bile, küvet eninde sonunda dolacak ve sular taşacak, yere dökülecek. İşte önlememiz ihtiyaç duyulan yıkım bu. Sadece emisyonu azaltmak için- ortadan kaldırmak değil- bir hedef belirlemek işe yaramayacak. Mantıklı hedef sıfır…” (İklim Felaketini Nasıl Önleriz)
  • Bizi bekleyen pek cok sıkıntılı gorev var, iste bu yuzden gecmise bakmak ve basarili oldugumuz seyleri kutlayarak zaman yitirmek şeklinde bir kulturumuz yok. (Yeni Dünyanın Mucidi)
  • “Alet sayısı arttıkça, tesirleri de çoğaldı: aletler çoğaldıkça, değişiklik hızı da arttı.” (Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında çalışmak)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş