Eğitim

Dilek Taşı – Jude Deveraux Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dilek Taşı – Jude Deveraux Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dilek Taşı kimin eseri? Dilek Taşı kitabının yazarı kimdir? Dilek Taşı konusu ve anafikri nedir? Dilek Taşı kitabı ne konu alıyor? Dilek Taşı PDF indirme linki var mı? Dilek Taşı kitabının yazarı Jude Deveraux kimdir? İşte Dilek Taşı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jude Deveraux

Çevirmen: Melda Dinçel

Orijinal Adı: Heartwishes

Yayın Evi: Pegasus

İSBN: 9786052991060

Sayfa Sayısı: 368


Dilek Taşı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bazen dileklerin gerçekleşmesi için birazcık sihre gereksinim vardır… Doktora talebesi Gemma Ranford, Frazier ailesinin zamanı belgelerini kataloglama işini o denli oldukça ister ki bunun için öteki adaylarla savaşmaya bile hazırdır. Tarihe tutkun Gemma, çaresizce tezini bitirmeye çalışıyordur ve belgelerin, araştırmalarına destek olacak yeni bilgiler içerdiğini ummaktadır. Bulmayı asla beklemediği şeyse bir çok insanoğlunun efsaneleşmiş olduğuna inanılmış olduğu ve Frazier soyadına haiz her insanın dileklerini yerine getirmiş olduğu söylenen Dilek Taşı’dır. Genç hanım Virginia’daki minik kasabada aileyle daha oldukça zaman geçirdikçe, Frazier’ların en içten dileklerinin gerçekleştiğini farkına varır. Bir de Frazier’ların en büyük oğlu Colin’e umutsuzca âşık bulunduğunu… Uluslararası üne haiz bir hırsız da ava katılınca, bir asırdan uzun süredir yitik olan Taş’ı bulabilmek için beraber çalışmak zorunda kalan Gemma ile Colin’in zamanı daralır. Zira Taş yanlış ellere geçerse Frazier ailesinden kimse güvende olmayacaktır… “Deveraux’nun altın dokunuşu hikâyeye paha biçilemez ölçüde değer katmış.” -Publishers Weekly- Kasabada tanık olduklarından, bu adamı, ailesini tanıdıktan ve şimdi de evini gördükten sonrasında içinde hasret duygusu uyandı. Babası öldüğünden beri kendini hiçbir yere ilişkin hissedememişti. Bir yere ve birine ilişkin olmak, Gemma’nın en derin arzusuydu. Birbirlerini oldukça iyi tanıyorlar, diye düşündü Gemma. Birbirlerini o denli iyi tanıyorlardı ki rahatça mevzudan mevzuya geçebiliyorlardı. İşte bu, diye geçirdi aklından. Ben de böyle bir durum isterim. Herkesi tanıdığım, her insanın birbirini önemsediği bu şekilde bir samimiyetin parçası olmak isterim.


Dilek Taşı Alıntıları – Sözleri

  • ”Öğrenmek tüm dillerdeki en sevdiğim kelimedir.”
  • ”Ah doğru ya ,okul. Öğretmenlerimizden kurtulup özgür olmak için iyi mi heyecanlandığımı hatırlıyorum. Öğretmenlerin patronların yanında melek kalmış olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu doğal olarak.”
  • Antrenör ,boksörün almış olduğu ağır darbe yüzünden söylenmesine sempatiyle yaklaşmazdı fakat boksör yere yığılırsa yanına koşan ilk şahıs antrenörü olurdu.
  • “Evlatları aşağı götürmeme yardın eder misin ? Herkes onları görmek istiyor ve onlar da ilgi odağı olmayı oldukça seviyor.”
    “Aslında oldukça isterim. Mike..”
    “Seni dövmek istiyor,” dedi Luke.
    “Deneyebilir. Ben oldukça hızlıyım, o ise yaşlanıyor. Kaç yaşlarında, kirk mı?”
    Luke sırıttı. “Lütfen bunu Mike’a söylediğine tanık olayım. Bunu duyarsam bir sonraki kitabımı sana ithaf ederim. Ve ona vurursan..” Sustu zira bu şekilde bir görüntüye eşdeğer güzellikte bir şey düşünemedi.
    “Tek yapmam ihtiyaç duyulan Mike’ın suratına baktığımda Colin Frazier’ı düşlemek.”
    Luke’un gözleri dev gibi açıldı. “Colin’i hepimiz sever.”
    “Şimdi sevmeyen biriyle tanıştın işte.”


Dilek Taşı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Canım serinin devletimizde çevrilen son kitabı ile geldim. Aslında geride dört kitap daha var fakat pegasus yayınları ne vakit lütfedip çevirir bilmiyorum.‍️ Serinin en büyük şansızlığı çıkmış olduğu yayınevi olmuş.Kendimi ileriki zamanlarda İngilizce indirip okurum diye avutuyorum.‍️
Gelelim kitaba… Üçüncü kitapta adı geçen ve 7 kurucu aileden kabul edilen Frazier ailesine misafir ediyor bu kez yazar bizi. Colin Frazier’ın iriliğinden ve elbetteki zenginliğinden üçüncü kitapta kucak dolusu bahsedilmişti. Burada ise Fraizer ailesinin içine giriyoruz.
Edilean nahiyesinde bence Türk kökenli aileler yaşıyor. Zira anneler torun meraklısı ve hepimiz 7 göbekten akraba. Üstelik bu kitabın hafifçe mistik bir havası vardı ki Türk tezimi doğrular nitelikteydi.
Serinin naif ve akıp giden kurgularını okumayı seviyorum sadece son okuduğum üç kitap şüphesiz mükemmeldi. Tarafsız baktığımda yazar her yeni kitapla kurguyu daha güzelleştirmişti. Haliyle biten her kitabı ayrı sevdim. (Tabii şu an Dilek Taşı favorim.)
Serinin tek eksi yanı duygusal/tutku yönünden sınıfta kalması olabilir. Yazarın gerçekçi bir kalemi olsa da tutku yönünden zayıf kalemi. Aile, arkadaşlık ilişkileri -ki karakterlerin sevgiliden ilkin dost olmalarını seviyorum- ve son kitaplardaki polisiye gizem yönü oldukça güzel veriliyor okurken. Ancak tutku ve aşk birazcık geri plana itilmiş. Bunu eleştiri olarak söylemiyorum doğal bir tek tutku ve aşkda birazcık fazla olsaymış iyi olurmuş.
Colin’e bir iki yerde kızsam da kitabı büyük keyifle okudum. (Ümmühan)

Bu akşam romantizm, gizem, polisiye ne isterseniz mevcud bir kitap ile geldim. Tabi polisiye diyince çokta ciddiye almayın Alalı bir süre oldu bu kitabı. Bir serinin son kitabıymış ve ben gene bir seriye son kitabından dalmayı başardım. Pişman miyim diye sormayacağım artık cevabı bildiğiniz gibi
Hemen kitabımızın mevzusuna geçelim;
Kızımız Gemma Ranford.
Kendisi bir doktora talebesi.
Tezi için hem mevzu arayışında hem de uzun araştırma gezilerinin harcamasını iyi mi karsilayacaginin derdinde. Bu sırada karşısına çıkan iş her ikisi içinde kurtuluşu olur. Frazier ailesinin zamanı belgelerini kataloglama işi. Hem duracak yer hem dünya kadar zamanı belgeye yetişme imkanı için Gemma her türlü harbe hazırdır
Tabi bir de Frazier’ların en büyük oğlu Colin var. Kasabanın yakışıklı mikemmel şerifi Daha ne olsun bir taşla üç kuş ✌
Mektupları araştırırken dikkatini çeken şey ise Frazier soyadına haiz her insanın dileklerini yerine getirmiş olduğu söylenen Dilek Taşı olur. Olaylara birde internasyonal bir hırsız karışınca ortalık bayram yerine döner Bizede bu düğümün iyi mi çözüleceğini okumak kalır.
Kitabı bazen sevdim bazen sevmedim. O şekilde ortada kalan bir kitap oldu benim için. Aşk kısmı yeterince doyum etmedi, polisiye kısmı aslına bakarsan zayıftı. Biraz da fantastik kısmı vardı. Taşla ilgili olanlar. Oldukça süratli okunabilen bir kitap. Vaktiniz var ise kasaba hikayelerini de seviyorsanız değerlendirebilirsiniz. Benim için averaj bir kitaptı
Serinin öteki kitaplarını da eğer bu şekilde uygun bulursam alıp okuyabilirim fakat bunun için kendimi parçalayacağımdır sanmıyorum. (Selma)


Dilek Taşı PDF indirme linki var mı?


Jude Deveraux – Dilek Taşı kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Dilek Taşı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jude Deveraux Kimdir?

Jude Deveraux, For All Time, Morning Ayışığı ve Parlayan Zırhlı Bir Şövalye benzer biçimde kırk üç New York Times bestselcisinin yazarlarıdır. Seçkin kariyeri için 2013’te Romantic Times Pioneer Ödülü ile onurlandırıldı. Bugüne kadar, kitaplarının altmış milyondan fazla kopyası dünya genelinde basıldı.


Jude Deveraux Kitapları – Eserleri

  • Lavanta Kokulu Sabahlar
  • Yasemin Kokusu
  • Kadife Geceler
  • Dilek Taşı
  • İhtiras Çağı
  • Vahşi Orkideler
  • Yaz Evi


Jude Deveraux Alıntıları – Sözleri

  • Gerçekte, dedi içinden, suçlularla uğraşmak “iyi” insanlarla uğraşmaktan daha kolay. (Kadife Geceler)
  • Mitzi kurbanlarına ümit veriyordu. Onlara isteklerine gore aşk, evlat, kısmet vaat ediyor ve zavallı bayanlar da bir kayığa tutunur benzer biçimde ona tutunuyorlardı. Umut onların her şeyiydi; onun için yaşıyor, onun için nefes alıyorlardı. (Kadife Geceler)
  • Bana uygun biri mi? (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • “Seni şenliğe katılmaya iyi mi ikna etti?”
    “Seçme şansım var mıydı doğrusu? Anladığım kadarıyla daha ben oraya gitmeden karar vermişti. Tess bu kasabada haberlerin ne kadar süratli yayıldığından hep bahsederdi fakat annenin bu kadar kısa sürede bu kadar oldukça şey öğrenmesine şaştım.”
    Sara başını salldı. “Sen Tess’e söyledin; Tess, Rems’e; Rems, Luke’a ve Luke da Joyca’a söylemiş oldu. Joyce da annemi aradı.”
    Mike güldü. “Keşke hükümet de bu kadar etkin çalışsa.”
    “Hükümet her işe bu kasaba kadar burnunu sokmuyor. Ee, kiltlerden bahsediyordun..”
    “Annen..” Mike bardağını bıraktı.
    “Yüzün mü kızardı, yanlış mı görüyorum? Ne yaptığını sormaya korkuyorum.”
    “Ceketimi çıkarttı, gömleğimi kaldırdı ve kollarını etrafıma sardı.” (Kadife Geceler)
  • • .. kim bilir gurur ve bayanlar birlikte yürütülemiyordu .. (Yasemin Kokusu)
  • Öfkeyle başa çıkmak, yastan daha kolaydı… (Kadife Geceler)
  • Bana kendimi hep iyi hissettiriyorsun. Hayatımdaki en fena şeyleri alıp katlanılabilir seviyeye getiriyorsun. (Yasemin Kokusu)
  • Pekâlâ,” dedi Adam. “Yarın New Orleans’ta dolaşan beş adam olacağız. Ama Cay, sen…” Alex’in bakışları onu susturdu.
    “O ne?” diye sordu Alex. Sesinden kavgaya hazır olduğu belli oluyordu.
    Üç ağabey dönerek Cay’e baktılar.
    “Sence o ne yapmalı?” diye sordu Nate, Alex’e.
    Alex, Cay’e döndü. “Bence o ne istiyorsa onu yapmalı.” (Yasemin Kokusu)
  • Okumayı bilen hanımefendileri severim. (İhtiras Çağı)
  • Gerçek aşk, kitaplardan okurken güzel, yaşarken değil. Gerçek aşk, insana kendini iyi hissetmekten oldukça, canını yakıyordu. (İhtiras Çağı)
  • Evet, hanım dünyaya gözlerini açınca melekler gülümsemiştir.
    #8mart (İhtiras Çağı)
  • Evet, hanım dünyaya gözlerini açınca melekler gülümsemiştir. (İhtiras Çağı)


  • … gerçeği saklamak adam onurunun garip bir kanunu gibiydi.. (Yasemin Kokusu)
  • “Ama kaderin hayatımızı değiştirebilmek için hep bir oyunu vardır.” (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Ama seni ölesiye ozleyecegimi bil. (İhtiras Çağı)
  • İffetli ve erdemli diye düşündü. (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Antrenör ,boksörün almış olduğu ağır darbe yüzünden söylenmesine sempatiyle yaklaşmazdı fakat boksör yere yığılırsa yanına koşan ilk şahıs antrenörü olurdu. (Dilek Taşı)
  • Tek gercek aşk…. (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Aşk böyledir; biran buz gibiyken, sonrasında ki anda alev alevdir. (İhtiras Çağı)
  • “Evlatları aşağı götürmeme yardın eder misin ? Herkes onları görmek istiyor ve onlar da ilgi odağı olmayı oldukça seviyor.”
    “Aslında oldukça isterim. Mike..”
    “Seni dövmek istiyor,” dedi Luke.
    “Deneyebilir. Ben oldukça hızlıyım, o ise yaşlanıyor. Kaç yaşlarında, kirk mı?”
    Luke sırıttı. “Lütfen bunu Mike’a söylediğine tanık olayım. Bunu duyarsam bir sonraki kitabımı sana ithaf ederim. Ve ona vurursan..” Sustu zira bu şekilde bir görüntüye eşdeğer güzellikte bir şey düşünemedi.
    “Tek yapmam ihtiyaç duyulan Mike’ın suratına baktığımda Colin Frazier’ı düşlemek.”
    Luke’un gözleri dev gibi açıldı. “Colin’i hepimiz sever.”
    “Şimdi sevmeyen biriyle tanıştın işte.” (Dilek Taşı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş