Doğum günü pastası 25 yaşındaki genç kızın sonu oldu!

Posted by

Ağrı’da yumurtaya alerjisi bulunan üniversite talebesi Remziye Horuz (25), doğum günü için arkadaşlarının almış olduğu pastayı yedikten sonrasında geçirdiği alerjik tepki sonucu tedavi görmüş olduğu hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, Abdurrahim Arvasi Kız Yurdu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere gore, Remziye Horuz’un arkadaşları 2 Aralık tarihinde doğum günü sürprizi yapmak için il merkezindeki bir pastaneye giderek, bilhassa yumurta içermeyen bir pasta siparişi verdi. (*25*) doğum günü kutlamasının arkasından pastayı tüketen Horuz, kısa süre sonrasında fenalaştı.

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç talebe, aynı gece yoğun bakım servisine alındı. Günlerdir yaşam mücadelesi veren Horuz, doktorların tüm müdahalelerine karşın yaşamını yitirdi.


2 Kişi Gözaltına Alındı

Olayla ilgili Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca başlatılan soruşturma kapsamında, pastanede çalışan Y.A. (41) ve F.Y. (32) gözaltına alındı. Olay günü alınan pasta numunesinin, yumurta bileşeni içerip içermediğinin tespiti için İstanbul İl Tarım Müdürlüğü Laboratuvarı’na göndermiş olduğu öğrenildi.

Üniversiteden Başsağlığı Mesajı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, yaşamını kaybeden talebe için başsağlığı mesajı yayımladı. Gülçin mesajında, “Üniversitemiz Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. sınıf öğrencisi Remziye Horuz’un geçirdiği gıda alerjik reaksiyon sonucu tedavi gördüğü yoğun bakımda hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, arkadaşlarına ve üniversitemiz camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Olayla ilgili adli ve yönetimsel soruşturma sürüyor.


Nilüfer kombi servisi promosyon çakmak