Eğitim

Dolunay Ayini – Özlem Ertan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dolunay Ayini – Özlem Ertan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dolunay Ayini kimin eseri? Dolunay Ayini kitabının yazarı kimdir? Dolunay Ayini konusu ve anafikri nedir? Dolunay Ayini kitabı ne konu alıyor? Dolunay Ayini PDF indirme linki var mı? Dolunay Ayini kitabının yazarı Özlem Ertan kimdir? İşte Dolunay Ayini kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Özlem Ertan

Yayın Evi: Dark İstanbul

İSBN: 9786254430169

Sayfa Sayısı: 207


Dolunay Ayini Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Kötüye hizmet eden her kim varsa yeraltına gönder”

Kayıpların gölgesinde acılı bir çocukluk geçiren Aydan’ın İzmir’deki evinden kaçıp İstanbul’a gelmesinin elbet sebebi vardı. Peki, kadim kentin sokaklarında rastlamış olduğu hayaletler ve rüyalarında dizginlerinden boşalan içgüdüleri ona ne anlatmaya çalışıyordu? Aydan’a kol kanat geren Ece Hanım’ın antik öyküleriyle İstanbul’da işlenen cinayetler içinde iyi mi bir bağ vardı? Dolunay Ayini’nde, üç kadının birbiriyle kesişen öykülerini Yunan mitolojisinin, İstanbul’un Pagan tarihinin, tanrıçaların izin sürerek takip edecek ve bir genç kızın içindeki ilaheyi keşfetme sürecine şahit olacaksınız. “Aydan’ın sesini duyan köpekler, ona eşlik eden koro oldu ve hem melodiler hem de boa yılanının üstünde zıplayarak dans eden kızın yere vurduğu ayaklarıyla tuttuğu tempo, tapınağın belleğine, zamanları aşan bir ayinin anısı gibi kaydoldu. Şarkı bittiğinde kızın altında yılan değil, Işık Bey vardı ve adamın yeşil gözleri şehvetle parlıyordu.”


Dolunay Ayini Alıntıları – Sözleri

  • Medea’nın halası Kirke de cadıydı örneğin. Tek başına bir adada Yaşıyor ve ünü korkuyla karışık bir hayranlık yaratıyordu insanoğlu içinde.
  • Kötüye hizmet eden her kim var ise yeraltına gönder
  • …”Sen fazlaca güçlüsün. Yere, Göğe, denize hükmedebilecek kadar hemde..
    Hayvanlar ve bitkiler seni dinler. Rüzgarlar, fırtınalar sana itaat eder. Kötüye hizmet eden her kim var ise yer altına gönder!..”
  • Acı çektirilen, ötelenen, masum olmasına rağmen cezalandırılan bayanların simgesidir Medusa.
  • “Bir gün tüm parçalar ilişkin olduğu yere dönecek,” diyordu. “İnsanlar suni örtülerinden sıyrılacak. Görecekler kendilerini aslına bakarsak iyi mi var ise öyleki. İşte o vakit fenalık yok olacak, sanki asla var olmamış şeklinde.”
  • “Yapacak bir şey yok. Her şey olacağına varıyor. Herkesin bir yaşam yolu var ve rotasını sadece bir yere kadar değiştirebiliyor” diye düşündü.
  • “Bir gün tüm parçalar ilişkin olduğu yere dönecek,” diyordu. “İnsanlar suni örtülerinden sıyrılacak. Görecekler kendilerini aslına bakarsak iyi mi var ise öyleki. İşte o vakit fenalık yok olacak, sanki asla var olmamış şeklinde.”
  • Kötüye hizmet eden her kim var ise yeraltına gönder!
  • Birleşmek, tüm olmak bereketliliğin, yaşamın temel koşuludur, fakat vakit içinde onun da fena, kirli bir fiil olduğu inancı bilhassa yaygınlaştırıldı. Nedeni rahat. İnsanların, en başta da bayanların arzularını, dualarından gelen içgüdülerini denetim altına almak ve toplumları cinsellikleri üstünden de denetlemek. Ancak baskı sapkınlığı besler. Güdüler bastırıldıkça başka şekillerde ortaya dökülür.
  • Peki, Lilith’ in suçun neydi? Hakkı olan eşitliği talep etmek. İşte bu, şeytanlaştırılmak için yeterliydi. Erkekler Lilith’in Simgelediği Özgür kadınlardan hala korkuyor, biliyor musun? Eğitim ve adamların bir çok için de durum bu şekilde. Hakkını arayan, baş kaldıran, itiraz eden bayanı sevmiyorlar. Onlar beğenmezse de istemese de Lilith’lerin nesli tükenmeyecek.


Dolunay Ayini İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Dolunay Ayini: ÖLÜLERİN ARASINDA,
KIZILDENİZ’İ YARAN MUSA PEYGAMBER GİBİ İLERLİYORDU
Kayıpların gölgesinde acılı bir çocukluk geçiren Aydan’ın İzmir’deki evinden kaçıp İstanbul’a gelmesinin elbet sebebi vardı. Peki, kadim kentin sokaklarında rastlamış olduğu hayaletler ve rüyalarında dizginlerinden boşalan içgüdüleri ona ne anlatmaya çalışıyordu? Aydan’a kol kanat geren Ece Hanım’ın antik öyküleriyle İstanbul’da işlenen cinayetler içinde iyi mi bir bağ vardı? ‘Dolunay Ayini’nde, üç kadının birbiriyle kesişen öykülerini Yunan mitolojisinin, İstanbul’un pagan tarihinin, tanrıçaların izin sürerek takip edecek ve genç bir kızın, içindeki ilaheyi keşfetme sürecine şahit olacaksınız.
Üç kadının kesişen yolları ile başlamış olan yapıt birazcık değişik.Yunan mitolojisi, İstanbul, tanrı, tanrıça, intihar, üvey baba, sapkınlık, hayalet, dans, derken mevzular bir o kadar güzel birbirine bağlanmış ki sanki olayların içimdeymiş şeklinde okuyacaksınız. Hatta kimi zaman sinirlenecek kimi zaman korkacaksanız. Yazarımızın kalemi fazlaca akıcı ve bir o denli da kuvvetli. Kitap çok önemli, kurgusu öyleki güzel işlenmiş ki kesinlikle tavsiye ediyorum…
Bu arada kitap 9 yaşlarında yanlız kalmış bir kız çocuğundan bahsediyor. Başına neler gelmiş onu konu alıyor. Şimdiden keyifli okumalar dilerim
️ dilhun__
️ ozlem_ertan1
️ dark_istanbul
️ #dolunayayini
️ #masalkitaplığıı (Gülçin Babacan)

Kitap hanımefendiler ile ilgili,fantastik, mitolojik ögeler var.hanım cinayetleri, hanıma meydana getirilen sertlik…bas kahramanın paranormal yada pisişik olarak görmüş olduğu ruhların hikayesi akıl okur şeklinde anlatılmış.degisik bir biçim.Akıcıdır bir ihtimal fakat beni sarmadı.Alıstığım ve okuduğum türlerden farkli (Ayşe Okşan Üçgöz)

Merhabalar kıymetli kitapseverler güzel bir haftasonu geçirmenizi dilerim. Bugün sizlere Özlem Ertan’ın kaleminden Dolunay Ayini adlı kitabı tanıtmak isterim. Aydan dokuz yaşlarında ailesiyle mutlu bir yaşamı olan bir kızdır. Bir gün Aydan’ın babasının intihar edip ölmesi sonucu Aydan içine kapanır ve fena zamanlar yaşarken Aydan’ın anası varlıklı bir insanla evlenir ve üvey babası Karahan Bey’in yaşattıkları Aydan’da tam bir pskolojik tramva oluşturur. Aydan’ın anası rahatsızlanır ve hastaneye kaldırılır doktorlar Karahan Bey’e eşinin pankreas kanseri bulunduğunu söylerler ve bir süre Aydan anası ile birlikte hastanede kalır fakat gündüzleri okula gider. Amansız aniden anası de vefaat eder. Aydan bir gece camın öteki tarafında annesinin hayaletini görür ve Aydan’a kaçıp İstanbul’a Beyoğlu’na git söylediğini duyar şeklinde olur. Aydan İstabul’a gider ve orada bir topluluk Ayda’na yardım eder.
Aydan’ın İstanbul’da başına neler gelecek?
Aydan geçmişi ile ilgili ne şeklinde gerçekler öğrenecek ?
Aydan çocukluğundaki şeklinde gene mutlu olabilecek mi?
Tüm bu soruların cevaplarını okudukça öğreneceksiniz. Kitabın kurgusuna bayıldım. Aydan’ın fena zamanlar geçirdiği halde kuvvetli durabilmesini takdir ettim. Yunan mitolojisi,ayin temalı tarzlı kitaplar seviyorsanız bu kitabı okumalısınız. (Fatma patır)


Dolunay Ayini PDF indirme linki var mı?


Özlem Ertan – Dolunay Ayini kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Dolunay Ayini PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Özlem Ertan Kimdir?

Ankara doğumlu olan Özlem Ertan, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Kısmı’nden mezun oldu ve akabinde İstanbul’a yerleşti. Gazeteciliğe Agos’ta başladı. İki yıl süresince Agos’ta muhabirlik yapmış oldu ve kültür sanat yazıları kaleme aldı. Ardından Taraf gazetesine geçti. 2008 senesinden beri Taraf’ta kültür sanat yazıları yazıyor. Aynı zamanda 2011’den bu yana da Taraf gazetesinin siyaset şefi olarak vazife yapıyor. Çeşitli dergilerde ve derleme kitaplarda öyküleri piyasaya sürülen Özlem Ertan’ın ilk romanı “Âşık Kadınlar Denizhanesi”, 2015’in Ocak ayında yayımlandı.


Özlem Ertan Kitapları – Eserleri

  • Dolunay Ayini
  • Benim Güzel Ölülerim
  • Aşık Kadınlar Denizhanesi


Özlem Ertan Alıntıları – Sözleri

  • Kötüye hizmet eden her kim var ise yeraltına gönder (Dolunay Ayini)
  • “Bir gün tüm parçalar ilişkin olduğu yere dönecek,” diyordu. “İnsanlar suni örtülerinden sıyrılacak. Görecekler kendilerini aslına bakarsak iyi mi var ise öyleki. İşte o vakit fenalık yok olacak, sanki asla var olmamış şeklinde.” (Dolunay Ayini)
  • Peki, Lilith’ in suçun neydi? Hakkı olan eşitliği talep etmek. İşte bu, şeytanlaştırılmak için yeterliydi. Erkekler Lilith’in Simgelediği Özgür kadınlardan hala korkuyor, biliyor musun? Eğitim ve adamların bir çok için de durum bu şekilde. Hakkını arayan, baş kaldıran, itiraz eden bayanı sevmiyorlar. Onlar beğenmezse de istemese de Lilith’lerin nesli tükenmeyecek. (Dolunay Ayini)
  • “Biliyorum martı, o gece çektiğim acılar ihtiyarlattı beni. Yüzüm buruş buruş oldu. Öldürebilecek kadar seven bir kadındım ben fakat vefasız bir insanın hayaliyle yaşayabilecek kadar kuvvetli değildim.” (Aşık Kadınlar Denizhanesi)
  • Medea’nın halası Kirke de cadıydı örneğin. Tek başına bir adada Yaşıyor ve ünü korkuyla karışık bir hayranlık yaratıyordu insanoğlu içinde. (Dolunay Ayini)
  • “Yapacak bir şey yok. Her şey olacağına varıyor. Herkesin bir yaşam yolu var ve rotasını sadece bir yere kadar değiştirebiliyor” diye düşündü. (Dolunay Ayini)
  • …”Sen fazlaca güçlüsün. Yere, Göğe, denize hükmedebilecek kadar hemde..
    Hayvanlar ve bitkiler seni dinler. Rüzgarlar, fırtınalar sana itaat eder. Kötüye hizmet eden her kim var ise yer altına gönder!..” (Dolunay Ayini)
  • Şiddetin yargı sürdüğü dünyamızda hala bir ümitten söz edilebilir mi?
    Peki ya “ölüler alemi “? Yoksa orası da sonsuz bir karanlıktan mı ibaret ? (Benim Güzel Ölülerim)
  • Ne durumda olduğunuza dikkat edin.
    Hepiniz son nefesinizi verdiğiniz andaki benzeri biçimindesiniz. (Benim Güzel Ölülerim)
  • “Bir gün tüm parçalar ilişkin olduğu yere dönecek,” diyordu. “İnsanlar suni örtülerinden sıyrılacak. Görecekler kendilerini aslına bakarsak iyi mi var ise öyleki. İşte o vakit fenalık yok olacak, sanki asla var olmamış şeklinde.” (Dolunay Ayini)
  • Tanrı’m yardım et bana.
    Bize bu şekilde fena alınyazısı yazan yazarın gerçekleri görmesini sağla.
    Bizden sonrakilerin kaderi güzel olsun en azından.
    Biz acı çektik, onlar çekmesin… (Benim Güzel Ölülerim)
  • “O anlamsız uçuşmaca esnasında Aşık Kadınlar Denizhanesi’nde tanıştığım ilk hanım, Füsun geldi aklıma. Bu arada fazlaca sevmiştim Aşık Kadınlar Denizhanesi lafını. Füsun burada başka aşık bayanların da yaşadığını söylemişti. Doğrusu hem merak ediyor hem de onlarla karşılaşmaktan korkuyordum. Eğer Füsun’a benziyorlarsa çekeceğim vardı ellerinden, biliyordum.” (Aşık Kadınlar Denizhanesi)
  • Kötüye hizmet eden her kim var ise yeraltına gönder! (Dolunay Ayini)
  • Birleşmek, tüm olmak bereketliliğin, yaşamın temel koşuludur, fakat vakit içinde onun da fena, kirli bir fiil olduğu inancı bilhassa yaygınlaştırıldı. Nedeni rahat. İnsanların, en başta da bayanların arzularını, dualarından gelen içgüdülerini denetim altına almak ve toplumları cinsellikleri üstünden de denetlemek. Ancak baskı sapkınlığı besler. Güdüler bastırıldıkça başka şekillerde ortaya dökülür. (Dolunay Ayini)
  • Acı çektirilen, ötelenen, masum olmasına rağmen cezalandırılan bayanların simgesidir Medusa. (Dolunay Ayini)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş