Eğitim

Dört Anlaşma – Don Miguel Ruiz Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dört Anlaşma – Don Miguel Ruiz Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dört Anlaşma kimin eseri? Dört Anlaşma kitabının yazarı kimdir? Dört Anlaşma konusu ve anafikri nedir? Dört Anlaşma kitabı ne konu alıyor? Dört Anlaşma PDF indirme linki var mı? Dört Anlaşma kitabının yazarı Don Miguel Ruiz kimdir? İşte Dört Anlaşma kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Don Miguel Ruiz

Çevirmen: Nil Gün

Orijinal Adı: The Four Agreements A Toltec Wisom Book

Yayın Evi: Ötesi Yayıncılık

İSBN: 9789758363049

Sayfa Sayısı: 122


Dört Anlaşma Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Sinema dünyasının üstün zekalı oyuncularından Sharon Stone ve Jody Foster bu kitabı çevresindeki insanlara öneriyor. Amerikanın önde gelen Yeni Çağ yazarları bu kitabı sizlere öneriyor. Don Miguel Ruizin kitabı aydınlanmanın ve özgürlüğün bir yol haritasıdır.Deepek Chopra Başarının Yedi Ruhsal Yasası kitabının yazarı Büyük dersler içeren esin verici bir kitap.Wyne Dyer Kendin Olmak kitabının yazarı Castaneda geleneğinde, Ruiz temel Toltek bilgeliğini paylaşıyor. Modern dünyada yaşayan bayanlara ve erkeklere Dingin Savaşçı olarak yaşamı sürdürmenin ergonomik uygulamalarını sunuyor.


Dört Anlaşma Alıntıları – Sözleri

  • “Kendimize duyduğumuz öz-sevgi ne kadar çoksa öz-zarar da o denli azca olur.”
  • “Hiç kimse bizi kendimizden daha çok sömüremez, asla kimse bizlere kendimizin zarar verdiğinden daha çok zarar veremez.”
  • “Gözler kapalı yaşamak kolaydır. Görebildiğiniz tek şey yanlış yorumlardır…”
    -John Lennon
  • “Hiçbir şeyi kişisel algılamıyorum. Sizin bakış açınız, sizin dünyanızı yansıtır. Siz kendinizle uğraşırsınız, benimle değil. İnanç sisteminiz doğrultusunda oluşturduğunuz fikirleriniz, daima kendinizle ilgilidir, benimle değil.”
  • Söyledikleriniz beni etkilemez zira ben ne olduğumu biliyorum.Kabul görmek onaylanmak şeklinde bir ihtiyacım yok.Birisinin bana kim ve ne olduğumu söylemesine gereksinim duymuyorum.
  • Affetmek, iyileşmenin tek yoludur.
  • Eğer cehennemi bir zihin durumu olarak düşünürseniz, o süre cehennemle kuşatılmış durumdayız. Başkaları, onların bizlere söyledikleri şeklinde yapmazsak cehenneme gideceğimiz mevzusunda bizi uyarı edebilir. Fena haber! Biz esasen cehennemdeyiz, buna, bizlere cehenneme gideceğimizi söyleyenler de dahil.
  • “Varolan her şey, Tanrı dediğimiz tek Olan canlının, değişik ifadeleridir. Her şey Tanrıdır. İnsanın algılaması, ışığın ışığı algılamasından başka bir şey değildir. Maddenin bir ayna bulunduğunu da görmüş oldu. Her şey, ışığı yansıtan ve bu ışıkla görüntüler yaratan bir aynadır.”


Dört Anlaşma İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitap özünde Toltek Bilgeliğinin temelini özetleyen bir yaratı.
Toltek Bilgeliği nedir?
Günümüzde hâlâ bir kısım Meksika Kızılderilileri tarafınca uygulanan yaşam sanatıdır.
İnsanı tabiat ve evrenin bir parçası kabul edip her şeyi sevgiye dayandırır. Dini kısmı göz ardı edersek bizim Yunus Emre mantığı uyandırdı bana.
Okuyacaklara yazarın hayatına da bakmalarını tavsiye ederim.Özetlemek gerekirse yazacak olursam, yazar aileden şaman kültürü ile büyür fakat sanatçı cerrah olmayı tercih eder. Geçirdiği bir kaza ile yaşamını değiştirip spiritualist bir yaşama geçer.Toltek geleneğinin ustası olarak hayatına devam eder.Konferanslar verir.
Aslı sevgiye dayanan bu kitabı sevdim diyebilirim.İyi okumalar. (Mine Yılmaz)

Aydınlanmanın ve özgürleşmenin yol haritası…
1. Kullandığın sözcükleri özenle seç.
2. Hiçbir şeyi kişisel idrak etme.
3. Varsayımda bulunma.
4. Daima yapabildiğinin en iyisini yap.
Cehennemde yaşamak da, cennette yasamak da bir seçimdir.
Ben cennette yaşamayı seçiyorum.
Sizin seçiminiz ne? (aslhngrmn)

Don Miguel Ruizin bu kitabı Başucu kitaplarımdan ve her insana armağan etmek istediğim kitaplarımdan biri oluvermiştir.
Kendi hayatımızı iyi mi şekilendireceğimizi, iyi mi denetim edebileceğimiz hakkında detayları yer ediniyor. Oldukça mütevazı, akıcı ve anlaşılır bir dil ile anlatılmış.
Kesinlikle tavsiye ederim.
*Kendimiz olmaktan korkarız, zira kendimiz olduğumuzda reddedilmekten korkarız.
*Hayır ” asla birşeyi kişisel algılamıyorum” sizin bakış açınız, sizin dünyanızı yansıtır. Siz kendinizle uğraşırsınız, benimle değil.
*İlişkide “varsayımlar” kavgalarımızın, zorluklarımızın, sevdiğimizi iddia ettiğimiz kişileri yanlış anlamamızın nedenidir.
* “Yapabildiğinizin en iyisini yapmakla” yaşamı dolu dolu ve yoğun yaşarsınız. (Merve)


Dört Anlaşma PDF indirme linki var mı?


Don Miguel Ruiz – Dört Anlaşma kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Dört Anlaşma PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Don Miguel Ruiz Kimdir?

Don Miguel Ruiz 1952 senesinde dünyaya gelmiştir. Meksika’nın kırsal bir bölgesinde büyümüştür. Don Miguel tıp fakültesinde okudu ve bir cerrah oldu.

Don Miguel Ruiz İspanyolca ve İngilizce bilmektedir. Devamlı konferanslar verir ve ABD’de inzivaya çekilir. 202 yılı Şubat ayında ciddi bir kalp krizi geçirir ve kalbinin yalnız %16’sı çalışır duruma gelir. 9 Ekim 2010 senesinde bir kalp nakli ameliyatı olur.

Yazarın eserleri yeni çağ felsefesine benzemektedir. mutluluğu elde etmek için Antik Toltek öğretileri üstünde durmaktadır. 2014 senesinde Watkins listesinin 100 En Ruhsal Etkili Yaşayan İnsanlar listesine girmiştir.


Don Miguel Ruiz Kitapları – Eserleri

  • Dört Anlaşma
  • Ustaca Sevmek
  • Beşinci Anlaşma
  • Bilginin Sesi
  • Ateş Çemberi
  • Yaşam ve Ölüm
  • Korkunun Ötesi
  • Don Miguel Ruiz’den Özlü Sözler ve Öyküler


Don Miguel Ruiz Alıntıları – Sözleri

  • Teslim olmak her türlü durumda mutlu olmanın bir yoludur. (Korkunun Ötesi)
  • “İnsanlar kelimelerin gücünü dedikodu yapmak ve birbirlerini incitmek için kullanırlar. Kelimelerin yanlış kullanımı duygusal zehir oluşturur ve tüm bu duygusal zehir rüyanın içindedir. Duygusal zehir dünyayı dolaşır ve işte çoğu insanın beslendiği şey budur.” (Ateş Çemberi)
  • Sizi mutlu eden şey öteki insanların size karşı hissettikleri sevgi değil, sizin onlara karşı hissettiğiniz sevgidir. (Bilginin Sesi)
  • Özgürlüğüm benim için en mühim şeydir, kendimi ya da başkalarını yargılayarak onu elimden kaçırmayacağım. (Don Miguel Ruiz’den Özlü Sözler ve Öyküler)
  • Hikayenizi sevgiyle yazmak oldukca kolaydır. Sevgi sizin gerçek doğanızken niçin onu karmaşık ve zor hale getiresiniz ki?
    Gerçek siz olmayarak, sevgiye direnirsiniz; ve sevmeye korkarsınız, zira en büyük yalanlardan birine, “sevgi incitir” yalanına inanırsınız. Daha ilkin söylediğim şeklinde, sevgi incitmez. Sevgi bizlere luk ve zevk verir. Ama siz kendinizi incitmek için sevgiyi bile kullanabilirsiniz. Birisi sizi hakikaten sevebilir, fakat siz kendi yalanlarınızı işitmekte olduğunuzdan o sevgiyi takdir etmezsiniz. “Bu insan benden ne istiyor? O benden yararlanmak istiyor,” kabul edebilirsiniz. Hikayecinin size neler söyleyeceğini kim bilebilir ki? (Bilginin Sesi)
  • Eğer ıstırap çekiyorsanız, başkası size çektirdiğinden değil, kafanıza hükmeden zor­baya boyun eğdiğiniz içindir. (Beşinci Anlaşma)
  • Eğer mutlu olduğumu söylersem, beni anlayabilir­siniz. (Korkunun Ötesi)
  • Asırlar ilkin, insanoğlu dünyanın düz olduğuna inanır­lardı. (Beşinci Anlaşma)
  • Biri onaylamadığınız bir seçim yaptığında tercihine saygı göstermeyi hatırlamalısınız. Cehennemde yaşamayı seçiyorsa sorumlusu siz değilsiniz; bunu o seçmiştir, siz değil. (Don Miguel Ruiz’den Özlü Sözler ve Öyküler)
  • Yaşam oldukca süratli değişmektedir ve siz daima dönüşüm geçirdiğinizi görebilirsiniz, fakat artık değişime direnmediğinizde dönüşüm mevzusunda ustalaşırsınız. Ona direnmek yerine, değişimden yararlanır ve zevk alırsınız. Dönüşümde ustalaşmak devamlı şimdiki anda yaşamaktır. Yaşam sonsuz bir şimdi’dir, zira yaşam kuvveti her şeyi şu anda yaratmakta, her şeyi şu anda dönüştürmektedir. (Bilginin Sesi)
  • Mirasımız sevgidir; coşku­dur; mutluluktur. (Beşinci Anlaşma)
  • . Bir insanoğlunun zihnindeki korkular dışarı yansıtıldı­ğında daha da büyür. İçinde bulunduğumuz cemiyet, korku, adaletsizlik ve ceza toplumudur. (Korkunun Ötesi)
  • Ana babanızı, eşinizi, çocuklarınızı, arkadaşlannızı oldukca iyi tanıdığınızı sanıyordunuz. Gerçek o ki, onların yaşamlarında olup bitenlerden, ne düşündük­lerinden, ne hissettiklerinden, hayallerinden bihabersiniz. Daha da şaşırtıcı olan, kendinizi tanıdığınızı sanmış olma­nız! (Beşinci Anlaşma)
  • Eğer hiddet ve üzüntü dolu gözleriniz var ise, gördüğünüz görünüm bozulacaktır. Sevgi dolu gözler her şeyi güzel kılar. (Korkunun Ötesi)
  • Şu anda bir seçime sahipsiniz. Bu bilgiyle ne yapacaksınız? Eğer yalanlara inanmazsanız ne olur? Bir an durup dikkatinizi hislerinize verin, imanınız artık kör olmadığında yaşamınız için tüm olasılıkları hissedin. Eğer imanınızı yalanlardan kurtarırsanız, ıstırabınız biter, yargılarınız biter. Artık
    suçluluk ve utanç duygusuyla, hiddet ve kıskançlıkla yaşamazsınız. Artık, kendiniz dahil, asla kimse için yeterince iyi olma ihtiyacı duymazsınız. Ne olduğunuzu bilmeseniz bile, her neyseniz onu kabul edersiniz. Ve artık bilmeyi umursamazsınız. Bilmek mühim değildir ve bu bilgeliktir. (Bilginin Sesi)
  • Gerçek şu ki, biz büyük bir gizemiz… (Korkunun Ötesi)
  • Bu dünyada dolaşıp du­ran milyarlarca ölü insan var fakat öldüklerinden haberleri yok. (Beşinci Anlaşma)
  • Bir insanoğlunun yaşamını binlerce kayda kıymet an oluşturur fakat sadece pek azına anlamlı denirdi. (Yaşam ve Ölüm)
  • İnsan insanı evcilleştirmek için korkuyu kullanır. Korkumuz, deneyimlediğimiz her haksızlıkla birazcık daha büyür. (Ustaca Sevmek)
  • Ölen şeyin rüyayı gören şahıs değil de rüyanın kendisi bulunduğunu kabullendiğimiz süre, ölüm de üzerimizdeki enerjisini kaybeder. (Korkunun Ötesi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş