Eğitim

Dünya Bizi Bekliyor – Mehmet Lütfi Arslan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dünya Bizi Bekliyor – Mehmet Lütfi Arslan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dünya Bizi Bekliyor kimin eseri? Dünya Bizi Bekliyor kitabının yazarı kimdir? Dünya Bizi Bekliyor konusu ve anafikri nedir? Dünya Bizi Bekliyor kitabı ne konu alıyor? Dünya Bizi Bekliyor PDF indirme linki var mı? Dünya Bizi Bekliyor kitabının yazarı Mehmet Lütfi Arslan kimdir? İşte Dünya Bizi Bekliyor kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Mehmet Lütfi Arslan

Yayın Evi: Genç Dergisi Kitapları

İSBN: 9789944836296

Sayfa Sayısı: 128


Dünya Bizi Bekliyor Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İnsan, varlık sahnesinin onur misafiri olarak dünyaya gelir. Ancak o, bu şerefini bir çok vakit kavrayamaz, kavrasa da koruyamaz ya da geliştirip büyütemez. İçinde sırlanan nice istidat tohumlarının yeşermesine, gelişip boy atmasına fırsat ve kim bilir imkân bulamaz. Kimi vakit gafleti, kimi vakit cehâleti, kimi vakit da yanlış ellere ya da yollara düşmesi sebebiyle kendine yazık eder.

Fıtratın beyaz sayfasına rastgele çizikler atarak, güzel bir sanat eseri ortaya çıkarmak, mümkün değildir. Yine aynı şekilde yanlış data ya da yönlendirmelere kanarak, sağlıklı bir gelişim yolculuğunda ilerlemek de söz konusu olması imkansız. Öyleyse sinemizde barındırdığımız insaniyet tohumunun, verimli bir halde dal budak salması ve hatta meyveye durmasın için usul ve üslup ne ve iyi mi olmalıdır?

İşte burada insanı varlık sahnesine çıkaran Yüce kudretin, onu niçin var etmiş olduğu sorusuna doğru bir yanıt vererek işe adım atmak gerekiyor. Esasen insanlık zamanı süresince eğitim hedeflerinin, metodolojilerinin ve sonuçlarının belirlenmesinde ve değerlendirilmesinde, kim bilir en belirleyici nokta, bu probleminin cevabına verilen değişik yaklaşımlarda saklıdır. Şöyleki ki:

Kimileri bu şekilde bir yaratıcıyı yok sayarak işe adım atar. Hayatı rastgele, içinden geldiği benzer biçimde, öteki bir ifadeyle terbiye görmemiş nefsânî içgüdülerine (nefsinin hevâsına, libidosuna) tam teslimiyet göstererek yaşar. Böylelerinin eğitimden ve terbiyeden anladığı, nefsinin arzularını en üst düzeyde doyum etmeye vesile olacak bir ekip data ve becerileri kazanmak, sertifakalar ve diplomalar elde etmek ve nihâyet şu dünya hayatında, benzerleri içinde saygınlık sahibi olabilecek bir noktaya ulaşabilmekten ibarettir.

Kimileri de vardır; Yüce Yaratıcıyı kabul etmekle beraber, kendi aklını ve tecrübesini daha güvenilir bulur. Böyleleri de Hak’dan gelen mesajları bilip öğrenseler de, onları birincil referanslar olarak görmezler ve bayağı bir data mesabesinde değerlendirirler. Bu itibarla da, kendi kişisel gelişimlerinde ve terbiyelerinde, söz konusu ilâhî mesajları yol gösterici kılavuzlar ve işâretler olarak benimsemezler. Elde ettikleri neticeleri itibariyle de, birincilerden o kadar da değişik sonuçlara erişemezler.

İlâhî mesajları kendi gelişim seyirlerinde belirleyici bir referans olarak görenler içinde da değişik yaklaşımlar vardır. Bunlardan bazıları, ilâhî mesajları, kendi ön kabulleri çerçevesinde yorumlayıp, istedikleri benzer biçimde idrak etmek isteyenlerdir. Esasen bu benzer biçimde kimseler de, görünürde Rabbânî ölçüler içinde hareket ediyor benzer biçimde olsalar da, hakikatte kendilerini vahyin ardında değil, önünde gören kimselerdir. Diğer bir ifadeyle böyleleri, vahye teslimiyet göstermek değil, vahyi teslim almak benzer biçimde gizli saklı bir iddianın bilerek ya da bilmeyerek içine düşmüşlerdir.

Eğitimin hedefi, usûlü ve neticelerinde Rabbe güvenip dayanan ve O’na tam teslim olma yolunda çaba sarfeden kimseler ise, işte Rabbin terbiyesine girenler sadece böyleleridir. Hak okulunun talebeleri olan bu kimseler, sonuçta Rabbânîler olarak yeryüzünde Hakk’ın temsilcileri ve şahitleridirler. Bu gibilerin özlerinde ve yüzlerinde fazlaca değişik bir nûrânî boya vardır. Tüm âlemlerin yaratıcısı, sahibi ve terbiye edicisi olan Rabbimiz, işte bu terbiye sırrına işâretle buyurur ki:

“Siz Allah’ın verdiği rengi alınız. Allah’ın boyasından daha güzel boya vuran kim olabilir? “Biz sadece O’na yakarma ederiz (deyiniz). (Bakara Sûresi, 138)


Dünya Bizi Bekliyor Alıntıları – Sözleri

  • Bize yeni bir üslup, dil ve yöntem lazım. Ümmet, fıtrat, âlemlere rahmet şeklinde eskimeyecek sözlerden örülmüş, son zamanların ve insanoğlunun derdini anlamış yeni bir usul… Sınırları aşmak, cümle yaratılmışın derdini dert edinmek ve en önemlisi de bir yaşam seçimi mücadelesini öne sürmek midir bunun yolu? Birlikte öğreneceğiz. Ama zaman azca, iş zor, yol uzun, sefer meşakkatli… Bunu fark edene yaşam artık eskisi benzer biçimde olmaz; yepyeni bir milat adım atar. Umut edelim ki bu milat, dünyanın bizimle dirildiği, bizim de dünyanın ihyası ile dirildiğimiz bir milat olur… Diğer türlü esasen, hüsran bizim yapınak ayarımızdır.
  • sahabe olmak artık mümkün değil fakat Afrika hizmetlisi olmak o tadı tatmak demek…
  • içimize doğru gitmeyen her seyahat fizyolojik bir yer değiştirmeden öteye gitmez. hâlbuki biz kalbimizle gidiyoruz. kalbimizle gittiğimiz her yer, kalbimize dostlar aradığımız yerdir. kalbimize dost bulduğumuz yer kalbimizdir. kalbimizin yeri, Allah’ın adının yüceltildiği her yerdir.
    bilin ki yolculuğumuz içimizedir. biz kalbimizle gidiyoruz. ve biz kalbimize gidiyoruz. seferimiz kara kıtaya değil, kalbimizin karasınadır; karanlık yanımızadır.
  • bizlere yeni bir üslup, dil ve yöntem lazım. ümmet, fıtrat, âlemlere rahmet şeklinde eskimeyecek sözlerden örülmüş, son zamanların ve insanoğlunun derdini anlamış yeni bir usul… sınırları aşmak, cümle yaratılmışın derdini dert edinmek ve en önemlisi de bir yaşam seçimi mücadelesini öne sürmek midir bunun yolu?
  • dünya ile barışık değiliz şu sebeple bu dünya layık olduğumuz dünya değil. Bu dünya, mevcut efendilerinin elinden fazlaca çekmiş dünya… sömürü, eşitsizlik ve zulüm düzeni hâlâ yargı sürüyor. daha kötüsü bu durum, bu şekilde gelmiş bu şekilde gider diye bizlere dayatılıyor. bu şekilde gelmiş fakat bu şekilde gitmemeli. bu seviye değişmeli. bu değişimi ona ayak uyduranlar başaramazlar. onunla barışık olanlar da… değişimi ayrı bir bilinç, bilenmiş bir irade ve değişik niteliklere haiz olanlar başarabilirler.
  • ey gözümün nuru! sen mühimsin. kendini fark et. kıymetini anla. kendini ucuza satma. sana verilecek en büyük paha, dünya ve içindekilerdir; bu bile ucuzdur, buna bile razı olma. Sen sonsuzluğa layıksın. sonsuzluğu iste. ona layık işler yap, ona layık ol. şunu bil ki kendine kıymet vermeyene kimse kıymet vermez. sabırsız olmaz, sebatsız olmaz, dertsiz olmaz. uykundan fedakarlık yap, zevkinden feragat et ve kendin olmak için çaba libasını giyinin. azimle, şevkle, aşkla seni Yaratan’a verdiğin sözünün ve O’nun başkasına yar olmayacak özünün hakkını ver. senin rahat, bayağı ve sığ olmaya hakkın yok. sen, bu şekilde gelmiş bu şekilde gitmiş diyemez, her an değişen güç denklemlerinde etkisiz eleman olmayı sindiremezsin. Ey Türk gençliği! bugüne dek fazlaca oynadın, fazlaca eğlendin, artık zamanı geldi, birazcık da dertlen.


Dünya Bizi Bekliyor İncelemesi – Kişisel Yorumlar


Dünya Bizi Bekliyor PDF indirme linki var mı?


Mehmet Lütfi Arslan – Dünya Bizi Bekliyor kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Dünya Bizi Bekliyor PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Mehmet Lütfi Arslan Kimdir?

1972 senesinde Vezirköprü’de hayata merhaba dedi. İlk ve orta öğrenimini Merzifon’da tamamladı. İşletme ve ekonomi eğitimi aldı. 1997 yılından itibaren ALTINOLUK Dergisi Yazı İşleri bölümünde çalışmaya başladı. ALTINOLUK English, ALTINOLUK Portal ve Söz Ola Editörlüğü görevlerini yürüttü. 2000-2002 yıllarında ABD’de bulunarak Georgetown Üniversitesi’nde yazışma branşında yüksek lisans yapmış oldu. 2011 senesinde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’de İktisat Tarihi alanındaki doktorasını tamamlayarak Doktor oldu. Halen GENÇ Dergisi’nde editörlük görevini yürütüyor, gençlerle ilgili sivil cemiyet ve toplumsal mesuliyet projelerinde yer ediniyor. Evli, üç çocuk babasıdır.


Mehmet Lütfi Arslan Kitapları – Eserleri

  • Uyanın, Rüya Vaktidir
  • Ben Demeyene Yol Açılmaz
  • Dert Çağrısı
  • Hakîm ile Genç
  • Genç Peygamber ve Genç Dostları
  • Dünya Bizi Bekliyor
  • 365 İzahlı Özlü Söz Dedi Ki
  • Yaşanmış Hikâyeler
  • Sen Sordun
  • Hayat Tarzımız
  • Mülakat
  • Görüşme Teknikleri
  • Dijital İşletme
  • Uyanın, Rüya Vaktidir


Mehmet Lütfi Arslan Alıntıları – Sözleri

  • Cennet, öte dünyada kavuşulacak bir şey olabilir. Ama onu kazanmak bu dünyadadır. (Ben Demeyene Yol Açılmaz)
  • *Allah,gönlün hakiki sahibidir.
    *Mahlukatın hepsi Yaradan’dan dolayı sevilmeye layıktır (Hayat Tarzımız)
  • …insan ya kendisine inanacak birini aramalı ya da inanacağı birisini aramalı. (Uyanın, Rüya Vaktidir)
  • Birbirine yazılmış olanlar birbirlerinin gereksinimlerini en iyi giderecek olanlardır. Bunlar’daki Sırrı keşfetmek kendimizdeki Sırrı keşfetmek kadar önemlidir. O yüzden kimle birlikte olduğumuza Ayrıca dikkatkesil memiz gerekiyor (Hakîm ile Genç)
  • Hikmeti kaybettik, Bu sebeple kendimizi kaybettik. ne gösterim yaptığımız belli ne de frekansımız. güneşi cebimizde kaybettik. hakikati göremez olduk. zaafa düştük. ölümden fazlaca dünyayı sever olduk. Bir hâl Oldu Bize hâlimizi kaybettik. (Hakîm ile Genç)
  • Neyin derdini çekersek, onu arar, neyi ararsak onu görür, onu buluruz. O yüzden neyin derdine düştüğümüz fazlaca önemlidir. (Genç Peygamber ve Genç Dostları)
  • Zaman vardır zamandan seçilmiştir. Mekan vardır mekandan seçilmiştir. İnsan vardır insandan seçilmiştir. Bu seçilmişleri ara, bul ve onlarla ol. (Hakîm ile Genç)
  • Kalbini ihya eden kendisini ihya etmiştir.Kendisini ihya eden ne işe yaradığını bilmiştir.Ne bulunduğunu bilen Rabbini tanımış,Rabbini tanıyan ile alakalı muradın peşine düşmüştür.
    Hakkımızdaki anahtar ise hayra anahtar şerre kilit olmaktır (Hayat Tarzımız)
  • Nasibimiz sadece duamız kadardır . (Dert Çağrısı)
  • Her şeyin bir vakti merhumu var. O yüzden bu mektubun niçin şimdi vakitsiz gelip yüreğime oturduğunu asla merak etmeyeceğim. Yazdığımın sana ulaşıp ulaşmadığını da üçüncü şahıslar merak etmesinler. Elbet sana bir işittiren, bildiren, gördüren olur. (Uyanın, Rüya Vaktidir)
  • sahabe olmak artık mümkün değil fakat Afrika hizmetlisi olmak o tadı tatmak demek… (Dünya Bizi Bekliyor)
  • “Seni esirlikten kurtaracak sır asaletinde.
    Düş peşine ve ķeşfet onu.
    Asaletini keşfetmen, hakiki sahibini bulman demek.” (Dert Çağrısı)
  • kendi kıymetini bilmeyenin kimse kıymetini bilmez. (Ben Demeyene Yol Açılmaz)
  • Duasızsan, ıssızsın. Issız, çorak,kurak ve devasızsın. (Dert Çağrısı)
  • Ölüm bir denge unsurudur. Korku ile umut içinde geçirmemiz ihtiyaç duyulan dirimsel ne oraya ne buraya ağdırır, tam da olduğu yerde durdurur. Yeter ki tefekkür-ü mevt denen bir temrin hep hayatımızda olsun, biz tertipli olarak ölüm düşüncesi ile buluşalım, günlerimizi bu fikir ile diriltelim. (365 İzahlı Özlü Söz Dedi Ki)
  • dünya ile barışık değiliz şu sebeple bu dünya layık olduğumuz dünya değil. Bu dünya, mevcut efendilerinin elinden fazlaca çekmiş dünya… sömürü, eşitsizlik ve zulüm düzeni hâlâ yargı sürüyor. daha kötüsü bu durum, bu şekilde gelmiş bu şekilde gider diye bizlere dayatılıyor. bu şekilde gelmiş fakat bu şekilde gitmemeli. bu seviye değişmeli. bu değişimi ona ayak uyduranlar başaramazlar. onunla barışık olanlar da… değişimi ayrı bir bilinç, bilenmiş bir irade ve değişik niteliklere haiz olanlar başarabilirler. (Dünya Bizi Bekliyor)
  • Kendini fethedemeyen başka fetihlere layık olması imkansız, esasen buna mecali de olmaz. (Uyanın, Rüya Vaktidir)
  • Tevakkuf etmek yoğunlaşmak, bir mevzuya, tecrübî data sağlayacak derecede vakit hasretmek ve ilgi duymak anlama gelir. Bunu yapmayanın o mevzu ile ilgili durup da bir şeyler anlatacak ne bilgisi olabilir ne de başkalarının ilgisine yanıt verebilecek bir ilgisi… “Sabit olmadan nabit olunmaz” sözü de aynı manayı muhtevidir. (365 İzahlı Özlü Söz Dedi Ki)
  • Bu yaşam bizlere yetmiyor,bu yaşam bizi kesmiyordu. (Dert Çağrısı)
  • Derdimiz son nefeste selamet-i imandır. (Uyanın, Rüya Vaktidir)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş