Eğitim

Dünyanın En Güzel Tarihi – Hubert Reeves Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dünyanın En Güzel Tarihi – Hubert Reeves Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dünyanın En Güzel Tarihi kimin eseri? Dünyanın En Güzel Tarihi kitabının yazarı kimdir? Dünyanın En Güzel Tarihi konusu ve anafikri nedir? Dünyanın En Güzel Tarihi kitabı ne konu alıyor? Dünyanın En Güzel Tarihi PDF indirme linki var mı? Dünyanın En Güzel Tarihi kitabının yazarı Hubert Reeves kimdir? İşte Dünyanın En Güzel Tarihi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Hubert Reeves

Yayın Evi: İş Bankası Kültür Yayınları

İSBN: 9789754584257

Sayfa Sayısı: 160


Dünyanın En Güzel Tarihi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Nereden geliyoruz? Neyiz? Nereye gidiyoruz? Yaşadığımız gezegeni ötekilerden ayıran özellik ne? Dünya’nın suyu nereden geliyor? İlk insanoğlunun Afrika’da ortaya çıktığından kesinlikle güvenilir miyiz? İnsanoğlu bir tek maymunlardan ve bakterilerden değil yıldızlardan ve galaksilerden mi türedi? İnsan Dünya’yı iyi mi ele geçirdi ve daha ne kadar Dünya’da yaşamayı sürdürebilecek? Dünya’nın ömrü ne süre sona erecek?

15 milyar yıl ilkin gerçekleşen Büyük Patlama ile ortaya çıkan Dünya’nın ve insanoğlunun zamanı. Dünyamıza daha birkaç milyar yıl yaşam biçiliyor fakat biz mirasçılar onun yaşamından sorumluyuz. Dünya’nın güzel tarihinin sürmesi için…

 


Dünyanın En Güzel Tarihi Alıntıları – Sözleri

  • Neden bir şey var da hiçbir şey yok değil?
    yazar/i6187
  • Bedenlerimizi oluşturan öğeler. vaktiyle tüm evreni kuran yapı taşlarından başkaları değil..
  • Büyük Patlama aslına bakarsak Dünya’nın değil de, bizim bilgilerimizin sınırını ifade etmenin bir biçimi oluyor.
  • – İnsanı iyi mi tanımlamalı? Bilinçle mi?
    Sevgiyle mi?
    Heyecanla, bu kati. Ama bilhassa, daha yüksek bir düşünme düzeyinde yer edinen ölüm bilinciyle.
  • Evrimin zamanı kim bilir kendinin bilincine varan bir bilincin suni ürünüdür.
  • ““Siz bize göğe nasıl gidilir, onu söyleyin; biz de size göğün nasıl ‘gittiğini’ söyleyelim.”
  • Evren’in gözünde biz küçücük ve önemsiz kıvılcımlardan başka bir şey değiliz. Keşke bunu unutmama bilgeliğini gösterebilseydik!..
  • — Evet. Üzerinde su bulunan ve sıcak bir yıldızdan uy­gun bir uzaklıkta yer alan her gezegen, bazı karmaşık mole­küller ve ortamlarıyla kimyasal madde değiş tokuşuna girebi­lecek küçük “topacıklar” (globules) biriktirme olanağına sa­hiptir. Böylece, kimyasal evrim bir zorunluluktan ötekine atlaya atlaya sonuçta en ilkel canlı varlıklara ulaşabilir.
  • Bilim öğrenir, din öğretir.
    Birinin itici gücü şüphe ise, ötekinin tutkalı, çimentosu da inançtı


Dünyanın En Güzel Tarihi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Herkesin Okuması Gereken Kitap I Evrim Gerçek Mi? I Dünya Nasıl Oluştu?: Kitabı yorumladığım video yayında bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=SyPKYnZ_X70&t=199s
Ilk olarak şundan anlatmak isterim kitabın kapak tasarımını icra eden şahıs çok önemli bir işçilik yapmış ki, direkt olarak beni al diyor resmen. Şimdi bir çok şahıs soracaktır niçin başlığa bu tarz bir olay yazdın diye. Cevabı fazlaca rahat şundan dolayı kitabın da isminden anlaşılacağı suretiyle dünyamızın iyi mi oluştuğunu, evrenin iyi mi meydana geldiğini ve büyük patlamanın ne şeklinde neticeleri olduğundan bahsediyor.
Aslında kitap fazlaca kısa, bundan dolayı ilk başta size arka kapağını anlatıp ondan sonrasında da yoruma geçmek isterim.
Nereden geliyoruz? Neyiz? Nereye gidiyoruz? Yaşadığımız gezegeni ötekilerden ayıran özellik ne? Dünya’nın suyu nereden geliyor? İlk insanoğlunun Afrika’dan çıktığından kesinlikle güvenilir miyiz? İnsanoğlu bir tek maymunlardan ve bakterilerden değil yıldızlardan ve galaksilerden mi türedi? İnsan Dünya’yı iyi mi ele geçirdi ve daha ne kadar Dünya’da yaşamayı sürdürebilecek? Dünya’nın ömrü ne süre sona erecek? 15 milyar yıl ilkin yaşanmış olan Büyük Patlama ile ortaya çıkan Dünya’nın ve insanoğlunun zamanı. Dünyamıza daha birkaç milyar yıl yaşam biçiliyor fakat biz mirasçılar onun yaşamından sorumluyuz. Dünya’nın güzel tarihinin sürmesi için…
Bugün de bildiğiniz gibi örnek olarak küresel ısınmaya baktığımız süre dünyamızın artık bu kadar nüfusu kaldıramadığını gözlemliyoruz. Kitap sual-yanıt şeklinde ilerleyerek bir antropolog, bir biyolog bir de tarihçinin üçlemesiyle aslına bakarsak alanında uzman kişilere güzel bir üslup ile hasbihal edildiğini görmüş olacaksınız.
Kitapta ilk olarak büyük patlamadan, ondan sonra gezegenlerin oluşu ve daha sonrasında da maddenin ve canlıların oluşumuna değiniyor bu yönden hem bilimsel hem de sanki roman okuyormuş şeklinde bir izlenim yaratıyor betimlemelerden dolayı.
Din ile bilim arasındaki ayrıma da değinmekle beraber kitap sizlere olabildiğince objektif sunmaya çalışıyor detayları bundan dolayı inanılmaz güzeldi ve haz aldım okurken.
Umarım beğenmişsinizdir incelemeyi, daha fazlasını görüntülerle beraber incelemenin başındaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. (La Perduta Gente)

Milyarlarca insan tek bir sual;nereden geldik nereye gidiyoruzun yanıtını en akıcı,güzel,merak uyandırıcı bir bilene sorarak anlatmış kitap.
Dünyaca kabul gören otoritelerce söyleşi havasında ve informasyon yoğunluğuna boğmadan,sosyolojik ve evrimsel alt metine odaklanarak insanoğlunun ,evrenin ve yaşamın yolculuğunu konu alıyor.
Yaşamın çevresindeki her faktöre pamuk ipliğiyle bile olsa bağlı bulunduğunu,beraber var olmanın ya da yok olmanın sürecini fazlaca güzel anlatmış!
Serinin geri kalanı için güzel bir başlangıç noktası oldu.
İnsanın kibrini ve yok etme hırsını ,dinazorları,gezegenleri,hücreleri,Lucy’yi ve daha bir sürü şeyi hap şeklinde sunmuş.
Son sayfayı çevirirken nereden geldiğimizi değil de nereye gideceğimizi daha fazlaca düşünür oluyoruz.
Acaba,Dünyamızı ve mirasımızı kurtarmak için fazlaca mu geç kaldık? (ECEM ÖZTÜRK)

Yaşam Potansiyelinden Homo Sapiens’e: Dünya’nın değil Evrenin öyküsü bu. 14 milyar yıl önceki patlamadan sonraki süreç, gezegenimizin oluşumu, yaşamın ortaya çıkışı ve insanlığın tüm dünyaya yayılışının kısa ve anlaşılır bir öyküsü. Alanında uzman 3 bilim insanı Evrenin ana 3 bölümünü aktarıyor. Evrenin doğuşu ile başlıyor hikayemiz.
“Büyük Patlama öncesinde ne vardı” sorusu mantıksız şundan dolayı bu patlama bir tek maddenin değil dönemin da yaratılışıdır. Ve süre öncesinde ne işe yaradığını kavrayamayız. Bizim bilincimiz süre terimi ile ilişkilidir. Bunun bir başlangıç olup olmadığını da bilemeyiz şundan dolayı bir şeyin başlaması için başka bir şeyin bitmesi gerekir, ya da ondan ilkin başka bir şeyin var olması gerekir. Bu da gene süre teriminin imkansızlığından dolayı bilinemez. Sonsuz bir ısı ve ışıktan oluşan bir ilkel püreden gezegenlerin formasyonuna kadar okuyoruz. Ve sonrasında hikayemiz Dünya’da devam ediyor.
Yaşam aslına bakarsak en başlangıcında olasılıklar dahilindeydi. Ya da mecburi bir koşulluluktu. Ve bu yaşam sığ lagünlerde, kıyı kesim bataklıklarında ortaya çıktı. Birkaç damlacıktan moleküllere, onlardan mikro-hücrelere, hücrelerden mikro-balıklara kadar devam eden bir süreç içerisindeydi dünyamız. Daha sonrasında karaya çıkmayı ilk deneyen balık olan Ichtyostega çeşitliliği başlatıyor.
Son bölümde ise bu balıktan primatlara olan seyahat ve türlerin çeşitliliğinde insana kadar geçen süreci okuyoruz. Australopithecuslardan, Neandertallerden, Homo Habilisler – Erectuslar – Rudolfensisler – Ergasterler ve modern insana en yakın olan Cro-Magnonlar’a kadar olan süreçte kimilerinin organik seçilimle yok olduğuna, kimilerinin gelişerek atalarımız olduğuna tanık oluyoruz. Afrika savanlarından dünyanın geri kalanına kadar yayılıyor insan ırkı. Zaman ilerledikçe fizyolojik olarak narinleşiyoruz fakat yapabileceklerimizin kapasitesi daha da artıyor. Bu daha mı iyi, daha mı fena bilmiyorum.
Ama netice olarak bir tek bir yaşam potansiyelinden Homo Sapiens’e evrim süreci okunmaya kıymet. Kolay anlaşılır, sürükleyici, esin verici bir kitaptı. (cans)


Dünyanın En Güzel Tarihi PDF indirme linki var mı?


Hubert Reeves – Dünyanın En Güzel Tarihi kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Dünyanın En Güzel Tarihi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Hubert Reeves Kimdir?

Hubert Reeves 1932’de Montréal’de hayata merhaba dedi. Klasik eğitimini Jean-de-Brébeuf Koleji’nde yapmış oldu (1950). Montréal Üniversitesi’nin Fen Fakültesi’nde fizik bakaloryasını tamamladı (1953).

1960-1964 yılları aralığında Université de Montréal’de fizik dersi verdi ve NASA danışmanlığını yapmış oldu. 1965 yılından beri Merkez Araştırma Merkezi Müdürü olarak vazife yapmaktadır.

Paris, Fransa’da yaşıyor. Genellikle televizyondan, bilimi teşvik ederek konuşuyor.


Hubert Reeves Kitapları – Eserleri

  • Dünyanın En Güzel Tarihi
  • Kainat
  • Dünya’nın En Güzel Öyküsü
  • Boşluk
  • Yeryüzünün Acısı
  • Atomlara ve Galaksilere İlişkin Yazılar
  • Meraklısına Evren
  • Sema ve Yaşama İlişkin Yazılar
  • Orman
  • Kuşlar, Harika Kuşlar
  • Tehlikenin Doğduğu Yerde Kurtarıcı Da Doğar
  • Gençler İçin En Güzel Deniz
  • İlk Saniye


Hubert Reeves Alıntıları – Sözleri

  • ““Siz bizlere göğe iyi mi gidilir, onu açıklayın; ikimiz de size göğün iyi mi ‘gittiğini’ açıklayalım.” (Dünyanın En Güzel Tarihi)
  • Galaksilerin çarpışması yeni yıldızlar yaratır ve bu yıldızlar proton ve nötronların bir araya gelmesiyle, evrenin atomlarını ortaya çıkarırlar. (Kainat)
  • “Kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir.” (Atomlara ve Galaksilere İlişkin Yazılar)
  • Güzel ya da çirkin her yüzün arkasında birisi vardır. (Boşluk)
  • Tanrı birbiri ardına ışığı, geceyi, gökyüzünü, yeryüzünü, bitkileri, hayvanları, erkeği ve hanımı yaratıp, ve “her şeyin yolunda bulunduğunu” görüp, yedinci günün sonunda dinlendi. Fakat insan, dünyaya bakınca ondan asla memnun kalmadı… Ve onu güzelleştirmeye karar verdi.
    “Sekizinci günün sanatçısı oldu”. (Kainat)
  • Kara delik, hiçbir şeyin kendisinden kaçmasına izin vermeyen fazlaca sıkıştırılmış bir gökcismidir. Işık bile geri döner. Üstüne düşen hiçbir şey oradan asla geri çıkamaz. Devasa bir elektrik süpürgesi şeklinde düşün. (Meraklısına Evren)
  • 30 tane gelişmiş ülkenin, dünya nüfusunun %20 sini barındırmakla beraber, bileşik kimya ürünlerinin %85 ini, yenilenemez enerji kaynaklarının %80 ini ve tatlı suların %40 ını tükettiklerini ve cenup ülkelerine oranla şahıs başına on katı fazla sera gazi yaydıklarını bir kere daha belirtelim. (Yeryüzünün Acısı)
  • Tüm dünyayı kapsayan fazlaca geniş çaplı bir iklim deneyinin içindeyiz. Etkilerini şimdiden göstermeye başladığının farkındayız ve gelecekte neler olacağını tedirginlik içinde izliyoruz. Bu deneyin iyi mi sonlanacağını kimse bilmesi imkansız ve sonucunda biyosferin iyi mi bir görünüm alacağı da belli değil.
    Ama gözlem icra eden bir bilim insanından değişik olarak, işler fena gitmeye başladığı süre, deneyin akışını kolayca durdurma şansımız yok. Hatta laboratuvarı kapatıp evimize dönmemiz de mümkün değil. Deney kabının içindeyiz. Ve yalnız değiliz, çocuklarımız ve torunlarımız da bizimle birlikte. (Yeryüzünün Acısı)
  • Bir yere insanoğlu ulaşmadan önce orada ormanlar vardır, insanoğlu gittikten sonrasında da çöller.
    F.R . Chateaubriand. (Yeryüzünün Acısı)
  • -Bilimin, kendi yolunda giderken dine rastlamasında o şekilde çekinilecek bir şey yok ki…
    -İkisinin davranışlarını karıştırmamak koşuluyla. Bilim dünyası anlamaya çalışır; dinler (ve felsefeler) ise çoğu zaman insan yaşamına bir anlam verme görevini üstlenmişlerdir. İki taraf da kendi alanlarında kalmak koşuluyla, din ile bilim birbirlerini aydınlatabilirler. (Dünya’nın En Güzel Öyküsü)
  • “Doğayla cenk halindeyiz.
    Eğer kazanırsak, kaybedeceğiz!” (Atomlara ve Galaksilere İlişkin Yazılar)
  • ”Deli bir ot gördüm
    Adını öğrendiğimde
    Onu daha güzel buldum.”
    Görülünce güzelleşti, adlandırılınca daha da güzelleşti. (Boşluk)
  • Kanıt yokluğu, yokluğun kanıtı değildir.* (Atomlara ve Galaksilere İlişkin Yazılar)
  • Evren, durağan(durgun) değildir. Adamakıllı bir değişiklik içerisindedir. Evren genişlemektedir. Evrenin bir hikâyesi vardır. (Kainat)
  • Yaklaşık 14 milyar senedir süregelen bir devinimin içine kaydediliyorsun. O devinim, evrensel karmaşıklığı ve bu evrende hepimizin ortaya çıkışını yönetiyor. Üstelik günlük eylemlerinle her gün tekrardan yaratmak şeklinde asil bir eylemi ve Dünya’yı güzelleştirmeyi sürdürüyorsun. (Kainat)
  • Bilimsel yöntemi buluş edenler adlarının anılmasını hak ediyorlar; bilhassa de Anaksimandros, Anaksagoras ve Thales. Bu bilge adamlar, Ege denizi kıyısındaki, bugün Türkiye sınırlarında bulunan Milet adlı minik Yunan nahiyesinde yaşıyordu. Onlara fazlaca şey borçluyuz. (Meraklısına Evren)
  • Uzaktaki bir yıldızı gözlerken, onun şu anki halini değil, fazlaca uzak geçmişteki halini görüyorsun. Şu şekilde özetleyebiliriz: ”Uzağa bakmak, geçmişe bakmaktır.” (Meraklısına Evren)
  • Evren’in gözünde biz küçücük ve önemsiz kıvılcımlardan başka bir şey değiliz. Keşke bunu unutmama bilgeliğini gösterebilseydik!.. (Dünyanın En Güzel Tarihi)
  • Bir ulusun büyüklüğü ve etik gelişimi , hayvanlara davranışından anlaşılabilir.
    Gandhi (Yeryüzünün Acısı)
  • ‘“Ormanlar insanlardan öncedir.” Diye yazıyordu Chateaubriand, “insanları çöller izler.”’ (Tehlikenin Doğduğu Yerde Kurtarıcı Da Doğar)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş