Eğitim

Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu – Jonathan Evison Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu – Jonathan Evison Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu kimin eseri? Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu kitabının yazarı kimdir? Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu konusu ve anafikri nedir? Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu kitabı ne konu alıyor? Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu PDF indirme linki var mı? Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu kitabının yazarı Jonathan Evison kimdir? İşte Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jonathan Evison

Çevirmen: Kıvanç Cenup

Yayın Evi: Domingo Yayınevi

İSBN: 9786054729227

Sayfa Sayısı: 308


Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Er ya da geç, bu olacak. İyisi mi hazır ol. Hazırlıksız yakalanmaya hazır ol.”

Bakıcılığın esasları üstüne kısa bir gece kursuna yazılmak, dibe vurmuş ve meteliksiz Ben Benjamin için yapılacak en zekice şey şeklinde gözükmüştü. Ama el kitapçığındaki hiçbir şey -ki o kitapçığı da doğru dürüst okumamıştı- Ben’i tekerlekli iskemleye hapsolmuş sivri dilli ergen Trevor’a yapmaya yetmeyecekti…

Bakıcılığın ilk kuralı Profesyonel Davranmak. Bu yüzden Ben, karısı Janet’ın niçin boşanmak istediğini ya da dün gece niçin intiharı düşündüğünü Trevor’a anlatmamalı.Bakıcılığın ikinci kuralı Duygusal Bağ Kurmamak. Bu yüzden Ben Trevor’ı bir minibüsün arkasına bindirip babasıyla arasını düzeltmesi için çöl ortasında yüzlerce kilometre yapmayı aklının ucundan bile geçirmemeli. Bilhassa de böylesine epik bir seyahat görkemli felaketlere gebeyken…

Washington Post ve Amazon tarafınca 2012 yılının en iyi kitapları seçkilerine dahil edilen Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu olağandışı bir dostluğun, bir insanla bir çocuğun hayata dönüşünün gülünç ve ağlatısal öyküsü.

(Tanıtım Bülteninden)


Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu Alıntıları – Sözleri

  • Dünya ihtimallerin kalp atışlarıyla çarpıyor.Her fikir bir devrim.Her köşe başlangıcında ümit etmek için bir niçin var.
  • “Sigarayı yakıp içime çekerek korkuluğa dayanıyorum. Dumanı yavaşça üfleyerek çıkıntıdan aşağı bakıyorum. İşte orada,o şekilde derin ki içinden dışarısı görünmüyordur herhalde: Dünyanın en büyük çukuru. Öyleki bir derinlik ki dünyada,bu koca delikten başka bir şey bulunduğunu algılayabilmek fazlaca güç; ve sonsuzluk şeklinde gelen bir zamandır ilk kez, ben içinde değilim. “
  • Genç kalbimin akıl sır erdiremeyeceği gerçekler var! Ne yaşamı çay kaşığıyla ölç ne de enerjisini boşa harca- yaşa diyorum!Kendini yarat!Sınırlarının ötesine geç.
  • Televizyonu açmak asla içimden gelmiyor nedense. Bir işe yaramadan öylece oturmak başka şey, tv seyretmek başka.
  • Her şeyi, her bir üzücü detayı, yaşamın onu iyi mi incitmiş ya da fena davranmış bulunduğunu en ince ayrıntısına kadar bilmek isterim.
  • Dünya insan damlatan bir bardak şeklinde içimden akıp gidiyor.
  • ”Sen iyi bir adamsın.” diyor sonunda.
    Bunu çağrı olarak alıp uzanarak çatlak dudaklarını öpüyorum. Kasılsa da karşı koymuyor. Ağzı soğuk ve metal tatlı fakat umursamıyorum zira ağzıma insan tadı geliyor.
  • Bir tek acının kalıcı olduğu, sizin için kıymetli olan her şeyin elinizden aniden alınabileceği bir dünyada yaşamayı kim ister ki? Dişini sıkıp ter dökmeye, ağlaya sızlaya sayısız engeli aşmaya, âşık olmaya, hayal kurmaya, umursamaya ne gerek var ki; bir tek felaketi çağrı ediyorken? Açan güllerin arasına yuva yapmam artık. Oldukça fazla diken var.
  • Dünya, insan damlatan bir bardak şeklinde içimden akıp gidiyor. Hayatımdaki iyi şeyleri görmem icap ettiğini biliyorum: İlk başta Forest’ı. Sağlam bir adam. Sonra bir de perşembe bedavaya film izleyebildiğim gerçeği var – bunu kaç şahıs söyleyebilir ki? O delikleri tıkamam, kendimi iyileştirmem, bir sürahi şeklinde tekrardan doldurmam lazım; fakat hâlâ o bahçe yolunda, elim kolum marketten aldığım kese kağıtlarıyla dolu, dünyam bir patlamayla yok olurken omzumun üstünden çaresizce arkama bakar şeklinde hissediyorum kendimi.
  • Yanına gitmek, avutabilmek için kendimi ona sunmak, teslimiyet içinde kırıştırdığı alnını gevşetmek isterim fakat buna cesaretim yok.


Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Uzun süredir kitaplığımda okunmayı bekleyen kitaplardan biriydi. Domingo’nun kitaplarına her ne kadar fazlaca güveniyor olsam da şimdiye kadar bu kitabı okuma teşebbüsünde bulunmamıştım. Fakat ,keşke daha ilkin okusaymışım, dedim.
Kitap, karısıyla boşanmak suretiyle olan Ben’in para kazanabilmek için bakıcılık işine başlamasıyla tekerlekli sandalyeye mahkum olan Trevor ile tanışmasıyla başlıyor. Sayfa ilerledikçe aralarındaki dostluk fazlaca güzel bir hal alıyor.
Kapak tasarımından dolayı yol temalı bir kitap bulunduğunu düşünmüştüm. Kitabı ilk okumaya başladığımda kapak ile içinde ne olduğu pek bağdaştıramadım fakat okudukça nedenini anladım.
Yazarın dili fazlaca akıcı ve yarattığı tüm karakterleri okuyucuya fazlaca iyi aktarabilmiş kitabında.
2016 senesinde filme de uyarlanmış bununla beraber. Fragmanını seyrettim. Oyuncu ekibi da ayrı hoşuma gitti. En kısa zamanda filmini de izleyeceğim. (Simay)

Evison bir engelliye bakıcılık icra eden tipik bir looser’ı anlatırken, onun şuur akışını bizlere aynen geçiriyor. Bu da bizi hem kendimizle hem hayatla hem de hayatla dalga geçtiğimiz anlarla yüzleştiriyor. Şimdiki zamanda yazılan romanlar beni genel anlamda yorar fakat bu kez tempoyu tutturdum ve kitabın iyi mi bittiğini anlamadım bile. (haldun genç)

Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu – pandemiden dolayı bir çoğumuz evlerin içine tıkıldık kaldık.
Yine o günlerden birinde Netflix platformunda film kategorilerini gezerken tekerlekli sandalyeli bir kapak ilgimi çekti.
Filmi izledikten sonrasında fazlaca etkilendiğim için üstünde birazcık araştırma yaptım ve arkasından bu filmin birde kitabı bulunduğunu gördüm.
1000Kitap uygulamasından kitaba baktığımda kitabın varlığından bir çoğunuz şeklinde benimde haberim yoktu fakat ben size gore farkına varma şansına erişebilmiştim.
Kitap bittikten sonrasında iki şey düşündüm; acaba bu kitabı niçin daha ilkin keşfetmedim ve ümit ederim hepimiz bigün keşfeder oldu.
Kitabı okumaya başladığınızda kapak tasarımı ile mevzuyu bağdaştıramayabilirsiniz fakat ilerledikçe nedenini anlayacağınızı hatta aşırı merak duyacağınızı düşünüyorum.
Yazarın dili fazlaca akıcı ve yarattığı tüm karakterleri okuyucuya başarıya ulaşmış bir halde aktarıyor.
Ayrıca uygulamada kitabın okunma sayısı azca olabilir fakat 2012 senesinde Washington Post ve Amazon tarafınca senenin en iyi kitapları arasına dahil edilmiştir.
Birazcık ümit ve mutluluk aşılayan her şey güzeldir.
! Dikkat Spoiler İçerir !
Benjamin, matrak olmasıyla birlikte talihsiz bir kişidir ve karısı artık ondan boşanmayı kafaya koymuştur.
Hayatında ki en fazlaca kıymet verdiği eşi ve çocuklarını kaybettikten bir süre sonrasında umudunu yitirmeyen Ben, talihsizlikleri hayatından çıkarmaya ve yaşamını yine düzene sokmaya karar verir.
Bir fazlaca işte başarısız olmuş ve en sonunda cinsiyetine karşın bakıcı olmaya karar vermiştir.
Vakit kaybetmeden bir gece kursuna katılıp bakıcılık dersleri gören Ben, sertifikasını aldıktan sonrasında MD hastası ergen Trevor’a bakıcılık yapmak suretiyle gönderilir.
Trevor’un bakımı oldukça zor ve dikkat getirir.
Sabah oksijen tüpünden çıkarılır, üstü giydirilir, temel gereksinimleri giderilir ve akşama kadar tekerlekli sandalyesinde tv izler.
Haftada bigün avmsine gider doğal olarak onuda isterse.
Trevor tv izlerken Ben, bir tek haftalık derginin yeni sayısıyla ilgilenip kendine zaman ayırma şansına haizdir.
Aslına bakmış olduğunuzda tüm gereksinimlerini giderdiğiniz düşünülmezse, bir çocuğun bakıcılığından daha kolay diyebiliriz.
Devamlı evin içinde meteroloji kanalı izleniyor ve sunucu kadının güzelliği konuşuluyor.
Ben ile Trevor zaman geçsin diye merak ettikleri dünyanın gezilebilecek yerlerini içeren bir harita hazırlıyor ve bunun üstüne haftalarca konuşuyorlar.
Ağır bir hastalığa haiz olabilir fakat bu kendini eve hapsetmeye yada yaşamını bayağı kılmasına sebep olması imkansız.
Trevor yaşamının her anını sıradanlaştırmış bir halde gündelik hayatına devam ederken Ben, bundan asla hoşnut değil.
Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Trevor’ın tüm sorumluluğunu üstüne alan Ben, zaman içinde bakıcılık ilkerini çiğneyip dostluk bağları kurmaya adım atar.
Ardından her gün konuştukları haritayı detaylıca planlayan Ben,  Trevor ile beraber tehlikeli fakat mükemmel sayılabilecek bir dünya turuna çıkmayı kafaya koyar.
Trevor’ın umutsuzluğunu ve annesinin çekimserliğini de hallettikten sonrasında küçükken onu terk eden babasına doğru uzun bir yolculuğa çıkarlar.
Bu seyahat şuan bir çoğunuzun gözünde olanaksız yada bayağı görünebilir fakat o seyahat süresince neler neler oluyor bir bilseniz…
“Er ya da geç, bu olacak. İyisi mi hazır ol.
Hazırlıksız yakalanmaya hazır ol.”
Bu kitabı her insanın bir an ilkin keşfetmesi ve kütüphanesine dahil etmesi icap ettiğini düşünüyorum. (Muhammed Nasihat)


Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu PDF indirme linki var mı?


Jonathan Evison – Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jonathan Evison Kimdir?


Jonathan Evison Kitapları – Eserleri

  • Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu


Jonathan Evison Alıntıları – Sözleri

  • Genç kalbimin akıl sır erdiremeyeceği gerçekler var! Ne yaşamı çay kaşığıyla ölç ne de enerjisini boşa harca- yaşa diyorum!Kendini yarat!Sınırlarının ötesine geç. (Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu)
  • ”Sen iyi bir adamsın.” diyor sonunda.
    Bunu çağrı olarak alıp uzanarak çatlak dudaklarını öpüyorum. Kasılsa da karşı koymuyor. Ağzı soğuk ve metal tatlı fakat umursamıyorum zira ağzıma insan tadı geliyor. (Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu)
  • Dünya, insan damlatan bir bardak şeklinde içimden akıp gidiyor. Hayatımdaki iyi şeyleri görmem icap ettiğini biliyorum: İlk başta Forest’ı. Sağlam bir adam. Sonra bir de perşembe bedavaya film izleyebildiğim gerçeği var – bunu kaç şahıs söyleyebilir ki? O delikleri tıkamam, kendimi iyileştirmem, bir sürahi şeklinde tekrardan doldurmam lazım; fakat hâlâ o bahçe yolunda, elim kolum marketten aldığım kese kağıtlarıyla dolu, dünyam bir patlamayla yok olurken omzumun üstünden çaresizce arkama bakar şeklinde hissediyorum kendimi. (Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu)
  • Televizyonu açmak asla içimden gelmiyor nedense. Bir işe yaramadan öylece oturmak başka şey, tv seyretmek başka. (Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu)
  • Dünya ihtimallerin kalp atışlarıyla çarpıyor.Her fikir bir devrim.Her köşe başlangıcında ümit etmek için bir niçin var. (Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu)
  • Bir tek acının kalıcı olduğu, sizin için kıymetli olan her şeyin elinizden aniden alınabileceği bir dünyada yaşamayı kim ister ki? Dişini sıkıp ter dökmeye, ağlaya sızlaya sayısız engeli aşmaya, âşık olmaya, hayal kurmaya, umursamaya ne gerek var ki; bir tek felaketi çağrı ediyorken? Açan güllerin arasına yuva yapmam artık. Oldukça fazla diken var. (Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu)
  • Yanına gitmek, avutabilmek için kendimi ona sunmak, teslimiyet içinde kırıştırdığı alnını gevşetmek isterim fakat buna cesaretim yok. (Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu)
  • “Sigarayı yakıp içime çekerek korkuluğa dayanıyorum. Dumanı yavaşça üfleyerek çıkıntıdan aşağı bakıyorum. İşte orada,o şekilde derin ki içinden dışarısı görünmüyordur herhalde: Dünyanın en büyük çukuru. Öyleki bir derinlik ki dünyada,bu koca delikten başka bir şey bulunduğunu algılayabilmek fazlaca güç; ve sonsuzluk şeklinde gelen bir zamandır ilk kez, ben içinde değilim. “ (Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu)
  • Dünya insan damlatan bir bardak şeklinde içimden akıp gidiyor. (Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu)
  • Her şeyi, her bir üzücü detayı, yaşamın onu iyi mi incitmiş ya da fena davranmış bulunduğunu en ince ayrıntısına kadar bilmek isterim. (Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş