Eğitim

E-Devlet Öğrenci Belgesi Gözükmüyor Nasıl Alabilirim? BASİT YÖNTEM

E-Devlet Öğrenci Belgesi Gözükmüyor Nasıl Alabilirim? merak edilen konular arasındadır. Bu içreğimizde basit yöntemler sayesinde E-Devlet Öğrenci Belgesi Gözükmediği durumlarda öğrenci belgenizi kolaylıkla alabilirsiniz.

Resmi işlerde istenen öğrenim belgesi almanın birden fazla yolu vardır. e-Okul, e-Devlet, EBA ve eğitim kurumunda bulunan öğrenci işlerinden eğitimine dair belge almak mümkündür. Eğitim kademelerine göre belgeyi almanız gereken kurumlar ise şu şekildedir;

  • İlkokul ya da lise kademesindeki öğrencilerin e-Okul ve e-Devlet eğitim bilgilerini gösteren belgeyi alması imkansızdır.
  • Lise ve ilkokul öğrencileri okul idaresine giderek belge almak için başvuruda bulunabilir.
  • İdari kısımda bulunan müdür ve müdür yardımcısı tarafından belgeniz gün içinde teslim edilmek üzere hazırlanmış olacaktır.
  • Üniversitede eğitim alan kişiler ise fakültenin öğrenci işlerinden ya da e-Devlet üzerinden belgelerini sorgulayabilirler ve çıktısını alabilirler.

Aldığınız belgenin imzalı ve mühürlü olmasına dikkat ediniz. Aksi halde herhangi bir geçerliliği olmayacaktır. 15 yaşını doldurmuş olan lise öğrencileri e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapsalar dahi öğrenci belgesini alamazlar!

2022 Güncel:

  • Öğrenci Belgesi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?
  • E-Okul’dan Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır? 2022
  • e-Devlet Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?
  • Ehliyet İçin Öğrenim Belgesi Nereden Alınır?
  • EBA’dan Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?
  • Öğrenci İşlerinden Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?
  • E-Devlet Öğrenci Belgesi Lise Nasıl Alınır?
  • e-Devlet Öğrenci Belgesi Lise Kademesi
  • MEB Öğrenci Belgesi
  • Öğrenci Belgesi Diploma Mıdır?
  • Öğrenci Belgesi Nedir?
  • Mezun Olan Biri Transkript Nasıl Alır?
  • Açık Öğretim Lisesi Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?
  • Ortaokul Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?
  • Öğrenci Belgesi Neden Alınır?
  • Velisi Olduğum Öğrencinin Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?
  • Öğrenci Belgesi Almak İçin Ne Gerekli?

Öğrenci Belgesi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?

Öğrenciler genelde bağlı olduğu kurum üzerinden işlem yaparak öğrenim durum belgesi alabiliyor. Öğrenim Belgesi, öğrencilerin öğrencilik durumlarını gösteren resmi belgedir. İnternetten, okullardan, halk eğitim merkezlerinden ve e-devlet üzerinden öğrenci durum belgesi alınabilir.

Eğer E-Devlet Öğrenci Belgesi Gözükmüyor diyorsanız uygulamanız gereken tek yöntem velinizin E-devlet sistemine giriş yapmanızdır. Sizde gözükmeyen öğrenci belgesini veliniz E-devletten çıkarabilir.

Tüm illerde bulunan özel okul ve dershane fiyatlarını sizler için araştırdık. Mutlaka bütçenize uygun bir okul mevcuttur.

E-Okul’dan Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır? 2022

2000’li yıllardan sonra eğitim hizmetlerinin dijital ortama taşınması ile birlikte e-Okul üzerinden hem öğrenciler hem veliler hem de öğretmenler tüm işlemlerini tek bir çatı altında gerçekleştirebiliyor. e-okul öğrenci belgesi alma 2022 yılında Ek-3 belgesi olarak verilmektedir.

e-Okul’dan öğrenci belgesi almak için;

  • T.C. kimlik numarası, okul numarası ve görsel üzerindeki rakamları ilgili alana giriniz.
  • Öğrenci işleri bölümünden ”Raporlama” menüsüne tıklayınız.
  • ”Yukarı yazıcı” sembolüne tıklayarak devam edin.
  • Açılan sayfada öğrenim belgesi menüsünden almak istediğiniz dosyayı işaretleyiniz.
  • Ardından belgeyi alacağınız talebenin T.C. kimlik numarasını giriniz.
  • ”Tamam” butonuna işleminizi tamamlayın.
  • Belgenizi bilgisayarınıza kaydedeceğiniz gibi çıktısını da alabilirsiniz.
  • Raporu yazdırdıktan sonra yapmanız gereken tek şey okul idaresine giderek müdür ya da müdür yardımcısına imza attırmak olacaktır.

Lise öğrencileri e-Okul’dan öğrenci belgelerini kolaylıkla alabilir. Belgenin indirilmesinin ardından, kişiler yazıcı aracılığı ile çıktısını alabilir ya da bilgisayarına kaydedebilir. Resmi kurumlar tarafından talep edilen öğrenci belgeleri sistemde aralıklı olarak güncellenmektedir.

e-Devlet Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

Üniversite ve yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler e-Devlet üzerinden kolaylıkla öğrenci belgesini alabilir. T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra e-Devlet’ten öğrenci belgesi almak için;

  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın verdiği hizmetlerden Öğrenci Belgesi Sorgulama ekranına menüsüne tıklayın.
  • Kişinin öğrenim gördüğü okul listesi çıkacaktır.
  • Belgesini almak istediğiniz kurumu seçerek ardından belge sorgulamaya butonuna tıklayın.
  • Sorgulama işleminizden sonra belgeniz oluşturulacaktır.

Üniversitelerde eğitim alan kişiler, bu sistem gelişene kadara sadece öğrenim gördükleri fakültelerin öğrenci işlerinden belgelerini alabiliyordu. e-Devlet üzerinden alınan belgelerin geçerliliği olmuyordu fakat yapılan barkod düzenlemesi sayesinde tüm resmi işlerde geçerlilik kazanmıştır. Bilgi işlem çalışanları ile alınan belgede eğitim alan kişinin fotoğrafı ve imzası bulunurken e-Devlet üzerinden yazdırılan belgede imza ve fotoğraf yerine barkod bulunmaktadır.

Ehliyet İçin Öğrenim Belgesi Nereden Alınır?

Ehliyet başvurusu yapabilmek için yaş, deneyim, sağlık, sınav, adli sicil kaydı ve öğrenim belgesi şartı bulunmaktadır. Tüm belgeler eksiksiz şekilde tamamlandığında, başvurunuzu oluşturabilir ve ehliyet almak için eğitime başlayabilirsiniz. Ehliyet sahibi olmak için en az ilkokul mezunu olma şartı bulunmaktadır. 4+4+4 eğitim sistemine geçtikten sonra 4. sınıfı bitirdiğini belgeleyen vatandaşlar ehliyet alabilir. Diploması olmayan kişiler maalesef ehliyet alma hakkına sahip değildir. Ehliyet başvurusunda lise mezunu bir aday ile, ilk okul düzeyindeki bir aday arasında herhangi bir şekilde fark yoktur. En az ilk okul düzeyindeki diplomaya ve diğer şartlara sahip olduktan sonra sürücü belgelerini alabilirler.

Ehliyet için öğrenim belgesi almak için;

  • İnternetten, okuldan, halk eğitim merkezlerinden ve e-Devlet üzerinden öğrenci durum belgesi alınmaktadır.
  • e-Devlet’ten öğrenim belgesi alabilmek için, eğitim hayatınıza devam ediyorsanız ”Öğrenci Belgesi Sorgulama” sayfasından, mezun olmuşsanız ”Mezun Belgesi Sorgulama” sayfasından eğitim bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.
  • e-Devlet üzerinden alınan belgeler barkodlu olduğundan ehliyet için direkt kullanılabilir.
  • Dilerseniz okulunuzun öğrenci işlerinden de eğitim bilgilerinizi gösteren belgeyi talep edebilirsiniz.

EBA’dan Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

EBA’dan öğrenci belgesi alabilmek için kurum şifreniz ile birlikte EBA sistemine giriş yapınız. Ardından öğrenci işlemleri menüsünden ”Raporlar” sekmesine ve yazıcı sembolüne tıklamalısınız. Açılan sayfada ”Öğrenim Belgesi(Ek1) Geçmiş Dönemler” belgesine tıklayarak, öğrenim belgenizi görüntüleyebilirsiniz.

e devlet ogrenci belgesi gozukmuyor nasil alabilirim basit yontem 61faec13cf563
Öğrenci Belgesi Örneği

Öğrenci İşlerinden Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

Üniversite talebelerinin öğrenci belgesi almak için en sık tercih ettiği yöntemlerden biri şüphesiz bilgi işlem merkezleridir. Bilgi işlemde yaşanan yoğunluktan dolayı üniversite eğitimi alan kişilere tahsis edilen otomasyon sistemleri üzerinden de belge alma hizmeti başlatılmıştır. Öğrenci işlerinden öğrenci belgesi almak için, ilk olarak otomasyondan belge istediğine dair istekte bulunulması gerekmektedir. ”Öğrenci Belgesi İstek Formu” sayfasından belge alabilmek için talepte bulunun. Talebiniz yetkililere ulaştıktan sonra belgeniz mühürlü ve imzalı şekilde hazırlanmış olacaktır. Belgenin hazırlanma süresinin 3 gün olduğu söylense de, daha kısa sürelerde de raporların hazırlandığı bilinmektedir.

E-Devlet Öğrenci Belgesi Lise Nasıl Alınır?

Lise düzeyinde eğitim alan talebeler, belgelerini eğitim aldıkları liselerin idari kısmından alabilirler. Bunun için müdür ya da müdür yardımcısında öğrenim raporu için talep oluşturmaları gerekir. Ardından mühür ve imza ile belgelerini resmi kurumlarda kullanmak üzere hazır hale getirebilirler.

e-Devlet Öğrenci Belgesi Lise Kademesi

Lise derecesinde eğitim alan öğrenciler 15 yaşını doldurup e-Devlet sistemine kayıt olsalar dahi, öğrenci belgelerini alamazlar. Eğitim bilgilerine dair raporları sistem üzerinden görüntüleyemezler. Bu sebeple lise öğrenci belgesinin alınması için, eğitim alınan ilgili kurumunda idari kısma müracaat ederek, belgenizi talep edebilirsiniz. Müdür ya da müdür yardımcısının imzası ve mührü ile öğrenci belgeniz hazır olacaktır.

MEB Öğrenci Belgesi

MEB öğrenci belgesi sorgulama menüsü üzerinden üniversite ve yüksek lisans eğitim alan kişiler öğrenim belgelerini kolay bir şekilde alabilir. Bu konuda dikkat edilmesi nokta her gün bir talebe için sadece bir barkodlu belge verilmektedir. MEB öğrenci belgesi e-Devlet sistemi üzerinden alınmaktadır. Sisteme T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptığınızda öğrenim belgenizi sorgulayabilir ve barkodlu şekilde resmi kurumlarda direkt olarak kullanabilirsiniz. İlkokul ve lise kademelerinde eğitim alan kişiler MEB ve e-Devlet sistemi üzerinden belge talebinde bulunamazlar. Bunun için bu kademede eğitim alanlar imzalı ve mühürlü raporlarını eğitim aldıkları kurumun idari kısmından talep edebilir.

Öğrenci Belgesi Diploma Mıdır?

Hayır, öğrenci belgesi diploma olarak kabul edilmemektedir. Diploma, bir eğitim kurumundan mezun olduğunu ispatlayan bir belge iken, öğrenim belgesi sadece mevcut eğitim hayatını gösterir. İşe başvurularında, askerlik durumlarında, ehliyet almak gibi pek çok sebepten dolayı, eğitim bilgilerine dair belge istenmektedir. Belgenizi ve diplomanızı e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla alabilirsiniz. Mevcut eğitiminizi görüntülemek için, ”Öğrenci Belgesi Sorgulama” menüsüne, diplomanızı görüntülemek için ”Mezun Belgesi Sorgulama” sayfasına giriş yaparak sorgulama işleminizi başlatabilirsiniz. e-Devlet sisteminden alınan belgeler barkodlu olduğu için resmi kurumlarda geçerliliği bulunmaktadır.

Öğrenci Belgesi Nedir?

Kişinin bir eğitim kurumuna bağlı olduğunu ve eğitim aldığını gösteren resmi bir belgedir. İlköğretim, ortaöğretim, lise, üniversite ve yüksek lisans kademelerinde eğitim alan kişilerden talep edilen belge herhangi bir staj, iş, askerlik ve burs başvurularında talep edilmektedir. Bu sebeple bu belge sadece eğitim hayatına devam ederken ya da mezun olduğu halde henüz diploma almamış talebeler tarafından temin edilmektedir.

Öğrenci belgesinde yer alan bilgiler ise şu şekildedir;

  • Öğrencinin adı-soyadı ve doğum tarihi
  • T.C Kimlik Numarası
  • Anne ve baba adı
  • Uyruğu
  • Sınıfı ve derecesi
  • Öğrenim gördüğü kuruma kayıt olma tarihi
  • Üniversite adı, fakülte, bölüm isimleri
  • Eğitim türü
  • Öğrenim süresi
  • Öğrencilik hakkının bulunup bulunmadığına dair yazı

Bilgileri yer almaktadır. Peki en kolay ve hızlı şekilde öğrenci belgesi nereden alınır? inceleyelim.

Mezun Olan Biri Transkript Nasıl Alır?

Mezun Transkript Alma iki yolla yapılır. İlk yol e-Devlet üzerinden almadır. Ancak tüm üniversiteler olmasa da birkaç üniversite e-Devlet üzerinden transkript hizmeti veriyor. Arama yerine transkript yazarak öğrenebilirsiniz. Yine bazı üniversiteler öğrenci giriş bilgilerini siteden silmemektedir. Okullarda not dökümü ve geçici belge yerine geçen transkript almak isteyenler, artık ücretsiz ve çift dilli alma dönemi başlatıldığın müjdesi verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘ücretsiz ve çift dilli transkript’ açıklaması geldi. Hem salgın döneminde farklı şehirlerde bulunan hem de eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerimize büyük kolaylık sağlayacaktır.

Açık Öğretim Lisesi Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

Açık lise ile eğitim hayatınıza devam ediyorsanız ve eğitiminizi kanıtlayan belge almak istiyorsanız dilekçe ile il ya da ilçenizde bulunan Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürosuna başvurmanız gerekmektedir. Başvuru sonucunuzda belgeniz hazırlanmış olacaktır. Ayrıca Açık Öğretim Lisesi’nden alacağınız öğrenim belgesi sayesinde ulaşımda talebe kartı çıkararak birçok indirimden faydalanabilirsiniz.

Ortaokul Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

Ortaokul düzeyinde eğitim alan kişiler için eğitimini belgeleyen rapor okul idaresinden alınmaktadır. Okul numarası ve kimlik bilgileri ile görevli olan kişiden öğrenci belgesi çıkarılmasını isteyebilirsiniz. Öğrenim durumunuzu gösteren belgede imza ve mührün olup olmadığını kontrole ediniz.

Öğrenci Belgesi Neden Alınır?

Öğrenim belgesi bir kişinin hangi eğitim kurumunda eğitim aldığını gösteren belgedir. Özellikle resmi işlerde istenen öğrenci belgesi aşağıdaki durumlarda da istenmektedir;

  • Staj başvurusu
  • İş başvurusu
  • Askerlik ile ilgili işlemler

Halk otobüsü ve belediye otobüsü gibi toplu taşıma hizmetlerinden kampanyalı yararlanmak için de öğrenim belgesi istenmektedir. Böylece sisteme kaydınız eğitim alan kişi olarak girileceğinden tüm indirimlerden yararlanabileceksiniz.

Velisi Olduğum Öğrencinin Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

Yeni uygulama sayesinde artık resmi olarak veli olan kişiler, resmi ve barkodlu belgelere çeşitli kanallar aracılığı ile ulaşabilecekler. Siz de velisi olduğum öğrencinin öğrenci belgesi nasıl alınır? diye düşünüyorsanız e-Devlet, e-Okul ve EBA üzerinden eğitimini kanıtlayan raporlarını alabilirler.

Öğrenci Belgesi Almak İçin Ne Gerekli?

Öğrenci belgesi almak için hem talebeler hem de veliler için gerekli olan bilgiler, T.C. kimlik numarası, okul numarası, e-Devlet üzerinden alınacaksa da e-Devlet şifresi gerekli olmaktadır. Okullardan alınan belgelerin mühürlenmesi ve imzalanması gerekmektedir. Fakat e-Devlet üzerinden alınan raporların resmiyeti olduğu için tekrardan yetkili kişiler tarafından onaylanmasına gerek kalmayacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş