Eğitim

Edgar Casey Akademisi – Beth Revis Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Edgar Casey Akademisi – Beth Revis Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Edgar Casey Akademisi kimin eseri? Edgar Casey Akademisi kitabının yazarı kimdir? Edgar Casey Akademisi konusu ve anafikri nedir? Edgar Casey Akademisi kitabı ne konu alıyor? Edgar Casey Akademisi PDF indirme linki var mı? Edgar Casey Akademisi kitabının yazarı Beth Revis kimdir? İşte Edgar Casey Akademisi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Beth Revis

Yayın Evi: Olimpos Yayınları

İSBN: 9786059609302

Sayfa Sayısı: 384


Edgar Casey Akademisi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bo, Sofía’nın olmadığı bir dünyada yaşayabilir mi?

Bo, kız arkadaşı Sofía’nın olmadığı bir dünyayı hayal bile edemiyordu. Neyse ki bunu yapmasına gerek yoktu. Onu kazara geçmişte mahsur bırakmış olsa da, vakit yolculuğu kabiliyetlerini daha iyi denetim etmesine ve onu kurtarmasına yardım etmesi için hususi güçleri olan öğrencilerden oluşan seçkin bir okula gidiyordu. Fakat bu okuldaki meraklı hükümet yetkilileri bazı sorunlara yol açabilirdi.

Phoebe, adam kardeşi Bo’nun olmadığı bir dünyayı

kolaylıkla hayal edebilirdi. O olmadan, anası kendi endişelerine gömülmezdi. Babası kendini ofisine kilitlemez ve Bo’nun bir problemi yokmuş benzer biçimde davranmazdı. Ve paranoid sanrıları yüzünden hususi güçleri bulunduğunu ve zamanda seyahat yapabildiğini düşünen birinin kız kardeşi olmak yerine düzgüsel bir kız olma şansı olurdu.

Phoebe, sorunları görmezden gelmek için sessizliği kullanan bir ailede içinden geçenleri söylemeyi öğrenirken, Bo süper güçlerinin ve Sofía’yı kurtarma şansının gerçek olup olmadığı ile yüzleşmek zorundadır.

Evrenin Ötesi Üçlemesi ile NY Times en oldukça satan yazarı olan Beth Revis, tutunma ve bırakma ile ilgili yürekleri burkan bu kitabında denetim ve kaos, sevgi ve aile hakkında bir hikâye yaratmak için kurgu türü ile gerçek yaşamı harmanlıyor.


Edgar Casey Akademisi Alıntıları – Sözleri

  • “Büyük anlamış olur bir tek kafanızdaki fotoğraflardır; minik şeyler ise anılardır.”
  • “Bir kişiyi asla her şeyiyle tanıyamazdınız; onları bir tek belirli bir vakit döneminde tanırdınız.”
  • ” İçimde karanlığı hissediyorum, göğsümde kıvrılmış Duman ve Ateş soluyan bir mahluk benzer biçimde. Her vakit orada Üzerimde bir yük. Kendi tenim haricinde başka bir şeyin içinde kapalı değil. Bazen uyuyor kimi zaman uyumuyor ”
  • ” Hayat vakit akışı gibiydi düğümleri doluydu, çarpıktı ve karmakarışıktı. Ve bir ihtimal tamamımız, kaderimizin iplerinin tam olarak nereye gittiğini görebilseydik daima doğru seçimleri yapabilirdik fakat yapamıyorduk… ”
  • “Kendime normallik içinde sığınılacak bir liman yapmıştım fakat burada son aşama yalnızdım.”
  • Burada tamamımız boğuluyorduk ve hiçkimse, hiçvir kahrolası şeyi fark etmiyordu.
  • “Sanırım biri yaşamınızdan bir süre için gittiğinde, tek düşünebildiğiniz, büyük şeyler olur. Büyük pişmanlıklar, olabilseydiler, olmalıydılar.”
  • “Çevremdeki her insanın kim olduğuma dair bir fikri vardı. Kendimi kendi koşullarıma bakılırsa tanımlamak istiyordum.”
  • Gerçekten ne isterim biliyor musun? İşleri iğrenç etme özgürlüğü isterim.
  • Buz ve sis kaplı bir dağ yolunda direksiyon başına geçmiş gibiydim. Devamlı yoldan çıkıyor ve ağaçlara çarpıyordum…
  • “Aşık olduğunuzda, ilk öpücükle aşka kapılmazsınız, ondan sonraki her öpücükte aşık olmuş olursunuz.”
  • Ama ilkler ve sonlar ve aradaki büyük anlamış olur bir yaşam değildir. Bir şahıs değillerdir. Sevdiğiniz şey değillerdir. Aşık olduğunuzda,ilk öpücükle aşka kapılmazsınız,ondan sonraki her öpücükte aşık olmuş olursunuz. Büyük anlamış olur harikadır ve onları anımsama nedenimiz bellidir fakat bir insanı gerçek icra eden minik şeylerdir. Büyük anlamış olur bir tek kafanızdaki fotoğraflardır;minik şeyler ise anılardır.
  • Itimat bir kez yitirildiğinde onu geri kazanmak zor olsa gerek.
  • “Şüphesiz, evren olması gerektiği benzer biçimde işlemektedir ”
    Max Ehrmann,Desiderata
  • Kendime normallik içinde sığınacak bir liman yapmıştım fakat burada son aşama yalnızdım


Edgar Casey Akademisi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Nooldugunu anlayamadim şaşırtıcı ve hayret verici degisikti fakat guzeldi sondaki küpe olayindan dolayi cidden guclerinin oldugunu dusunuyorum fakat sanirim yazarinda kafasi o denli karisikti ki yazarken kitabada bunu yansitmis okumasi ilginc ve zevkliydi (Ahsen B)

her insanın kendinden bir parça bulup tüm ihtimalleri düşündürmesini sağlayacak gerçek ve gerçek olmayan arasındaki bağlantıyı farketmekte güçlük çekeceğiniz bir kitap. Aşırı akıcı, bir çok vakit trajik ve sonunu merak ettiriyor. Psikolojik desteğe gereksinim duyan bir insanoğlunun hissettiklerini hissetmemizi sağlıyor. Kontrol dışı bir bedene ve zihne haiz olmanın zorlukları ve daha kötüsü bunun bilincinde olmamanın verdiği yaşam karışıklığı.. (beyza Turgut)

“”Çevremdeki her insanın kim olduğuma dair bir fikri vardı. Kendimi kendi koşullarıma bakılırsa tanımlamak isterim..”
*SPOİ
Sanırım reading slump gireceğim. Elime kitap almak istemiyorum fakat boş zamanlarım o denli oldukça ki.. elimde olan güzel kitapları harcamak istemedim bu yüzden içimden gelmeyen kitaplarla adım atmak istedim. O kitabımız da 1. Sırada bulunan Edgar Casey akd.
Kitabın acaip rahat bir konusu var ve nedense aşırı sarmıyor beni ümit ederim elimde oldukça fazla sürünmez. Kitap hakkında merak ettiğim tek şey sonu, okuyucular baya şaşırmış ve hangisi gerçek hangisi yanlış anlayamamışlar bu durumu merak ediyorum. Şuan tüm vakalar net düzgüsel şekilde aşama kaydediyor. Şimdi mevzuya geçebiliriz.
Bo diye bir ana karakterimiz var. Bir çok fantastik kitap karakteri benzer biçimde Bo ‘ da kendini sevmiyor, kendini yetersiz görüyor, ailesi tarafınca sevilmiyor, zorbalığa uğramış ve gerçek lisede oldukça fazla arkisi olmayan bir karakter ha birde bir çok fantastik kitap karakteri benzer biçimde o da oldukça iyi enerjisini kullanamıyor. Bo hususi evlatların olduğu bir akademide ve bu hususi güçler artık hiçte hususi değil. Yazarı eleştirmek için diyorum bence fantastik kitap yazacaksanız artık görünmez olmayı, uçmayı , ateş yakabilmeyi, telepatiyi, ölülerle konuşmayı hususi güç olarak vermeyin.
Kitaba geri dönecek olursak iki değişik karakter tarafınca okuyoruz Bo ve Phoebe. Bu karakterlerimiz kardeş. Phoebe’de evden kurtulmak isteyen ( aslen mukkemmel bir ailesi ve dostları var ) bir karakter. Evdeki durumlarını okuyoruz genel olarak. Bo’da vakit yolculuğu esnasında sevgilisini kaybeder ve onu geri kazanma çabasını okuyoruz. İki karakterde bana aşırı ergensi tavırlar sergiliyor. Elim oldukça fazla kitaba gitmiyor fakat ümit ederim bitireceğim.
S: 104
Kitap beni bayıltacak düzeye yavaş aşama kaydediyor. Hiç fakat hiçbir şey olmuyor. Devamlı Sofie’yi iyi mi kurtaracağını düşünüyor karakter. Bo’nun konularında oldukça fazla fikir içeriyor. Olay örgüsü oldukça azca. Phoebe’yi okumak birazcık daha eglenceli. Genel olarak vakit yolculuklarını ele alan mevzuları asla sevmem burda da ha bire geçmişe gidip duruyoruz ve asla bişey olmuyor. Baya sıkılıyorummm eğer bir 100 sayfa da bu şekilde geçerse bırakacağım.
°°
Maalesef kitaba devam edemedim. Bu biçim mevzular bana oldukça basit geliyor artık. Okurken de oldukça fazla zevk alamıyordum ve kendime işkence ettirmek istemedim. (Ethnq)


Edgar Casey Akademisi PDF indirme linki var mı?


Beth Revis – Edgar Casey Akademisi kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Edgar Casey Akademisi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Beth Revis Kimdir?


Beth Revis Kitapları – Eserleri

  • Evrenin Ötesi
  • Bir Milyon Güneş
  • Dünyanın Gölgesi
  • Yapay Düş
  • Edgar Casey Akademisi


Beth Revis Alıntıları – Sözleri

  • “Bana geri gel.” dedi. “Ne gerekiyorsa yap ve bana geri gel.”
    “.. sevdiğim her şeyi kaybettim. Seni de kaybedemem.” (Dünyanın Gölgesi)
  • Gerçekle düş arasındaki çizgi oldukça bulanıktı. (Yapay Düş)
  • firtinadaki simsekleri animsatiyordu. gok gurultusu cok yuksek ve korkutucuydu fakat gokyuzunu yararak sessiz simsek geliyordu. (Dünyanın Gölgesi)
  • “Kendime normallik içinde sığınılacak bir liman yapmıştım fakat burada son aşama yalnızdım.” (Edgar Casey Akademisi)
  • İçimde ne var ise büzüşmüş ve pörsümüş benzer biçimde geliyordu bana. Her şey suskun ve sakindi. (Yapay Düş)
  • Burada, senden oldukça ötelerde çakılıp kalmaktan nefret ediyorum! (Yapay Düş)
  • “Ve gülüşünde yıldızlardan daha güzel bir şey gördüm” (Evrenin Ötesi)
  • ‘Bizi bu gezegende cehaletimiz öldürecekti.’ (Dünyanın Gölgesi)
  • Ama ilkler ve sonlar ve aradaki büyük anlamış olur bir yaşam değildir. Bir şahıs değillerdir. Sevdiğiniz şey değillerdir. Aşık olduğunuzda,ilk öpücükle aşka kapılmazsınız,ondan sonraki her öpücükte aşık olmuş olursunuz. Büyük anlamış olur harikadır ve onları anımsama nedenimiz bellidir fakat bir insanı gerçek icra eden minik şeylerdir. Büyük anlamış olur bir tek kafanızdaki fotoğraflardır;minik şeyler ise anılardır. (Edgar Casey Akademisi)
  • ” Hayat vakit akışı gibiydi düğümleri doluydu, çarpıktı ve karmakarışıktı. Ve bir ihtimal tamamımız, kaderimizin iplerinin tam olarak nereye gittiğini görebilseydik daima doğru seçimleri yapabilirdik fakat yapamıyorduk… ” (Edgar Casey Akademisi)
  • “Eğer yapabilseydim, artık umursamamayı isterdim.” (Bir Milyon Güneş)
  • Kendi hatıralarınıza bile güvenemiyorsanız, kime güvenebilirsiniz? (Yapay Düş)
  • “… Bir seçim yapmam gerekseydi.. O vakit da onu sever miydim?
    O beni sever miydi?
    Seçim şansı olmadan aşk, aşk değildi.” (Bir Milyon Güneş)
  • Herkese güvenmeyi göze alamayacağımı keşfettim. Beni paranoyak icra eden da budur muhtemelen. (Yapay Düş)
  • Yalnızca ansızın öyleki hissettikleri için insanoğlu kendilerinin ve birbirlerinin canını yakıyorlardı ve bir netice aldıkları müddetçe ne hissettiklerini umursamıyorlardı (Bir Milyon Güneş)
  • ” İçimde karanlığı hissediyorum, göğsümde kıvrılmış Duman ve Ateş soluyan bir mahluk benzer biçimde. Her vakit orada Üzerimde bir yük. Kendi tenim haricinde başka bir şeyin içinde kapalı değil. Bazen uyuyor kimi zaman uyumuyor ” (Edgar Casey Akademisi)
  • Deniz, tehlikeli bir yerdi şu sebeple sizi sonsuzluğa inandırırdı. (Yapay Düş)
  • ” Bana geri gel” dedi. ” Ne gerekiyorsa yap ve bana geri gel. ” (Dünyanın Gölgesi)
  • Artık haiz olmadığım tek bir şey var ise, o da umuttu. (Bir Milyon Güneş)
  • Onun yanındayken kendimi denetim edemiyordum, olan buydu. Onu o denli istiyordum ki, bu her şeyin, kafamdaki öteki tüm fikir, içgüdü ve sınırlamanın önüne geçiyordu. (Bir Milyon Güneş)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş