Eğitim

Einstein’dan Ötesi – Michio Kaku Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Einstein’dan Ötesi – Michio Kaku Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Einstein’dan Ötesi kimin eseri? Einstein’dan Ötesi kitabının yazarı kimdir? Einstein’dan Ötesi konusu ve anafikri nedir? Einstein’dan Ötesi kitabı ne konu alıyor? Einstein’dan Ötesi PDF indirme linki var mı? Einstein’dan Ötesi kitabının yazarı Michio Kaku kimdir? İşte Einstein’dan Ötesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Michio Kaku

Çevirmen: Engin Tarhan

Yayın Evi: Odtü Geliştirme Vakfı Yayıncılık ve İletişim A.Ş.

İSBN: 9786054362493

Sayfa Sayısı: 252


Einstein’dan Ötesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Einstein’dan Ötesi, okurları coşku dolu bir yolculuğa çıkartarak bilim insanlarını fizik dünyasında günümüzün en yeni ve en parlak keşfi olan süper sicim kuramına yönlendiren keşiflerin arasına götürüyor. Süper sicim kuramı nedir ve niçin böylesine önemlidir? Devrim niteliğindeki bu yenilik, Albert Einstein’ın bir yaşam devam eden Her Şeyin Kuramı rüyasının, fizik yasalarının evrendeki malum tüm kuvvetleri açıklayan tek bir tarif içinde birleştirilmesinin gerçekleşmesini sağlayabilir. Süper sicimler üstüne önde gelen öncülerden kabul edilen Michio Kaku’ile beraber yazılan ve en yeni araştırmaları kapsayacak şekilde güncellenen bu kitap, bilimsel sorulara bir detektif romanının heyecanı içinde yaklaşıyor ve imkansızı mümkün kılabilecek yeni bilime hayranlık dolu bir perspektif sunuyor.

MICHIO KAKU İÇİN ÖVGÜLER

“Bu adam, bilimi ilgi çekici hale getirmeyi biliyor”

– PHILADELPHIA INQUIRER

“Kaku’nun süper sicim kuramı ilkelerine yaptığı keşif gezisi duru, hareketli ve doyurucu…Stephen Hawking kadar kışkırtıcı.”

– KIRKUS REVIEWS

“Açık ve gülümseyen tarzıyla [Kaku] en göksel fikirleri dahi dünyaya indirmeyi başarıyor.”

– THE WALL STREET JOURNAL

“Bilimsel görüşleri bu dünyanın ötesinde.”

– LOS ANGELES TIMES


Einstein’dan Ötesi Alıntıları – Sözleri

  • “Fiziğin zemini, birleşik kuram cesetleri ile doludur.”
  • “evreni böylesine ilgi çekici yapan şey, simetrinin kırılmasıdır.”
  • “matematikte bir şeyi anlamazsın, yalnızca ona alışırsın.”
  • “Göreliliğin özü, Einstein’ın maddenin enerjiye değişebileceğini ve bunun tersinin de olabileceğini kavramasında yatmaktadır.”


Einstein’dan Ötesi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Geçtiğimiz yüzyılda hızla gelişen fizik bilimini idrak etmek için muhteşem bir kaynak…
Michio Kaku’nun öncelikle kitap/kitap–78250 kitabını okudum ve aslına bakarsak bunlar seri durumunda olmasa da art arda okunduğunda daha rahat anlaşılabileceğine inanıyorum.
Bu kitapta isminden de anlaşılacağı şeklinde Einstein’dan sonrasında gelişen fizikten bahdediliyordu. Başarılı-başarısız farketmeksizin bu süreçte öne çıkan kuramlardan ve çalışmalardan bahsedilmiş. Ancak bilhassa bakışım ve süper sicimler üstünde çokça durulmuş. Yazarın dili genel olarak oldukça rahat ve anlaşılırdı, yalnız bazı bölümleri anlamakta zorlandım sadece arka bölümde bulunan açıklamalar oldukça işime yaradı ve heralde internetten de faydalandığım oldu anlayabilmek için.
Yazar son bölümlerin birinde, geçtiğimiz yüzyılda fizikçilerin devrin fiziğini idrak etmek ve üstüne çalışabilmek için ciltlerce kitap okuyup bu tarz şeyleri sindirmesi gerektiğinden ve şimdiyse fiziğin parçalarının yavaş yavaş birleşmesi etkisiyle (kendisinin de bu eserde halletmeye çalmış olduğu ve bana nazaran oldukça başarı göstermiş olduğu şeklinde) tek bir kitap ile temel için kafi bilgiye ulaşılabileceğinden bahsediyordu. Bu kitabı bilimle ilgilenen her insana bir temel kitap durumunda tavsiye ederim. (Buse)

Einstein zamanlar üstü dehası ile bilimde öncü bir insan. Bu insanoğlunun yaşamını okumak, onu idrak etmek gelecek nesillere yol gösterici olacaktır. Kitap oldukça sürükleyici ve roman tadında. (Yasin Tozkoparan)

Araştırmaları devam eden büyük birleştirme kuramı ve süper sicim teorisinin tarihsel gelişimi ve bilimsel emekleri ele alınmış. Bu kuramlar araştırılırken fizikçilerin girmiş olduğu yanlış yollar da sebepleriyle beraber verilmiş. Ayrıca basit bir okur için anlaşılması da kolay olmayabilir. Bu nedenle kitapta verilen kavramlarla ilgili ön okumalar yapmak yararlı olur. (Bilal Çakmak)


Einstein’dan Ötesi PDF indirme linki var mı?


Michio Kaku – Einstein’dan Ötesi kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Einstein’dan Ötesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Michio Kaku Kimdir?

Michio Kaku, City College of New York’ta kuramsal fizik alanında Henry Semat Profesörü unvanına haiz kuramsal fizikçidir. Bilimin popülerleşmesi ve insanlara yetişmesi için iş koşturmacasındadır. Fizik ve benzeri mevzular üstüne birçok kitap yazmış ve ekranlarda sıkça boy göstermiştir. Ayrıca birçok ağ günlüğüne yazı ve makaleler yazmaktadır. Fazlaca satan kitaplar listesine giren İmkânsızın Fiziği (2008), Geleceğin Fiziği ve Beynin Geleceği (2014) adlı üç tane eseri bulunmaktadır.

Kaku BBC, Discovery Channel, History Channel ve Science Channel adlı kanallarda birçok program sunmuştur.


Michio Kaku Kitapları – Eserleri

  • Geleceğin Fiziği
  • Olanaksızın Fiziği
  • Einstein’ın Evreni
  • Zihnin Geleceği
  • Einstein’dan Ötesi
  • İnsanlığın Geleceği
  • Paralel Dünyalar
  • Hiperuzay
  • Visions


Michio Kaku Alıntıları – Sözleri

  • …büyük patlama öncesi dönem için birkaç kuram vardır .
    Senaryonun birinde, evrenimiz devamlı genişleyen bir çeşit de­vasa balondur. Biz bu devasa balonun üstünde yaşarız (sinek kağıdı üstüne yapışmış sinekler gibiyiz, balonun üstünden ay­rılamayız). Ancak, bizim balon evrenimiz, öteki balon evrenlerin de içinde olduğu, bir köpük banyosuna benzeyen çoklu ev­renler okyanusunun bir parçasıdır. Bazen, bu baloncuklar çar­pışabilir ya da daha ufak baloncuklara bölünüp, sonrasında genişleyebilirler. (Geleceğin Fiziği)
  • Bizler başkalarıyla bağ oluşturmayı seven toplumsal hayvanlarız. (Zihnin Geleceği)
  • Kübistlere nazaran pozitivizm, hayal gücümüzü bastırarak bizleri laboratuvarda ölçülebilen şeylerle sınırlandıran bir deli gömleğiydi. (Hiperuzay)
  • Stephen Hawking şuna dikkat çeker:
    “Eğer Büyük Patlama’dan bir saniye sonraki genişleme oranı yüz bin milyonda bir bile daha küçük olsaydı Evren mevcut boyutuna ulaşmadan ilkin içine çökerdi…
    Aynı oranla daha süratli olsaydı bu sefer de evren dağılır giderdi.
    Bir bilim adamı olarak bu işte tanrının parmağına gerekseme duyuyorum” (Paralel Dünyalar)
  • Bedenlerimizdeki ağır elementler, Güneş’imiz yaratılmadan ilkin meydana gelen bir süpernova patlamasında sentezlenmişti. (Hiperuzay)
  • Milyarlarca yıl ilkin Mars, Dünya’dan daha erken soğumuş ve Dünya halen erirken o tropikal bir iklime geçmişti. Ilıman hava durumu ile geniş miktarlarda suyun birleşimi kimi bilim insanlarını DNA’nın kaynağının Mars bulunduğunu düşünmeye itmiştir. Bu senaryoya nazaran, devasa bir meteor çarpması uzaya çok büyük miktarlarda döküntü sıçratır ve bunların bir kısmı da ondan sonra Dünya’ya inerek ona Marslı DNA’sı eker. Bu kuram doğruysa bir Marslı görmek için tek yapmanız ihtiyaç duyulan, aynaya bakmaktır. (İnsanlığın Geleceği)
  • Bir zincir en zayıf halkasından daha güçlü değildir. (Olanaksızın Fiziği)
  • Babası başöğretmene Albert’in hangi mesleğe yönelmesi icap ettiğini sordurulmuş olduğu vakit, şu cevabı almıştı: “Hiç fark etmez; hiçbir şeyde başarı göstermiş olması mümkün değil.” (Einstein’ın Evreni)
  • Kimi bilim adamları geçmişi Roma’ya dayanan bir sözü tekrarlar: “Populus vult decipi, ergo decipiatur [İnsanlar kandırılmak isterler, öyleyse bırakın kansınlar].” (Hiperuzay)
  • Aslında kuantum kuramı hatalı olsaydı bedenimizdeki atomlar çöker ve o anda parçalarımıza ayrılırdık. Maxwell denklemlerine nazaran bir atomda dönen elektronlar, bir mikrosaniye içinde enerjilerini yitirmeli ve çekirdeğe saplanmalıdır. Bu ani çöküşü önleyen şey, kuantum kuramıdır. (Hiperuzay)
  • Bir gazeteci, Isaac Newton’dan bu yana en büyük bilim dahisi olan Albert Einstein’ dan başarısının formülünü açıklamasını istedi. Büyük düşünür, bir saniye düşündü ve sonrasında yanıtladı, “Eğer A başarıysa, formülün A = X + Y + Z bulunduğunu söyleyebilirim, burada X emek verme, Y oyundur.”
    “Ya Z nedir?”, diye sordu gazeteci.
    “Çeneni kapalı tutmak.” (Einstein’ın Evreni)
  • Mitolojilerin tanrıları şeklinde, cisimleri zihinleri­mizin gücüyle yönlendirebileceğiz. Bilgisayarlar düşünceleri­mizi sükunet içinde okuyarak dileklerimizi yerine getirebilecekler. Sa­dece fikir ile nesneleri hareket ettirebileceğiz, kısaca genellik­le yalnızca tanrtlara mahsus olan bir telekinetik gücene haiz olacağız.
    Biyoteknolojinin gücüyle muhteşem vücutlar yarata­bilecek ve yaşam süremizi uzatabileceğiz. Ayrıca, dünya yüze­ yinde daha ilkin asla yürümemiş yaşam formları yaratabileceğiz.
    Nanoteknolojinin gücüyle bir nesneyi alacak, onu başka bir şe­ ye dönüştürebileceiz, görünüşte neredeyse yoktan bir şey yaratabileceğiz. Ateşli otomobillere değil, neredeyse asla yakıt kul­lanmadan kendi başlarına yükselebiten ve havada zahmetsizce süzülebilen şık otomobillere bineceğiz. Makinelerimizle, yıldızların sonsuz enerjilerinden yararlanabileceğiz. Ayrıca, yanıbaşımız­daki gök cisimlerini keşfetmek için, uzay gemisi yollamanın eşiğinde olacağız.
    Bu tanrısal güç hayal edilemeyecek kadar ileri görünmesine rağmen, tüm bu teknolojiterin tohumları ekiliyor, şu an biz ko­ nuşurken bile. Bize bu gücü veren çağıl bilimdir, tanrısal ya da büyülü sözler değil. (Geleceğin Fiziği)
  • Bilimin zirvesi hiçbirşey bilmemektir. (Olanaksızın Fiziği)
  • Evren sandığımızdan daha şaşırtıcı ve hayret verici olmak bir yana, sanabileceğimizden de daha acayiptir. (Paralel Dünyalar)
  • “Gelecek şimdiden burada. Yalnızca eşit olarak dağıtılmamış.”
    (William Gibson) (Geleceğin Fiziği)
  • Her hayal bir hayalperestle adım atar. (İnsanlığın Geleceği)
  • Eğer beyinlerimiz anlaşılabilecek kadar rahat olsaydı, onları anlayacak kadar parlak zeka olmazdık.. (Zihnin Geleceği)
  • Bilim insanları halihazırda laboratuvarlarında, sizin kendi hücrelerinizden, deri, kan, kan damarları, kalp kapakçıkları, kıkırdak, kemik ve kulak üretebi­liyorlar. İlk büyük organ, idrar torbası 2007′ de, ilk nefes borusu 2009′ da üretildi. (Geleceğin Fiziği)
  • “Kuantum kuramı, gelmiş geçmiş en başarı göstermiş fizik kuramlarından birisidir. ” (Einstein’ın Evreni)
  • Bezos da Musk da insanlığı uzaya doğru kaydırmak istiyor. Bunun için Musk gelecekte olabilecekleri göz önünde bulundurarak gözünü Mars’a dikerken Bezos Ay’a gitmek şeklinde daha acele gerçekleşebilir bir gösterime haiz. (İnsanlığın Geleceği)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş