Teknoloji

En İyi Laptop (Notebook) Soğutucu Markaları ve Tavsiyesi 2022

Mevzu Başlıkları

  • Laptop Soğutucu İşe Yarıyor Mu?
  • Laptop Soğutucunun Ne Faydaları
  • Laptop Soğutucu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!
  • Notebook Soğutucu Bilgisayara Hasar Verir mi?
  • Laptop Soğutucu Maliyetleri ve Nasihat Teklifleri 2022
    • Promate Frost Base
    • Deep Cool U PAL
    • Rampage Addison AD-RC8 Showy
    • Frisby FNC-5230ST 4 Fanlı
    • TX Red Alert 6 Fanlı
    • Inca INC-601 GMS
    • Addison Rampage AD-RC5
    • Zalman NS2000
    • Addison Anc-505

Yanmaya son vericek En iyi, ucuz ve uygun laptop başka bir deyişle notebook soğutucusu için 2022 senesinde tembih teklifleri; Maliyetleri, markaları ve kullanmakta olan yorumları ile birlikte tüm ayrıntılar.

Hal böyleyken, işlemcideki yüksek işlem tesiri laptopların fanları oldukça ısınmasına hatta bazılarında el dokunmaz bir yapıya bürünmesine niçin oluyor. Ehemmiyetli: Yeni çıkan vakumlu soğutucular netlikle tembih edilmez boşuna para ödemeyin!

Bu nokta da tembih bir soğutucuya gereksinimimiz var ki, o da laptop soğutucular. Peki hakikaten laptop soğutucuları işe yarıyor mu, en iyisi hangisi ve hangi özellikteki laptop soğutucularını seçmelisiniz?

Laptop Soğutucu İşe Yarıyor Mu?

Laptop soğutucuların oluşan ısıyı sönümleyebilme anlamında bilgisayarlara ciddi bir yarar sağlamış olduğu tartışılmaz gerçek.
Oysaki nitelikli bir soğutucu, diz üstü bilgisayarınızın ısınını 15 aşama düşürebilir. Bu da işlemcinizin daha süratli emek harcaması ve laptopunuzun performansında ciddi iyileşmelere niçin olup istikrarlı bir yapıda çalışmasına imkân elde edecektir. 

en iyi laptop notebook sogutucu markalari ve tavsiyesi 2022 6217cf27c27b0

Laptop Soğutucunun Ne Faydaları

Laptop soğutucularının faydalarını sizlere daha somut bir şekilde şöyleki sıralayabiliriz,

  • Bilgisayarın kullanım ömrünü ana kart üstünde oluşabilecek arızalara karşı gözeterek arttırır.
  • Isı alışveriş yoğunluğunu süratlenerek daha konfor bir kullanım civarı hazırlar.
    Oysa ki soğutucu kullanımız da bu şekilde bir vaziyetle karşılaşmanız ihtimaller içinde değil.
  • Laptopunuzdaki yüksek ısının tesiriyle Hard dikin yanma olasılığını ortadan kaldırır.
  • Laptop süratinde ciddi anlamda bir iyileşmeye niçin olur.
  • Oyunlarda FPS yükselme vakayı gözlemlenecektir. Başka Bir Deyişle donmadan rahat rahat oynayabilirsiniz.

Laptop Soğutucu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Laptop Soğutucuların sağlamış olduğu yararları netleştirdiğimize gore, aygıt özelinde seçmeden analiziniz ihtiyaç duyulan bazı ehemmiyetli detaylarada göz atalım;

Fan dönme sürati 1000 RP’nin üzerine çıkması ehemmiyetli: Dönüş sürati soğutma açısından oldukça ehemmiyetli.
Bazı soğutucularda bu otomatik ayarlanabilen bir özellik. Muhtemelse onlardan seçim etmeniz, en ideal tercih olarak karşınıza çıkacaktır.

Plastik soğutuculardan uzak durun: Plastik soğutucu yüksek ısının tesiriyle koku yapabiliyor hatta erime dahi gösteriyor. Bu sebeple alüminyum ya da metal adaleye yapısındaki soğutucuları seçmeye itina gösterin.

Bilgisayarınızın ebadına gore seçim edin: Soğutucular da tıpkı laptoplar benzer biçimde 15 ve 17 inç olmak suretiyle iki ayrı ebatta satılıyor.
Bu gidişat ilk başta sizi fazlaca rahatsız etmese de bilhassa de gecenin suskunluğunda kulaklarınızı tırmalayabiliyor. Bu çehreden bu özelliği dikkatle inceleyin. Daha evvel düşündüğünüz ürünü alıp uzun zaman kullandıktan sonrasında yorum yazan şahısların görüşleri sizlere bu mevzuda kılavuz olabilir.

Soğutucunun eforunu adaptörden almasına dikkat edin: Almış olduğu soğutucu eforunu laptop üstünden alıyorsa bu soğutucudan üstün bir performans beklemek hayal olur.

Notebook Soğutucu Bilgisayara Hasar Verir mi?

Almış olduğunuz laptop soğutucusu bilgisayarınıza USB’den bağlanıyorsa, bu eforunu adaptörden değil bilgisayardan almış olduğu reelini ortaya çıkartıyor. Bu gidişat da bilgisayarınıza ciddi anlamda hasar verir. Eforu bilgisayardan alan soğutucuyu asla kullanmayın daha iyi. Özellikleri, yararları ve hasarlarını anlattığımıza gore En iyi laptop soğutucularına yönelik nasihatlerimize yer verelim;

Laptop Soğutucu Maliyetleri ve Nasihat Teklifleri 2022

Ürün niteliği, Performans, Maliyet benzer biçimde değişik pek fazlaca parametreyi bir araya getirerek 2022 senesinde en fazla seçilen laptop soğutucularını sizler için derledik.
7 değişik yükseklik ayarıyla 17 inc laptopları fazlaca rahat bir şekilde desteklemektedir. Ayrıca yüzeyinde bulunan kauçuk yapı ürünün kaymasının önüne geçiyor. Bundan haricinde ışıl ışıl bir görüntüsü var. Isıya bağlı renk geçiş özelliği yardımıyla gökkuşağı misali çevreyi renkli RGB ışıklarıyla donatıyor.

F.D Kullanmakta Olan Yorumu: Çift ekran kullanmak isteyenler için fazlaca iyi bir seçenek. Alt bölümde bulunan hazneye buz koyup soğutma performansını daha yukarıyalar taşıdım.
Izgaralarda metal kullanılmış fakat dış tasarımdaki plastik niteliği bence azıcık daha nitelikli olabilir.

Deep Cool U PAL

  • Ürün Ebatları: 390 X 280 X 27.5mm
  • Ürün Ağırlığı: 765 gram
  • Fan Miktarları: 140 X 140 X 15mm
  • Ürün Maliyeti: 165 TL
en iyi laptop notebook sogutucu markalari ve tavsiyesi 2022 6217cf281dc84

Deep Cool U PAL laptop soğutucusu barındırdığı yüksek bacakları sayesinden soğutucu haricinde kendisine bir de laptop masası özelliği kazandırılmış.
Tasarım olarak oldukça şık ve azametli.

S.S Yorumu: Uzun gayretler sonunda soğutucu arayışım, bu ürünü satın almamla son buldu. Ürün oldukça güzel duyu görünümde ve materyal niteliği de oldukça tatminkar seviyeye. Makinemde keskin bir şekilde 4-5 ısı düşüşünü hissettim. Gayet suskun bir yapısı var, sese karşı duyarlıysanız gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz. Kullanmış olduğum MacBook Pro cihazım ile soğutucunun fanları bilgisayarın hava giriş deliklerine tüm geçimli bir şekilde çalışıyor. 

S.D Kullanmakta Olan: Aygıtım monster abra a7 v6.5, ekran ebadım 17.3.
Soğutucuyu almadan evvel ölçümleme yaptığımda ısı 77-78 lerde idi şu an ölçtüğüm vakit 67-70 içinde çıkıyor.

Rampage Addison AD-RC8 Showy

  • Ürün Ebatları: 140 5mm
  • Ürün Ağırlığı: 735 gram
  • Ürün Maliyeti: 175,77 TL
en iyi laptop notebook sogutucu markalari ve tavsiyesi 2022 6217cf2874078

Rampage Addison AD-RC8 Showy 12 ve 17 inc ebatları içinde farklılık gösteren tüm laptoplara geçimli bir şekilde planlanmış.
Bünyesinde barındırdığı 4 tane fanı ve fazlaca iyi dizaynı yardımıyla anında soğutma işlemini bakıyor. Üstelik emek harcama yapısı da oldukça suskun, varlığını neredeyse sez.

B.Ç Yorumu: Makinenin materyal yapısı oldukça iyi. 17,3 inç ebadındaki monster abra a7 laptopum ile oldukça geçimli bir şekilde çalışıyor. Laptopun kaymamasına yönelik kullanılan aparat ile soğutucunun alt kısmında bulunan kademeler oldukça sağlam. Elinizi makinenin üzerine koyduğunuz vakit soğuk hava verdiğini keskin bir şekilde sezebiliyorsunuz.

C.N Yorumu: Bir tane devasa fanı var, o denli büyük olmasına rağmen sesini asla dinle.
? Arka kısmında ikinci bir USB portuna yer verilmiş. Işıklar süper düşünülmüş, ben fazlaca sevdim. Ama siz sevmezseniz bunu kapatabilme imkânınız da mevcut. 

Frisby FNC-5230ST 4 Fanlı

  • Fan Miktarı: 2 x 125 mm ve 2 x 70 mm
  • Ürün Ağırlığı: 735 gram
  • Ürün Maliyeti: 140,90 TL
en iyi laptop notebook sogutucu markalari ve tavsiyesi 2022 6217cf28d4e3a

Frisby FNC-5230ST laptop soğutucusu 5 kademesi birden olması, harikulade bir kullanım basitliği sağlamaktadır.
Ürün soğutma düzeyinde bilgisayarınızın CPU’sunu kullanmayıp, çoklu soğutucu yardımı sağlamaktadır.

F.N Yorum: Takribî 2 haftadır kullanıyorum. Normalde bilgisayarımdan oyun oynadığım vakit ölçümlediğim ısı dereceleri 85-90 Lara kadar çıkmıştı. Soğutucuyu alıp kullanmaya başladığı, şimdi yeniden ölçüyorum 72-73 derecenin üzerine asla çıkmadı. Oynadığım oyunlarda işlemciyi yoran GTA 5, CS: GO, LOL benzer biçimde oldukça ağır oyunlar, buna rağmen sunmuş olduğu performans oldukça tatminkar.

L.E Yorum: Ürünü 1 haftadır, ince ince çözümleydim.
Ciddi anlamda kullanım konforu sağlıyor. 6 tane soğutma kademesi mevcut, manuel egemenlik edebiliyorsunuz. Ben genel anlamda oyun oynadığım için 6sını birden etkin bir şekilde kullanıyorum. Üstündeki açma- kapama düğmesine 2 saniye basılı meblağsanız, ortadaki büyük fan devreye girip yanlardaki devreden çıkıyor. Maliyet ve performans açısından değerlendirme eserinizde bence netlikle almanız ihtiyaç duyulan bir ürün.

TX Red Alert 6 Fanlı

  • Fan Miktarı: 6x 70mm Kırmızı LED’ li Fan
  • Ürün Ağırlığı: 1053 gram
  • Ürün Maliyeti: 157 TL
  • Ürün ebadı: 380 x 293 x 30-152
en iyi laptop notebook sogutucu markalari ve tavsiyesi 2022 6217cf2940da4

TX Red Alert 6 fanlı 11 ve 17 inç arasındaki tam laptoplarla geçimli bir şekilde çalışabiliyor.
Mesh ızgaraları ve led oturumu yardımıyla de oldukça şık bir görünüm elde edilmiş. Ayrıca çift ekran kullananlara geçimli yapısıyla da kendisini öbürlerinden bir adım daha ön tasarıya çıkartıyor.

S.G Yorumu: Alalı tüm 2 yıl oldu. Bence parasını baz aldığımızda emsallerine gore kendini ön tasarıya çıkartıp, seçilme oranını yükseltiyor. Daha pahalı soğutuculara da baktım fakat bence bu daha iyi.

F.S: Oldukça suskun çalışıyor.
Arka kısma 2 USB çıkışı koymuşlar, bir tanesi oldukça sağlam fakat azıcık güven benzer biçimde duruyor. Benim bilgisayarım 17.3 inçlik laptop, asla problem yaşamadan kullanıyorum. 

Inca INC-601 GMS

  • Fan Miktarı: 70 * 70 MM
  • Ürün Ağırlığı: 1053 gram
  • Ürün Maliyeti: 185 TL
  • Ürün ebadı: 380 x 290 x 33
en iyi laptop notebook sogutucu markalari ve tavsiyesi 2022 6217cf29bca7f

Inca INC-601 GMS laptop soğutucusu 7″ ve 17″ arasındaki tüm ebatlara, ayarlanabilir aşama yapısı yardımıyla geçim sağlayabiliyor.
Bilhassa yoğun oynayanlar seçebilir. Fan süratini kendiniz egemenlik oturumundan da ayarlayabiliyorsunuz.

M.T: Fanların tamamını arzu ettiğiniz benzer biçimde açıp kapatma namsınız var. Hatta açtığınız fanların dahi süratini ayarlamanız ihtimaller içinde. 3 kademeli sürat içinde arzu ettiğiniz tercihi yapabiliyorsunuz. Gücü oldukça kafi seviyede.

L.G: Fan rakamı fazla yakalanmış. Bence oldukça hoş. Soğutmayı bir tek işlemci hava giriş kısmından yapmıyor, RAM hava giriş kısmından da hava üfleyip soğutuyor.
Kullanmadan evvel ve kullandıktan sonrasında PC ısı ölçümü yaptım, takribî 10 aşama düşürdü.

Addison Rampage AD-RC5

  • Fan Miktarı: 100 * 100 * 50 MM
  • Ürün Ağırlığı: 750 gram
  • Ürün Maliyeti: 185 TL
  • Ürün ebadı: 455 x 312 x 32
en iyi laptop notebook sogutucu markalari ve tavsiyesi 2022 6217cf2a29312

Addison Rampage AD-RC5 soğutucusu Barındırmış olduğu 5 fanı yardımıyla 15 – 17 inc laptoplarla geçim içinde çalışabiliyor.
Nitelik olarak, plastik materyal kullanılmış bence bu negatif tek başka bir deyişle.

S.I: Çift USB koymuşlar, bence bu muhteşem. Fanın devreye girmesi, soğutması oldukça hoş. Oldukça ağır oyunlar oynuyorum fakat hiçbir problem yaşamıyorum.

Zalman NS2000

  • Fan Miktarı: 100 * 100 * 50 MM
  • Ürün Ağırlığı: 110 gram
  • Ürün Maliyeti: 264TL
  • Ürün ebadı: 455 x 312 x 32
en iyi laptop notebook sogutucu markalari ve tavsiyesi 2022 6217cf2a92d43

Zalman NS2000 soğutucusu 7.5 °, 20 °, 30 °, 45 ° açı ayarları yardımıyla kullanmakta olanlara büyük basitlik sağlıyor. 17 inc ebadına kadar tam laptoplarla geçimli bir şekilde çalışabilir.
Bir yazılımcı olduğum için sağlayacağı soğutma benim için fazlaca ehemmiyetli. Bu misyonu hatasız bir şekilde yerine getirdiğine inanlardanım.

S.P: Stand olarak planlanmış sanki ? Soğutma haricinde muhteşem bir kullanım basitliği sağlıyor. Oyun oynarken ısı 90’lara kadar çıkarken, soğutucudan sonrasında 70’lere kadar düştü. Yalnız USB portlarının azıcık zarif bir görüntüsü var, ben fazlaca zorlamayın derim.

Addison Anc-505

  • Ürün Ağırlığı: 105 gram
  • Ürün Maliyeti: 116 TL
en iyi laptop notebook sogutucu markalari ve tavsiyesi 2022 6217cf2ae9a57

Addison Anc-505 laptop soğutucusu ekonomik maliyetiyle kendini ön tasarıya çıkarıyor fakat işlevi büyük.
17 inc laptoplara kadar geçimli olmakla beraber üstünde 2 tane de USB girişi bulunmaktadır.

E: K: Ürün oldukça suskun çalışıyor. 1 aydır kullanıyorum bir kasvet yaşamadım.

S.D: Ben maliyeti için seçim ettim. Emsallerine gore ucuz olması sebebiyle usumda acabaları yoktu dersem palavra olur. Fakat alıp kullanmaya başladığım vakit şahane neticelerle karşılaştım. Bence diğer pahalı ürünlere boş yere paranızı kaptırmayın, işinizi fazlasını bakıyor.

.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş