Teknoloji

En İyi ve Popüler Canlı Yayın Uygulamaları Şubat 2022

Mevzu Başlıkları

  • Twitch Canlı Yayın Uygulaması (En İyisi)
  • Discord Canlı Yayın Uygulaması (En Popüleri)
  • Bigo Live (bigo.tv)
  • WatchESPN
  • Twitter Scope
  • Instagram Live
  • Facebook Live
  • DLive
  • Youtube Live Streaming
  • LiveStream
  • Streamroot
  • Kickflip
  • Bambuser
  • YouNow
  • Dacast

Para kazanmaya hazır olun; 2022 senesinin en iyi ve popüler canlı yayın uygulamaları ile internet üzerinden pc ve mobil ile canlı yayın yapabilirsiniz.

Bu popüler canlı yayın uygulamaların başında oyuncular için en iyi öğrenilen Twitch’tir fakat genel mevzularda da yayınlar bulunmaktadır. Tabi Twitch’ten başka pek çok canlı yayın uygulaması mevcuttur. Sizler için birkaçını inceledik; 

Twitch Canlı Yayın Uygulaması (En İyisi)

Güncel ve en iyi oyuncular aşinayı üzere Twitch.tv adresinden canlı yayın yapmaktadır ve pek çok değişik oyunların yayınlarını yapmaktadırlar.
Twitch, yayıncılarına da parasal açıdan yardım sağlamaktadır. (Yardım) imkanıyla da pek çok yayıncı için seçim nedeni olmaktadır.

en iyi ve populer canli yayin uygulamalari subat 2022 620d4eda84936

Yayıncılık için Twitch tarafından belirtilen bazı koşullar vardır ve hesabınızın canlı yayın ile para kazanmaya açık olması için de aynı biçimde zorunlulukları yerine getirmeniz gerekmektedir. Belirli bir zaman sonra ise yayın müddetinize, izlenme sayınıza ve aldığınız etkileşimlere göre hasılat sağlayabilmeniz de muhtemeldir.

  • çoğu zaman bakıldığında ise oyun yayınlarının yanı sıra “Yalnızca Sohbet” kategorisi de bulunmaktadır.
  • Genel anlamda ise twitch kaideleri katı ve muhtemel +18 ya da +18 izlenim oluşturabilecek yayınları ve yayıncıları dolaysız olarak kısıtlamaktadır.
  • Bu noktada ise hakikatinde oldukça nitelikli yayınlara denk gelmek olasıdır.
  • Yayıncılığa başlamak için ise OBS programını indirerek zorunlu ayarlamaları yapabilirsiniz ve internet yayıncılığına adım atabilirsiniz.
  • Discord Canlı Yayın Uygulaması (En Popüleri)

    Discord canlı yayın uygulaması son senelerde yeniden oyunculuk ile popülerleşmeye başlamıştır fakat Twitch’ten değişik bir çalışma ilkesine sahiptir.
    Sunacağınız canlı yayın ise sunucunuza veya kanalınıza özel olacaktır.

    en iyi ve populer canli yayin uygulamalari subat 2022 620d4edaececa

    Bu nedenle hakikatinde discord azıcık daha fertsel emeller için seçilir. Faal olarak oyunlar için kullanılsa da örneğin etrafınızdakilere başka bir deyişle sunucunuzda bulunan bireylere bilgisayarınızın ekranını paylaşarak sunum, ders, proje gibi değişik çalışmalarla değişik emeller için de kullanabilmek gayet olası ve oldukça kullanışlıdır.

    Alakanızı Sürükleyebilir: Parasız discord nitro hesapları

    Bigo Live (bigo.tv)

    Bigo Live 2014 yılında Singapur’da Bigo Technology isimli işletme tarafından kurulmuştur.
    Yayıncılık yaparak hasılat sağlamak olası. Civar olarak ise en popüler oyun yayıncılığı ve ardından genel kategorisinde yayıncılar bulunmaktadır.

    en iyi ve populer canli yayin uygulamalari subat 2022 620d4edb65384
    • Eş biçimde +18 şiddet içerikli yayınlar ve yayıncılar ile de bir dönem ismini duyurmuştur.
    • Popülerliğini ise +18 cinsel yayınlar ile devam ettirmektedir.
    • Yayıncılara izleyiciler tarafından bolca bağış geldiğinden dolayı bayan yayıncılar tarafından yayınlar yapılmaktadır.

    WatchESPN

    WatchESPN ile spor ağırlıklı yayınlar yapılmaktadır.Ağırlıklı olarak basketbol yayını olmaktadır fakat bunun yanında tenis, beyzbol gibi spor yayınları da bulunmaktadır. Biraz farklı bir sisteme sahiptir.

    en iyi ve populer canli yayin uygulamalari subat 2022 620d4edbb544f

    Ülkemizde bulunan TV kanalları için kullandığımız uydu antenleri gibi bir kablolu hatta da sahiptir ve birçok cihazdan erişim sağlayabilirsiniz. Aslında uygulama biraz daha TV kanalına benzer canlı etkinlik yayınlarını barındırmaktadır ve geçmiş etkinlikleri de izleme imkanı sunmaktadır fakat bazı üyelik paketleri ile görüntülenebilmektedir.

    Twitter Scope

    Twitter’da canlı yayın açmak için ise Twitter Scope uygulamasını kullanmanız gerekmektedir. Bu yayınların amacı ise tamamen bireysel ve varsayılan olarak herkese açık olacaktır sizler dilerseniz özel yayın yaparak sadece paylaştığınız kişilere karşı bir canlı yayın yapabilirsiniz.

    en iyi ve populer canli yayin uygulamalari subat 2022 620d4edc32986

    Herkese açık yayın başlattığınızda tüm takipçilerinize anlık bildirim gidecektir ve direkt olarak canlı yayınınıza katılabileceklerdir ve ek olarak yayınınızı tweetlerseniz ise akışta da yayınınızı izlemek mümkün olacaktır. Dilediğiniz zaman, dilediğiniz gibi canlı yayın yapabilirsiniz.

    Instagram Live

    Instagram’da da yayın açmak aslında twitter gibidir, mobil cihaz ile yayın yapabilmektesiniz fakat bildiğiniz üzere son zamanlarda Instagram çok fazla ticari amaçlarla kullanılmaktadır ve birçok işletme profili bulunmaktadır. Canlı yayınların kaydedilmeyecek olmasıyla beraber yayınlarınıza aslında farklı değerler ve amaçlar yüklemeniz de mümkün.

  • Ticari olma şartı olmadan tabi ki bireysel olarak duyurularınızı veya sadece sohbet amaçlı olarak dahi canlı yayın açabilirsiniz.
  • Yayın açtığınız anda ise tüm takipçilerinize bildirim gideceğini göz ardı etmemenizi tavsiye ederiz.
  • Beklenmedik takipçileriniz yayınıza katılabilir ve anlık olarak rahatsız olmanızı sağlayabilir bu sebeple ayarlardan yayınınızı bazı kişilere gizleyebilirsiniz.

    Facebook Live

    Facebook Live de mobil veya masaüstü cihazınız ile Facebook uygulaması üzerinden açılmaktadır. Sunacağınız canlı yayınlar dilerseniz sadece Facebook arkadaşlarınıza dilerseniz ise global bir şekilde paylaşılmaktadır. Facebook internet yayıncılığı konusunda da belirli şartları sağlamak gerekmektedir.

    en iyi ve populer canli yayin uygulamalari subat 2022 620d4edc8454f

    Ek olarak; Facebook yayıncılığında da gelişmeler gün geçtikçe devam etmektedir. Yayıncılar için bağış yapma ve izlenme sayısı değerlendirmelerine göre Facebook’tan gelir sağlamak da oldukça mümkün bir hal almıştır. Yayıncıların seviye programı ile seviyelerini yükseltmeleriyle yayınları da daha kaliteli olmaktadır ve olası destek ihtiyacı durumunda da Facebook tarafından daha ilgili bir destek alabilme imkanı sunulmaktadır. 

    DLive

    DLive, Twitch gibi popüler internet yayıncılığı uygulamalarından birisidir ve yayıncılar tarafından da çokça tercih edilmektedir. Yayınlarda çok fazla çeşitlilik bulunmaktadır, sadece oyun kategorisi içinde dahi birçok oyun ile canlı yayınlara ulaşmanız oldukça mümkün.

    en iyi ve populer canli yayin uygulamalari subat 2022 620d4edcd8876

    İzleyicilerinizin de hem abone olarak hem de bağışlar yaparak sizlere destek olması söz konusu olmaktadır. Ek olarak DLive’ın sunduğu sistemde izleyiciler yayıncılara ücretsiz olarak limon, dondurma, elmas gibi materyaller gönderilebilmektedir. Gönderilen materyaller ile izleyicilerden ücret alınmasa da belirli şartlara göre yayıncılar desteklerinizden gelir elde edebilmektedir.

    Youtube Live Streaming

    Youtube genellikle youtuber olarak tabir edilen birçok içerik üreticisiyle tanınmaktadır ve ek olarak genç yaşlı fark etmeksizin büyük ilgi duyulan bir ortamdır.

    en iyi ve populer canli yayin uygulamalari subat 2022 620d4edd568d7
    • Youtube aracılığı ile canlı yayın yapmanız da aynı şekilde izlenme sayınıza, abone sayınıza göre sizlere gelir sağlayabilmektedir.
    • Youtube yayıncılar, içerik üreticiler için kendi eğitimlerini de sizlere sunmaktadır.
    • Youtube Creator Academy aracılığı ile genel anlamda bilgi sahibi olabilir ve kendinize bir yol haritası çıkarabilirsiniz.

    LiveStream

    Livestream, diğer canlı yayın uygulamalarından farklı olarak yüksek bir üyelik ücretine sahiptir. Canlı yaşamları, yaşam süreçleri, seyahat, müzik ve spor gibi birçok farklı alanla ilgili canlı yayınları seyredebilir ve uygulamayı mobil olarak da kullanabilirsiniz.

    en iyi ve populer canli yayin uygulamalari subat 2022 620d4edfd0525
    • Ek olarak kullandığınız diğer sosyal medya uygulamalarına da yönlendirmek mümkündür.
    • Uygulamanın en iyi yönü ise diğer canlı yayın uygulamaları gibi herhangi bir reklam bulundurmaz. Streamroot sayesinde sizlere sunulan özel sunucuları isterseniz görüntülü canlı yayın, isterseniz web radyo canlı yayın olarak kullanabilmeniz mümkündür. Bu sistemde sizlere sağlanan bant genişlikleri, ölçekleme, hız ve diğer esnek seçenekler ile yayınınızı filtreleyebilirsiniz.

      en iyi ve populer canli yayin uygulamalari subat 2022 620d4ee3728a4

      Örneğin; 10 izleyicinin olduğu bir yayında çok fazla bant genişliği kullanmadan sunucuları yormadan yayın yapabilmek mümkünken izleyici sayısının artışı ile beraber sunulan bant genişliği ve diğer ayarları da değiştirebilmek oldukça mümkün. Sizler de canlı yayınlarınız ile profesyonel bir gelecek planlıyorsanız Streamroot’u tercih edebilirsiniz.

      Kickflip

      Kickflip’in de en önemli özelliği ise açık kaynak kodlu olmasıdır. Sizlere sunulan android ve ios için yazılım geliştirme kitleri sayesinde kendi sisteminizi oluşturabilmeniz de mümkündür. Dolayısıyla istenildiği gibi tamamen özgürce yayın yapmak mümkündür. Güçlü yazılımıyla normal HD yayınlar için gereken kodların hepsi anlık olarak istemcilerde yani izleyicilerin ekranında yapılır.

      Netflix çalışma prensibinde olduğu gibi direkt olarak bulut sistemine yönlendirilerek yayın görüntülemesi sağlanmaktadır. Medyada haber kanalları olarak popülerliğini kazanmıştır. Halkın anlık olarak yayınlara katılması ve etkileşim vermesiyle günden güne önem kazanmıştır. Bazı siyasi olaylarda kendini de ön plana çıkarmıştır.

      en iyi ve populer canli yayin uygulamalari subat 2022 620d4ee5d8a76

      Siyasi olaylarda yerel medyalara engeller geldiği için Bambuser, Mısır, Bahreyn, Suriye ve Türkiye’de olan Gezi Parkı Eylemleri esnasında popüler olarak kullanılmaktaydı ve halka protestolar ve eylemlerin görüntüleri sunuluyordu. Hatta Türkiye’de mahkeme kararı dahi olmadan yasadışı olarak yasaklanmıştır. 

      YouNow

      Bir zamanlar blogTV olarak bilinen firma şu an YouNow olarak etkinliğini sürdürmektedir. YouNow canlı yayın uygulaması da Twitch, Dlive, Bigo, Facebook yayıncılığı gibi bağış imkanıyla yayıncıların gelir elde etmesine imkan sunmaktadır. Son zamanlarda popülerliği zayıflamış olsa da hala aktif olarak kullanan sabit denilebilecek bir kitleye sahiptir. +18 olarak belirtilen durum ise sadece cinsel yayınlar ile sınırlı olmaksızın uygunsuz madde kullanımı olan yayınlara da rastlanmıştır. Tercih edilebilirliği ise aslında tartışmaya açıktır denilebilir.

      Dacast

      Dacast, bir bulut sistemi üzerinden yayınlarınızı sunmaktadır. Başlangıç düzeyinde sunulan ücretsiz paketler ile yayıncılık yapabilmek mümkündür fakat bunun dışında bir ücretli üyelik sistemleri de bulunmaktadır.

      en iyi ve populer canli yayin uygulamalari subat 2022 620d4eeaa5fe5

    İlgili Makaleler

    Başa dön tuşu
    Oto Aksesuar toptan çakmak
    Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş