Güncel

Esnaf Kefalet Kredisi Kaç Günde Verilir? 2022 GÜNCEL

Esnaf kefalet kredisi kaç günde verilir, esnaf kredisi iyi mi alınır, kaç günde onaylanır, Esnaf kefalet kredisi kaç günde onaylanır, Esnaf Kefalet kredi işyeri kapatma, Halkbank esnaf kredisi, Esnaf Kefalet kredileri sicile bakar mi, Halkbank esnaf kredisi alan varmı, Esnaf kredisi yorumları, Halkbank esnaf kefalet kredisi, borcu olan esnafa kredi müjdesi, Esnaf Kefalet Kredisi gecikirse ne olur, Esnaf Kefalet kredisi banka onayı benzer biçimde mevzular hakkında data sahibi olmak ve esnaf kredisi çekmek içi yazımızı okumaya devam ediniz.

Esnaf kredi ve kefalet kooperatifleri, esnaflara ve sanatkarlara düşük faiz oranlarıyla kredi kullanabilmeleri için finansal destek sağlar. Esnaf kefalet kooperatifleri ile kullanılacak kredilerde esnaflara mesleklerine bakılırsa ayrı ayrı olmak suretiyle toplam 7 alanda kredi verilmektedir. Krediyi kullanabilmek için esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatiflerinden bir vergi levhası gereklidir. Esnaf Kefalet Kredisi, vergi levhası olan her esnafa verilir.

Esnaf Kefalet Kredisi Kaç Günde Çıkar? 2022

Esnaf kefalet kredileri averaj 3 günde verilir. Bu süre, danışma süresinin uzunluğuna ve yoğunluğuna bakılırsa değişebilir. Devletimizde 1,5 milyona yakın esnaf ve sanatkarlar bölgelerindeki birleşke birliklerine ortak olmuştur. 2022 senesinde Türkiye genelinde birleşke birlikleri içinde toplam 930 birim bulunmaktadır. Esnaf ve sanatkârlar için kredi ve kefalet kooperatifleri tarafınca esnaflara verilecek olan kredi, özetlemek gerekirse girişimcilere verilen bir tür ayrıcalıklı ticari kredi olarak sunulmaya devam ediyor.


Esnaf Kefalet Kredisi Kaç Günde Onaylanır?

İş yeri olan nerede ise tüm esnaflara uygulanan krediler, esnaflara cazip bir halde sunulduğundan, binlerce ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri tarafınca binlerce esnaf kredi kullanmıştır. Kredi için müracaat koşulları ve tüm şartlar birleşke tarafınca açıkça belirtilmiş ve kredi oldukça kolay çekilebilmektedir. Esnaf kefalet kredisi kaç günde verilir? Kamu ve hususi bankalar da dahil olmak suretiyle tüm bankalar üstünde tercih edilen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri yeni esnaflar tarafınca yakından takip edilmektedir. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine esnaflar tarafınca talebin fazla olması bile esnaf kredisinin öteki bankaların önüne geçtiğini değerlendirebiliriz.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Kredisi’ne başvuran esnafların iş sahibi kişiler tarafınca kolaylıkla uygulanabilecekleri 5 pozitif yanları sıralayacak olursak;

  1. Düşük faiz ile kredi kullandırılır.
  2. Kullandırılan tüm krediler esnaflara hususi olmaktadır.
  3. Esnaf kredilerinin harcamaları öteki kredilere bakılırsa azdır.
  4. Esnaf kefalet kredisinden vergi levhası bulunan her esnaf yararlanabilir.
  5. Belirli meslek koluna bakılırsa çeşitli kredi türleri ve kredi üst limitleri bulunmaktadır.

Diğer bankalara nazaran esnaf kefalet krediye başvuranlar, kredide avantajlı gruplar içinde yer alırken, üçer aylık geri ödemeli, mesleğe bağlı yüksek kredi limitleri, uzun vadeli seçenekleri ve düşük faizli kredilerden yararlanabilir. Bu nedenle, esnaf kefalet kredisinin avantajları yardımıyla birçok esnaf işyeri için ihtiyaç duyulan gereksinimleri esnaf kredileri ile karşılayabiliyor. Yukarıda maddeler halinde sıralanan avantajları yazımızın devamında daha detaylı şekilde ele alıyoruz.

Esnaf Kefalet Kredi Alma Şartları 2022

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinin kredisini kullanmak isteyenlerin ilk olarak esnaf olması gerekir. Esnaf olmayanlar ESKK kredilerinden yararlanamaz. Esnafların, esnaf kefalet kredisinden yararlanabilmesi için aşağıdaki maddelere uygun olması gerekir.


  1. Esnaf ve sanatkarlar odasına kayıtlı sicilin olması,
  2. Vergi borcunun olmaması,
  3. Kredi notunun yüksek olması,
  4. En azca 1 senedir esnaf kaydının bulunması,
  5. Kooperatifin bölgesinde ikamet etmek ya da iş yerinin olması,
  6. Birden fazla ESKKK ile ortak olmaması gerekir.

Maddeler halinde belirtilen özeliklere haiz olan esnaflar, esnaflara hususi kefalet kredisinden faydalanabilirler. Esnaf Kefalet Kredisi İçin Gerekli Belgeler hakkında detaylı bilgiler için tıklayınız.

Esnaf Kefalet Kredisi Kaç Günde Çıkar?

Esnaf Kefalet Kredisi Faizleri ve Kesintileri

Ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinden kredi kullanacak esnafın kredi çekilmeden ilkin bir kesintiye doğal olarak tutulacağı ve bu kesintilerin bir kısmının iade edilmiş olduğu açıklığa kavuşturulmalıdır. Üye işyeri kefalet kredisinin avantajlarından biri de, harcama tutarları ile düşük maliyetli üye işyeri kredisi çekebilmesidir. ESKKK tarafınca uygulanan kesinti oranları aşağıda gösterilmiştir. Kesintiler ve harcamalar gider olarak alınır ve sonrasında iade edilir. İşte bu kesinti oranları;

  1. Bloke ana para kesintisi: %1,5
  2. TESKOMB hisse kesintisi: %0,25
  3. Banka komisyon kesintisi senelik: %1
  4. Risk ana para kesintisi: %1
  5. Üst kurum katılım oranı kesintisi: %0,05
  6. Bölge birliği hisse kesintisi: %0,25
  7. Kredi faiz kesintisi: %4,5
  8. Kredi risk fonu kesintisi: %1
  9. Masraf karşılığı kesinti: %1,5

kesintiler bu şekilde olmaktadır. Bloke sermayesi için meydana getirilen % 1,5’luk kesinti, esnaf ve sanatkara geri iade edilir. Hesaplama yaparken öncelikle kesintiler hesaptan düşülür. Daha sonrasında ise iade edilen meblağ hesaplanarak toplam kesinti ile esnafın eline geçecek olan kredi limiti ortaya çıkar.

Esnaf Kefalet Kredisi Tutarları Ne Kadardır? 2022

Çekebileceğiniz esnaf kefalet kredisi limitleri kredi türüne bakılırsa değişim göstermektedir. Limitler, alacağınız kredi türlerinin bir parçası olarak belirlenir. Esnaf Kefalet Kredisi kapsamında kullanacağınız kredi türlerine bakılırsa belirlenen limitler ise aşağıdaki gibidir:

  • İşyeri almak için çekebileceğiniz İşyeri Alım Kredisi tutarı 500.000 TL limitlidir.
  • İşletme, iskonto kredisi için 200.000 TL limit bulunur.
  • Taşıt kredisi çekmek istiyorsanız, çekebileceğiniz kredi tutarı da satın alacağınız taşıtın 0 km ya da 2. el vasıta olmasına bakılırsa değişmektedir. Eğer 0 km vasıta alacaksanız satmaca bedeli kadar Esnaf Kefalet Kredisi kullanabilirsiniz.
  • Alacağınız vasıta 2. el ise; çekeceğiniz kredi tutarı da aracın kasko değerinin %70’i kadardır.
  • Taşıt onarımı ya da servis aracını yenilemek için çekebileceğiniz Esnaf Kefalet Kredisi tutarı ise 200.000 TL limitlidir.

Yeni Esnaf Kooperatiften Kredi Çekebilir mi?

Diğer bankaların sunmuş olduğu esnaf kredinin ESKK kredisinden ayıran en mühim özelliklerinden biri de krediye başvuracak kişinin üye işyeri / esnaf olmasıdır. Meslek gruplarına bakılırsa sunulan kredi türlerinden yararlanabilmek için esnafın vergi levhası olması gerekir. Vergi levhası olan esnaflar esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatiflerinin tüm esnaf kredilere başvurabilir. Esnaf kefalet kredisine başvuracak kişiden istenen lüzumlu evraklardan bahsetmemiz gerekirse;

  1. T.C kimlik kartı fotokopisi
  2. İkametgah belgesi
  3. Vergi levhası fotokopisi
  4. Esnaf sicil günlük tasdiknamesi
  5. Vergi dairesi mükellefiyet belgesi
  6. Oda kayıt belgesi
  7. Sürücü esnaflar için ticari vasıta ruhsat belgesi
  8. Senelik ciroyu gösteren belge
  9. SGK belgesi (Bağ-kur, SSK, İsteğe Bağlı)

BKZ: Vergi Levhası Üstünden Kredi Nasıl Alınır? (Yeni Esnafa)

Esnaf Kefalet Kredileri Sicile Bakar mı? 2022

Krediler için müşterinin kredi notu oldukça önemlidir. Hem birleşke hem de banka danışma emek harcaması yapar. Bu bağlamda, müracaat sahibinin sicil kaydı incelenir. Esnaflar için maksimum kredi vadesi 5 senedir. Bunlardan yalnız taşıt edindirme kredileri için 84 ay, işletme edinme kredileri için 120 ay vade uygulanmaktadır. Kredinin vade süresi ne kadar uzunsa, toplam kredi geri ödemesi o denli yüksek olmaktadır.

Esnaf Kefalet Kredi Borcu Yapılandırma 2022

Esnaf ve sanatkâr kredi ve kefalet kooperatiflerinden kredi alan ve borç yapılandırma başvurusunda bulunacak esnaflara uygulanacak tekrardan yapılandırma faizi, tekrardan yapılandırmada 12 aya kadar senelik % 7 faiz, 12 ay üstü olan yapılandırmalarda ise senelik faiz oranı %8 sunulur. 2022’de, esnaf kefaletten borç yapılandırması meydana getirecek olan esnaflara 1 yıla kadar krediler için aylık %0,58 faiz, 1 yıldan fazla olan kredilerde ise aylık % 0,66 oranında faiz uygulanacaktır.

2022 senesinde tekrardan yapılanma mevzusu ile ilgili açıklamalara bakılırsa tekrardan yapılanma başvurusu meydana getiren esnafların tüm borcunu ödemek istediğiniz sıfır faiz oranı ile tekrardan yapılanma süreci yürütülecektir. Ancak 12 ay (1 yıl) vade ile borçlarını kapatmak isteyen esnaflara senelik % 7 faiz oranı verilecektir. Borçlarını 24 ay vade ile ödemek isteyen esnaflara da senelik % 8 faiz avantajından yararlandırılacaktır.

ESKKK borç yapılandırma hesaplamasını 25 bin TL ve 50 bin TL üstünden gösterecek olursak;

25 Bin TL. ve 50 Bin TL. Kredi Yapılandırma Hesaplaması

Kredi limiti Faiz Oranı Aylık Taksit  Toplam Tutar Vade Sayısı
25.000 TL %7 2.166 TL 26.000 TL 12 Ay
50.000 TL %7 4.333 TL 52.001 TL 12 Ay
25.000 TL %8 1.134 TL 27.222 TL 24 Ay
50.000 TL %8 2.268 TL 54.445 TL 24 Ay

Esnaf Kefalet Kredisi İçin Kefil Gerekir Mi?

Bazı durumlarda esnaf kefalet kredisi başvurularında kefil talep edebilirler. Kredi notunuz ve işletmenizin satışları bu mevzuda mühim bir rol oynar. Esnaf kefalet kredisi başvurusunda bulunacağınız kurumu araştırdıktan sonrasında kredi puanınız ve iş cironuz bankanın beklentilerini karşılayacak düzeyde ise ve öteki durumlarda başvurduğunuz kurumun uymadığı durumlar olabilir. Ancak, kurumlar çoğu zaman kefil ister. Söz mevzusu kurumlar, kredi notu ve ciro benzer biçimde müracaat sahibini inceledikten sonrasında, müracaat sahibinin güvenilirliğine bağlı olarak, esnaf kefalet kredisi için 1 ila 3 şahıs içinde kefil talebinde bulunabilir.

Esnaf Kefalet Kredisi Kefil Şartı

Kredinin miktarına ve çekilme şartlarına bağlı olarak minimum 2 kefil ibraz edilmesi zorunludur. Kefillerin işyar yada gelir belgesi ile gelirini ispatlayabilecek kişiler olması gerekir. Kefiller, müracaat esnasında kimlik belgelerini ve müracaat formunu da doldurmalıdır. Esnaf Kefalet Kefillik hakkında detaylı data için yazımızı inceleyiniz.

Esnaf Kefalet Kredisi İçin İpotek Gerekir Mi?

Esnaf kefalet kredisi başvurularında ipotek göstermeniz gerekmektedir. Bazı durumlarda, müracaat sahiplerinin başvuruları için depozitoya gereksinimleri olmayabilir. Bu şekilde bir olasılık var. Ancak, esnaf kefalet kredisi almak için bir ipotek sunmanız gerekir. İpotek görünmüyorsa, kurumun başvurusunun onaylanması büyük olasılıkla ret ile neticelenecektir. Bu nedenle vasıta, iş yeri ve işyeri satın almak için esnaf kefalet kredisi başvurusunda bulunacak kişilerin kuruma ipotek sunması gerektiği unutulmamalıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş