Sosyal Medya

Facebook Kalıcı Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım İle Hesap Silme)

Birçok sebepten dolayı, Facebook hesabınızı dondurmak ya da kapatmak isteyebilirsiniz. Hesabınızı artık kullanmak istemiyor ve kapatmayı düşünüyorsanız, uygulamanız gereken adımlar çok basit! İşte Detaylar..

Facebook hesabınızı dondurduğunuzda, dilediğiniz zaman tekrardan açma gibi bir şansınız olsa da, kalıcı hesap silme adımlarını uyguladığınızda tekrardan hesabınıza erişmeniz mümkün olmayacaktır. Hesabınızı kalıcı olarak silmek ve bir daha açmak istemiyorsanız, Facebook’ta kalıcı hesap silme nasıl yapılır, hesap tamamen ne zaman silinir, Facebook hesap silme linki, Facebook hesabı telefondan nasıl kapatılır? hesap kalıcı silince ne olur vb. hesap kapatma işleminde işinize yarayacak diğer ipuçlarını yazımızda bulabilirsiniz.

2022 Güncel:

  • Facebook Kalıcı Hesap Silme Nasıl Yapılır?
  • Facebook Hesabımı Kalıcı Olarak Nasıl Silerim?
  • Facebook Kalıcı Hesap Silme İşlemi İptal Edilebilir mi?
  • Facebook Hesabı Tamamen Ne Zaman Silinir?
  • Facebook Telefondan Nasıl Kapatılır?
  • Facebook Hesabının Silindiğini Nasıl Anlarız?
  • Facebook Hesabımı Sildim Ama Görünüyor Ne Yapmalıyım?
  • Facebook Hesabımı Kalıcı Olarak Silersem Ne Olur?
  • Kalıcı Olarak Silmek İstemeyenler İçin Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?
    • Uzun Süre Girilmeyen Facebook Hesabı Kapanır Mı?
    • Facebook 14 Gün Beklemeden Silme Mümkün Mü?
    • Facebook Hesabını Silince Yorumlar Silinir mi?
    • Facebook Hesabı Sildikten Sonra Mesajlar Görünür mü?

Facebook Kalıcı Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Facebook hesabınızı kapatmadan önce, gerçekten kalıcı olarak silmek istediğinize emin olmanız gerekmektedir. Çünkü kalıcı olarak silinen hesaplara, bir daha erişim sağlamanız mümkün olmayacaktır. Kişisel verilerinizi kalıcı olarak sildiğinizde, mesajlarınız ve üye olduğunuz gruplarınız da silinecektir. Eğer grup yöneticisi sizseniz, hesabınızı kapatmanız dahilinde grubunuz da silinecektir. Grubunuzun aktif kalmasını istiyorsanız, Facebook’a veda etmeden önce, grubunuzu yeni bir yöneticiye emanet etmenizi öneririz. Kullanıcı bilgilerinizi silmeden önce bu noktalara dikkat ederseniz, geri dönüşü olmayan konular için pişmanlık yaşamamış olursunuz.

İşte resimli anlatım ile Facebook hesap silme adımları:

Facebook’ta kalıcı hesap silmek için aşağıdaki adımları uygulayınız:

  1. Öncelikle Facebook kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın.
  2. Sağ üst kısımda yer alan menüden ”Ayarlar” ve ardından ”Facebook Bilgilerin” sayfasına giriniz.
facebook kalici hesap silme nasil yapilir resimli anlatim ile hesap silme 61fb407047742
Facebook hesap silme
  1. Açılan sayfanın en altında bulunan ”Dondurma ve Silme” sekmesine giriniz.
  2. Bu aşamada iki seçenek sunulacaktır. Hesabınızı ya dondurabilirsiniz ya da tamamen silebilirsiniz.
  3. ”Hesabı Sil” butonuna basarak devam ediniz.
  4. Hesap silme işleminizi tamamlamadan önce, bu zamana kadar paylaşmış olduğunuz fotoğrafları, videoları ve diğer içerikleri cihazınıza indirebilirsiniz.
facebook kalici hesap silme nasil yapilir resimli anlatim ile hesap silme 61fb40709644a
Facebook hesap silme
  • Ardından ”Hesabı Sil” diyerek, şifrenizi yazıp devam ediniz.
facebook kalici hesap silme nasil yapilir resimli anlatim ile hesap silme 61fb4070c5b02
Facebook hesap silme
  1. Facebook, kalıcı hesap silme yaptığınız tarihten itibaren 30 gün boyunca verilerinizi tamamen silmeyecektir.
  2. 30 gün içerisinde tekrardan açmak ve kullanmak isterseniz, kullanıcı adınız ve şifreniz ile birlikte yeniden giriş yaparak, verileriniz silinmeden ulaşabilirsiniz.
  3. Belirtilen süre içinde giriş yapmazsanız, hesabınız tamamen kapatılmış olacaktır.
facebook kalici hesap silme nasil yapilir resimli anlatim ile hesap silme 61fb4070ef5bc

Verilerinizi silmek için, bu adımları sırası ile uyguladığınızda, hesabınızdan otomatik olarak çıkış yapılacaktır. Arkadaşlarınız ve diğer kullanıcılar artık Facebook hesabınızı görmeyecektir. 30 gün olarak belirlenen sürede, tekrardan hesabınızı açmak isteyeceğinizi düşünerek, verileriniz saklanacak olup, yeniden hesabınıza girdiğinizde, hiçbir şey kaybetmeden kullanmaya başlayabilirsiniz. Fotoğraflarınız, videolarınız ve diğer bilgileriniz yedek sistemde kayıtlı tutulacaktır.

Facebook Hesabımı Kalıcı Olarak Nasıl Silerim?

Hesabımı kalıcı olarak nasıl silerim diyorsanız adım adım yapmanız gerekenler şunlar olmalıdır:

  • Facebook’un sağ üst köşesindeki Açma butonuna tıklayın.
  • Ayarlar ve Gizlilik’i seçin ve ardından Ayarlar’a tıklayın.
  • Sol sütundaki Facebook Bilgilerin’e tıklayın.
  • Dondurma ve Silme’ye tıklayın.
  • Hesabı Kalıcı Olarak Sil’i seçin.
  • Ardından Hesabı Silme İşlemine Devam Et’e tıklayın.
  • Hesabı Sil’e tıklayın, şifrenizi girin ve Devam’a tıklayın.

Facebook hesabınızı kapatmak ve bir daha kullanmak istemiyorsanız, Facebook Hesap Silme Linki 2022 kullanarak, uygulamayı tam anladıktan sonra verilerinizi tamamen silebilirsiniz. Bilgileriniz ile giriş yaparak, silme ve kapatma işlemi için talebinizi hemen oluşturabilirsiniz.

Facebook Kalıcı Hesap Silme İşlemi İptal Edilebilir mi?

Facebook hesabını kalıcı olarak sildikten sonra, pişmanlık yaşayan binlerce kullanıcı bulunmaktadır. Kalıcı silme işleminizin son aşamasında belirtilen uyarı yazısında, verilerinizin 30 sonunda silineceğini belirtilmiştir. Yani 30 gün limitini aşmadan, bu süre içerisinde kullanıcı bilgilerinize ve tüm verilerinize tekrardan kavuşmanız mümkündür.

Silinen Facebook hesabını yeniden açmak için yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Aynı kullanıcı adı ve şifreniz ile birlikte, Facebook uygulamasına giriş yapmanız yeterli olacaktır.
  • ”Silme İşlemini İptal Et” butonuna basarak tüm verilerinize ulaşabilirsiniz.
  • Bu aşamadan sonra ekstra bir işlem yapmanız gerek yoktur.
  • Kalıcı olarak sildiğiniz Facebook hesabınızda fotoğraflarınızın, videolarınızın, mesajlarınızın ve diğer verilerinizin var olduğunu ve korunduğunu göreceksiniz.
  • Bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, belirtilen 30 gün kuralıdır.
  • Facebook kapatma formu ile kalıcı silme işlemi yaptığınızda otuz gün sonunda, silinen verilerinize ulaşmanız mümkün olmayacaktır.

Facebook Hesabı Tamamen Ne Zaman Silinir?

Hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde, tüm verilerinizin de silinmesi 30 günü bulacaktır. Bu süre içerisinde kullanıcı bilgilerinize tekrardan ulaşabilirsiniz. Otuz gün sonunda Facebook hesabınız ve tüm bilgileriniz otomatik olarak tamamen silinecektir. Bu süreden sonra bilgilerinizi geri yüklemeniz imkansızdır. Sistem içerisinde bilgilerinizin silinmesi ortalama olarak 90-120 günü bulsa da, sizin için belirlenen süre otuz gündür.

Verilerinizi tamamen sildiğinizde ”Facebook ile Giriş Yap” seçeneği ile giriş yaptığınız diğer uygulama, oyun ve internet sitelerini de asla kullanamayacaksınız. Bunun için, silme ve kapatma işlemini yapmadan hemen önce, diğer uygulamalar için kullandığınız giriş bilgilerinizi değiştirmeyi unutmayınız!

Facebook Telefondan Nasıl Kapatılır?

Facebook hesap silme mobil ile bilgisayara ihtiyaç duymadan, kalıcı olarak silebilir ya da geçici olarak dondurabilirsiniz. Uygulama içerisinden yapacağınız küçük işlem adımları ile hesabınızı kalıcı olarak kapatabilir ya da geçici olarak dondurabilirsiniz.

Facebook nasıl kapatılır telefondan? diye düşünüyorsanız hemen:

  • ”Ayarlar” menüsüne girerek ”Facebook Bilgilerin” sekmesine tıklayınız.
  • Açılan sayfanın en altında yer alan ”Dondurma ve Silme” başlığına tıklayınız.
  • Hesabınızı neden silmek ve kapatmak istediğiniz sorulacaktır.
  • Size sunulan nedenler arasından birini seçiniz.
  • Ardından kullanıcı şifrenizi girerek, kalıcı hesap kapatma talebinizi oluşturabilirsiniz.
  • Kalıcı olarak kapatma işleminizden sonra tüm içerikleriniz belirlenen süre içinde silinecektir.

Fakat hesap dondurma seçeneğini kullanırsanız, siz yeniden hesabınızı kullanmak isteyene kadar, tüm bilgileriniz korunmuş olacaktır. Bu tercih tamamen size kalmıştır!

Facebook Hesabının Silindiğini Nasıl Anlarız?

Kullanıcı bilgilerinizi kalıcı olarak sildiğinizi teyit etmek için, başka bir hesabınız var ise arama motorundan isminizi aratabilirsiniz. Facebook uygulamasına kaydınız olmasa dahi, arama butonunu kullanabilir ve kendi adınız dahil merak ettiğiniz diğer kişilerin kullanıcı isimlerini de aratarak, kontrol edebilirsiniz. Peki başka bir kullanıcının bilgilerini silip silmediği nasıl anlaşılır? Hepsi için geçerli olmasa da, bazı kullanıcı isimlerine tıkladığınızda balon işareti çıkacaktır. ‘‘Bu hesap donduruldu. Arkadaş listende sadece sen görebilirsin. İstersen arkadaşların arasından çıkarabilirsin.’‘ bilgisini görebilirsiniz. Bu uyarı yazısı, o kişinin kullanıcı bilgilerini dondurduğunu göstermektedir.

Facebook Hesabımı Sildim Ama Görünüyor Ne Yapmalıyım?

Facebook hesabınızı kalıcı olarak kapattığınız andan itibaren, isminiz arama motorunda hiçbir şekilde görünmeyecektir. Fakat dondurulan veriler, arkadaş listesinde ya da arama butonunda görünebilir. Dondurma ve silme işlemleri için planlanan süre içerisinde kullanıcı adınızı görseniz dahi herhangi bir şekilde paylaşım yapılamaz ve iletişime geçilemez.

Facebook Hesabımı Kalıcı Olarak Silersem Ne Olur?

Facebook hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde, videolarınız, fotoğraflarınız, paylaşımlarınız ve tüm verileriniz sistem içerisinde silinecek ve geri yüklenmeyecektir. Fakat bunun için belirlenen süre otuz gündür. 30 gün içerisinde kullanıcı isminiz ve şifreniz ile tekrardan Facebook verilerinizi geri yükleyerek, kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulama sisteminde, bilgilerinizin tamamen silinmesi 90 hatta 120 günü bulabilir. Kullanıcı adı ve şifrenize bağlı olan diğer uygulamalar ve bilgiler ise hala daha internet dünyasında yer alabilir.

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silerseniz olacaklar şunlardır:

  • Hesabınızı yeniden etkinleştiremezsiniz
  • Profiliniz, fotoğraflarınız, gönderileriniz, videolarınız ve eklediğiniz diğer her şey kalıcı olarak silinir. Eklediğiniz hiçbir şeyi geri getiremezsiniz.
  • Artık Facebook Messenger’ı kullanamazsınız.
  • Spotify veya Pinterest gibi Facebook hesabınızla kaydolmuş olabileceğiniz diğer uygulamalar için Facebook Girişini kullanamazsınız. Bu hesapları kurtarmak için söz konusu uygulamalar ve internet siteleriyle iletişime geçmeniz gerekir.
  • Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler hesabınızı silmenizin ardından arkadaşlarınıza görünmeye devam edebilir. Gönderdiğiniz mesajların kopyaları arkadaşlarınızın gelen kutusunda tutulur.
  • Oculus’ta oturum açmak için Facebook hesabınızı kullanıyorsanız Facebook hesabınızı sildiğinizde Oculus bilgileriniz de silinir. Bu, uygulama içi alışverişleriniz ve başarılarınız da dahildir. Uygulama iadesi yapma imkanınızı ve mevcut mağaza kredilerinizin tamamını kaybedersiniz.
  • Yalnızca sizin kontrol ettiğiniz Sayfalar da silinir. Sayfanızın silinmesini istemiyorsanız Sayfanızın tam kontrolünü bir başkasına verebilirsiniz. Ardından Sayfayı silmeye gerek kalmadan yalnızca hesabınızı silebilirsiniz.
  • Belirlenen 30 gün süre sonunda hesabınızı bir daha asla etkinleştiremez ve kullanamazsınız.

Facebook dışında instagram kullanıcıları için İnstagram hesap silme nasıl yapılır? öğrenebilir ve kalıcı olarak dakikalar içerisinde hesabınızı dondurabilirsiniz.

Facebook hesabınızı tamamen kapatırken bu hususları göz önünde bulundurmalısınız. Tüm verilerinizin tamamen silinmesini istiyorsanız hemen kalıcı olarak silebilirsiniz. Sadece bir süre ara vermek istiyorsanız, tekrardan kullanmak isteyene kadar, dondurma işlemini uygulayabilirsiniz.

Kalıcı Olarak Silmek İstemeyenler İçin Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

Facebook dondurma yöntemi ile, hesabınızı silmek ve gönderilerinizi tamamen kaybetmek yerine geçici olarak dondurabilir ve dilediğiniz zaman açabilirsiniz. Tekrardan giriş yapana kadar, verileriniz sistemde kayıtlı olacaktır. Kalıcı olarak sildiğinizde en fazla otuz gün içinde verilerinize ulaşabiliyordunuz. Dondurma yönteminin en güzel yanı, dilediğiniz zaman yeniden kullanıcı verilerinize ulaşmanızdır. Üstelik Messenger uygulamanız da, kalıcı silmedeki gibi otomatik olarak kaldırılmayacaktır. Arkadaşlarınız ile yapmış olduğunuz sohbet geçmişi, o hesaplarda görünmeye devam edebilir. Kullanıcı bilgilerinizi dondurmak için, kalıcı olarak silme işlem adımlarını kullanmanız yeterli olacaktır. Hesabınızı silmek yerine Facebook hesap dondurma linki aracılığı ile kullanmaya ara verebilirsiniz. Sadece ”Hesabı Dondur” butonuna basmanız yeterli olacak ve dondurma işleminizi sonlandıracaktır.

Uzun Süre Girilmeyen Facebook Hesabı Kapanır Mı?

Uzun süre girilmeyen Facebook dahil hiçbir hesap otomatik olarak kapatılmamaktadır. Ancak sahte olduğu tespit edilen hesaplar, güvenlik oluşturmak için kapatılmaktadır. Aksi halde, hesabınızın tamamen kapatılması için, sizin silme işlemini başlatmanız gerekmektedir. Sizler için hazırladığımı Facebook sayfa silme adımlarını uygulayarak, verilerinizi silebilir ve kapatabilirsiniz.

Facebook 14 Gün Beklemeden Silme Mümkün Mü?

Facebook kalıcı hesap silme talebinizi oluşturduktan sonra, sistem tarafından belirlenen otuz gün limiti bulunmaktadır. 30 gün beklemeden hesabınızı silmeniz mümkün değildir. Uygulamaya sisteminde yapılan değişikliklerden önce belirlenen bu süre 14 gündü. Yani, verilerinizi sildiğinizde 14 gün içinde verilerinize tekrardan ulaşabiliyordunuz. O zamanda da 14 gün beklemeden hesabınızı hemen silmeniz mümkün değildi. Pişmanlık yaşama ihtimalini göz önünde bulundurarak bu gün limitinin belirlenmesi çoğu kullanıcıyı memnun etmektedir.

Facebook Hesabını Silince Yorumlar Silinir mi?

Facebook’ta kalıcı hesap silme işlemini yaptığınızda, o ana kadar yapmış olduğunuz fotoğraf, video ve içerik paylaşımları otomatik olarak silinecektir. Aynı şekilde diğer gönderilere yaptığınız yorumlarınız da silinecek olup, farklı kullanıcılar tarafından görünmeyecektir. İstisnai durumlar ile birlikte, bazı yorumlarınız görünse bile, kullanıcı isminize tıklandığında, bilgileriniz silindiği için hiçbir şey görünmeyecektir.

Facebook Hesabı Sildikten Sonra Mesajlar Görünür mü?

Facebook üzerinden mesajlaşmak ve iletişim kurmak için Messenger uygulaması kullanılmaktadır. Facebook hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde, ortak olarak çalışan Messenger uygulaması da otomatik olarak silinecektir. Messenger uygulamasını kullanmaya devam etmek istiyorsanız, verilerinizi silmek yerine dondurma seçeneğini tercih edebilirsiniz. Peki, hesabınızı sildikten sonra mesajlarınız görünür mü? Merak edilen bu sorunun cevabı kesin olmamakla birlikte hayırdır. Hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde tüm verilerinizin silindiğini söylemiştik. Fakat bazı durumlarda, silme işlemini yapsanız dahi, yapmış olduğunuz sohbet bilgisi, arkadaşınızda görünebilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş