Eğitim

Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? – Ahmet Almaz Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? – Ahmet Almaz Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? kimin eseri? Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? kitabının yazarı kimdir? Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? konusu ve anafikri nedir? Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? kitabı ne konu alıyor? Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? PDF indirme linki var mı? Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? kitabının yazarı Ahmet Almaz kimdir? İşte Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ahmet Almaz

Yayın Evi: NoktaKitap

İSBN: 9789759146917

Sayfa Sayısı: 198


Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Türkiye’de oldukca münakaşa yaratacak bir kitap okuyucularıyla buluşuyor.

Vatikan’ın Fatih Sultan Mehmet’i öldürmek için antak kalma yapmış olduğu belgeleri asıllarını ve çevirileri ilk kere bu kitapta bulacaksınız.

Fatih Sultan Mehmet’i zehirledikleri ilacın formülünü bu kitapta bulacaksınız.

“Ey Süleyman ben seni bile yenik ettim” sözünü kim söylemişti?

Fatih’in anası Sırp Prensesi Mara mıydı?

Çandarlı Halil Paşa Bizans casusu muydu?

Katolik-Ortodoks kavgasında Fatih’in görevi neydi?

Fatih’in İslam’ı ve Hristiyanlığı birleştirme projesi gerçek miydi?

Osmanlı elçilerinin başlarına kavuklarını çivileten cani kimdi?

Fatih’in düşsel Batı Roma İmparatoru olmak mıydı?

Papa Fatih’e “Hristiyan ol” teklifini yapmış mıydı?

“Beni öldürecek bir Hristiyan yok mu” diyen Bizans İmparatoru kimdi?

Fatih hasta mıydı?

Fatih canını kimlere emanet etmişti?

Venedik Meclisi’ne sunulan suikast teklifleri nelerdi?

Fatih ölümcül bir hastalığa mı yakalanmıştı?

Fatih’i öldürmek isteyen Yahudi banker kimdi?

Hekim Yakup’un (Jakopo) Venediklilerle ilişkisi neydi?

Fatih’in ölümünde yahudilerin oranı var mıydı?

Fatih’i ortadan kaldırmak için hristiyanlarla yahudiler ittifak mı kurmuşlardı?

Dünyaca meşhur Osmanlı tarihçisi Ord. Prof. Dr. Franz Babinger’in ve Ord. Prof. Dr. İsmail Hikmet Ertaylan’ın Fatih Sultan Mehmet’in vefat etmesiyle ilgili olarak Venedik Devlet Arşivleri’nde yapmış oldukları araştırmaların belgelerini ve neticelerini, Ahmet Almaz’ın yorumlarıyla bu kitapta bulacaksınız.


Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? Alıntıları – Sözleri

  • Şehzade II.Mehmet babasının ölüm haberini alir almaz_ “beni seven arkamdan gelsin” diyerek derhal yola düşmüş, sekiz ya da on gün devam eden seyahat sonunda Edirne’ye ulaşmıştır.
  • Padişaha Cehennem Macunu Verdiler
  • Zehirlenerek öldügü, zehri vücudundan atmak suretiyle ta­biplerin kendine bir su içirdikleri söylenmektedir. Fakat bu ilaç hükümdarın bagırsagını tıkamış ve ölümüne sebep olmuştur. Buna nazaran ölümün direkt sebebi, bagırsak tıkan­masıdır.”
  • Sırp Prensesi Mara
  • “Kostantiniyye şüphesiz fethedilecektir. Onu fetheden buyruk ne güzel emridir. Bu asker ne güzel askerdir. “
  • Bana Kıydılar! Hünkar Çayırı’na geldiklerinde Fatih hastalanmıştı. Fa­tih’in hususi doktoru Yakup Paşa gelip padişahı muayene et­miş ve ilaçlar vermişti. Sonra Karamani Mehmet Paşa, hekim Lari’yi padişaha göndermişti. Lari, Yakup Paşa’nın verdigi ilaçları begenmeyerek eleştiri etmiş ve başka ilaçlar vermişti. Bunlar da Fatih’e iyi gelmemiş ve daha oldukca kötü­ laşmıştı. Fatih de işin farkına varmıştı. “Bana kıydılar” de­mişti.
  • Elveda Bizans, Merhaba İstanbul


Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? İncelemesi – Kişisel Yorumlar

mertlik ile bir yere kadar. ortaçağın rönesans ve reformu ile kabuk değiştiren avrupayı osmanlı tümüyle işgal etseydi değişik bir kültür ile içiçe hayata devam etmenin vermiş olduğu etkiyle değişimi oldukca sert ve kuvvetli yaşayacak toplumsal ve siyasal yönden değişime uğrayacaktı.kimbilir. (Hakan Komut)


Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? PDF indirme linki var mı?


Ahmet Almaz – Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü? PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ahmet Almaz Kimdir?

Anamur’da dünyaya geldi. İlkokulu Anamur’da bitirdikten sonrasında ortaokul ve liseyi: Konya, Ceyhan, Karman ve Anamur’da okudu. 1993 senesinde üniversite eğitimine başladı. İlk emek vermesi olan “Yıldızların Doğuşu” adlı eseri Dr. Ahmet Gül ile beraber hazırladı ve bu yapıt 1997 yayımlandı. 1998’de lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl içinde Hasan Celal Güzel’in editörlüğünü yapmış olduğu “Osmanlı Projesi” içinde yer aldı. Yeni Avrasya dergisinde araştırmalarına devam etti. AK Parti’nin kurulmasıyla beraber 2002 senesinde AK Parti Genel Merkezi Dış İlişkiler Başkanlığı’nda araştırmalar yapmış oldu. “Çocukların Vazifeleri / Çocuklara Altın Öğütler” adlı emek vermesi, aynı yıl içinde okuyucu ile buluştu. Hâlen İstanbul Ticaret Odası Ticaret gazetesinde tecim zamanı üstünde yapmış olduğu araştırmaları “Nostalji” köşesinde yayımlanmaktadır.


Ahmet Almaz Kitapları – Eserleri

  • Atatürk’ün Anıları
  • Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü?
  • Tevrat’ın Türk Evlatları
  • Yahudilik Tarihi
  • Musa’nın Bozkurtları
  • Tarihin Esrarengiz Bir Sahifesi
  • Selanik’ten Ne Çıkar
  • Hazreti Muhammed Nasıl Zehirlendi?
  • Yıldızların Doğuşu
  • Karahanlılar Tarihi
  • Shekhina: İlahi Gücün Tecellisi


Ahmet Almaz Alıntıları – Sözleri

  • Sultan’ın Yahudilerin Filistin topraklarına dönmesine müsaade etmesine karşılık, Osmanlı Devleti’nin tüm borçları ödenecek ve tüm dünyadaki Yahudilerin imkanları imparatorluğun emrine sunulacaktı. II. Abdülhamit, Herzl’e söyleyeceği sözlerin kendisini tahttan etmekle kalmayıp imparatorluğun sonunu getireceğini bilmeden konuşmaya başladı:
    “Herzl, bu mevzuda bir adım daha atmamalıdır. Ülkenin bir taşını dahi satamam. Zira o benim malım değildir, halkımın malıdır. Bu imparatorluk onu kanıyla aldı ve onu parçalanmasına müsaade etmeden yeniden kanımızla koruyacağız. Bu imparatorluğun sahibi Osmanlı halkıdır, ben değil. Onun hiçbir parçasını boşaltamam. Yahudiler milyonlarını sarfedebilirler. Osmanlı parçalanınca da Filistin’i karşılıksız alabilirler. Ne var ki o sadece cesetlerimiz üstünde parçalanabilir. Zira hemen hemen hayattayken asla bölünmeye müsaade etmeyeceğiz.” (Yahudilik Tarihi)
  • “İnsan bugün
    yaşıyorsa yarın ölecektir. ” (Yıldızların Doğuşu)
  • İshak ömrünün son günlerinde kim kendisine bir av getirirse onu kutsayacağını söyler; Yakup’un anası Rebeka bunu duyar ve oğlu Yakup’a bir şey kesip babasına götürmesini söyler. Yakup da bir koyun kesip av eti diye babasına takdim eder. Babası da bunun üstüne Yakup’a kutsallık verir. (Yahudilik Tarihi)
  • “Ebu Bekr’i .sevmek ve teşekkür etmek tüm
    ümmete vaciptir”. (Yıldızların Doğuşu)
  • Musa bu emirleri aldıktan sonrasında, emirleri yazılı olarak almak için yeniden Sina Dağı’na çıkarak beklemeye başladı. İsrailoğulları Musa’nın ortadan kaybolduğunu sanarak kardeşi Harun’a geldiler ve “Bu adamdan bizlere hayır yok, bizlere bir put yap” dediler. Bunun üstüne Harun altınları eriterek put yapmış olup halkı puta taktırdı. (Yahudilik Tarihi)
  • Elveda Bizans, Merhaba İstanbul (Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü?)
  • İsmail ve İshak kardeştirler. Babaları İbrahim’dir. İsmail Arap kabilesinin babasıdır. İslam Peygamberi, İsmail şeklinde Arap olduğundan, ona mensup olduğu şeklinde, İslamiyet’i kabul etmiş olan ve Arap olmayan kavimlerin de İsmail’in kavmine mensup oldukları kabul edilir. İshak’ın oğlu Yakup’un kendisine sonradan verilen isim İsrail olduğundan, Beni İsrail adıyla malum Yahudiler, İshak’la ve dolayısıyla İsmail’le ve de dolayısıyla Yahudiler ile tüm Müslümanlar ve İslam ailesine mensup olan Türklerle kardeştir. (Yahudilik Tarihi)
  • Mustafa Kemal onu yerden kaldırmak için eğilirken kulağına bu kadının Kurtuluş Savaşında cephelerde çarpışmış olan ‘Adile Çavuş’ bulunduğunu fısıldadılar…
    Gözlerinden iki damla yaş düşen Mustafa Kemal, bu güneşten yüzü yanmış kadının elinden tutup ayağa kaldırdı ve ona şöyleki seslendi ;
    – ” Kahraman Türk hanımı ! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde yükselmeye layıksın.” (Atatürk’ün Anıları)
  • Zehirlenerek öldügü, zehri vücudundan atmak suretiyle ta­biplerin kendine bir su içirdikleri söylenmektedir. Fakat bu ilaç hükümdarın bagırsagını tıkamış ve ölümüne sebep olmuştur. Buna nazaran ölümün direkt sebebi, bagırsak tıkan­masıdır.” (Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü?)
  • “…Artık her şeyin mahvolduğuna inanmış bir adam gibi, çaresiz düşünüyordum. Ancak mahvolan her şeyin tekrar kurtarılabileceğine inanan bir adam gibi de avunuyordum.” (Atatürk’ün Anıları)
  • Onlar, kim ne derse desin, Tevrat’a inanan Türkler ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Forsu’ndaki yedinci yıldızın simgelediği Hazarların torunlarıdır. Dini kimliklerini Yahudilikte, ulusal kimliklerini ise Türk köklerinde arıyorlar. Türkçe konuşuyor ve Türkçe yakarma ediyorlar. Yahudilerden değişik olarak Talmut’u değil, Tevrat’ı okuyorlar. (Tevrat’ın Türk Evlatları)
  • ” Size verdiğim bu belgeler,
    Türk Devrimi’nin karanlık noktalarını aydınlatacaktır.! ” (Atatürk’ün Anıları)
  • “Kostantiniyye şüphesiz fethedilecektir. Onu fetheden buyruk ne güzel emridir. Bu asker ne güzel askerdir. ” (Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü?)
  • …Yukarıda bahsettiğimiz şeklinde Bizans döneminde büyük sıkıntılar çeken, aşağılanan ve ikinci derslik yurttaş muamelesi gören Yahudiler, Bizans döneminde ilkin Pera (Beyoğlu) sonralarıysa Balat, Hasköy, Ortaköy, Arnavutköy, Kuzguncuk semtlerine yerleşmişlerdir. İstanbul’un fethinden ilkin Bizans’a gelen Burgonya Dükü Bertrandin de la Broquiere ise Yahudilerin bir tek Pera’da yaşıyor olduklarını belirtmektedir. Onun İstanbul’a yabancı biri olduğu ve bir tek gezdirilmiş olduğu bölgeleri kitabına almış olduğu düşünülürse bu görüşün inanılırlığı zayıftır. (Yahudilik Tarihi)
  • Tarihçi, bir dinin doğru yada yanlış bulunduğunu düşünmek zorunda değildir. Fakat aşikar mahiyette tüm büyük fikirlerin ortaya çıkış zamanını yazmak ve bildirmekle görevlidir. (Selanik’ten Ne Çıkar)
  • Hiç hiç kimseye iltifat etmeyeceksin ,asla kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerek ideal ne ise onu görecek , o hedefe yürüyeceksin . Herkes senin aleyhinde olacaktır ,asla irkilmeyeceksin. Önüne engeller yığacaklar . Kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Ondan sonrasında sana”büyüksün “derlerse bunu diyenlere güleceksin ! (Atatürk’ün Anıları)
  • Atatürk’e otopsi ve biyopsi yapılmadı.
    Ölümü üstüne düzenlenen
    1.raporda: kanda toplanan sıvı asit
    2. Raporda: karaciğer iltihabı denildi.
    Atatürk’ün sıhhi hayatına ilişkin bilgiler sıhhat bakanlığında kayboldu. 1976’da informasyon isteyen bir profesöre “tüm aramalara karşın bulunamamıştır” denmiştir. (Tevrat’ın Türk Evlatları)
  • Kanaatkardı. Dünya ona yöneldikçe o dünyadan kaçardı.
    Giydiği hırkada bir rivayete nazaran 10 ya da 20 yama vardı.
    Beytü’l-Mâl’dan almış olduğu günlük 2 dirhem yevmiye ile geçinirdi. (Yıldızların Doğuşu)
  • “…yeni Padişahın hareketinin başlangıcı önce kuvvete sahip çıkmak olmalıdır. Devleti, milleti ve bütün çıkarlarını koruyan kuvvet başkasının elinde bulundukça, sizin padişahlığınız dahi ‘söz’ olmaktan kurtulamaz.” (Atatürk’ün Anıları)
  • Yaşamda,insan daima bir rol oynar fakat gerçekte yaşam ne bir güldürü ne de bir savaştır.Yaşam,devamlı ve büyük evrimin aşamalarından ibarettir.Hayat bir geçittir.Yaşamda,maddeden başka bir şey tanımayanlar ne kendilerini ne de evreni kavrayamamışlar anlamına gelir.Gerçrkten yaşam,gölgeler ve ışıkların,açılıp solan çiçrklerin,doğan ve batan güneşlerin büyük ve bakımlı bir bahçesidir. (Musa’nın Bozkurtları)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş