Eğitim

Frida – Buket Şahin Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Frida – Buket Şahin Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Frida kimin eseri? Frida kitabının yazarı kimdir? Frida konusu ve anafikri nedir? Frida kitabı ne konu alıyor? Frida PDF indirme linki var mı? Frida kitabının yazarı Buket Şahin kimdir? İşte Frida kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Buket Şahin

Yayın Evi: Librum Kitap

İSBN: 9786052305232

Sayfa Sayısı: 176


Frida Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Frida, Meksika’nın Vicdanı kitabı, Meksika’nın ulusal hanım kahramanlarından Frida Kahlo’nun yaşamı süresince taviz vermediği yurtsever, devrimci kişiliğini;

Tuvaline, 35 kez bıçak altına yatan yaralı bedenine çizer benzer biçimde büyüleyici gerçekliğini, acılarını yansıttığı öz portrelerini;

Popülist, yozlaşmış kültürün moda ikonu haline getirmiş olduğu giyitlerindeki Meksika yerlilerinin folklorik imgelerini;

“Ben devrimle doğdum” diyen Frida’yı Frida icra eden Zapatista Köylü Devrimini ve 500 senedir süregelen Meksika aydınlanmasını;

Frida’nın, Kafka ile örtüşen dönüşümü ve paradoksunu;

20. yüzyılın en büyük sanatçı aşklarından birini yaşayan, birbirini tamamlayan, ötelemeyen, yürek yarası ve aldatılmışlığına karşın, tüm benliğiyle ve sanat aşkıyla ölene kadar sadık kalmış olduğu eşi Diego Rivera’yı;

Devrim aşkıyla bağlı olduğu Troçki’yi;

Mavi Ev’deki, aden bahçesini, dostlar sofrasını, çiçek ve hayvan sevgisini;

B. Traven, Octavio Paz, Eduardo Galeano, Carlos Fuentes benzer biçimde Meksika aydınlarının bakış açısından büyük ressamın gerçeğini;

Frida’yı ‘sürrealist’, ‘feminist’, ‘postmodern” benzer biçimde çağdaş sanat çağının kalıp ve tuzaklarına düşürerek devrimci ve aydın kişiliğini görmezlikten gelen, Frida ve Diego’nun karşılıksız aşkını aşağılayanlara direnme, hatıralarına bir saygı olarak yazılmıştır.

Buket Şahin, Meksika’nın devrimci geleneğinden, Maya, Aztek, Zapotek kültürünün süregelen, Chiapas Yaylalarında, Oaxaca Vadisinde yaşayan adsız hanım kahramanlarından beslenen Frida’nın yalın ve özentisiz yaşamına adayarak bu eseri yazmıştır.

(Tanıtım Bülteninden)


Frida Alıntıları – Sözleri

  • Kusura bakın. Hiçbir şeyi abartmadan yapamıyorum. Seversem oldukça, sevmezsem asla sevmiyorum. Bulursam bir şarkı, günlerce onu dinliyorum. Susarsam tekrar konuşmuyorum, konuşursam asla susmuyorum. Kafama takmış olduğum herhangi bir şeyi çözemediğim taktirde, dünyanın sonu sanıyorum.
  • “Herkes, vicdanı kadar yaşasın”.
  • Galeano’ nun betimlemesiyle, dünyamızda daha ilkin de ateşe atılan bellekler olmuştur ve günümüzde bu yıkım ve yakma eylemleri , kültür soykırımları devam etmektedir. Nazi Almanya’ sında meydanlarda kitap yakan Hitler benzer biçimde. Şarlatan piskopos Diego’dan 430 yıl sonrasında Anadolu ‘ nun can ortası Sivas ‘ta , bizim din şarlatanlarımız aynı korkuyla bu kez şairleri yakacaktır canlı ateşe vererek!!!
  • Bir Aztek bilgesinin öğüdüne kulak verelim:
    “Bu yeryüzü, gözyaşının bolca akmış olduğu, soluğun tükendiği yer, acı ve kederin öylesine bilinmiş olduğu yer. Bıçak benzer biçimde bir rüzgar esip çullaniyor üstümüze. Acılı zaferlerin, diken benzer biçimde batan sevinçlerin yeridir bu topraklar”.
  • Lenin’ in ifadesiyle, ” Bir toplumda devrim ve toplumsal değişiklik için koşullar olgunlaşmışsa, sadece ortaya bu toplumsal değişimi gerçekleştirecek bir güç çıkamıyorsa, o cemiyet için için çürümeye adım atar. Zaman olgunlaştığında, devrim kaçınılmazdı”.
  • “Bu sizin toprağınız. Korumazsanız kaybedersiniz. Hayatınızla ve gerekirse çocuklarınızın hayatlarıyla koruyun. Düşmanınızı hiçe saymayın. Geri geleceklerdir. Eviniz yanarsa tekrardan inşa edin. Mısır tarlalarınız telef olursa, tekrardan ekin. Çocuklarınız ölürse, yeniden doğurun. Vadiden söküp atarlarsa sizi, dağlarda yaşayın, fakat yaşayın! Hep bir önder ardında koştunuz, kuvvetli, güçlü, hatası olamadığını iddia eden. Yok öyleki biri! Lider yok, siz varsınız, halk var. Kuvvetli bir insan sonsuz kuvvettir.” Steinbeck, bu şekilde yazar, Viva Zapata senaryosundan…
  • “DÜŞÜNCELERİ ÖLDÜRMEK, YILANI ÖLDÜRMEKTEN ZORDUR.
    BİR DÜŞÜNCEYİ NASIL ÖLDÜRÜRSÜN?”
  • ” Ben aşkın, acının, ihanetin ve devrimin kadınıyım. Devrimle doğdum, Mavi ev’ de.”
  • Prag’ lı Yahudi, ” Umut var fakat bizim için değil” der.
  • “AYAK! UÇAN KANATLARIM VAR, ARTIK SANA İHTİYACIM YOK!” diye not düşer günlüğüne
  • ” Ben senin benzer biçimde fotoğraf yapamam. Ben dışarıdaki dünyayı, gördüğümü resmediyorum. Sen ise kalbinle ! Ve ben, birbirimiz için yaratıldığımıza inanıyorum, evlen benimle!” diyen Diego’ ya Frida, ” Ama sen evliliğe inanmıyorsun. Beni aldatılmak değil, sadakatsizlik üzer” diyince, “Sana, aşkımıza yaşam boyu sadık kalacağım” diye cevap verir.
  • ” Yaşamımda iki ciddi kaza geçirdim; biri tramvay kazasi, diğeri Diego; fakat Diego daha kötüydü! Diyor Frida…
  • Frida , günlüğünde ve mektuplarında Diego’ ya olan duygularını şöyleki yazar:
    “… Ama sevgilim, tekrar gelseydim dünyaya gene seni severdim… Canlı canlı çürüyeceğimi bilerek!”
    ” Kurbağam, Diego’m … Dünyanın en büyük acısını yaşattın bana, seni sevmeye başladığım ilk andan itibaren, her gün yavaş yavaş öldüm.”
    “Senin çirkin bulunduğunu söyleyen annemden nefret ettim. Ve benim benzer biçimde bakamayan herkesten . Güzelliğini görmemelerini anlayamadım asla…”
    ” Bir tek senin çocuğunu doğurmak istedim. Ah Diego’ m , bebeğimizi tutamayan paramparça rahmimden nefret ettim. Söküp atmak istedim. Sana çocuk doğuramayan rahmimi taşımak yük oldu bana.”
    ” Her seferinde, deliler benzer biçimde aşık olarak, geri döndüm sana. Kim bikir, kim bilir senden asla gitmemiştim.”
    ” Senin sevmediklerini de sevdim ben Diego. Neden sevmediğini idrak etmek için sevdim. Sana olan öfkemi dindirmek için bir ihtimal. Ama , öfkem dinmedi Diego.”
    “Beni anladın. Zaten en dayanılmaz acı buydu. Sen beni anladin ve anladığın halde canımı yaktın Diego, acı çeken bir yüreğim var. Seni sevmeye başladığım ilk günden beri, acı çeken bir yürek. Acı çeken yüreği var ise bir bedenin, daha süratli çürüyor o gövde…”
    “Seni sevmeye başlayalı oldukça süre geçti. Minik, asi bir genç kızdım seni sevmeye başladığımda. Ama şimdi, bedeni çürümeye süregelen yaşlı bir kadınım. Tüm bedenler çürüyor aslen Diego’m. Eskiyor tüm bedenler…”
  • “… Frida ‘ dan Diego’ ya – Seni Sevmekten Niye Vazgeçtim?
    Fena günlerimde yanımda olmadığın için vazgeçtim.
    Canın ne süre sıkılsa benimle paylaşmadığını, kırılacak yada tedirgin olacak olsam bile düşüncelerini açıkça söylemediğini anladığım süre vazgeçtim.
    Bana yalan söylediğini anladığım süre vazgeçtim.
    Gözlerime baktığında kalbinle bakmadığını ve bana hâlâ söylemediğin şeyler bulunduğunu hissettiğimde vazgeçtim.
    Her Sabah benimle uyanmak istemediğini, geleceğimizin hiçbir yere gitmediğini anladığım süre vazgeçtim.
    Fikir, duygu ve değerlerime kıymet vermediğin için vazgeçtim.
    Ağrılarımı dindirecek şefkati bana vermediğin süre vazgeçtim.
    Sadece Kendi mutluluğunu ve geleceğini düşünerek beni hiçe saydığın için vazgeçtim.
    Tablolarımda artık kendimi mutlu çizemediğim ve bunun sebebi “sen” olduğun için vazgeçtim.
    Bencil olduğun için vazgeçtim.
    Bunlardan yalnız bir tanesi senden vazgeçmem için kafi değildi, bu sebeple sana olan aşkım o denli büyüktü ki, fakat hepsini düşündüğümde senin benden çoktan vazgeçtiğini anladım.
    Ve salt bu yüzden, ben de senden vazgeçtim…”


Frida İncelemesi – Kişisel Yorumlar


Frida PDF indirme linki var mı?


Buket Şahin – Frida kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Frida PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Buket Şahin Kimdir?

Buket Şahin, köy enstitüsü mezunu mersin’li öykücü Osman Şahin’in kızı olarak Malatya’da dünyaya geldi. Çocuklukları İzmit ve İstanbul’da geçti. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencilik yıllarında ilk yurtdışı gezilerini yetişim sebebiyle gittiği avusturya ve isviçre’ye yapmış oldu. 1987 senesinde viyana da tanıştığı meksikalı aztek aktivist xoko gomora’dan oldukça etkilendi ve “azteklerin gerçek tarihi” kitabını almanca’dan çevirdi. Üç yıl siemens şirketinin finansman bölümünde çalıştıktan sonrasında, 1991 senesinde new york’a gitti. 16 yıl yaşamış olduğu new york’da mba’eğitiminden sonrasında uzun seneler wall street’de analist olarak çalıştı. kızılderi kökenli tarih öğretmeni russell ile evliliğe ilk adımını attı. Manhattan yıllarında, uzun seneler, sanat-kültür vakfı moon and stars project’in yönetim kurulunda vazife aldı, bir grup arkadaşıyla öykü imalathane emek harcamaları yapmış oldu. new york, baltimore, las vegas ve los angeles’taki gezim fuarlarında vazife aldı. 2006 senesinde, guatemala da düzenlenen “dünya maya kongresi”ne davetli olarak katıldı, orta amerika ülkelerini gezdi. izlenimlerini “yaşayan maya / güneş kadınları” başlıkları altında değişik sanat kurumlarında sundu, sergiledi. ‘travel channel’, ‘cbs’, ‘mtv uk’ ve ‘bbc’ kanalları için türkiye’yi tanıtan belgesel çekimlerinde araştırmacı ve mihmandar olarak çalıştı. cumhuriyet gazetesinde ‘sömürü düzeni’ üstüne yazı dizileri ve röportajlar yayınladı. eduardo galeano, william engdahl, andre vltchek, eva golinger ile röportajlar yapmış oldu. 2012 yılının ocak ayında özgürlük gazetesinde gösterilen ve tutuklu gazetecilere dikkat çekilen paul auster röportajı, ülkemiz ve internasyonal siyasal ve edebiyat çevrelerinde büyük yankılar uyandırdı. 2008 senesinde peru ve bolivya’da iz tv için “kayıp inka kentlerinin izinde” adlı bir belgesel çekti. “istanbul’un kaybolan çingene mahalleleri, kaybolan hafıza, kentsel bölüşüm” adlı foto belgeselini 2009 senesinde helsinki, 2010 senesinde lizbon’da düzenlenen gypsy lore society: dünya çingene sempozyumu’nda ve romanya daki “iraf” festivali’nde sundu. 60’a yakın ülke gezdi, kareledi. “latin amerika yakılan bellekler” ve “Sınırların Ötesinden” adlı kitapları kaynak yayınları’nca gösterildi. şahin, manhattan masalları adlı kitabı üstüne çalışıyor, gezginliğe devam ediyor.


Buket Şahin Kitapları – Eserleri

  • Frida
  • Latin Amerika Yakılan Bellekler
  • Sınırların Ötesinde
  • Manhattan Masalları


Buket Şahin Alıntıları – Sözleri

  • Yerlilerin ‘beyaz altın’ söylediği şeker başta olmak suretiyle, kakao, kahve, pamuk, kauçuk, muz ve öteki ziraat ürünleri tüm Latin Amerike plantasyonlarında üretilir ve Avrupa’ya ihraç edilir. Süreç süresince, dev plantasyonlara daha büyük ekim alanları açmak için organik doku tahrip edilir. Bitmeyen bir hırsla sömürülen topraklar veriösizleşir, tahrip edilir. Plantasyon isminde olan sö ürge çiftlikleri Latin Amerikanın tel bir ürüne adanan topraklarıyla giderek ithalat bağımlısı haline gelen zayıf ekonomilerinin temelini atar. (Latin Amerika Yakılan Bellekler)
  • Boca’nın öncesiz rakibi ‘Plata River’ adını Gümüş Nehri’nde alıyor. 2-0 biten maçın arkasından deli Bocalılar iki Plata River taraftarını stadyumda öldürerek ” skor şimdi eşitlendi” diyorlar! Stadyumun köşesindeki bir çöp bidonunda şöyleki yazıyor:’ ‘ Maradona Pele’ yş döver! ” (Latin Amerika Yakılan Bellekler)
  • ABD ve emperyal müttefikler gerçek demokratik ilerlemeden oldukça korkarlar ve bunu engellemek isterler. ABD yoluna çıkan herkesi ezip geçerken bu işi bir aziz kisvesine bürünerek yapmayı tercih eder. Demokrasi, içindeki insanların oyuncu değil seyirci olduğu bir sistemdir. Entellektüellerin binlerce senedir süregelen görevi, insanları eylemsiz, itaatkar, bilgisiz ve güdümlü hale getirmektir. Bu türden bir insanoğlunun (entellektüel) doğrusu bu zamana haiz olan bir insanoğlunun sorumluluğu nedir?
    Bu insanların ‘görevi’ dediğimiz şeylerle, etik sorumlulukları dediğimiz şeyler içinde bir fark yapmamız gerekir. Görevleri, doğrusu toplumsal kurumların bu insanlara süre ve olanak sağlamasının sebebi, bu olanakları kullanarak iktidara ve otoriteye destek sağlamaları ve doktrinsel yönetimi hayata geçirmeleridir. Diğer insanların dünyayı mevcut otorite ve ayrıcalıkları destekleyecek şekilde kavramalarını saplamak için çalışabilirler. Kurumlar ciddi eleştirmenleri tabbi ki buyur etmeyecektir. Bu kurumlar, kendi altını oyacak insanların ayakta kalmasını zor ya da olanaksız hale getirecek şekilde inşa edilmişlerdir. ” NOAM CHOMSKY (Sınırların Ötesinde)
  • Başka çaremiz yoktu. İktidardaki komutanlar olarak biz, yıkıcılara karşı bir cenk halindeydi ve kazanmak için bazı bedeller ödemeye hazırdık. Toplumun da yaptıklarımızın farkına varmamasına ihtiyacımız vardı. Yargıya götüremeyeceğimiz büyük miktardaki insan topluluğunu elemek zorundaydık ve yaptık. (Latin Amerika Yakılan Bellekler)
  • “DÜŞÜNCELERİ ÖLDÜRMEK, YILANI ÖLDÜRMEKTEN ZORDUR.
    BİR DÜŞÜNCEYİ NASIL ÖLDÜRÜRSÜN?” (Frida)
  • ” Ben aşkın, acının, ihanetin ve devrimin kadınıyım. Devrimle doğdum, Mavi ev’ de.” (Frida)
  • Bir fincan kahvenin maliyeti nedir? Manhattan, Paris, Nişantaşı, Cihangir ve Bağdat Caddesi’nde, şık giyimli hanım ve beylerin hıncahınç doldurmuş olduğu klimalı kahvelerde, kaç şahıs 5 liraya satılan kahvenin yalnızca 5 kuruşunun kahveyi toplayan işçiye gittiğini biliyor acaba? Kahve işçilerinin aylığı 80 kuruşu geçmez. Tüm maliyeti 15 kuruş olan bir fincan kahvenin 4.85 kuruşu hissedarların payıdır. (Latin Amerika Yakılan Bellekler)
  • ” Yaşamımda iki ciddi kaza geçirdim; biri tramvay kazasi, diğeri Diego; fakat Diego daha kötüydü! Diyor Frida… (Frida)
  • Lenin’ in ifadesiyle, ” Bir toplumda devrim ve toplumsal değişiklik için koşullar olgunlaşmışsa, sadece ortaya bu toplumsal değişimi gerçekleştirecek bir güç çıkamıyorsa, o cemiyet için için çürümeye adım atar. Zaman olgunlaştığında, devrim kaçınılmazdı”. (Frida)
  • “… Frida ‘ dan Diego’ ya – Seni Sevmekten Niye Vazgeçtim?
    Fena günlerimde yanımda olmadığın için vazgeçtim.
    Canın ne süre sıkılsa benimle paylaşmadığını, kırılacak yada tedirgin olacak olsam bile düşüncelerini açıkça söylemediğini anladığım süre vazgeçtim.
    Bana yalan söylediğini anladığım süre vazgeçtim.
    Gözlerime baktığında kalbinle bakmadığını ve bana hâlâ söylemediğin şeyler bulunduğunu hissettiğimde vazgeçtim.
    Her Sabah benimle uyanmak istemediğini, geleceğimizin hiçbir yere gitmediğini anladığım süre vazgeçtim.
    Fikir, duygu ve değerlerime kıymet vermediğin için vazgeçtim.
    Ağrılarımı dindirecek şefkati bana vermediğin süre vazgeçtim.
    Sadece Kendi mutluluğunu ve geleceğini düşünerek beni hiçe saydığın için vazgeçtim.
    Tablolarımda artık kendimi mutlu çizemediğim ve bunun sebebi “sen” olduğun için vazgeçtim.
    Bencil olduğun için vazgeçtim.
    Bunlardan yalnız bir tanesi senden vazgeçmem için kafi değildi, bu sebeple sana olan aşkım o denli büyüktü ki, fakat hepsini düşündüğümde senin benden çoktan vazgeçtiğini anladım.
    Ve salt bu yüzden, ben de senden vazgeçtim…” (Frida)
  • Amerika kıtasının özgürlüğe kavuşmuş, köleliğe son vermiş, ilk lez kolonyal çzgürlüpünü duyuru etmiş tek ülkesiydi Haiti. ABD değil. ABD İngiliz kolonyal gücünden oldukça sonrasında kurtulmuştur. Köle sahibi Thomas Jefferson özgürlüğüyle fena örnek olan bu adaya vebanın mübah bulunduğunu söylemiştir. (Latin Amerika Yakılan Bellekler)
  • “Herkes, vicdanı kadar yaşasın”. (Frida)
  • Frida , günlüğünde ve mektuplarında Diego’ ya olan duygularını şöyleki yazar:
    “… Ama sevgilim, tekrar gelseydim dünyaya gene seni severdim… Canlı canlı çürüyeceğimi bilerek!”
    ” Kurbağam, Diego’m … Dünyanın en büyük acısını yaşattın bana, seni sevmeye başladığım ilk andan itibaren, her gün yavaş yavaş öldüm.”
    “Senin çirkin bulunduğunu söyleyen annemden nefret ettim. Ve benim benzer biçimde bakamayan herkesten . Güzelliğini görmemelerini anlayamadım asla…”
    ” Bir tek senin çocuğunu doğurmak istedim. Ah Diego’ m , bebeğimizi tutamayan paramparça rahmimden nefret ettim. Söküp atmak istedim. Sana çocuk doğuramayan rahmimi taşımak yük oldu bana.”
    ” Her seferinde, deliler benzer biçimde aşık olarak, geri döndüm sana. Kim bikir, kim bilir senden asla gitmemiştim.”
    ” Senin sevmediklerini de sevdim ben Diego. Neden sevmediğini idrak etmek için sevdim. Sana olan öfkemi dindirmek için bir ihtimal. Ama , öfkem dinmedi Diego.”
    “Beni anladın. Zaten en dayanılmaz acı buydu. Sen beni anladin ve anladığın halde canımı yaktın Diego, acı çeken bir yüreğim var. Seni sevmeye başladığım ilk günden beri, acı çeken bir yürek. Acı çeken yüreği var ise bir bedenin, daha süratli çürüyor o gövde…”
    “Seni sevmeye başlayalı oldukça süre geçti. Minik, asi bir genç kızdım seni sevmeye başladığımda. Ama şimdi, bedeni çürümeye süregelen yaşlı bir kadınım. Tüm bedenler çürüyor aslen Diego’m. Eskiyor tüm bedenler…” (Frida)
  • Prag’ lı Yahudi, ” Umut var fakat bizim için değil” der. (Frida)
  • 8 bin tonluk, cenk endüstrisinin en gözde ölüm GEMİSİ SEN Dauntless ve son olarak nükleer silahlarla donatılmış denizaltisini Falkland Adası’ndaki nükleer cenk üssüne yönlendiren İngiltere, 1982 yılından bu yana stratejik bölgede yalnız ABD-İngiltere çıkarları için bulunuyor. 30yıl ilkin emperyalizme meydan okumuş olduğu için, ABD’ nin finansal terörizm araçları IMF ve Dünya Bankası’nın sömürgeci parapılitijalarıyla cezalandırılacak Arjantin halkı, hala belini doğrultamıypr. 2001 krizinden bu yana yüzde 30’lara vuran işsizlik ve enflasyona yenilerek küçülen ekonomisi sebebiyle, yüz binler meydanlarda’ meydan’ okuyor. (Latin Amerika Yakılan Bellekler)
  • “AYAK! UÇAN KANATLARIM VAR, ARTIK SANA İHTİYACIM YOK!” diye not düşer günlüğüne (Frida)
  • ” Ben senin benzer biçimde fotoğraf yapamam. Ben dışarıdaki dünyayı, gördüğümü resmediyorum. Sen ise kalbinle ! Ve ben, birbirimiz için yaratıldığımıza inanıyorum, evlen benimle!” diyen Diego’ ya Frida, ” Ama sen evliliğe inanmıyorsun. Beni aldatılmak değil, sadakatsizlik üzer” diyince, “Sana, aşkımıza yaşam boyu sadık kalacağım” diye cevap verir. (Frida)
  • “Bu sizin toprağınız. Korumazsanız kaybedersiniz. Hayatınızla ve gerekirse çocuklarınızın hayatlarıyla koruyun. Düşmanınızı hiçe saymayın. Geri geleceklerdir. Eviniz yanarsa tekrardan inşa edin. Mısır tarlalarınız telef olursa, tekrardan ekin. Çocuklarınız ölürse, yeniden doğurun. Vadiden söküp atarlarsa sizi, dağlarda yaşayın, fakat yaşayın! Hep bir önder ardında koştunuz, kuvvetli, güçlü, hatası olamadığını iddia eden. Yok öyleki biri! Lider yok, siz varsınız, halk var. Kuvvetli bir insan sonsuz kuvvettir.” Steinbeck, bu şekilde yazar, Viva Zapata senaryosundan… (Frida)
  • Bir Aztek bilgesinin öğüdüne kulak verelim:
    “Bu yeryüzü, gözyaşının bolca akmış olduğu, soluğun tükendiği yer, acı ve kederin öylesine bilinmiş olduğu yer. Bıçak benzer biçimde bir rüzgar esip çullaniyor üstümüze. Acılı zaferlerin, diken benzer biçimde batan sevinçlerin yeridir bu topraklar”. (Frida)
  • Kusura bakın. Hiçbir şeyi abartmadan yapamıyorum. Seversem oldukça, sevmezsem asla sevmiyorum. Bulursam bir şarkı, günlerce onu dinliyorum. Susarsam tekrar konuşmuyorum, konuşursam asla susmuyorum. Kafama takmış olduğum herhangi bir şeyi çözemediğim taktirde, dünyanın sonu sanıyorum. (Frida)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş