Eğitim

Gece Yıldızı – Marie Lu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gece Yıldızı – Marie Lu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gece Yıldızı kimin eseri? Gece Yıldızı kitabının yazarı kimdir? Gece Yıldızı konusu ve anafikri nedir? Gece Yıldızı kitabı ne konu alıyor? Gece Yıldızı PDF indirme linki var mı? Gece Yıldızı kitabının yazarı Marie Lu kimdir? İşte Gece Yıldızı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Marie Lu

Çevirmen: Özge Nur Küskün

Orijinal Adı: The Midnight Star

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786052993422

Sayfa Sayısı: 334


Gece Yıldızı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Tüm Dünyanın Karanlığa Boğulduğu Ve Karanlığın Kraliçesinin Yargı Sürdüğü

Bir Dönem Vardı.

Adelina Amouteru acı çekmiş olduğu günleri geride bırakmıştır. Ona ihanet edenlere sırtını çevirmiş ve en büyük öcünü zafer kazanarak almıştır. Beyaz Kurt olarak yargı sürerken zafer üzerine zafer kazanmıştır sadece her fethiyle daha da zalimleşmektedir. İçindeki karanlık kontrolden çıkmaya adım atmıştır ve elde etmiş olduğu her şeyi tehdit etmektedir.

Bambaşka bir çekince baş gösterince Adelina eski defterleri açmak zorunda kalır ve kendisiyle beraber tüm Elitleri riske atar. İmparatorluğunu korumak için Adelina ile yandaşlarının tehlikeli bir yolculukta Hançerler’e iştirak etmesi gerekmektedir… sadece aslolan çekince bu huzursuz beraber yatıyor benzer biçimde görünmektedir…

“Lu, Genç Elitler üçlemesini fırtınalı bir şekilde sonlandırıyor. Seriye layık ve buruk bir son. Kardeşlerin arasındaki bağ

ve insan olmanın zorluğu finalde başrolü kapmış.”

-Booklist-

“Genç Elitler üçlemesinin etkileyici finali duygu yüklü… Pek çok antikahraman gibi Adelina’nın izlediği yol da çarpıcı ve tatmin edici.”

-Kirkus Reviews-

“Lu’nun ince ince işlediği karakterlerin arasındaki daimî çekişme ve nefes kesici mekânlar okurları kendine bağlayacak. Hayranları hayal kırıklığına uğramayacak.”

-Romantic Times Book Reviews-

“New York Times çoksatanı serinin eşsizliği, başkahramanın kötü karakter olmasından kaynaklanıyor. Adelina günümüz gençlik romanları arasındaki en önemli antikahraman.”

-Teen Vogue-

“Birbirinden çok farklı, süpergüçlere sahip gençlerin yer aldığı seride Adelina’nın tuttuğu karanlık yolu, güçlerini kontrol altına almaya ve onun gibi kadınlara zalim davranan bir dünyada isim yapmaya çalışmasını izlemek heyecan verici.”

-The Washington Post-


Gece Yıldızı Alıntıları – Sözleri

  • Adam güneşe dedi ki, “Ne kadar arzu ederdim, ışığın hayatımın her gününe vursun!”
    Güneş de adama dedi ki, “Lakin yalnızca yağmur ve gece hatırlatır sana benim ışığımı.”
  • “Herkes sırt çevirir. Önce sen sırt çevirsen iyi edersin.”
  • Sırf geçmişin yüzünden yüreğini geleceğe karşı katılaştıramazsın.
  • Karanlıkta geçen bir ömürden sonrasında, ardımda ışıktan yapılmış bir şey bırakmak isterim.
  • “Sırf geçmişin yüzünden yüreğini geleceğe karşı katılaştıramazsın.”
  • Neden hâlâ onu önemsiyorsun? Seni iyi mi terk ettiğini unuttun mu?
  • “Ruhun çoktan göçüp gitmiş ise iyi mi öleceksin”
  • “Asla var olmamamız gerekiyordu Adelina,” dedi. “Ve tekrar da var olmayacağız. Ama tüm dünyayı beraberimizde götüremeyiz.” Bakışlarımla buluştu. “Bize her ne kadar hatalar yapmış olsa da.”
  • Ama onlara istedikleri herşeyi veremezsin.. Her süre ellerinde olandan daha fazlasını isteyecekler.
  • “Bana güvenmek,” diye mırıldandı Teren, “tehlikeli bir oyundur, sevgili Adelinetta’m.”
    “Ben bundan fazlasını yapıyorum,” diye yanıt verdim.
    “Yolculuğun kalanı boyunca, şahsi muhafızım olacaksın.”
  • “Ne olursa olsun önümüze bakacağız. Neșe orada, o duvarların ardında.”
  • Uzunca bir süre, sanki yeterince baktığım takdirde uyanacakmış benzer biçimde orada durdum. Fakat uyanmadı.
  • Sırf geçmişin yüzünden yüreğini geleceğe karşı katılaştıramazsın.
  • Bambaşka bir çekince baş gösterince Adelina eski defterleri açmak zorunda kalır ve kendisiyle beraber tüm Elitleri riske atar.
  • “Ruhun çoktan göçüp gitmiş ise iyi mi öleceksin”


Gece Yıldızı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

/SPOİLER/
Hiç sözü uzatmadan pata küte dalıyorum. Ya valla ben bu işi anlamıyorum dost, sen güzelim bir seriye başla, ilk kitabın her sayfası ayrı bi coşku olsun bi de üstelik ” Baş roller ölmez” kuralını bozarak bir mükemmelliğe imza at sonrasında da gel serinin devamını batır. Hayır bi de 2. kitapta biz Enzo’ nun dirileceğini anladık ( doğal olarak o sayfaya gelene kadar da ayrı bi bekledik, uğraştık). Sonda da ne olsa beğenirsiniz bi anda iş Game Of Thrones finaline benzeyerek ( Bran’ in tahta çıkmasını izleyenler bilir ) Adelina tahta çıktı. Hadi dedim ki yazar ters köşe yapmış oldu, bizi şaşırttı, sakin ol Gizo dedim kendime benim canım yazarım son kitapta toplar dedim fakat demez olaydım. Allah kahretmiye o iyi mi sondu öyleki!!!
Şoklara girdim. Kaç saat bu kitaba sinirlendim ne siz mesele ne ben söyleyeyim.
Hayır şimdi işin saçma kısmı şuydu Adelina benzer biçimde antikahraman bir karakteri fedakarlık yaparak öldürtmek nedir yaa. Sen bu kararkter için başından beri ” yok efendim güçleri fazlaca fazla karanlık gücü altında ezilecek, yok efendim bu kız denetim edemeyip kafayı sıyırıp ölecek, yok efendim senin gücün senin sonun olacak” diyip dur sonrasında da git fedakarlık yaparak öldürt. Hayır bi de fedakarlık yapmış olduğu şahıs ( Violetta) bunu hak etse bu kadar içim acımazdı en azından.
Sadece oldukça güzel devam ettirilebilecek bi serinin bu şekilde sonlanması canımı sıktı. Aslında şimdi bi yazdıklarıma baktım da ben baya bi sinirlenmişim
Neyse bi anda patlayıverdim ve bol miktarda kafanızı şişirdim
Haaa yanlış anlamayın ben Marie Lu hayranıyımdır. Sadece bu kitap serisinde yıldızlarımız barışmadı.
Başka bir kitap aleminde görüşürüz
Hadi eyvallah
Not: Kitabı ben beğenmedim fakat siz beğenmiş olabilirsiniz. Buna saygı duyarım. (GzMyyyy)

SPOİLER/ Hiç sözü uzatmadan pata küte dalıyorum. Ya valla ben bu işi anlamıyorum dost, sen güzelim bir seriye başla, ilk kitabın her sayfası ayrı bi coşku olsun bi de üstelik ” Baş roller ölmez” kuralını bozarak bir mükemmelliğe imza at sonrasında da gel serinin devamını batır. Hayır bi de 2. kitapta biz Enzo’ nun dirileceğini anladık ( doğal olarak o sayfaya gelene kadar da ayrı bi bekledik, uğraştık). Sonda da ne olsa beğenirsiniz bi anda iş Game Of Thrones finaline benzeyerek ( Bran’ in tahta çıkmasını izleyenler bilir ) Adelina tahta çıktı. Hadi dedim ki yazar ters köşe yapmış oldu, bizi şaşırttı, sakin ol Gizo dedim kendime benim canım yazarım son kitapta toplar dedim fakat demez olaydım. Allah kahretmiye o iyi mi sondu öyleki!!! Şoklara girdim. Kaç saat bu kitaba sinirlendim ne siz mesele ne ben söyleyeyim. Hayır şimdi işin saçma kısmı şuydu Adelina benzer biçimde antikahraman bir karakteri fedakarlık yaparak öldürtmek nedir yaa. Sen bu kararkter için başından beri ” yok efendim güçleri fazlaca fazla karanlık gücü altında ezilecek, yok efendim bu kız denetim edemeyip kafayı sıyırıp ölecek, yok efendim senin gücün senin sonun olacak” diyip dur sonrasında da git fedakarlık yaparak öldürt. Hayır bi de fedakarlık yapmış olduğu şahıs ( Violetta) bunu hak etse bu kadar içim acımazdı en azından. Sadece oldukça güzel devam ettirilebilecek bi serinin bu şekilde sonlanması canımı sıktı. Aslında şimdi bi yazdıklarıma baktım da ben baya bi sinirlenmişim Neyse bi anda patlayıverdim ve bol miktarda kafanızı şişirdim Haaa yanlış anlamayın ben Marie Lu hayranıyımdır. Sadece bu kitap serisinde yıldızlarımız barışmadı. Başka bir kitap aleminde görüşürüz Hadi eyvallah (KIYMET NUR EFŞAN KARDAŞ ️)

(Spoiler)
Artık Enzo ölsün demekten bıktığım yerde Enzo nun ölmesi beni aşırı mutlu etti. Hemde Raffiel in öldürmesi beni şoka soktu.
Violetta yı hala sevmiyorum,sevmeyeceğim. Adelina birazcık salak. Kız kardeşin senelerce senin hususi güçlerini elinden alsın. Sen hep içinde bir boşlıkla yaşa. Asla kendin olma. Birde her mevzuda üste çıkmaya çalışsın. Üzerine seni terk etsin. Ama sen onun için öl. Afsuni ne olacak? Ne kadar güzel bir yaşam yaşayacağınızı gördün. Ve kardeşinin bu yaptıklarına karşılıklık ölüyorsun. Niye? Violetta yaşamayı falan hak etmiyor.
Teren i bile sevmiştim. Ölmesi beni üzdü. Teren yerine Meave ölse asla üzülmezdim. Niye üzüleyim ki. Ama Teren öldü.
Bence bana bu senelik bu kadar Marie Lu dozu kafi. (Elif Sude)


Gece Yıldızı PDF indirme linki var mı?


Marie Lu – Gece Yıldızı kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Gece Yıldızı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Marie Lu Kimdir?

Marie Lu (doğum adı Xiwei Lu), Amerikalı yazar. Distopik bir gelecekte geçen askeri içerikli romanları “Efsane” serisi ile tanınır.

Lu, Çin’de Wuxi’de 1984 senesinde dünyaya geldi ve hemen sonra Pekin’e taşındı. 1989’da ve ailesi, Tiananmen Meydanı Protestosu esnasında beş yaşlarındayken ABD’ye taşındı. Cenup Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi ve Disney Interactive Stüdyolarında çalıştı.

İlk kitabını yazmadan Lu, video oyun endüstrisi için bir sanat tasarımcısı olarak çalıştı.

https://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Lu


Marie Lu Kitapları – Eserleri

  • Efsane
  • Deha
  • Şampiyon
  • Genç Elitler
  • Gül Cemiyeti
  • Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu
  • Gece Yıldızı
  • Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi
  • Batman: Gecegezen
  • Asi
  • Batman: Gecegezen
  • Life Before Legend
  • Skyhunter
  • Sırt Krallığı
  • Life After Legend
  • Steelstriker
  • Warcross


Marie Lu Alıntıları – Sözleri

  • Herkes dünya barışını sözde destek sunar benzer biçimde görünür. Kendilerini iyi göstermek için anlam ifade etmeyen sorulara hoş bir yanıt olarak kullanırlar bunu. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • Nesnelerin ruhu olduğuna inanırlar. Birinin içine ne kadar sevgi katarsan o denli güzelleşeceğine. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • “Ruhun çoktan göçüp gitmiş ise iyi mi öleceksin” (Gece Yıldızı)
  • Kaos içinde canavarlar acele yükselirdi. (Asi)
  • “Nasıl hissediyorsun?”
    Day inanmıyormş benzer biçimde başını salladı. “Hiçbirşey hissetmiyorum. Tamamen hafifçe ve acısız.” Yüzüne haylaz bir sırıtış yayıldı. “İşte şimdi hakikaten bir binaya iyi mi tırmanabildiğimi göreceksin, canım. Artık beni durduracak sakat bir diz bile yok. Harika bir doğum günü hediyesi, değil mi?” (Deha)
  • Sırf geçmişin yüzünden yüreğini geleceğe karşı katılaştıramazsın. (Gece Yıldızı)
  • Ama kendi tecrübelerime nazaran en fazlaca pişman olduğum şeyler, yapamadığım şeyler olmuştur daima. (Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi)
  • “Ruhun çoktan göçüp gitmiş ise iyi mi öleceksin” (Gece Yıldızı)
  • Ya gerçeklerden kaçıp saklanırdınız ya da onlarla başa çıkardınız. (Batman: Gecegezen)
  • ..Üstündeki giyisileri ve gözlerindeki samimiyetinden başka hiçbir şeyi olmayan bu sokak evladı, kalbimin sahibiydi. Her şeyiyle güzeldi. Karanlık dünyadaki umuttu. Işığımdı.. (Deha)
  • Hayaletler sürüler halinde dolaşırlar. (Skyhunter)
  • Herkes dünya barışını sözde destek sunar benzer biçimde görünür. Kendilerini iyi göstermek için anlam ifade etmeyen sorulara hoş bir yanıt olarak kullanırlar bunu. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • “Sen istemediğin sürece yalnız değilsin.” (Efsane)
  • “Seni sonsuza dek özleyeceğime söz veriyorum.” (Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi)
  • “Ne olursa olsun önümüze bakacağız. Neșe orada, o duvarların ardında.” (Gece Yıldızı)
  • Birini kaybettikten sonrasında insanoğlu senin çarçabuk hayatına devam edebilmeni bekliyor değil mi? Tuttuğun yas onları yorar. Bu yüzden sen de bu mevzuda konuşmayı bırakırsın bundan dolayı kimseyi sıkmak istemezsin. Ve sonrasında bigün, hepimiz hayatına devam etmişken sen olduğun yerde iyi mi kalakalmışsın merak ederek sükunet içinde aynı yepyeni acıyı taşırken kendini mezarın başlangıcında yapayalnız dikilirken bulursun. (Batman: Gecegezen)
  • “Ah, iyilik yapmak için daima iyi bir nedenin var, değil mi?” (Gül Cemiyeti)
  • Belki de artık birbirimizden uzakta, arkadaşlığımız hakkında net bir halde düşünecek zamanı bulunca benden nefret etmeye başlamıştı. (Şampiyon)
  • “Day, üstündeki giysileri ve gözlerindeki samimiyetinden başka hiçbir şeyi olmayan bu sokak evladı, kalbimin sahibiydi.
    Her şeyiyle güzeldi.
    Karanlık dünyadaki umuttu.
    Işığımdı…” (Deha)
  • Yas tutmak zayıflık ve kargaşa getirir. Yapılacak tek şey, geleceğe bakmaktır.’ (Deha)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş