Eğitim

Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs – Nalan Güven Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs – Nalan Güven Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs kimin eseri? Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs kitabının yazarı kimdir? Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs konusu ve anafikri nedir? Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs kitabı ne konu alıyor? Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs PDF indirme linki var mı? Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs kitabının yazarı Nalan Güven kimdir? İşte Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Nalan Güven

Yayın Evi: Timaş Yayınları

İSBN: 9786050837889

Sayfa Sayısı: 264


Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Nalan Güven, Gönül Kapısında Bir Elifte olduğu şeklinde bu kitapta da derinden derine köklerinden kopmanın sancısını hisseden, tinsel bir arayışı olan fakat ne aradığını tam olarak bilemeyen, içimizden biri mesabesindeki karakterlerine bir kere yola koyulunca ihsanların iyi mi da peş peşe geleceğini gösteren bir yol hikayesi yaşatıyor. Küçüklere duyduğu muhabbetle çocuk doktoru olan fakat kendi evladını kucağına alamayan Aslı Kariye’den Kudüs’e uzanan bir yolculukta umduklarından fazlaca daha fazlasını buluyor.


Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs Alıntıları – Sözleri

  • “Sahabeyi tanımayan, anlamış olmayan, muhabbetlerini yüreğinde duyamayan nesiller yetiştiriyoruz. Şundan dolayı biz, sahabenin önemini yeterince kavramış değiliz.
  • Gözünün görmüş olduğu kadarıyla yaşayanlar, kalbinin sözünü iyi mi işitsin?
  • Baktığının ötesinde adım atar görmek;
    Bizim de geceyi sevmemiz bundandır.
  • Hele bir de saçını okşadıysanız Filistinli bir çocuğun, o masum kokusu sindiyse ellerinize..
    Unutamazsınız…
    Uyuyamazsınız…
    Yok sayamazsınız…
  • “Müslüman dediğin korku ile Ümit arasında olandır. Yaradandan korkar ama hiçbir zaman ümidini kesmez.”
  • Herkesin dünyası kendine özeldi; güzel ya da çirkin, iyi yada fena.
  • Gözünün görmüş olduğu kadarıyla yaşayanlar, kalbinin sözünü iyi mi işitsin?
  • “Gördükleri karşısında yapabileceği tek şey af dilemekti. Tüm insanlık adına etti duasını:
    ‘Affet Allah’ım, affet bizi ne olur…’ “
  • Tolstoy’un Savaş ve Barış kitabından bir cümle düştü zihnine: “Düşmanın işgal ettiği bir şehir, namusunu kaybetmiş bir kıza benzer!” ve peşinden metinin sözleri belirdi hafızasında: “Burası bizim namusumuz!”
  • İnsanın yaşamış olduğu yerde gezgin olması zor olsa gerek.
    Zira orada kendini kalıcı bilir.
    Görülecek her yeri yaşanacak herşeyi yarına erteler.
  • Gözünün görmüş olduğu kadarıyla yaşayanlar, kalbinin sözünü iyi mi işitsin? Baktığının ötesinde adım atar görmek; gönül ışığını yakınca açılır mana âlemi.
  • “Yola düşmüşseniz bir kere, dönüşü var mıdır, varsa ne vakittir, bilinmez!”
  • Göz yaşı duadır,rahmettir,tefekkürdür.
  • “Gördükleri karşısında yapabileceği tek şey af dilemekti. Tüm insanlık adına etti duasını:
    ‘Affet Allah’ım, affet bizi ne olur…’ “
  • Gözünün görmüş olduğu kadarıyla yaşayanlar, kalbinin sözünü iyi mi işitsin? Baktığının ötesinde adım atar görmek; gönül ışığını yakınca açılır mana âlemi.


Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Son zamanlarda Kudüs’e dair eserler ekledim listeme. Bu yaratı de onlardan biri idi ve sevgili dostum Cansu armağan ederek hızlandırdı süreci.
Eser çocuk sahibi olamayan çocuk doktoru Aslı’nın içgüdüleri ile Hz. Zekeriya makamını ziyareti ile başlıyor. Aslı bir tur şirketi ile Kudüs gezisine katılıyor. Sonrası tam bir kendini bulma…
Kudüsün gezilecek bölgeleri, zamanı ve toplumsal yapısı, senelerdir yaşanmış olan zulüm o şekilde acıklı ele alınmış ki kilometrelerce öteden Kudüs havası doluyor ciğerlerinize…
Aslı seyahat sonrası her anlamda başka bir Aslı oluyor…
Dili akıcı,üslubu samimi,sıcacık bir Kudüs eseri. Keyifle okudum keyifli okumalar dilerim… (okurbirmuallime)

Çocuk doktoru olup, evladı olmayan ve çocuk özlemi içinde bir yanan Aslı’nın, Kariye Müzesi ziyareti ile başlıyor öykü. Bundan sonrasında Eyüp Sultan ziyareti ve içindeki tinsel boşluğu da hissederek, Kudüs’e turla geziye katılmasıyla devam ediyor. Burada Aslı’nın yaşadıkları, mukaddes şehirdeki yaşam ve kendi iç yolculuğu anlatılıyor. Kendi hakikatini bulma yolunda, Kudüs sınırları içindeki yapıları, mescitleri ziyareti, bazı evlere konuk olması ve gerçek aşkı hissederek tinsel boşluğunu doldurması ile son buluyor.
Kutsal mekanları, bilhassa de Kudüs’ü tanımak açısından, tinsel kıymeti yüksek, tasavvuf ağırlıklı bir kitap. Ruha dokunan, tinsel rahatlık veren, ifade seçimi olabildiğince mütevazı ve akılda kalıcı şekilde, fazlaca yararlı bulduğum bir okuma oldu. Ayet ve hadislerle, islam tarihinden, peygamberlerimizin hayatından kesitlerle, mukaddes mekanları, çekilen çileleri okumak, buraları tanımak fazlaca güzeldi. Son sayfalardaki, ‘Kaynaklar’ ve ‘Ayet Mealleri’ bölümüyle de şahane yararlı bulduğum bir kitaptı. Doğru yolu bulmada, gerçek aşkı ve huzuru arayanlara fazlaca iyi gelecek bir kitap. Kudüs’e tinsel bir seyahat yapmak isteyenlere, kesinlikle tavsiye ederim.
#GeceninÖrtemediğiŞehirKudüs
^
#alıntı
Allah’ın olağanüstü nimetleri devamlı her yerdeydi. Her kuluna bahşettiği mucizeler vardı, önemli olan bu tarz şeyleri fark edebilmekti. Aslı bu idraki yaşayabilmesinin de büyük bir mucize bulunduğunu anlamıştı
^
#kitaptanalıntı
Kalbe ziyandır sahibinden uzaklaştıran her kelam.
Yaradan nuru ile aydınlanan o mabede,
İsli ışığı sokmak niçin?
O’ndan gayrısı haram, O’ndan gayrısı bela.
^
^
@nalanguven7 @timasyayingrubu #kudüs #tasavvuf #bloghemsire (bloghemsire)

#kariyemüzesi ‘ne gidip, sonradan  #eyüpsultan ‘a uğrayıp ve #küdüs kadar uzanan sırlı bir seyahat hikayesi. Aslında kendi iç yolculuğuna çıktığının bilincinde değildi Aslı. Kudüs bir aşktı. Aslı da orada yaşadıklarından, tanımış olduğu insanlardan, dinlediği hikayelerden sonrasında gerçek bir âşıktı. Sabır, direnç, çile ile çevrili fakat tutkulu bir aşk. #islamtarihi ve #sanattarihi ile harmanlanmış, akıcı vaka örgüsünün içinde informasyon ile dolu bir roman. (kitap_seyyahi_)


Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs PDF indirme linki var mı?


Nalan Güven – Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Nalan Güven Kimdir?

Nalan Güven, 1966 senesinde İstanbul’da dünyaya geldi. Ortaöğretimini Erenköy Kız Lisesi’nde tamamladı. 1987 senesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Kısmı’nden mezun oldu. 20 yıl süresince hususi bir şirkette çalıştı. Ortaokul yıllarından itibaren yazmakta olduğu şiir ve öyküleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı.

İlk romanı “Ayten” 2011 senesinde okuyucu ile buluştu. “Ayten” birçok hanım için örnek alınabilecek hikâyesinde; hanım olmanın gururunu, hanım olmanın dayanılmaz ağırlığını taşıyarak derin bir aşkın da izini sürmektedir. Tek başına hayatta kalma cesaretini gösteren ve yaşadıklarının bedelini ödemeyi göze alan Ayten’in ümit saçan ışığı, gerçek aşkı tekrardan sorgulatmaktadır. Ayten, günaha saklanmış bir sevda masalıdır.

Yazarın “Aşk Ölümdür” adlı romanı ile beraber “Sevdanın Adı Bulut” isminde şiir kitabı 2012 senesinde yayımlandı. “Aşk Ölümdür” aşk için yola çıkan değil aşk ile yollarda savrulan bir Melek hikâyesidir. Kitap okurunu; hep gitmek istenilen fakat bir türlü gidilemeyen iç dünyaya doğru yolculuğa çıkarır.

“Aşk aramanız gereken değil, hep içinizde gizlenendir…”

“Aşk Ölümdür”ün kahramanı Bulut’a yazılmış şiirler, “Sevdanın Adı Bulut” ile kitaplaştırılmıştır. Böylelikle romanda anlatılan öykü şiirler ile pekiştirilerek, okur çift taraflı okuma serüvenine çağrı edilmektedir.

“Aşk ölümdür, çünkü aşk, vazgeçmektir her şeyden…”

“Erkek Severse” romanı ile adamın kalbindeki aşkı gözler önüne serdi… Yarım kalmış hikayelerin aslına içimizi ne kadar acıttığını ve kaybetmenin de Aşk’a dair bulunduğunu yazdı. “Bilir misiniz Anka Kuşu’nun hikâyesini? Kendi küllerinden yeniden doğabilmeyi anlatır…”

Yazar, kitaplarının yanı sıra yazın alanındaki çalışmalarını kişisel bloğunda, web sitelerinde ve edebiyat-kültür-sanat dergilerinde sürdürmektedir. Ayrıca sanatın çeşitli kollarına da ilgi duymaktadır. Üniversite yıllarından itibaren amatörce katılmış olduğu Klasik Türk Sanat Musikisi faaliyetlerini halen bir musiki derneğinin üyesi olarak devam ettirmektedir. Ayrıca yağlı boya fotoğraf emek harcamaları mevcuttur. Nalan Güven evli ve bir çocuk annesidir.


Nalan Güven Kitapları – Eserleri

  • Ayten
  • Gönül Kapısında Bir Elif
  • Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs
  • Aşk Ölümdür
  • Erkek Severse
  • Eylüller Yazdım Sana
  • Sevdanın Adı Bulut


Nalan Güven Alıntıları – Sözleri

  • “Müslüman dediğin korku ile Ümit arasında olandır. Yaradandan korkar ama hiçbir zaman ümidini kesmez.” (Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs)
  • Ey Ademoğlu;
    Sen aşkı yanlış anladın.
    Yüreğine dön bak!
    Asıl sahibi bulacaksın… (Gönül Kapısında Bir Elif)
  • “Aşk fikir gücüyle değil yürekle olan bir şeydir. Hatta niçin sevdiğini bile açıklayamaz insan. Şundan dolayı aşkın sebebi, niçini olmaz.” (Aşk Ölümdür)
  • Her gecenin bir sabahı vardır,o sabahleyin kesinlikle olacak,biliyorum… (Ayten)
  • Evrendeki her varlıkta sükûtu bir süs, bir hikmet olarak algılamışımdır. (Gönül Kapısında Bir Elif)
  • Hayat her insana türlü şekilde acıları hisse etmiş. Sadece en büyük felaketlerin kendi başımıza geldiğini sanan biz, asla ummadığımız bir süre başka birinin acısına tanık olduğumuzda aslına bakarsak yalnız olmadığımızı fark ediyoruz. Yaşam adaletli bir imtihan kim bilir. Kim neyi, ne süre ve iyi mi yaşayacağını bilmiyor. Ama illaki yaşıyor. (Aşk Ölümdür)
  • Islak sokaklarında silinir ayak izlerim… (Eylüller Yazdım Sana)
  • Gözünün görmüş olduğu kadarıyla yaşayanlar, kalbinin sözünü iyi mi işitsin? Baktığının ötesinde adım atar görmek; gönül ışığını yakınca açılır mana âlemi. (Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs)
  • Anladım ki susmak bir cüsse işi…Derin denizlerin işi… (Gönül Kapısında Bir Elif)
  • Benim planladığım şeklinde değildi yaşam… (Ayten)
  • Gözünün görmüş olduğu kadarıyla yaşayanlar, kalbinin sözünü iyi mi işitsin? (Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs)
  • Beni asla terketmeyen ve bugünüme davetli tek misafirim,yalnızlığım… (Ayten)
  • “Gördükleri karşısında yapabileceği tek şey af dilemekti. Tüm insanlık adına etti duasını:
    ‘Affet Allah’ım, affet bizi ne olur…’ ” (Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs)
  • Tıpkı şairin söylediği şeklinde
    Şimdi
    Her söz şiire dönüştü
    Gam bir düzenbazın oyunu
    Serpilir ken yapayalnızlık geceye
    Kâm, sevgilinin kollarına düştü (Eylüller Yazdım Sana)
  • Hâlâ bir şansım olmalı,değiştirebileceğim bir yaşam… (Ayten)
  • Baktığının ötesinde adım atar görmek;
    Bizim de geceyi sevmemiz bundandır. (Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs)
  • “Bu yüzden hep yarına mı ertelersin sözlerini?”
    “Ertelemek değil bunun adı, tüketmemek. Anlatarak bitiriyoruz her şeyi. Söylenmemiş sözler devamlı daha değerlidir.” (Aşk Ölümdür)
  • “Ve ben seni dinlerken anlaşılır oluyor,
    ‘Bir Yusuf Masalı…’
    Ismarlama bir yaşamın bırakılışı…” (Aşk Ölümdür)
  • Sen mi geciktin, ben mi erkendim.Kördüğüm attım çalınmış zamana… (Eylüller Yazdım Sana)
  • “Yola düşmüşseniz bir kere, dönüşü var mıdır, varsa ne vakittir, bilinmez!” (Gecenin Örtemediği Şehir Kudüs)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş