Genç kadın dekoltesi yüzünden mekandan atıldı: ‘Memelerim Yüzünden Attılar!’

Posted by

Türkiye’de bir eğlence mekanında yaşanmış olan vaka, toplumsal medyada büyük yankı uyandırdı. Üç kadın arkadaşın gittiği mekanda, içlerinden birinin giysisi gerekçe gösterilerek dışarı çıkarıldığı iddia edildi. Yaşadıkları durumu cep telefonlarıyla kayda alan genç hanımefendiler, toplumsal medya üstünden tepki gösterdi.

“Arkadaşımı Memeleri Yüzünden Attılar”

Olay sonrası video paylaşan grup, yaşadıkları durumu “şaka gibi” sözleriyle aktardı. Görüntülerde konuşan kadınlardan biri, “Arkadaşımı mekandan attılar. Hem de neden? Memelerim yüzünden. Şaka mıdır bu?” ifadeleriyle isyan etti.

Sosyal Medyada Hararetli Tartışma

Kısa sürede toplumsal medyada yayılan video, kullanıcıları ikiye böldü. Bir kesim, mekanın giyim sebebi öne sürülerek bayanı dışarı çıkarmasını savunurken, öteki kesim bu tutumu kadın bedenine müdahale ve ifade özgürlüğüne aykırı olarak değerlendirdi.

Kimi kullananların yorumları şöyleydi:

  • “Atılmanız normal.”
  • “Bu dekolte değil, üstü çıplak gelmiş.”
  • “İsteyen istediğini giyer, karışamazsınız.”

Gündem Yaratan Olayın Ardından Mekandan Izahat Bekleniyor

Gündeme oturan vakayla ilgili olarak mekandan hemen hemen resmi bir izahat yapılmadı. Ancak vaka, Türkiye’de eğlence mekanlarında giyim politikaları ve bireysel özgürlükler mevzusundaki tartışmaları bir kez daha alevlendirmiş oldu.


Nilüfer kombi servisi promosyon çakmak