Eğitim

Gizemli Adam – Kristen Ashley Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gizemli Adam – Kristen Ashley Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gizemli Adam kimin eseri? Gizemli Adam kitabının yazarı kimdir? Gizemli Adam konusu ve anafikri nedir? Gizemli Adam kitabı ne konu alıyor? Gizemli Adam PDF indirme linki var mı? Gizemli Adam kitabının yazarı Kristen Ashley kimdir? İşte Gizemli Adam kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Kristen Ashley

Çevirmen: Belgin Selen Haktanır

Orijinal Adı: Mystery Man

Yayın Evi: Dex Yayınevi

İSBN: 9786050921977

Sayfa Sayısı: 508


Gizemli Adam Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Sadece geceleri yatağında beliren bir insanla ne yaparsın?

Gwendolyn Kidd hayallerinin erkeğiyle tanışmıştı. Gece adamı evine götürdü. Ve sabahleyin tek başına uyandı. Ve bu onlarca defa yeniden etti. Gecenin karanlığında adam geliyor, Gwendolyn’i mutlu ediyor ve ortadan kayboluyordu. Adını bile bilmiyordu insanın. Gwendolyn bigün deli kardeşinin zor durumda bulunduğunu öğrendi, onu kurtarmak için bir motorcu çetesinin içine daldı. Ve fazlaca kötü bir belaya bulaştı. Şimdi korunmaya muhtaçtı, hepimiz izini sürmekteydi, polisler bile. Onu yalnız bir şahıs kurtarabilirdi: Gizemli Adam gün ışığında da Beliriverdi.

(Tanıtım Bülteninden)


Gizemli Adam Alıntıları – Sözleri

  • “ Bir annenin çocuğu için isteyebileceği bir diğer şey de mutluluğudur. Bunu bilmediğin belli ama onu mutlu edeceğine söz verdiğinde ve yaptığında, aslında bu sözü bana da vermiş oluyorsun.”
  • İnsan bir şeyden bu denli güvenli olunca ve sonunda hata ettiğini anlayınca, kendisine olan inancını ve yaşam hakkında doğru kararlar alma becerisini yitiriyor.
  • Gidecek misin?” dedi meydan okur şeklinde.
    “Düşünmem gerek.”
    Başını salladı. “Hayır. Hayır, düşünmene gerek yok. Oldukça fazla düşünüyorsun, kendi içine kapanıp o denli uzun süre orada kalıyorsun ki, yaşamını yaşamayı utuyorsun. Hayatı­nı zihninde yaşayamazsın. Buna yaşam denmez. İnan bana, bebeğim, o şekilde bulunduğunu biliyorum. Bu sebeple ben de bir süre­ dir aynı şeyi yapıyorum. O denli uzun süredir yapıyorum ki, hayatta olmanın ne demek bulunduğunu unuttum. Ride’dan geri geldiğin gün bana hayatta olmanın ne demek bulunduğunu sen hatırlattın. Oldukça güzel bir his, Tatlı Bezelyem.
    Bu yüz­den, geri adım atacak değilim.”
  • Seni seviyorum, Tatlı Bezelyem
  • Seni seviyorum Tatlı Bezelyem.
  • “Evet, bana bir şeyleri senin sonlandırdığını söylemiş­tin ama sen Serseriler Dünyasında yaşıyorsun. Bense Ger­çek Dünyada yaşıyorum. Gerçek Dünyada, bir kadın bir şeyin bittiğini söylüyorsa, bir erkeğin söylemesi kadar ciddi bir durumdur.”
  • Kadınlar giysilerden, ayakkabılardan, çiçeklerden hoşlanırlar ve insanların onlara bakıp ‘Tanrım, görkemli bir bayan’ demesini severler. İnsanlar ne kadar fazlaca bu şekilde düşünürse, bir o denli iyidir. Tüm bu tarz şeyleri tek bir güne sığdırabildiğin zamansa evlendiğin gündür.


Gizemli Adam İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Oldukça fakat fazlaca uzundu bence. Bu kurgu için bu kadar sayfaya gerek yoktu. Roman Gwen’ in belalı kardeşi Ginger’ in belaya bulaşmasıyla başlıyor. Tabii vakadan Gwen de etkileniyor ve Hawk ortaya çıkıyor.
Hawk doğrusu Gizemli Adam , Gwen’ in bir buçuk yıl süresince yalnız geceleri beraber olduğu bir adam. Bizim Gwen adam hakkında bir şey bilmiyor, yalnız restoranda görüp beğenmiş olduğu bir adamı evine götürecek kadar salak biri maalesef. Gwen’ in başı belaya girince Hawk ortaya çıkıyor( doğal gündüz vakti) ve Gwen’ e yalnız geceleri görmüş olduğu hanıma sen benimsin falan da filan, diyor. Tabii Gwen safı birazcık çemkiriyor fakat sonunda kabulleniyor.
Roman Ginger’ in açmış olduğu bela üstünden şekilleniyor. Devamlı bir ev bombalama, yangın, silahlar var. Gwen hep vaka yerinde ve onu kurtaracak 3 adam var ve üçü de ona aşık:( Bir de Troy var , etti dört. Ne bileyim bana fazla geldi. Gwen ne kuvvetli bir karakter ne de akıllı.Yazar parlatmaya çalışmış baya fakat olmamış. Kendisini asla sevemedim ve bu kadar kişinin sevmesi de fazlaca abes.
Kısacası yazarın kalemi yönetim eder, karakterler averaj, Hawk’ a aşık olmadım örneğin, okumasam da olurmuş. Serinin öteki kitaplarını da okur muyum bilemem. İyi okumalar her insana. (turuncubihayal)

Kpss sürecinde gelinen son nokta tükenmişlik sendromudur. Ve bu aşamada kısa bir dinleme süresine çıktım. Bu kısa tatilime bir kitap eklemek istedim. Kafamın karışıklığından dolayı klasik ve ağır bir yazım dili olan kitaplarımı eledim. Ve zamanında aldığım çerezlik kitaplar rafıma baktım. Bu süreç için oldukça iyi geldi. Keyifli tatlı bir okuma süreciydi.
Kitabın konusu kısa olmasına karşın dağınık işleniyor. Bu yüzden sayfa sayıları artıyor. Karakterler arası atışmalar keyfimi yerine getirdi. Bu kadar uzun olmayabilirdi fakat Gwen ve Hawk atışmaları için değerdi.
Hayatınızda yolunda gitmeyen bir şeyler var ise, durma noktasına geldiyseniz keyfinizi getiren bir kitap. (Dilara Hasırcı)

| Gizemli Adam ~ Kristen Ashley |
°
Şu an yorumla iyi mi başlamam icap ettiğini bilmiyorum. Kitabı sevdim ya da sevmedim de diyemiyorum. Beğendiğim, kahkaha attığım bölgeler de oldu, ya bu kısım fazlaca saçma söylediğim bölgeler de oldu.
Gwendolyn Kidd, tam bir buçuk yıl ilkin barda bir adamı beğendi onunla evine gitti ve sabahleyin onu göremedi. Bu süreç içinde geceleri ansızın beliren bir insanla ilişkisi başladı. Gizemli Adam gece geliyor, bir şeyler yaşıyorlar ve sonrasında ortadan kayboluyor. Düşünün Gwen insanın adını bile bilmiyor.
Bir gün Gwen, deli problemli kız kardeşi Ginger’in bir belaya bulaştığını ve onu kurtarması icap ettiğini öğreniyor. Motorcu çetesinin ortasına dalıyor. Tabii esas kızımız vakaya dalınca motorculardan da ondan hoşlanan birileri oluyor. Bu belalı motorcuların arasına girince artık yeni bela mıknatısı o oluyor. Artık korunmaya muhtaç şahıs kendisi. Evine biri girmeye çalışınca vakalar başlıyor. Polisler devreye giriyor ve kız kardeşi aranmaya başlıyor. Tam o günün sabahında yalnız geceleri ortaya çıkan Gizemli Adam’ımız ilk kere gündüz ortaya çıkıyor. Hawk. Eski ordu mensubu, kuvvetli heybetli koca adam. Oldukça değişik bir adam kendisi. Hem ilgisiz şeklinde hem de Gwen ile alakalı her şeyi biliyor ve onu korumaya çalışıyor. Bazen hatta çoğu zaman fazlaca sinir bozucu fakat aniden o şekilde bir şey yapıyor ki insan fazlaca seviyor. Ay bir de Gwen’e ‘Tatlı Bezelyem’ diye hitap etmesine bayıldım Sonrasında yaşanmış olan aşk üçgenleri hatta dörtgenleri bile olabilir beni birazcık sıktı. Motorcu çetesinde Tack, dedektif Mitch Lawson, arkadaşı Troy doğal bir de Gizemli Adam. Hepsi kızımızdan hoşlanıyor. Tamam esas kız fakat bana fazla geldi. Devamlı kullanılan ‘bebeğim’ kelimesi de itti birazcık açıkçası. Bir de kitap esasen biçim olarak erişkin içerikli fakat gene o da bir tık fazlaydı. Ama karakterlerin özellikleri sevdiğim noktalardan. Gwen’in arkadaşları Cam ve Tracy aşırı eğlenceliydi. En fakat en favori karakterim ise kitaba ortalarda dahil olan Hawk’ın asistan-destek karışımı çalışanı Elvira! Müthiş bir karakterdi. Keşke onun öyküsünü okuyor olsaydım diye düşündüm.
Genel olarak kendini okutan akıcı bir kitaptı. Aksiyon, devamlı güldüren, karakterlerin keyifli yapısı falan kendini sevdirdi fakat şiddetle tavsiye edecek kadar sevmedim kitabı. Tabii serinin öteki kitapları Vahşi Adam ve Kanun Adamı kitaplarını merak etmiyor değilim Neyse efendim uzun lafın kısası, eğer okumayı düşünürseniz devasa yükseklikte beklentiyle başlamazsanız sevebilirsiniz. (Zeynep Şimşek)


Gizemli Adam PDF indirme linki var mı?


Kristen Ashley – Gizemli Adam kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Gizemli Adam PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Kristen Ashley Kimdir?

New York Times fazlaca satan yazarlarından olan Kristen Ashley, Amerika’da dünyaya gelen İngiltere’de büyümüştür. Ailesiyle değişik şehirlerde bulunmuş, yaşamıştır. Bu durumun yazım kariyerine ve dünyaya bakış açısına bir fazlaca pozitif yansıması olmuştur.


Kristen Ashley Kitapları – Eserleri

  • Gizemli Adam
  • Kanun Adamı
  • Vahşi Adam
  • Motorcycle Man
  • Mystery Man Series
  • Quiet Man: A Dream Man Novella


Kristen Ashley Alıntıları – Sözleri

  • Gidecek misin?” dedi meydan okur şeklinde.
    “Düşünmem gerek.”
    Başını salladı. “Hayır. Hayır, düşünmene gerek yok. Oldukça fazla düşünüyorsun, kendi içine kapanıp o denli uzun süre orada kalıyorsun ki, yaşamını yaşamayı utuyorsun. Hayatı­nı zihninde yaşayamazsın. Buna yaşam denmez. İnan bana, bebeğim, o şekilde bulunduğunu biliyorum. Bu sebeple ben de bir süre­ dir aynı şeyi yapıyorum. O denli uzun süredir yapıyorum ki, hayatta olmanın ne demek bulunduğunu unuttum. Ride’dan geri geldiğin gün bana hayatta olmanın ne demek bulunduğunu sen hatırlattın. Oldukça güzel bir his, Tatlı Bezelyem.
    Bu yüz­den, geri adım atacak değilim.” (Gizemli Adam)
  • Kadınlar giysilerden, ayakkabılardan, çiçeklerden hoşlanırlar ve insanların onlara bakıp ‘Tanrım, görkemli bir bayan’ demesini severler. İnsanlar ne kadar fazlaca bu şekilde düşünürse, bir o denli iyidir. Tüm bu tarz şeyleri tek bir güne sığdırabildiğin zamansa evlendiğin gündür. (Gizemli Adam)
  • “Red?”
    “I waited a long time,” I whispered.
    “For what?” he asked.
    “For you.” (Motorcycle Man)
  • I’d rather cut off my own arm than ever hurt you. (Motorcycle Man)
  • Then he gave me the goodnight kiss to beat all goodnight kisses. It was long, hard, deep, wet and utterly delicious. (Motorcycle Man)
  • İnsan bir şeyden bu denli güvenli olunca ve sonunda hata ettiğini anlayınca, kendisine olan inancını ve yaşam hakkında doğru kararlar alma becerisini yitiriyor. (Gizemli Adam)
  • Hayattaki her değişiklik korkutucudur. (Kanun Adamı)
  • “Every day, somethin’ new. Will I ever get to the heart of you?” (Motorcycle Man)
  • That was part of life, wasn’t it? That was part of living, right? You did stupid stuff because it felt good and if you screwed up, you moved on. Everyone did that. Everyone. (Motorcycle Man)
  • Arrogant. Annoying. But hot. (Motorcycle Man)
  • It was a seriously good look and I got so lost in it, didn’t notice it start to fade until his gentle voice came at me. (Motorcycle Man)
  • Truth, honesty, perseverance, strength, love of all kinds and forgiveness are all beautiful, Tack. The most beautiful stories ever told are the most difficult to take. (Motorcycle Man)
  • “Evet, bana bir şeyleri senin sonlandırdığını söylemiş­tin ama sen Serseriler Dünyasında yaşıyorsun. Bense Ger­çek Dünyada yaşıyorum. Gerçek Dünyada, bir kadın bir şeyin bittiğini söylüyorsa, bir erkeğin söylemesi kadar ciddi bir durumdur.” (Gizemli Adam)
  • Bu sebeple ben bir İki Buçuk değildim. Sekizde değildim. Ben bir On’dum. (Kanun Adamı)
  • Seni seviyorum, Tatlı Bezelyem (Gizemli Adam)
  • “ Bir annenin çocuğu için isteyebileceği bir diğer şey de mutluluğudur. Bunu bilmediğin belli ama onu mutlu edeceğine söz verdiğinde ve yaptığında, aslında bu sözü bana da vermiş oluyorsun.” (Gizemli Adam)
  • Kanunlar yalnız zayıflar içindir, güçlülerin umurunda bile değildir. (Kanun Adamı)
  • bizlere birşey vermenin onu bizim o şeyleri aldığımızda hissettiğimizden daha çok mutlu ettiğini görmek fazlaca güzeldi. (Kanun Adamı)
  • Seni seviyorum Tatlı Bezelyem. (Gizemli Adam)
  • I declared and he glared at me then his eyes moved over my face. They did this for a while and while they did this, they changed. I could swear I watched the anger leak clean out of them and something else, something curious, something warm, and therefore something far more frightening filled them. (Motorcycle Man)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş