Gmail Kendini İmha Etme Butonu: Öldükten Sonra Gmail Verilerimize Ne Olur? - Webhaberim
Teknoloji

Gmail Kendini İmha Etme Butonu: Öldükten Sonra Gmail Verilerimize Ne Olur?

Google Gmail yazışma için kullanılan bir araçtır. Hayatta gözümüzü yumduktan sonrasında Gmail adresimizdeki veriler nereye gidiyor? Gmail kendini imha etme butonu iyi mi çalıştırılır? Daha fazlası ve son dakika gelişimleri haberimizin detaylarında…

Sosyal medya üstünde yaptığımız paylaşımlar, gönderdiğimiz mailler ve bulut sisteminde sakladığımız veriler de dahil pek fazlaca şey biz ölsek bile orada kalmaya devam ediyor. Tabii Facebook şeklinde bazı platformlar, kişilerin hesaplarını aramızdan ayrıldıktan sonrasında anma sayfasına dönüştürebiliyor. Bunun bir benzeri de Gmail tarafınca sunulan kendini imha butonuyla sağlanıyor. Peki bu özellik iyi mi kullanılıyor?

GMAİL KENDİ İMHA BUTONUNU NASIL ÇALIŞIYOR?

Instagram ve Facebook şeklinde platformlarda bulunan hesaplarımızın biz öldükten sonrasında arkadaşlara açık bir anma sayfasına dönüyor olması oldukça güzel bir özellik. Fakat e-posta sistemi için buna benzer bir şey yapmak pekte mümkün değil.

Ancak Google, buna karşı tamamen hazırlıksız sayılmaz. Zira Gmail özellikleri içinde bulunan ve tabiri caizse kendini imha butonu özelliği yardımıyla, hesabınıza uzun bir süre giriş yapmazsanız, sizin yerinize tüm verilerinizi silerek hesabı kapatabiliyor.

Tabii bunu yalnızca ölüm için değil, kullanmayı bıraktığınız yada bırakacağınız ek hesaplarınız var ise onlar için de otomatikman ayarlayabilirsiniz. Mesela herhangi bir hesabınıza 3 ay, 6 ay, 12 ay ve 18 ay içinde girmezseniz otomatikman tüm verileri silmesini sağlayabilirsiniz.

Bunun için ayarlar kısmından Etkin Olmayan Hesap Yöneticisi sayfasına gitmeniz ve burada yukarıda bahsettiğimiz şeklinde 3 ila 18 ay arası bir süre seçerek etken edebilirsiniz. Olurda sonrasında bu kararınızdan caymak isterseniz, Google, hesabın silinmesine 1 ay kala size 2. e-posta adresiniz ve telefonunuz üstünden uyarı mesajı gönderecek.

Buna ek olarak Google, bu sürenin sonunda hesabınız etkin olmadığında isterseniz bilgilendirebileceğiniz on kişiye kadar seçim yapabilmenize, hesabınızı silmesi için birini yetkilendirebilmenize ve hesap kapandığında ise size e-posta göndermeye çalışan kişilere göndermek suretiyle otomatik bir ileti seçip, verilerinizin belirli bir kısmını seçtiklerinizle paylaşmanıza olanak sağlayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Instagram takipçi hilesi instagram yabancı takipçi satın al takipçi satın al
meritking meritroyalbet bahsine giriş madridbet yeni giriş paralı tombala siteleri