Eğitim

Çıkmaz Aşk – Işıl Parlakyıldız Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Çıkmaz Aşk – Işıl Parlakyıldız Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Çıkmaz Aşk kimin eseri? Çıkmaz Aşk kitabının yazarı kimdir? Çıkmaz Aşk konusu ve anafikri nedir? Çıkmaz Aşk kitabı ne konu alıyor? Çıkmaz Aşk PDF indirme linki var mı? Çıkmaz Aşk kitabının yazarı Işıl Parlakyıldız kimdir? İşte Çıkmaz Aşk kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Işıl Parlakyıldız

Yayın Evi: İndigo Kitap

İSBN: 9786257671576

Sayfa Sayısı: 560


Çıkmaz Aşk Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Sadece aşk için dünyaya gelip gitmeye değerdi.

Ne mutlu başlamış olan bir masalın kahramanlarıydılar

ne de hikâyeleri mutlu sonla bitti…

Onları bir araya getiren acı kavşakta umutsuzlukla tanıştılar. Çaresizliğin hapsinde, tutkunun kollarında,

dönemin hiçliğinde…

Aşk her şeye kıymet…


Çıkmaz Aşk Alıntıları – Sözleri

  • Sen benim mucizemsin…
  • “Sadece aşk için dünyaya gelip gitmeye değerdi…”
  • “Sadece aşk için dünyaya gelip gitmeye değerdi…”
  • “Sevebileceğim birini bulsaydım uğruna her şeyi feda ederdim. Onunla dünyanın bir ucuna gitmeye razı olurdum fakat bulamadım. Sevgi her şeye yeter.”
  • “Geçmişini ardında bırakmadığın sürece başlayamazsın. Bunu sakın unutma,”
  • “Aşktı hâlâ onları hayatta tutan fakat ölüm sanki aşkı seçmiş kol geziyordu ve Robert aşkı için gene savaşıyordu.”
  • “Sadece aşk için dünyaya gelip gitmeye değerdi…”
  • Geçmişini ardında bırakmadığın sürece başlayamazsın.


Çıkmaz Aşk İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Çıkmaz Aşk

Bir varmış, bir yokmuş. 
Evvel vakit içinde, kalbur vakit içinde salak mı salak bir Vivien varmış. Micheal isminde bir öküze aşık olmuş ve ona yıllarını vermiş. Onu beyaz atlı prensi sanan salak kızımız, tam adama evlilik teklif etmek üzereyken, beyaz atlı prensi kurbağaya dönüşmüş. Kurbağa Prens’in evli ve çocuklu bulunduğunu öğrenen kızımız, Los Angelas macerasını bitirip, anasının dizinin altına Londraya dönmüş. Yaşadığı aşk acısını unutamayıp tekrar hiçbir erkeği hayatına almayacağına dair yeminler eden Vivien, babasız bebek sahibi olup onun sevgisiyle hayatına yön verme sonucu almış. Böylece her anında yanında olan dostları Debby, Nancy ve Catrina ile tekrardan Los Angelas yollarına düşmüşler. 
İşinin ehli David’in kliniğinde yapay dölleme ile bebek sahibi olmak isteyen kızımız için her şey yolunda gitmiş ve ilk aydan hamile kalmış. Ama işlemi gerçekleştiren doktorumuz için işler asla yolunda değilmiş. Şu sebeple işlem esnasında tüpler karışmış ve asla olmaması ihtiyaç duyulan birinden hamile kalmış kızımız. 
Bu süreçte David ve Vivien’in arkadaşı Debby evlenmeye karar vermiş. Kendisi için bu kapıları kapatan Vivien arkadaşı için en güzel gelinliği tasarlamış. Tüm kasabanın yardımı ile dillere destan bir düğün organize edilmiş. Damadın sağdıcı Robert seneler ilkin kardeşinin ölümü ile suçlanıp, ailesi tarafınca kovulduğundan bu yana İngiltereye ayak basmamış. O kara günden itibaren kendini öldürmek için her belaya bulaşmış. Ama David’in kliniğinde görmüş olduğu andan beri ona rahatlık olan Vivien, şimdi tüm güzelliği ve yaymış olduğu rahatlık ile karşısındaymış. Onun hamile olmasını delicesine imrenmiş. Bebeğin babası keşke ben olsaydım diye yakarmış. Ama o aslına bakarsanız bir aile kuramayacak kadar karanlıktaymış. Düğün ile aralarında oluşan çekim rüya benzer biçimde yaşanmış bitmiş. Gel vakit git vakit bebek doğan ve büyümüş. Vivien dünyanın en mutlu insanıymış. Aşk acısı da neymiş, oğlu ona dünyaları vermiş. 
Ama bigün dünyası başına yıkılmış. Şu sebeple oğlu fazlaca hastaymış. İlaçlar ile tedaviye yanıt vermeyen oğlu lüzumlu ilik bulunamazsa ölecekmiş. Tüm tanıdıklar desteğe koşmuş fakat kimse uyumlu değilmiş. Artık David’in senelerdir saklamış olduğu sırrın ortaya çıkma zamanı gelmiş. Normalde onu lime lime edecek olan kızlar duydukları haber ile havalara uçmuş. Vivien için bebeğinin babasını bulup yardım isteme vakti gelmiş. Asıl masalda bundan sonrasında başlamış…

Bu kitap için iyi mi yorum yapsam bilmiyorum. İlk olarak okumaya başlayınca, Vivien’in aynı evde yaşamış olduğu sevgilisinin evli ve çocuklu çıkmasına oku_yorr Nuray’ım ile fazlaca güldük. Bu adam Vivien ile yaşıyorsa karısının yanına ikizini mi yolluyordu acaba diye fazlaca dalga geçtim adam resmen aldatmanın kitabını yazmış. Kimsenin ruhu duymamış. Vivien’in bu öküz herif yüzünden daha 25 yaşlarında hayatımda adam istemiyorum bir tek bebek isterim nidaları atması ve hamile kalmaya çalışırken karşısına onu etkileyen birinin çıkması bana kaderimin bir oyunu mu bu durumu oldu resmen fakat gene de iradeli çıktı kendisi yolundan dönmedi orada büyük bi alkışı hak etti Bebeğinin babasını bulunca çocuk yapalım diye rahat vermemesi, adam gözünün içine baktıkça, düzgüsel bir ilişkileri varmış benzer biçimde davrandıkça salak salak hitabı her fırsatta adama her şeyin sorumlusuymuş benzer biçimde trip atması… Yemin ederim yanımda olsa ağzını açmış olduğu an kürekle vurur ağzını, yüzünü dağıtırdım. Valla adam fazlaca iyi dayandı. Geçmişinin karanlığında ona ışık olan Vivien’e ve oğluna sonuna kadar kucak açtı. Bir anda içine düşmüş olduğu dünyayı sorgulamadan kabullendi ve hep aşk ile yapmış oldu her şeyi. Ama geçmişinde onu bekleyen sırlar gün yüzüne çıktıkça hem kendi yaşamı hem de Vivien ile kurmuş oldukları yeni yuvaları derinden sarsıldı. Geride bıraktığı konumu ve ilişik olduğu aile onu geri çağırırken, hem özlemi hem de kırgınlıkları çıkmazı oldu. Tabi bir de her zorlukta onu terk etmek isteyen Vivien…
Kurbağa Prens’e koşulsuz bağlılık, gerçek Prens’e ise kök söktüren Vivien’den merhabalar olsun…
Bu kitap bahsettiğim gerçek prens için okunması mümkün Ama Vivien’le ilgili bölümleri okurken bir sakinleştirici almanızı tavsiye ederim. (Hestia)

#çıkmazaşk
Sadece Aşk için dünyaya gelip gitmeye kıymet yazıyor kitabın kapağında. Aşk için kıymet mi bilmiyorum fakat bu kitap Rabert için okumaya kıymet.
Los Angeles da başarı göstermiş bir modacı olan Vivien beş senedir sürdürdüğü birlikletiliğini artık evlilikle taçlandırmak ister. Sevgilisi Micheal buna pek yanaşmasa da Vivien gözünü karartıp Micheal’e evlenme teklifi etmeye karar verir. Ama ne yazık ki Bir alış veriş mağzazasın da sevgilisinin eşi ve evladı ile karşılaşarak acı gerçekleri öğrenir . Bunun üstüne işini bırakıp Londra’ ya annesinin yanına döner. Hayattan ve aşktan soğuyan Vivien yirmi beş yaşlarında olmasına karşın artık hayatına bir adam almamaya ve babasız, yapay döllenme yöntemiyle bir çocuk sahibi olup kendi ailesini kurmaya karar verir. Bu düşüncesini arkadaşlarına özetleyen Vivien arkadaslariyla beraber Los Angeles yollarına koyulur ve Dr David ile beraber lüzumlu işlemler başlatılır. Ama Gelin görün ki her şey çıkmaz aşk sokağına girmiş, planın dışına çıkmıştır. Klinikte çıkan yangın sonrası Vivien’e enjekte edilecek tüp karışmış ve bu kargaşalık, ailesi tarafınca yurdundan kovulan, kardeşinin vefatıyla suçlanan Robert’i bulmuştur. Buna ne Robert ne de Vivien hazır olmasa da yazgı ağlarını örmüş Vivien benzer biçimde bir; canım okuma dostum Rüya’mın tabiriyle (Salak) ı dağ benzer biçimde taş benzer biçimde Robert’imin başına sarmıştır. Artık Vivien hamile mız mız çekilmez bir anne adayıdır. Aylar sonrasında dünyaya gelen bebegin zaman içinde kanser hastası olduğu öğrenildiğine her şey gün yüzüne çıkar şu sebeple bebeğin kurtulması için ikinci bir bebek gereklidir. Gerçekleri öğrenen ikili vakit içinde birbirlerine karşı bir şeyler hissetseler de Robert yaşamış olduğu acılar sonrası hayata küsmüş, ölüme kollarını açmış ve bunun için her yolu denemiştir. Ve değil bir bebek bir hanımı bile hayatına almak istemez. Robert, canım benim senin daha çekeceğin var sen nereye gidiyorsun Vivien canına okuyacak senin daha fazlaca çekeceksin cookk Vivien çocuğunun babasının hoşlanılmış olduğu adam bulunduğunu öğrendiğinde ikinci çocuk için Robert’in yakasına yapışır ve çocuğunu kurtarmak için Suni döllenme kanalıyla yine bir çocuk sahibi olmak ister fakat aylar gecse de hamile kalamaz ve organik yollarla çocuk yapmak için aynı ev de yaşamaya başlarlar. Vivien fazlaca mız mız bir karakterdi düğünlerde elinde mendili halay başı olur ya o da elinde mendili ağlak başıydı resmen akordu bozuk keman benzer biçimde devamlı mesele çıkartarak dolaştı ortalıkta buldu gül benzer biçimde adamı fakat vaz geçmedi saçma hallerinden. Ben ce siz Robert hatrina okuyun bu kitabı. (oku yor)

Başarılı bir çizgisi olan , moda mevzusunda kendini devamlı güncelleyen bir bayan Vivien.. Los Angeles ‘ta sevdiği ile beraber yaşamakta. Ancak işler asla düşündüğü benzer biçimde gitmiyor. Bir süre sonrasında annesinin yanına Londra’ya dönüyor. Kimseye yaşadıklarını anlatamayan Vivien , bir süre kendi kabuğunda kalıyor. Fakat o şekilde güzel arkadaşları var ki. Onun için her şeyi yapabilecek insanoğlu varken çevresinde , Vivien yine hayata bir yerden başlamaya karar veriyor. Bu kararlarından biri de çocuk sahibi olmak. Evlenmenin yada biri ile beraber olmasının koşul olmadığına karar veriyor. Bunu hem arkadaşlarına hem de annesine söylerken kendinden fazlaca güvenilir. O tek başına büyütecek çocuğunu. Onu yine hayata bağlayacak şey bir çocuk olacak.
İşte burada işler birazcık karışıyor.
Doktor David ‘in ofisinde çıkan yangın sonrası yanlış aşılama yaşanıyor. Ve asla olmayacak birine değiyor bu isin ucu.
Hayatını artık umursamayan ve kendisini kimsenin tanımaması için uğraşan Robert..
Sonrası ne mi oluyor ? Tabi ki kitabı okumanız lazım.
Akıcı ve keyifli bir eserdi. Arkadaşlık bağları, ilişkilerde yasanabilecek olumsuzluklar sonrası ailenin desteği o şekilde guzel anlatılmış (@kahve_kitap_aski)


Çıkmaz Aşk PDF indirme linki var mı?


Işıl Parlakyıldız – Çıkmaz Aşk kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Çıkmaz Aşk PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Işıl Parlakyıldız Kimdir?


Işıl Parlakyıldız Kitapları – Eserleri

  • Duygu
  • Ali’m
  • Bekir
  • Sedat
  • Köle
  • Kan ve Aşk
  • Cihan
  • Köle – İntikam
  • Köle – Aşk
  • Ebru
  • Bona Dea – Tutkunun Esareti
  • Çıkmaz Aşk


Işıl Parlakyıldız Alıntıları – Sözleri

  • “Gülmek, geçmişin karanlığını aydınlatır.” (Sedat)
  • “Söylenecek fazlaca şey vardı fakat yoktu.” (Köle – Aşk)
  • İntikam tehlikeli bir duygudur. O duyguya haiz insan yarı ölü sayılır. (Köle – İntikam)
  • “Aşktı hâlâ onları hayatta tutan fakat ölüm sanki aşkı seçmiş kol geziyordu ve Robert aşkı için gene savaşıyordu.” (Çıkmaz Aşk)
  • “Sevgi kafi değil. Hiçbir vakit da kafi olmadı. ” (Köle)
  • Oysa hepimiz öldürür sevdiğini… (Bona Dea – Tutkunun Esareti)
  • Uzun bir yolculuğa çıkıyorum ve en küçük bir sorunda beni aramanı isterim. Kahramanlık yok. Kraliçe son olarak vakadan sonrasında size birşey halletmeye cesaret edemez. Yine uyarıyorum Marie, ona birşey olmasın… (Köle)
  • Geçmişini ardında bırakmadığın sürece başlayamazsın. (Çıkmaz Aşk)
  • “Erkekler akıllı kadinlari sevmezler, onlardan korkarlar.” (Kan ve Aşk)
  • “Dünya şu an dursun ve ben hep böyle kalayım,” dedi içinden. (Köle)
  • “Ben yaşarım, siz yaşamaya çalışırsınız.” (Köle – İntikam)
  • “İnsanların problemi bu işte. Kötüye odaklanıp şimdilerini korkularıyla mahvediyorlar.” (Köle – İntikam)
  • Ezen her yerde kuvvetli, ezilen her yerde güçsüzdü.Kaç yaşlarında bulunduğunun bir önemi yoktu… (Ebru)
  • Geçmiş intikamla gölgeler geleceği… (Köle – İntikam)
  • Aşk kazananı olmayan bir oyundur. (Köle – Aşk)
  • Acılar geçmişte kalırsa, geleceğe ışık meblağ… (Köle – İntikam)
  • “Ondaki çene bırak yılanı deliğinden çıkarmayı çiftetelli oynatırdı.” (Cihan)
  • Hayat benim için o gün bitti sandım fakat nefesi kesilmeden ölmüyormuş insan artık biliyorum. Alışmak, devam etmek insan için en büyük hediyeymiş. (Ebru)
  • “Ağıtlarım yırtamıyordu çaresizliğimi.” (Ebru)
  • Umut yaşamın büyük kısmında bizim nefes almamızı sağlar. Yoksa çekilecek kahır değil insan olmak. (Köle – İntikam)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş