Eğitim

Gönül Sohbetleri – Ömer Tuğrul İnançer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gönül Sohbetleri – Ömer Tuğrul İnançer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gönül Sohbetleri kimin eseri? Gönül Sohbetleri kitabının yazarı kimdir? Gönül Sohbetleri konusu ve anafikri nedir? Gönül Sohbetleri kitabı ne konu alıyor? Gönül Sohbetleri PDF indirme linki var mı? Gönül Sohbetleri kitabının yazarı Ömer Tuğrul İnançer kimdir? İşte Gönül Sohbetleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ömer Tuğrul İnançer

Yayın Evi: Sufi Kitap

İSBN: 9789759161002

Sayfa Sayısı: 176


Gönül Sohbetleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Ö. Tuğrul İnançer ile Gönül Sohbetleri yaşamın temel açmazlarını gönülle aşmayı öneriyor. 

Akıl ve kalp dengesini önceleyen İnançer, mükellefiyetleri eda ederken muhabbeti de birlikte yaşamak gerektiğine dikkat çekiyor. Gönlün bir muhabbet divanı bulunduğunu vurgulayarak, şeriat, tarikat, hakikat ve marifet şeklinde mertebeleri de örneklerle açıklıyor. 

Hz. Âdem’i ilk mutasavvıf diye tanımlayan İnançer, başta Efendimiz olmak suretiyle, Ashab-ı Suffe, Şeyh Abdulkadir Geylânî, Mevlâna, Necmüddin el-Kübrâ, Eflâkî, Selahattin Zerkûb-i Konevî, Ebu Necîbi Suhreverdî, Ömerü’l Lahcî, Ahmed Yesevî, Ebul Vefa-i Kürdî şeklinde tasavvuf pirlerinden seçtiği menkıbelerle tasavvuf yaşamını, terbiye sistemini aktarıyor. 

Nefs tezkiyesi, alınyazısı, önlem, fal, yakarma, nefsin mertebeleri, himmet, zikrullah, halvet, celvet, seyr-i sülûk, rüya, sadr, çile, devrân, sûfî terapi, kalp ve akıl şeklinde günümüz insanının kafasında sual işaretleri doğuran mevzularla ilgili meydana getirilen sohbetler, okuyanlara gönül kapısını aralayacaktır. 

Tarikat niçin gereklidir? Mutmain olmak ne anlama gelir? Kader elimizde mi? Tedbiri terk etmek ne anlama gelir? Nefs tezkiyesi mümkün müdür? Kimler himmet eder? Adl-i İlâhî ne vakit tecelli eder? Rüyayla amel edilir mi? Levh-i mahfûz durağan(durgun) midir? 

Gönül Sohbetleri, tüm bu soruların yanıtını ve daha fazlasını, bir gönül mimarı olan Ö. Tuğrul İnançer’in dilinden size aktarıyor. Kitap’tan “‘Sadece’ akıl, olmaz; ‘bir tek’ gönül, olmaz; ‘bir tek’ kalp, olmaz. Allah hiçbir şeyi ‘bir tek’ yaratmamıştır. Yaratılış hikmetine muhaliftir. Her şeyin bir hududu vardır. Bir kişinin tinsel yolculuğuna çıkarken kendisinde asgari bulunması ihtiyaç duyulan şey, akıl’dır. Akıl olmadığı vakit mükellefiyet bile söz konusu olmaz. Manevi seyahat, seyr ü sülûk, aklın mükellefiyetlerini eda ettikten (farzlar) sonraki muhabbetin izharıdır. Kuş çift kanatla uçar, insanoğlu normalde iki adım üstünde yürürler. İki adımla birlikte yürüyemiyorsa o topaldır, aksaktır. Keza kuşun bir kanadı olmadı mı uçmaz. Mükellefiyet ve muhabbet kanatları birlikte çırpılırsa uçup bir bölgelere varabilir insan; tek kanatla bir yere gidilmez….”


Gönül Sohbetleri Alıntıları – Sözleri

  • İster iskambil falı,ister başka bir fal;hepsi haramdır.Hele hele inanmak küfürdür.Dikkat edin
  • Savm u salâtu hac ile
    Sanma zâhid biter işim
    İnsan-ı kâmil olmaya
    Lâzım olan irfan imiş
  • Hiddet geldi mi akıl gider
  • Nakşı görüp nakkaşı sevmemek, resmi görüp ressamı sevmemek mümkün değildir..
  • Kalb sahipleri değil fakat gönül sahipleri, sözsüz ve sessiz de söyleşi ederler.
  • Allah göz vermiş, göze de kapak vermiş. Kaymasın.
    Yani dağ başlangıcında evliyâ olmanın âlemi yok.
  • “Ben yârimi tenhâ severim.”
  • Allah göz vermiş, göze de kapak vermiş.Kaymasın.
    Yani dağ başlangıcında evliya olmanın anlamı yok.
  • Gönül ve aşk meselelerinde akıl,bataklığa düşmüş eşek gibidir , çırpındıkça daha da batar .
  • Akılsız gönülde olmaz.
    Akılsızlık başka bir şeydir, akla akılla vedâ etmek başka bir şey.


Gönül Sohbetleri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Ömer Tuğrul İnançer’in bir söyleşisine katılmak nasip olmuştu. Odaya girdiğinde sizi ister istemez ayağa kaldıracak bir haşmet var duruşunda. Konuşmasında ise ilminin derinliğini fark etmemek içten değil.
‘Gönül Sohbetleri’ne gelirsek, tasavvuf üstüne sual-yanıt şeklinde giden bir söyleşi havası var kitapta. Tarikatlar anlatılmış, inceliklere değinilmiş, kucak dolusu da şiire ve kıssalara yer verilmiş.
• Zikrullahtan bahis açıldığında kitapta geçen bir bölüm:
“Kediyi bile sevdiğin vakit kafasını uzatıyor. “Beni birazcık daha sev” diye. En yırtıcı hayvan bile sevgiyi hissettiği vakit  uysallaşıyor. Sevgi bu şekilde bir şeydir. Bu kadar oldukca “Allah, Allah, Allah” diyorsun; Allahlığıyla sana tecelli etmez mi Allah.” (Miraç Akarsu)

Merhabalar kitap dostlarım
Bugün Ömer Tuğrul İnançer hocamın “Gönül Sohbetleri” kitabıyla karşınızdayım.
Tasavvufla ilgili birbirini zincirleyen sorular ve cevapları, doğru malum hatalar, yanlış malum doğrular ve tasavvufla ilgili birçok sorulara yanıt özellikte bir söyleşi gerçekleştirilmiş ve şunu da belirtmek isterim ki kitabın amacı kişinin merakını debreştirmek ve araştırmasını sağlamaktır. Budur amaç… Sağlıcakla kalınca
Keyifli okumalar dilerim (Zeynep Bayrak)

Ömer Tuğrul İnançer hocadan akıl ve kalp dengesini önceleyen gönül sohbetleri. Nefsin mertebeleri, rüyaların mahiyeti ve yorumu, alınyazısı ve yakarma ilişkisi, önlem ve takdir meselesi, fal ve gelecek bilgisi şeklinde bildiğimiz fakat aslen bilmediğimiz mevzularda çok büyük bir kitap.
Kimler himmet eder? Adl-i İlâhî ne vakit tecelli eder? Rüyayla amel edilir mi? Levh-i mahfûz durağan(durgun) midir? Ve daha niceleri.
Başucu kitabı olmaya layık, sindire sindire okunmayı gerektiren bir kitap. Her satırını çizerek okuduğum nadir kitaplardan biriydi. Tekrar yeniden okusanız başka başka ufuklar açacaktır size.
Biroldukca sorunuza yanıt olacak ve birçok yeni sual açacak zihninize…
Kitap okunası, çokça faydalanılası. Ama doğal olarak “okuyanın kabına bakılırsa”.
Keyifli okumalar… (Hanifi’nin Kitaplığından)


Gönül Sohbetleri PDF indirme linki var mı?


Ömer Tuğrul İnançer – Gönül Sohbetleri kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Gönül Sohbetleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ömer Tuğrul İnançer Kimdir?

Ömer Tuğrul İnançer (d. 1946, Bursa), Türk avukat, mutasavvıf, müzisyen.

Ömer Tuğrul İnançer 1946 senesinde Bursa’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak, 1991’e kadar hukuk müşavirliği yapmıştır. 1991 senesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun genel müdürlüğüne atanmıştır.

Kitapları

Dinle Neyden & Mesnevi Sohbetleri

Vakte Karşı Sözler

Ömer Tuğrul İnançer ile Gönül Sohbetleri

Bir Muhammedi Aşık: Hz. Mevlana

Muhabbet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)

Sohbetler

Gönül Gözü (Kenan Gürsoy)

Şarkılar Seni Söyler (Ahmet Özhan ile)

Aşk Kağıda Yazılmıyor (Ayşe Şasa, Abdurrahim Karakoç, Lale Müldür, Erol Göka, Sadık Yalsızuçanlar, Enis Batur, Laurent Mignon, Mahmud Erol Kılıç ile)

Kutsal Vakitler

TV ve Radyo Programları

Tuğrul İnançer ile Seyir Defteri (Burç FM)

Mesneviden : Mehmet Fatih Çıtlak ile beraber (Mehtap TV)

Ömer Tuğrul İnançer ile Gönül Dünyamız: Saadettin Acar ile beraber (TRT Türk)


Ömer Tuğrul İnançer Kitapları – Eserleri

  • Muhabbet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)
  • Gönül Sohbetleri
  • Vakte Karşı Sözler
  • Dinle Neyden
  • Hz. Mevlana: Bir Muhammedi Aşık
  • Sohbetler
  • Kutsal Vakitler
  • Gönül Gözü
  • Dinle Ney’den
  • Dinle Ney’den
  • Dinle Ney’den
  • Dinle Ney’den


Ömer Tuğrul İnançer Alıntıları – Sözleri

  • Der-ne-yâbed hâl-i puhte hîç hâm
    Pes sühan kûtâh bâyed ve’s-selâm
    “Ham olanlar, pişkin ve olgun olanların halinden anlarlar mı?
    Mâdemki anlamazlar, öyleyse sözü kısa kesmek lâzım vesselâm” (Dinle Neyden)
  • Kitap boş vakitte okunmaz, kitap okumaya zaman ayrılır.. (Vakte Karşı Sözler)
  • Ben yokum ki ! Ben sen olmuşum (Gönül Gözü)
  • Dinleyenler dinlenir ve dinlemeyenler dinlenmez. Ve… “Din” lenmek için dinlemek gerekir. Dinlemek… Ama neyi? “Ney’i…” (Dinle Neyden)
  • Gönül ve aşk meselelerinde akıl,bataklığa düşmüş eşek gibidir , çırpındıkça daha da batar . (Gönül Sohbetleri)
  • Güzel terbiye ahâlinin değil, Allah’ın güzel gördüğüdür.. (Muhabbet Peygamberi Hz. Muhammed (sav))
  • Elbette can kuşu hiçbir vakit ten kafesinde bâki kalmayacak .Hepimizin can kuşu inşallah Hakk’a doğru… (Sohbetler)
  • Tasavvuf bir gönül meselesidir… (Vakte Karşı Sözler)
  • “Ben yârimi tenhâ severim.” (Gönül Sohbetleri)
  • “Münferit kılmak esas değildir, müsâade edilmiş bir hâldir. Namaz cemâatle kılınır.” (Muhabbet Peygamberi Hz. Muhammed (sav))
  • “Akla sormuş oldum, nedir inanç? Akıl, kalp kulağıma eğilip dedi ki, inanç edebdir.” (Dinle Neyden)
  • İnsan ile hayvan arasındaki fark edeptir (Sohbetler)
  • Sevginin kantarı nedir ,bilir misiniz ? Fedakarlıktır.Neyini ,ne kadar ,kim için fedâ edebiliyorsan,onu o denli oldukca seviyorsun anlama gelir (Sohbetler)
  • Resûlullah Efendimizin yeri başımızın üstü değildir. Zira baş üstü olunca, baş üstünde bile olsa hakikatte dışımızda oluyor. O iki cihan serveti pek Sevgili Efendimizin yeri CANIMIZIN TAA İÇİDİR… (Muhabbet Peygamberi Hz. Muhammed (sav))
  • Ney, içi boş, sadece neyzenin sadâsı ile dolan bir kamış parçasıdır. Neyzen, “Hû” sadâsı ile onu üflediğinde sesi çıkar. Ney; neyzenin bir âletidir ve neyzenin istediği ses ve nağmelerin ortaya çıkmasına, zâhir olmasına vâsıtadır. Ney, dokuz boğumlu kamıştan yapılır. İnsanın da ana rahmindeki yaşamı dokuz aydır. (Nâdiren yedi ayda doğanlar olduğu şeklinde, nâdiren yedi boğumlu kamıştan da ney yapılabilir.) Bir sazlıktan kesilen kamış, türlü terbiyelerden geçtikten sonrasında ney olur ve neyzenin dudağı, nefesi ve parmaklarıyla ses verir hâle gelir. İnsanın da ses verecek hâle gelebilmesi için nice terbiyelerden geçmesi gerekir. İnsanın sembolü olan yüzünde yedi delik vardır. İki göz, iki kulak, iki burun, bir ağız. Ney de yedi deliklidir. Bunlardan biri altta, altısı üsttedir. Ney üfleme tekniğinde, üstteki altı delik sürekli olarak parmakla açılıp kapatılarak nağme icra edilir. Alttaki tek delik oldukca seyrek olarak açılır. İşte insan da öyleki olmalı; iki gözünü (hattâ biri baş gözü, biri kalp gözü), iki kulağını (Hak sözü duymak için) ve iki burun deliğini (“Ez söyleşi-i dervişân, bûy-i Muhammed âmed. -Dervişlerin sohbetinden Muhammed (s.a.v.) kokusu gelir.” kuralınca, o kokuları almak için) açmalı. Ama, ağzını neyin alttaki deliği şeklinde azca açmalıdır. (Dinle Neyden)
  • “Kesret-i muhabbette edeb sâkıt olur-düşer” (Muhabbet Peygamberi Hz. Muhammed (sav))
  • İslam, Efendimizin yaşamış olduğu vakit ve mekanda tamamlanmıştır, fakat O’nun zamanı ve mekanı ile sınırı olan bir din değildir. Efendimizin uygulamalarını yorumlamaktan çıkan mezhepler İslam’ın vakit ve mekanla sınırı olan,donmuş bir yapı olmadığının işaretidir. (Muhabbet Peygamberi Hz. Muhammed (sav))
  • Kalb sahipleri değil fakat gönül sahipleri, sözsüz ve sessiz de söyleşi ederler. (Gönül Sohbetleri)
  • Aşıklar sultanı Yunus Emre Hazretlerinin duasına da amin diyelim:
    İlahi! Cennet Evine girenlerden eyle bizi
    Varub onda Cemalini görenlerden eyle bizi
    Mahşerde halk ola fanatik, oldukca yürekler ola püryan
    Arşın gölgesinde seyran edenlerden eyle bizi
    Ya Hayy-ü Kayyum-ü Samed, ihsanına yokdur aded
    Firdevs bahçesinde ebed kalanlardan eyle bizi
    Şu dünyanın cefası oldukca, kimi aç gezer kimi tok
    Ol mizanda sevabı oldukca gelenlerden eyle bizi
    Bakma dünyanın varına, düşüp daim Hak yoluna
    Beratını sağ eline alanlardan eyle bizi
    Mü’minlere rahmet ola münafıklar yoksun kala
    Yunus eydür doğru yola gidenlerden eyle bizi (Kutsal Vakitler)
  • Doğunun büyük simalarından Şeyh Sâdî Hazretleri “Gülistân” kitabının girişinde buyuruyor ki; insanoğlunun nefes alması yaşamının uzaması, nefesi vermesi zâtının ferahlamasıdır. Nefes alamamanın korkusunu yaşamışsınızdır, bir de veremediğinizi düşünün. (Dinle Neyden)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş