Eğitim

Son Gerçek Aşk – Brendan Kiely Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Son Gerçek Aşk – Brendan Kiely Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Son Gerçek Aşk kimin eseri? Son Gerçek Aşk kitabının yazarı kimdir? Son Gerçek Aşk konusu ve anafikri nedir? Son Gerçek Aşk kitabı ne konu alıyor? Son Gerçek Aşk PDF indirme linki var mı? Son Gerçek Aşk kitabının yazarı Brendan Kiely kimdir? İşte Son Gerçek Aşk kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Brendan Kiely

Çevirmen: İpek Demir

Editör: Ayşegül Uçan

Orijinal Adı: The Last True Love Story

Yayın Evi: Altın Kitaplar Yayınevi

İSBN: 9789752126145

Sayfa Sayısı: 248


Son Gerçek Aşk Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Yaşamın Amacı Nasıl Seveceğini Öğrenmektir!

Corrina müzisyen olmak için evden kaçma hayalleri kuran genç bir kızdır. Hendrix ise kendi halinde, ozan ruhlu bir genç. Baba benzer biçimde görmüş olduğu büyükbabasının Alzheimer olmasıyla yaşamı aniden değişmiş olur. Şimdi tek amacı vardır; büyükbabasına verdiği sözü tutmak. Onu, hastalık tüm anılarını yok etmeden karısını ilk öpmüş olduğu yere götürmeye kabul eden Hendrix, tesadüfen yollarının kesiştiği Corrina’yla beraber uzun bir yolculuğa çıkar. İki gencin de bu yolculukta öğreneceği tek şey vardır; unutulmayan yalnızca aşk hikâyeleridir.


Son Gerçek Aşk Alıntıları – Sözleri

  • Dene, bundan dolayı buna mecbursun.
  • Tüm olmadan tek bir parçanın anlamı olmaz. Mühim olan; şu ya da bu parçanın var olması değildir. Mühim olan, bir şeyin tamamıdır.
  • “Bırak hastalık beni öldürsün Teddy fakat onu unutmama izin verme.”
  • Herkes aşık olabilir, mühim olan öyleki kalabilmektir.
  • Yaşamın amacı iyi mi seveceğini öğrenmektir.
  • Kendimiz için değil, sevdiklerimiz için savaşırız.
  • İstediğim yere gitmekte özgürüm fakat etrafımdaki her şeyle aramda görünmez parmaklıklar var.
  • “Bırak hastalık beni öldürsün Teddy fakat onu unutmama izin verme”
  • Bir asla bulunduğunu sanan hepimiz aslına bakarsak birisidir.
  • “Bir facia olduğumu öğrendiğin halde hâlâ burada olmana oldukça şaşırdım”
    “Tabii ki, hâlâ burada olacağım.”
    “Bu şekilde konuşma. Lütfen. İnsanlar fırsatını buldukları anda terk ederler. Ellerine geçen ilk fırsatta ayağa kalkıp def olup giderler.”


Son Gerçek Aşk İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Adi benzer biçimde gerçek bir yaşam hikâyesinden esinlenilerek yazılan, her duyguyu içinde barındıran bir kurgu Son Gerçek Aşk.
Alzheimer hastası büyükbabası Hendrix’in son dayanağı. Hastalığı ilerleyen büyükbabası, tek aşkı büyükannesi ile olan hatırlarını unutmamak için sıkça Hendrix’e geçmişi anlatır ve karısına ilk öpücüğünü verdiği o anılarındaki yere, evlerine götürmek için yollara düşerler.
Corrina ile de bu yol macerasında  yollari kesişir ve aralarında hem dostluk, hem arkadaşlık hem de ilk aşkın, son gercek aşk olabileceği gerçeğini birbirlerine hatırlatırlar. (Serpil Kır)

Gerçek bir yaşam hikayesinden esinlenilen, okuduğum en güzel seyahat hikayesi diyebilirim. Okurken içinizi ısıtan mevzusuyla yer yer hüzünlendiren, yer yer mutlu eden bölümlere haiz bu kitapta, kahramanımız Hendrix’in Alzheimer hastası büyükbabasını kalmış olduğu hastaneden “aile toplantısı” bahanesiyle çıkararak, annesinin de yokluğunu fırsat bilip, okulda tanışmış olduğu müzisyen olmak isteyen Corrina ile beraber büyükbabasına verdiği sözü tutmak istemesi sebebiyle oldukça keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz.
Kitapta geçen ve yol boyu dinledikleri seyahat şarkıları da mükemmel, hepsini kesinlikle kitabı okurken Youtube’a yazarak kulak verin derim. Böylece o “Mavi Böcek” adlı vosvosta siz de Hendrix, Corrina ve büyükbabası ile beraber seyahat ediyor olacaksınız. İçlerinden en sevdiğim şarkı Sheryl Crow – Leaving Las Vegas oldu. Tam uzun yol şarkısı 🙂
Los Angeles’tan Ithaca’ya uzanan seyahat süresince müzisyen olma hayaliyle yanıp tutuşan ve bu güzel playlisti bizle paylaşan Corrina, Hendrix ile büyükbabasını amaçlarına ulaştırmak isterken yol süresince yaşadıkları sıkıntıları, büyükbabasının büyükannesine olan aşkın öyküsünü ve seyahat esnasında birbirine aşık olan Hendrix ile Corrina’yı ve ortadan kayboldukları için haberlere mevzu olmalarını oldukça hoş betimlemelerle okuyucularına aktararak içimizi ısıtıyor. Mutlaka okuyun derim. (Egemen Yardımcı)

Son Gerçek Aşk ~ Brendan Kiely
.
Oldukca tatlı bir kitapla geldim bugün Bir süredir öyleki yoğun kitaplar okuyordum ki bu şekilde güzel bir hikayeye ihtiyacım varmış bitince fark ettim. Şu benzer biçimde akan bir hikayeydi. Müzisyen olmak için evde kaçma hayalleri olan Corrina ve kendi halinde takılan fakat Alzheimer hastası büyükbabasının hayalini daha doğrusunu ona verdiği sözü tutmaya çalışan Hendrix.
Mavi böcek adını koydukları otomobil ve seyahat onları bekliyor. Hem oldukça tatlı hem hüzünlendiren hem de keyifli şefkatli bir hikayeydi. Ama duyguları uçlarda yaşarcasına değil de her şey tam sonucunda ve insanoğlunun içinde bir rahatlık yaratan türdendi.
Büyükbabasının karısını ilk öpmüş olduğu yere götürme hayalleri, seyahat ve anılar bizi alıp götürüyor. Müzik, sevgi ve coşku dolu bir yolculukla sürüp gidiyor kitabımız. Aşırı sevmiş olarak hüzünlenerek ve büyük bir merakla çevirdim sayfaları. Onlarla birlikte o yolculukta buldum kendimi. Onlarla anılarıyla ve yolculuklarıyla buluştuğum için oldukça mutluyum. Bu tatlı hikayeyi her insana tavsiye ediyorum. Siz de talih vermelisiniz (Zeynep Şimşek)


Son Gerçek Aşk PDF indirme linki var mı?


Brendan Kiely – Son Gerçek Aşk kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Son Gerçek Aşk PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Brendan Kiely Kimdir?

Brendan Kiely New York City Lisesi Güzel Sanatlar Kısmı’nde yaratıcı yazarlık dersleri almış, yazıları birçok mecmua ve gazetenin yanı sıra Fiction, Guernica, Big Bridge ve Mikrokosmos Literary Journal gazetesinde yayımlanmıştır. Boston doğumlu olan yazar, şimdilerde hususi bir lisede dersler vermekte ve karısıyla beraber Greenwich Village’de yaşamaktadır.


Brendan Kiely Kitapları – Eserleri

  • Son Gerçek Aşk
  • Üşüyen Ruhlar
  • All American Boys


Brendan Kiely Alıntıları – Sözleri

  • “People getting beaten, and sometime killed, by the cops, and then there’s all this fuss about it, only to build up to a get heartbreak when nothing happens. The cops get off. And everybody cries and waits for the next dead kid, to do it all over again. That’s the way the story goes.” (All American Boys)
  • İstediğim yere gitmekte özgürüm fakat etrafımdaki her şeyle aramda görünmez parmaklıklar var. (Son Gerçek Aşk)
  • “Bir facia olduğumu öğrendiğin halde hâlâ burada olmana oldukça şaşırdım”
    “Tabii ki, hâlâ burada olacağım.”
    “Bu şekilde konuşma. Lütfen. İnsanlar fırsatını buldukları anda terk ederler. Ellerine geçen ilk fırsatta ayağa kalkıp def olup giderler.” (Son Gerçek Aşk)
  • He’d probably been thinking the same thing I was this year: Where am I going to be next year, and what the hell am I going to do with my life? (All American Boys)
  • Yaşamın amacı iyi mi seveceğini öğrenmektir. (Son Gerçek Aşk)
  • Çocuğa sevmeyi, öğrenmeyi sevmeyi, başkalarını sevmeyi öğreteceksin. Sonra oturup neler oluyormuş izleyeceksin. (Üşüyen Ruhlar)
  • Nobody wants to think he’s being a racist, but maybe it was a bigger sorun, like everyone was just ignoring it, like it was invisible. Maybe it was all about racism? I hated that shit, and I hated thinking it had so much power over all our lives—even the people I knew best. Even me.
    I wanted to figure out all that bullshit in between us. So now there was something else I wanted to do. I wanted to see the whole dude who lived that life. (All American Boys)
  • “Hiçbir insan ada değildir.”……
    Ancak bu söz burada geçerli değildi doğal. Bizler kendimize cemiyet adını verdiğimiz, kahrolası toplumsal bir takımadaydık. (Üşüyen Ruhlar)
  • Dene, bundan dolayı buna mecbursun. (Son Gerçek Aşk)
  • Istediğim tek şey buydu: istikrar, bütünlük, her türlü korkunun yok olabileceğine, yalnızlığın, başkasının nefes alıp verişi benim nefes alıp verişim haline vardığında, tedavi edilebilecek bir hastalık olduğuna ve o noktadan itibaren her ikimizin de kendimizi yalnız hissetmeyeceğimize dair bir güvence algısı… (Üşüyen Ruhlar)
  • Bir asla bulunduğunu sanan hepimiz aslına bakarsak birisidir. (Son Gerçek Aşk)
  • Your dad was loyal to the end, they’d all tell me. Loyal to his country, loyal to his family, they meant. But it wasn’t about loyalty. It was about him standing up for what he believed in. And I wanted to be my dad’s son. Someone who believed a better world was possible—someone who stood up for it. (All American Boys)
  • For all the people who came before us, fighting this fight, I was here, screaming at the top of my lungs. (All American Boys)
  • If I am not for myself, who will be for me? But if I am only for myself, what am I?” —Hillel the Elder (All American Boys)
  • Kendimiz için değil, sevdiklerimiz için savaşırız. (Son Gerçek Aşk)
  • Well, one could argue that it did, a little bit. But he was doing it for us. All of us. (All American Boys)
  • Hepimizin kendimize, şurada yaşanmış olan rezalete bakın; Tanrıya şükür ki burada, bizim, benim başıma gelmiyor, dediğimiz anlamış olur vardır. (Üşüyen Ruhlar)
  • Her insan geçmişine seyahat yapar. Kimisi anılarına, kimisi acılarına… (Üşüyen Ruhlar)
  • “But he could be. You have no idea. You have no idea, Quinn. The point is, he could be. Then what? Is that what it would take to look at this thing differently? You need him to be dead? Shame on you, man. I had no idea you were such a dick. You want to forget all this. Maybe you can. But I won’t.” He stood and caught his breath. “What do you know, anyway? White boy like you can just walk away whenever you want. Everyone just sees you as Mr. All-American boy, and you can just keep on walking, thinking about other things. Just keep on living, like this shit don’t even exist.” He waved his hand in my face and blew a breath out the side of his mouth. “Man, I’m done with you.” Then he sauntered off slowly, making sure I knew he was dismissing me, leaving me looking like the idiot I was. (All American Boys)
  • Bir şey o denli oldukça sınanırsa, o şey sevgi olmaktan çıkmaz mıydı? (Üşüyen Ruhlar)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş