Eğitim

Gözünü Kırpma, Düşerim – Sevinç Erbulak Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gözünü Kırpma, Düşerim – Sevinç Erbulak Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gözünü Kırpma, Düşerim kimin eseri? Gözünü Kırpma, Düşerim kitabının yazarı kimdir? Gözünü Kırpma, Düşerim konusu ve anafikri nedir? Gözünü Kırpma, Düşerim kitabı ne konu alıyor? Gözünü Kırpma, Düşerim PDF indirme linki var mı? Gözünü Kırpma, Düşerim kitabının yazarı Sevinç Erbulak kimdir? İşte Gözünü Kırpma, Düşerim kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Sevinç Erbulak

Yayın Evi: Epsilon Yayınları

İSBN: 9789753314035

Sayfa Sayısı: 172


Gözünü Kırpma, Düşerim Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Acıyla tanışıklığım çocukluğuma kadar uzanır… Yuvadayken, üşümesin diye toprağa gömdüğüm solucanı ertesi gün kazdığım yerde bulamamak ya da ilkokulda yanılmıyorsam, yaptığım ilk gözlem olan, ıslak pamuklar içinde bir gece bekletilen fasulye tanesini annemin işe yaramaz bir şey zannedip atıvermesi epey acı vermişti bana…

Sonra ilköğretim bitti, birkaç yıl daha geçti aradan, bir pazar günü İngilizce kursuna gidiyorum. O zamanlar oturduğumuz evde büyükçe bir koridor var; geç kalmıştım, koşturuyorum sokak kapısına doğru. Babam her zamanki şeklinde emek verme odasında karikatür çiziyor, yan masadaki telsizi açık. “Breko brek, dost arıyorum dost!” seslerinin içinde gülümsüyorum babama bir an ve koşmaya devam ederken, “Ben gidiyorum, akşam üstü görüşürüz!” diyorum. Arkamdan sesleniyor: “Bi öpseydin kızım!” Sokak kapısını kapatırken içeri doğru bakıyorum:

-Gelince öperiiimmm…’

Oldukça değil birkaç saat sonrasında dönüyorum eve, esasen kurs sokağın sonunda, sallana sallana dönüyorum.

Kapı, çalmama fırsat vermeden açılıyor, flaşlar patlıyor çocuk gözlerimde, öyleki bir kalabalık var ki içeride anlam veremiyorum hiçbir şeye…”


Gözünü Kırpma, Düşerim Alıntıları – Sözleri

  • Sana aniden âşık oldum, fakat aniden silinmiyorsun.
  • İnsan kimi sever en fazlaca? En fazlaca fakat? Bir benzerini mi? Yoksa onu en fazlaca mutsuz edeni mi? En fazlaca acıyı çektireni mi? Kendisini en uzak ufuklara götüreni mi? Yoksa tüm bu tarz şeyleri bununla beraber getireni mi?
  • Yürek bir labirenttir, insanoğlunun kendisi bile içinde yolunu yitirebilir, bigün çıkış kapısına çıkan bir köşe başka gün çıkmaz sokak olabilir.
  • Seni sevmede erken davrandım, terk etmeye de fazlaca geç kaldım sanırım…
  • Oldukça güvendim galiba, fazlaca inandım, hep yanımda kalırsın sandım; bir gittin, boşluğunu doldururken yerine koyduğum her sureti sen sandım.
  • İlk aşk.
    Gerçekten var mı bu tarz bir olay? “Onu sevdiğim şeklinde sevmedim asla kimseyi!” denilebilecek biri? Tüm nazımızın bir tek ona geçmiş olduğu, beraber büyümeyi öğrendiğimiz biri? En edilmeyecek küfrü ona ettiğimiz, duyulacak son şeyleri ilk ondan duyduğumuz biri? Yokluğu senelerce ölüme eş kıymet olabilecek biri?
  • Sen değersiz-mişsin; sen, evet bir ihtimal ilk-mişsin fakat ilkel-mişsin… söylemiyorum onlara, kim bilir sen bu miş’ler den dolayı sen-sen-mişsin.
  • Hani bir kitap okusun da bir cümlenin altını çizersin ya, sinir olursun yazara senden ilkin davranılmış olduğu, senden çaldırmış olduğu için seni, işte hep bunu hisseder oldum son zamanlarda…
  • Seni sevmede erken davrandım, terk etmeye de fazlaca geç kaldım sanırım…
  • “Birazdan yağmur yağacak, dışarı çık ve elinden geldiği kadar yağmur damlası yakalamaya çalış. Yakalayabildiklerin senin bana olan sevgin, kaçırdıkların da benim sana olan sevgim olsun,” dedi çocuk. Deliydi bu çocuk. Daha ıslanmadan kaybetmişti kız.
  • Oldukça uzun sürdü ilk aşkım benim. Bittikten sonrasında da sürdü, ondan habersiz. Tek o bilse yeterdi, bir o bilmedi, dünya bildi… Yokluğunda büyüdü.
  • Körkütük olana dek içiyormuşsun, biz bu şekilde içmezdik, beni konuşuyormuşsun, benimle konuşmazdın, takılıyormuşsun yabancının birinin koluna, Beyoğlu’nu arşınlıyormuşsunuz beraber, benimle yürümezdin, dizlerin ağrırdı senin, yoksa o sen değil miydin?


Gözünü Kırpma, Düşerim İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kalemini, üslubunu, oyunculuğunu, kalbini ve duyarlılığını sevdiğim biri Sevinç Erbulak. Bu ilk yazdığı öykü kitabı. Samimiyetini, inceliğini her satırda hissettiriyor.
Ben daha ilkin ikinci kitabı olan Artık Aranmayanlar Gezegeni’ni okumuş ve daha fazlaca beğenmiştim.
Ama sevdiğiniz insanoğlu ne yapsa hoşunuza gider ya bu da öyleki güzel bir öykü kitabı. Akıcı ve mütevazı bir dil. Tavsiye ederim. (Candan Keneş)

Herkesin kendi hayatından, kendi acılarından bir parça kesinlikle bulacağı bir kitap olmuş (Ben kendimden epey parça buldum). Sevinç Erbulak, oyuncu yönünün yanında iyi de bir yazar bulunduğunu kanıtlamış. Kitabın tamamındaki öykülerde hüzün hakim fakat aralardan umutta göz kırpıyor, ki bu yönünü sevdim. Sevinç Erbulak, bu kitabı sevilmiş olduğu insanlara bir armağan olarak yazdığını belirtmiş ve bence güzel de yapmış. (Elif Serdar)


Gözünü Kırpma, Düşerim PDF indirme linki var mı?


Sevinç Erbulak – Gözünü Kırpma, Düşerim kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Gözünü Kırpma, Düşerim PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Sevinç Erbulak Kimdir?

Sevinç Erbulak (d. 20 Ekim 1975, İstanbul), Türk tiyatro oyuncusudur.

Tiyatrocu bir anne (Füsun Erbulak) ve babanın (Altan Erbulak) kız evladıdır. İstanbul Kent Tiyatroları oyuncusudur. Televizyon dizileri ve beyazperde filmlerinde de oynamaktadır. Epsilon Yayınları’ndan 2002 senesinde “Gözünü kırpma, düşerim” adlı kitabı (ISBN 975-331-403-5) çıkmıştır.

Avukat Dalin Midyat ile evliliğinden 2006 senesinde Zeynep Kavin adını verdiği kızı dünyaya gelmiştir.

17. Afife Tiyatro Ödülleri’nde jüri üyeliği yapmıştır.

2013 Taksim Gezi Parkı protestoları esnasında Yiğit Sertdemir, Itina Yula, Cem Uslu ve Mirza Metin’in yazdığı Gezerken adlı oyunda yer almıştır.


Sevinç Erbulak Kitapları – Eserleri

  • ArtıkAranmayanlar Gezegeni
  • Gözünü Kırpma, Düşerim


Sevinç Erbulak Alıntıları – Sözleri

  • Bugünümde seninle olmayı fazlaca arzu ederdim. O denli arzu ederdim ki, bunun için fazlaca sevdiğim birçok şeyden vazgeçebilirdim. Nelerden sözgelişi diye sorma. Ya da sor, bundan dolayı buldum! Uyumaktan sözgelişi. Uyumayı fazlaca sevdiğimi bilirsin (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
  • İnsan vicdanını hepten yitirirse,içi kurtlanırmış bu şekilde.Kendiliğinden.Kendini yermiş insan. Açgözlülükten. Doyamamaktan (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
  • Hani bir kitap okusun da bir cümlenin altını çizersin ya, sinir olursun yazara senden ilkin davranılmış olduğu, senden çaldırmış olduğu için seni, işte hep bunu hisseder oldum son zamanlarda… (Gözünü Kırpma, Düşerim)
  • Sonra bir vakit geldi, içinde niçin olduğumu bile bilmediğim şu dünyada kendimi farkettim. Gülme, dünya kendini farkedemeyenlerle dolu. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
  • Yaptığım yada yaşadığım pek fazlaca şey eleştirildi. Bunu yapanlar, hep yanlış yaptığımı, gene yanlış yaptığımı söylediler fakat doğrusunun ne işe yaradığını söylemediler asla.
    … Halbuki bana iyi görünmediğimi söyledikten sonrasında ne yapacağımı da söyleselerdi o vakit hakkaten iyileşebilirdim Kutya. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
  • İnsan kimi sever en fazlaca? En fazlaca fakat? Bir benzerini mi? Yoksa onu en fazlaca mutsuz edeni mi? En fazlaca acıyı çektireni mi? Kendisini en uzak ufuklara götüreni mi? Yoksa tüm bu tarz şeyleri bununla beraber getireni mi? (Gözünü Kırpma, Düşerim)
  • Haklı olduğumda muntazam cümleler kuramıyorum Kutya. Bu şekilde olunca da hep haksızmışım şeklinde görünüyorum. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
  • Kediler her şeyi anlamış olur, sen onlardan korkma, kedileri sevmeyenlerden kork. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
  • Körkütük olana dek içiyormuşsun, biz bu şekilde içmezdik, beni konuşuyormuşsun, benimle konuşmazdın, takılıyormuşsun yabancının birinin koluna, Beyoğlu’nu arşınlıyormuşsunuz beraber, benimle yürümezdin, dizlerin ağrırdı senin, yoksa o sen değil miydin? (Gözünü Kırpma, Düşerim)
  • Oldukça güvendim galiba, fazlaca inandım, hep yanımda kalırsın sandım; bir gittin, boşluğunu doldururken yerine koyduğum her sureti sen sandım. (Gözünü Kırpma, Düşerim)
  • En fazlaca istenenler en kolay gözden düşer. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
  • Oldukça uzun sürdü ilk aşkım benim. Bittikten sonrasında da sürdü, ondan habersiz. Tek o bilse yeterdi, bir o bilmedi, dünya bildi… Yokluğunda büyüdü. (Gözünü Kırpma, Düşerim)
  • Kalbi ağrımayan insanları düşünmeyiz artık, onları hissederiz. Olsaydı bir kalpleri, ağrırdı kesinlikle deriz. Sanırım bu sebeple, ben sevindiğimde de, üzüldüğümde de, “Ah kalbim” derim hep. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
  • Köklere inanmam. Devamlı dolaşmak, devamlı görmek isterim bilmediğim bölgeleri… Ne ben birine kök salayım ne de biri bende köklensin isterim. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
  • Seni sevmede erken davrandım, terk etmeye de fazlaca geç kaldım sanırım… (Gözünü Kırpma, Düşerim)
  • Bir talebe yurdu alev aldı bu gece. Söndüremediler alevleri hâlâ. Arlanmaz ölüm, gene sayı ardında. 11-12-13 tane. Tane tane sayılan çocuklar. Elmalar şeklinde. 12 kız, 1 oğlan. Duyunca ne mı hissettim? (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
  • Ama içimden geçenlerin görünür görünür olmasını fazlaca arzu ederdim. İçimden geçenlerin ve sana söylediklerimin ardındaki söyleyemediklerimin gözle görülebilecek şeyler olmalarını… (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
  • Yürek bir labirenttir, insanoğlunun kendisi bile içinde yolunu yitirebilir, bigün çıkış kapısına çıkan bir köşe başka gün çıkmaz sokak olabilir. (Gözünü Kırpma, Düşerim)
  • Seni sevmede erken davrandım, terk etmeye de fazlaca geç kaldım sanırım… (Gözünü Kırpma, Düşerim)
  • “Birazdan yağmur yağacak, dışarı çık ve elinden geldiği kadar yağmur damlası yakalamaya çalış. Yakalayabildiklerin senin bana olan sevgin, kaçırdıkların da benim sana olan sevgim olsun,” dedi çocuk. Deliydi bu çocuk. Daha ıslanmadan kaybetmişti kız. (Gözünü Kırpma, Düşerim)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş