Eğitim

Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun – Demi Lovato Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun – Demi Lovato Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun kimin eseri? Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun kitabının yazarı kimdir? Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun konusu ve anafikri nedir? Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun kitabı ne konu alıyor? Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun PDF indirme linki var mı? Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun kitabının yazarı Demi Lovato kimdir? İşte Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Demi Lovato

Çevirmen: Sevinç Seyla Tezcan

Orijinal Adı: Staying Strong: 365 Days a Year

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053432739

Sayfa Sayısı: 408


Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Sevgili Okuyucu,

Hayatımda pek oldukça deneyim yaşadım, bağımlılıktan depresyona kadar pek oldukça zorlukla karşı karşıya kaldım fakat hep kendimi keşfetmenin ve mutluluğun ardında oldum. İnişler ve çıkışlar, kalp kırıklıkları ve zaferler devamlı var olacak. Bu yüzden kimi zaman ufacık birkaç kelime bile oldukça şeyi değiştirebilir. İnsanı rahatlatıp esin verebilir.

İçimde mevcud yüce güçle temas oluşturmak için her gün meditasyon yapıyor ve yakarma ediyorum. Huzur bulmak için sığınabileceğiniz daha yüce bir güce, sizden daha büyük bir şeye haiz olmanız oldukça önemlidir. Bazı günler savaşım gerektirse de, sizi motive edecek, size esin verecek ve pozitif kalmanıza, ileri doğru yol almanıza yardım edecek bir şeylerin olması oldukça mühim.

Bu kitap kendi sözlerim ve bana esin veren alıntıların yanı sıra derslerin, meditasyonların, düşüncelerin ve günlük hedeflerin bir derlemesi. Bana müthiş destek oldular. Bu hepinizle paylaşmak istediğim, hususi ve kişisel bir armağan.

Hayatta her nerede olursanız olun, lütfen bunu okuyun ve yanınızda olduğumu bilin. Güçlü kalınca, yürekli olun, oldukça ve hakkaten sevin; bir şey kaybetmez, aksine kazanırsınız.

Sevgilerimle,

-Demi Lovato-

“Yolculuğunuza minnettar olun bu sebeple o tamamen size ilişkin.”

(Tanıtım Bülteninden)


Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun Alıntıları – Sözleri

  • “Beni hakkaten durduran tek şahıs, kendimdim.”
  • Ne düşünürsek o oluruz.
    -Buda
  • Bu yüzden, bugünden itibaren bu kafesi kırıyorum. Ayağa kalkıp iblislerimle yüzleşeceğim.
    – Eminem, Not Afraid
    Hayatta başınıza ne gelmiş olursa olsun, devamlı zincirlerinizi kırmanın, mücadelelerinizden galip çıkmanın bir yolu vardır. Pek çoğumuz sorunları aşmadan ilkin hakkaten dehşet verici şeyler yaşamak zorunda kalırız. Şu anda nerede olursanız olun işlerin daha iyiye gideceğini ve devamlı yardım isteme ve iblislerinizle yüzleşme seçeneğinizin bulunduğunu unutmamanız ümidiyle.
    Hedef: Kendi içinize bakın, tüm gücünüzü toplayın ve sizi neyin alıkoyduğuna dikkat edin.
  • “Sadece ne kadar yol kat etmeniz gerektiğini değil, ne kadarını kat ettiğinizi de hatırlayın. Belki olmak istediğiniz yerde değilsiniz ama eskiden olduğunuz yerde de değilsiniz.”
  • “İyileşme sürecimin büyük bir kısmı, hiçbir şeyi dışarıda aramama gerek olmadığını öğrenmekti. Cevaplar da iç huzur da zaten içimdeydi. Sonunda bunu idrak etmek, insanı özgürleştiriyor.”
  • “Beklemeyin. Hiçbir süre, doğru süre olmayacak.”
  • Hayat kimi zaman oldukça zor olabiliyor. Ancak acıyla savaşmaya kıymet. Her tür duyguyu duymak, asla hissetmemekten iyidir.
  • Her şey daha iyi olacak.
  • “İnsanların sizin adınıza karar vermelerine izin verdiğiniz anda, saygınlığınızı yitirirsiniz.”
  • “Öylesine nefret dolu bir dünya ki kimileri kendi olmaktansa ölmeyi tercih ediyor.:
  • “Bir hayal, kalbinizin tuttuğu dilektir.”
  • “Siz kendinizi kusur ve eksiklerinizle sevmiyorsanız, kimsenin sevmesini bekleyemezsiniz.”
  • Bir gülümseme yaşam kurtarabilir.
  • “İyilik sağırların duyabildiği, körlerin görebildiği dildir.”
  • “Neredeyse yaşadığım her kalp kırıklığında mutsuz ve yalnız bir halde ağlaya ağlaya uyuduğum oldukça gece oldu…”


Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Demi Lovato’nun ruh sağlığı hizmeti almak için hastanede yattığına dair bir data hatırlıyordum. Bu nedenle alıp okumak istedim. Günlük, anı tarzında bir kitap bekliyordum fakat daha oldukça 365 gün motivasyon sözleri ve düşüncelerini özetleyen kişisel gelişim kitabına benzer bir yapıt ile karşılaştım.
Psikiyatri literatürüne nazaran söylediği bir çok şey uyumlu.
Genelde benzer şeylerden söz etse de kişisel gelişim seçimi okumayı sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum.
Ben kitaptaki 365 güne, arkadaşlarımın doğum gününe nazaran isim-soyisim ve imzalarını atarak keyifli hale getirmeye çalıştım.
Başa dönsem yine okur muydum? Bilmiyorum. Boşsam olabilirdi herhalde. 🙂 (Enes)

Demi Lovati için yaşam,göz kamaştıran başarılar ve yürek parçalayan kayıplarla dolu bir seyahat.Güçlü Kal, kendi yolculuğuna çıkmış,avunmak , esin bulmak ve Hergün kuvvetli olmak isteyen her insanın heryerde okuyabileceği bir kitap.”Hayat kimi zaman oldukça zor olabiliyor sadece acıyla savaşmaya kıymet.Her tür duyguyu duymak, asla hissetmemekten iyidir.
Kitabı ilk çıkmış olduğu zamanlar aldım.Güzel olduğundan şüpen yoktu aslına bakarsanız.Birkaç sayfasını okumama karşın oldukça etkisi altına alan buldum.Kitabın her sayfası 1 güne ayrılmış.Bende 2015 1 ocaktan başlayıp hergün 1 sayfa okumaya karar verdim.Yani o ay okuduğum kitabın ve ya kitapların yanında çıtır bi baş ucu kitabı.Uyanır uyanmaz okumalısın ve okuduklarını aklında tutmalısın.Başlamak için sabırsızlanıyorum ve içinde kendime ilişkin parçalarda bulabileceğimi umuyorum. Demi Lovato’nun müziğine aşığım.Kaleminede öyleki olacağımı tüm kalbimle arzuluyorum ve sabırsızlıkla yeni yılı temenni ediyorum. (Buse)

Bu bayanı oldukça ayrı seviyorum! Bu kitap açıp açıp her seferinde okuduğum bir kitap. Gerçekten hayranım kitaba da kendisine de. Yatağımın başucundan asla ayırmadığım, sıkıldıkça açıp açıp okuduğum, her sayfasında kendime oldukça şey kattığım bir kitap. Her sayfası güç kokuyor. (Deniz Akça)


Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun PDF indirme linki var mı?


Demi Lovato – Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Demi Lovato Kimdir?

Demetria Devonne “Demi” Lovato (d. 20 Ağustos 1992), ABD’li müzisyen, oyuncu ve hayırsever. Çocuk oyuncu olarak ilk kez Barney ve Arkadaşları’nda rol aldı. 2008’de Rock Kampı adlı tv filminin başrolünde yer alarak ünlendi. Aynı yıl Hollywood Records ile sözleşme imzaladı ve ilk stüdyo albümü Don’t Forget’i Eylül 2008’de yayımladı. İlk haftasında 89.000 kopya satan albüm, Billboard 200 listesine iki numaradan girdi. Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafınca 530.000 kopyadan fazla satış sebebiyle altın sertifika ile ödüllendirildi. 2009’da Lovato, kendi tv dizisi Sonny’nin Yıldızı’nda rol almaya başladı. Temmuz’da yayımladığı ikinci albümü Here We Go Again, 108.000 kopya satarak Lovato’nun ABD’de Billboard 200 listesine bir numaradan giren ilk albümü oldu. Albümle aynı adlı single da Billboard Hot 100 sıralamasında 15. sıraya kadar yükselerek şarkıcının ilk 20’ye giren ilk şarkısı oldu.

Hayatı ve kariyeri

1992-2006: İlk dönem ve kariyer başlangıcı

20 Ağustos 1992 senesinde Albuquerque’de dünyaya gelen Demi Lovato, kısa süre sonrasında Dallas’a taşındı. Daha 7 yaşlarındayken rol almış olduğu Barney & Friends dizisiyle sanat hayatına adım attı. 7 Yaşındayken güzellik yarışmasında 1. seçilmişti. Piyano çalmaya da bu yıl başladı. 2006 senesinde Prison Break, 2007 senesinde da Just Jordan adlı dizilerde de rol alarak oyunculuk tecrübesini arttıran Lovato, aynı yıl Disney Channel’in As The Bell Rings adlı dizisinde de boy gösterdi.

2007-08: Rock Kampı ve Don’t Forget

20 Haziran 2008 tarihinde Amerika’da gösterime giren Camp Rock adlı filmimizde rol alarak Mitchie Torres adlı karakteri canlandırdı ve film için hazırlanan film müziklerinde filmin öteki oyuncuları Meaghan Jette Martin ve Aaryn Doyle ile Jonas Brothers’dan Joe Jonas ile beraber yer aldı. Film müzikleri içinde yer edinen ve Joe Jonas ile beraber seslendirdiği This Is Me adlı single ile Billboard Hot 100 listelerinde 9 numaraya kadar yükselen genç sanatçı, filmin tüm oyuncularıyla beraber seslendirdiği We Rock adlı single ile de aynı listelerde 33 numara oldu.

İlk stüdyo albümü Don’t Forget’i Hollywood Records etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunan Demi, albümün prodüksiyonunda John Fields ve Jonas Brothers ile bir araya geldi. Pop – Rock tarzındaki bu albümle Billboard 200 listelerinde 2 numara olmayı başardı. Albümdeki Get Back ve La La Land adlı emekleri ise single olarak yayınladı. Get Back adındaki single ile Billboard Hot 100 listelerinde 43, La La Land ise 52 numara oldu. Albüm sonrasında Jonas Brothers’ın Burning Up adlı turnesine dahil olan genç müzisyen, 2009 senesinde Disney Channel’ın Sonny’nin Yıldızı adlı dizisinde ve Camp Rock 2 adlı filmimizde rol alarak tekrardan sevenleriyle buluştu.

2009-10: Sonny’nin Yıldızı ve Here We Go Again

Genç sanatçı, Here We Go Again adlı ikinci albümünü 2009 senesinde çıkardı. İlk albümü Don’t Forget’te Jonas Brothers ile birlikte yıldızı parlayan Demi, yeni emek vermesi ile müzik kariyerindeki yoluna tek başına oldukça başarı göstermiş bir halde ilerleyeceğinin sinyallerini verdi. Bu albümünde Jon McLaughlin, William Beckett ve John Mayer şeklinde başarı göstermiş sanatçılar ile çalıştı. Albüm ilk haftasında 108.000 kopya satarak Billboard 200’de 1 numaraya oturdu.

2010-12: Kişisel mücadeleleri, oyunculuğa ara verişi ve Unbroken

Demi Lovato, Joe Jonas’tan ayrıldıktan sonrasında 1 Kasım 2010 tarihinde beslenme problemleri ve bazı ruhsal sorunlardan dolayı rehabilitasyona alındı. 28 Ocak 2011 tarihinde de tedaviden çıkarak Temmuz 2010’da başladığı üçüncü albüm çalışmalarına kalmış olduğu yerden devam etti ve 12 Temmuz 2011 tarihinde kişisel sorunlarını özetleyen bir single yayınladı: Skyscraper. Demi, bu şarkıyla Teen Choice Awards’de “En İyi Yaz Şarkısı” ödülünü aldı. Ayrıca bu yaşadıkları ile ilgili sloganı ve dövmesi de olan Stay Strong belgeselini yapmış oldu. Yeni albümü Unbroken ile büyük bir patlama elde etti ve ilk haftasında 96.000 kopya satarak Billboard 200’e 4 numarayla, Billboard Digital Albums listesine de 1 numarayla giriş yapmış oldu.

People’s Choice Awards 2012’de Rihanna, Lady Gaga, Beyonce ve Katy Perry’nin de adaylarda bulunmuş olduğu Favori Pop Artisti branşında, 6 Eylül 2012’de MTV Video Müzik ödüllerinde ise “Skyscraper” ile “En İyi Mesaj Veren Şarkı” branşında ödül aldı.

2012-günümüz: The X Factor, Demi ve oyunculuğa dönüşü

Demi (ya da DEMI) Demi Lovato’nun 14 Mayıs 2013’de Hollywood Records etiketiyle çıkardığı 4. stüdyo albümüdür. Albümün yazım aşaması Nisan 2012’de, kayıt işlemi ise Lovato’nun akıl hocalığı yapmış olduğu The X Factor Amerika zamanında başladı. Lovato, albümü hakkında “Bu albüm benim yüzleştiğim sorunlarla yüzleşen her yerden kızlar için bir esin kaynağı olacak.” diye söylemiştir. Albümün ilk single’ı “Heart Attack” 25 Şubat’ta gösterildi ve iTunes’ta Amerika da dahil olmak suretiyle tam 16 ülkede 1 numaraya oturarak oldukça büyük bir başarıya ve inanılmaz bir rekora imza attı. Ayrıca “Heart Attack”, Billboard Hot 100 sıralamasında 9. sıraya çıktı ve böylece Demi, üçüncü Top 10 single’ını elde etmiş oldu. Single bununla birlikte 9 haftada 1 milyon kopya satarak platin plak almıştır. Albümün ikinci single’ı Made in the USA 2 Temmuz’da yayınlanmıştır ve bununla birlikte şarkının klip yönetmenliğini üstlenmiştir. Şarkının klibi 17 Temmuz’da çıkmıştır. Daha sonrasında “Heart Attack” klibi Youtube’da 100 Milyon izlenmeye ulaşarak Vevo sertifikası almaya hak kazanmıştır. 21 Kasım 2013 tarihinde, albümün üçüncü teklisi olan “Neon Lights” klibi yayınlanmıştır ve bu klibin de yönetmenliğini kendisi üstlenmiştir. 19 Kasım’da ise “Staying Strong: 365 Days a Year” (Güçlü Kalıyorum: Senenin 365 Günü) adlı kitabı yayımlanmıştır. Bu kitapta senenin her günü yaşadıklarını, sorunlarını anlatmakta ve gençlere yardım etmek için tüyolar vermektedir. Ayrıca Little Mix ve Fifth Harmony Neon Lights turuna adım atmıştır. Bu sırada Nick Jonas ile de beraber çalışacağını duyurdu. Nick Jonas bu mevzu hakkında: “..Video çekimi, giysiler, ışıklar ve sahneyi denetlemede ona yardım ediyorum. Bu işi bana teklif ettiklerinde oldukça heyecanlandım. Demi ile 8 senedir dostum. Ve bu 8 yıl bana, Demi ve onun ekibiyle iyi mi iyi kontakt kuracağım hakkında düşünce verdi…” dedi. Ayrıca rivayetlere nazaran Nick Jonas, Demi Lovato’nun bateristliğini de üstlenecektir.

Hususi yaşamı

Demi Lovato 4 yaşlarındayken anası ve babası ayrılmıştır. Unbroken albümünde bulunan “For The Love Of a Daughter” şarkısında bu zamanda yaşadıklarını, aile içi çatışmaları, babasına karşı neler hissettiklerini ve ona ne kadar gereksinim duyduğunu anlatmaktadır. Hayatının devamında da problemler yaşamıştır. Okul hayatında öteki öğrencilerin kendinden nefret etmesi ve onun kilosuyla dalga geçmesi sonucunda 11 yaşlarında bileklerini kesmiştir. Demi Lovato bunu şöyleki anlatır: “‘…Bu benim vücudumdan utanmamın ifade yoluydu. İçeriyle dışarıyı karşılaştırıyordum. Duygularımın ve hissettiklerimin kötüleştiği zamanlar oldu. Ne yapacağımı bilmiyordum. Bundan zevk almanın tek bir yolu vardı, o da kendimi özgür bırakmaktı…” Daha sonrasında Disney Channel’dan gelen bir teklif sonucu Sonny’nin Yıldızı adlı dizide Sonny Munroe’u canlandırmıştır. Bu dönemde Joe Jonas ile ilişki yaşamıştır. Daha sonrasında Joe Jonas’ın Demi Lovato’yu Ashley Greene ile aldatması sonucu Demi Lovato mühim ruhsal problemler yaşamıştır. Psikolojik destek aldıktan sonrasında toparlanan Demi Lovato, “Stay Strong” (Güçlü Kal) sloganını hayatına yerleştirmiş ve bileklerine dövme olarak yazdırmıştır. Acıyıp acımadığı sorulduğunda ise “Benim çektiğim acıların yanında bir hiçti” yanıtını vermiştir. Heart Attack şarkısıyla beraber kendini tamamıyla toparladığını gösteren Demi, Jonas Kardeşler ile yakın arkadaşlardır. Günümüzde Wilmer Valderrama ile bir ilişki içerisindedir.


Demi Lovato Kitapları – Eserleri

  • Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun


Demi Lovato Alıntıları – Sözleri

  • “İnsanların sizin adınıza karar vermelerine izin verdiğiniz anda, saygınlığınızı yitirirsiniz.” (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • “Siz kendinizi kusur ve eksiklerinizle sevmiyorsanız, kimsenin sevmesini bekleyemezsiniz.” (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • “Öylesine nefret dolu bir dünya ki kimileri kendi olmaktansa ölmeyi tercih ediyor.: (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • “Beni hakkaten durduran tek şahıs, kendimdim.” (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • Bir gülümseme yaşam kurtarabilir. (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • “İyileşme sürecimin büyük bir kısmı, hiçbir şeyi dışarıda aramama gerek olmadığını öğrenmekti. Cevaplar da iç huzur da zaten içimdeydi. Sonunda bunu idrak etmek, insanı özgürleştiriyor.” (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • “Sadece ne kadar yol kat etmeniz gerektiğini değil, ne kadarını kat ettiğinizi de hatırlayın. Belki olmak istediğiniz yerde değilsiniz ama eskiden olduğunuz yerde de değilsiniz.” (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • “İyilik sağırların duyabildiği, körlerin görebildiği dildir.” (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • “Beklemeyin. Hiçbir süre, doğru süre olmayacak.” (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • Bu yüzden, bugünden itibaren bu kafesi kırıyorum. Ayağa kalkıp iblislerimle yüzleşeceğim.
    – Eminem, Not Afraid
    Hayatta başınıza ne gelmiş olursa olsun, devamlı zincirlerinizi kırmanın, mücadelelerinizden galip çıkmanın bir yolu vardır. Pek çoğumuz sorunları aşmadan ilkin hakkaten dehşet verici şeyler yaşamak zorunda kalırız. Şu anda nerede olursanız olun işlerin daha iyiye gideceğini ve devamlı yardım isteme ve iblislerinizle yüzleşme seçeneğinizin bulunduğunu unutmamanız ümidiyle.
    Hedef: Kendi içinize bakın, tüm gücünüzü toplayın ve sizi neyin alıkoyduğuna dikkat edin. (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • “Bir hayal, kalbinizin tuttuğu dilektir.” (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • “Neredeyse yaşadığım her kalp kırıklığında mutsuz ve yalnız bir halde ağlaya ağlaya uyuduğum oldukça gece oldu…” (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • Ne düşünürsek o oluruz.
    -Buda (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • Hayat kimi zaman oldukça zor olabiliyor. Ancak acıyla savaşmaya kıymet. Her tür duyguyu duymak, asla hissetmemekten iyidir. (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)
  • Her şey daha iyi olacak. (Güçlü Kal – 365 Gün Hayata Tutun)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş