Eğitim

Gül Cemiyeti – Marie Lu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gül Cemiyeti – Marie Lu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gül Cemiyeti kimin eseri? Gül Cemiyeti kitabının yazarı kimdir? Gül Cemiyeti konusu ve anafikri nedir? Gül Cemiyeti kitabı ne konu alıyor? Gül Cemiyeti PDF indirme linki var mı? Gül Cemiyeti kitabının yazarı Marie Lu kimdir? İşte Gül Cemiyeti kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Marie Lu

Çevirmen: Özge Nur Küskün

Orijinal Adı: The Rose Society

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786052992197

Sayfa Sayısı: 400


Gül Cemiyeti Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bir zamanlar babası, prensi ve dostları olan bir kız vardı. Sonra ihanete uğradı ve intikam almaya yemin etti.

Ailesi ve arkadaşları Adelina Amouteru’nun kalbini kırmış, onu intikamın kollarına teslim etmişlerdir. Artık Beyaz Kurt adıyla malum ve korku salan Adelina, Genç Elitler’den oluşan kendi ordusunu kurabilme umuduyla Kenettra’dan kaçar. Amacı, onu ölümün kıyısına götürmüş olan beyaz pelerinli Engizisyon Mihveri askerlerini yok etmektir.

Ancak Adelina kahraman değildir. Korku ve nefretten beslenen güçleri, denetim edemeyeceği bir boyuta ulaşmıştır. Yeni Elit arkadaşlarına güvenmemektedir. Bunlar yetmezmiş benzer biçimde Engizisyon’un lideri Teren Santoro onu öldürmek istemekte, eski arkadaşları Raffaele ile Hançer Cemiyeti ise intikam açlığının önüne geçmek için çabalamaktadır. Adelina içindeki iyiliğe tutunmaya çalışsa da tüm varlığı karanlığa bağlı biri iyi mi iyi olabilir?

“Güç peşindeki zıt kutuplar, pek çok kişinin öldüğü, canının yandığı veya sonsuza dek değiştiği efsanevi savaşlar kaleme alan Lu, harika bir iş çıkarmış.”

– Publishers Weekly

“Benzersiz ve akıl almaz… Adelina kesif bir karanlığın antikahramanı: Lucifer, Macbeth ve Darth Vader gibi arketiplerin hamurundan yoğrulmuş sıradışı bir genç kadın.”

– Kirkus Reviews

“Etkisi altına aldığı kadar rahatsız da eden, ince ince işlenmiş bir olay örgüsü…”

– Booklist

“X-Men veya Yıldız Savaşları hayranı mısınız? Marie Lu’nun Gül Cemiyeti’nin başkahramanı Darth Vader ile Magneto karışımı. Aynı zamanda genç bir kız. Evet… bizce de harika.”

– MTV.com

“Serinin hayranları kitabın başkahramanının kendi kötülüğüne yenilmesini ve bundan zevk duymasını okurken çok heyecanlanacak.”

– School Library Journal


Gül Cemiyeti Alıntıları – Sözleri

  • “Çaresizlik herkesin içindeki karanlık tarafı ortaya çıkarır..”
  • “Umarsızlık her insanın içindeki karanlık tarafı ortaya çıkarır.”
  • Zamana bırakmayıda zaman içinde bıraktık..
  • “Sadakat. Sevgi. Bilgi. Gayret. Fedakarlık. Saygı.”
  • “Bir zamanlar, babası, prensi ve cemiyette arkadaşları olan bir kız varmış. Sonra her biri ona ihanet etmiş ve kız hepsini yok etmiş.”
  • “Ah, iyilik yapmak için devamlı iyi bir nedenin var, değil mi?”
  • Onu ezip geçmen gerekecek… Ya o senin kölen olacak ya sen onun kölesi olacaksın.
  • “Dil olmadan itaat etmek, bacaklar olmadan diz çökmek daha kolaydır.”
  • “Bu savaşlardan ne kadar azca şey geçti elimize.”
  • “Geçmişi düşünmenin hiçbir faydası yoktu.”
  • “Çaresizlik herkesin içindeki karanlık tarafı ortaya çıkarır.”
  • Aşk kimi zaman, bir ağacın gölgesinde gizlenen, yalnızca nereye bakacağını bilenler tarafınca bulunabilen küçük bir çiçek benzer biçimde açar.
  • Dünyanın en amansız paralı askerleri hizmet etmek için seni seçtiler, bu sebeple hemen hemen benimle tanışmadılar.
  • “Ama tekrar senin benzer biçimde biriyle karşılaşamayabileceğimi biliyorum.”


Gül Cemiyeti İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Genç Elitler’i solda sıfır bırakan bir kitap olmayı başardı Gül Cemiyeti. Benim için bu şekilde oldu doğal, okurken şaşırmak, heyecanlanmak fazlaca güzeldi. Genç Elitler film olacak sanırım, teşekkür kısmında okudum. Haberi okuyunca fazlaca mutlu oldum, merakla temenni ediyorum.
Ben bu kitapta Adelina’nın cesaretine fanatik kaldım. İlk kitapta da kalmıştım fakat bu kitapta bir başkaydı. Gözünü karartmıştı ve hedefine kilitlenmişti. Gözüne kestirdiği şeyi başarmak için her şeyi yapması bir taraftan iyi, bir taraftan da kötüydü.
En sonunda başardı fakat kaybetmiş olduğu şeyler o denli fazlaydı ki, Gece Yıldızı’nı aşırı merak ediyorum. Yazar’ın öldüreceği başka kimse kaldı mı, Adelina ne meydana getirecek. Afsuni’ye ve Violetta’ya neler olacak… Meraktan kafayı yiyebilirim.
Kitabı okurken farkına vardığım bir şey vardı, ortada dolaşan ve hiç kimseye oturmayan bir aşk. Ortada bir aşk vardı fakat kimse varlığını kanıtlama edemezdi diyeyim. Ve bunu o denli sevdim ki, kimsenin hiç kimseye güvenmeyişini, Adelina’nın bir eşinin olmayışını, olamayışını..
Şimdi burada açıkça anlatmak istemediğim bir mevzu var, o olayın oluşu, her insanın de aynı fikir olduğu benzer biçimde “asla olmamalıydı” “fakat oldu”. Adelina’ya büyük bir ders oldu, bu kız hiç kimseye güvenemiyor.
Kitaptaki kötülüğü, kitabın içinde dolaşan o hainliği okuyanlar bilir. Kimsenin öldüğüne üzülmedim, bilmiyorum yalnız bende mi bu şekilde oldu fakat gidenlerin arkasından Adelina benzer biçimde bakmadım. Giden gitti doğrusu anlayacağınız. Bundan sonrasında gidecekleri düşünüyorum.
Kitapta fazlaca sevdiğim şeylerden biri, söylediğim benzer biçimde asla hiç kimseye oturmayan aşk etkeniydi. Diğeriyse bu şekilde fena bir karakterin iyi mi düşündüğünü okuyabilmekti. Fazlaca fena de demeyelim fakat öteki karakterlere oranla Adelina bir başka, hakikaten.
Gidenin gittiği ve geri gelse bile her şeyin aynı olamayacağını değişik bir yolla anlattığı için yazara hayranlığım had safhada. Çıkardığım daha bir sürü ders var fakat yazmayayım.
Genel olarak bir şeyler söylemem gerekiyorsa bu – kitabın mükemmel olduğudur. Mücadeleyi, hırsı içimde hissettim. Şu an ‘Marie Lu hakikaten dedikleri kadar iyiymiş’ diyorum. Herkes sevilmiş olduğu için bir korku sarmıştı beni, ya sevmezsem diye. O şekilde olmadığı için mutluyum.
İhanetin, birliğin, beraberliğin, savaşın, zihin oyunlarının, sevginin, zalimliğin, bağımlılığın aynı kitapta ve muhteşem bir halde işlendiğini daha ilkin asla görmemiştim. Ben aşırı derecede sevdim, ümit ederim filmi de fazlaca bekletmez ve filmimizde kitap kadar muhteşem olur…
Until we go down – Ruelle
Run – AWOLNATION
Running with the wolves – Aurora
Heart of darkness – Tommee Profitt
*Sinirimi bozan bir şeyden anlatmak isterim; Devamlı olarak yüz kızarmasından bahsedilmesi.. Yüzünün kızarmasına izin verdi cümlesi artık bir yerde midemi bulandırmaya başlamıştı. Biri bana bu yüzün kızarmasına izin vermenin iyi mi bir şey bulunduğunu anlatsın.
** (Aycan)

Huh! Fazlaca fazlaca fazlaca yorucuydu okumak. Hayır sıkıntıdan değil o denli aksiyon doluydu ki onlar savaşırken ben yoruldum. Herşey istediğim benzer biçimde miydi? Kesinlikle hayır. Yaptığı herşey bence azdı bile fazlaca merhametli davrandı ben olsam Enzoda dahil hepsini öldürürdüm. O denli gıcıklar ki hiç kimseye zarar vermek istemedi fakat onlardan onlarca defa ziyan oldu gene de öldürmedi salağın teki bence. Hala kendilerini haklı görmeleri fazlaca sinir bozucu ve kızın ezikliği ya sen elinde herşeyi olan insansın ne bu kendini ezdirmeler ağzını açık tek kelime etmiyor. Ya ben öyleki yapmak istemedim ben bu şekilde olsun istemedim sinir etti beni ihanet eden onlar eziklenen bu. Hele o rafaelle boğazını kesip atmak varken her seferinde mal mal yüzüne bakıp ağlıyor ay aman her neyse gülcüm bu bir kurgu sakin ol. Devam etmeyi zerre kadar istemiyorum fakat son kitap diye zorlayacagım kendimi. Bilseydim asla başlamazdım ya birinci kitap hadi gene bir geçiş dedim de bu kitapta intikam intikam deyip hiçbir bok yapmayan bir kız gördük tek yapmış olduğu tahta çıkmak hançerlerden intikam falan almadı bir kelime söz etmeye bile korktu resmen. Dönün bu yoldan ya okumayın bence hakikaten sinir oldum. (Gül K)

GÜL CEMİYETİ-MARİE LU: Genç Elitler serisinin ikinci kitabı ve bana gore bu seride en maceralı kitap buydu.
Enzo’nun ölümü ile Hançerler Adelina’yı aralarında istemezler. Bu duruma epey sinirlenen Adelina kendi cemiyetini kurmaya karar verir. İlk üyeleri bir efsaneleşmiş olarak anılan Afsunidir. İkinci üyeleri ise birinci kitapta yağmurcu diye duyduğumuz ve öldü diye bildiğimiz Sergiodur. Afsuni’nin gücü başkalarını enerjisini kopyalayabilme, Sergio’nun gücü ise yağmur yağdırmaktır. Ve birde başından beri Adelina’nın yanında olan Adelina’nın kardeşi Violetta vardır. Violetta’nın gücü öteki Elitlerin enerjisini durdurmaktır. Hepsi olurken Hançerler Beldain Kraliçesi, Kraliçe Meave ile birlik olmuşlardır. Meave bir elittir. Gücü ise ölüleri diriltmektir. Enzo’yu diriltmeyi planlamaktadırlar. Bunu öğrenen Gül Cemiyeti -Adelina’nın kurduğu cemiyet- bu duruma izleyici kalmayacaktır.
Biraz fena bir araştırma yapmış olabilirim, olabildiğince spoiler vermeden özetlemeye çalıştım. Fakat ne kadar güzel bir kitap bulunduğunu okuyunca anlayacaksınız. (Efe Han)


Gül Cemiyeti PDF indirme linki var mı?


Marie Lu – Gül Cemiyeti kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Gül Cemiyeti PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Marie Lu Kimdir?

Marie Lu (doğum adı Xiwei Lu), Amerikalı yazar. Distopik bir gelecekte geçen askeri içerikli romanları “Efsane” serisi ile tanınır.

Lu, Çin’de Wuxi’de 1984 senesinde hayata merhaba dedi ve ondan sonra Pekin’e taşındı. 1989’da ve ailesi, Tiananmen Meydanı Protestosu esnasında beş yaşlarındayken ABD’ye taşındı. Cenup Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi ve Disney Interactive Stüdyolarında çalıştı.

İlk kitabını yazmadan Lu, video oyun endüstrisi için bir sanat tasarımcısı olarak çalıştı.

https://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Lu


Marie Lu Kitapları – Eserleri

  • Efsane
  • Deha
  • Şampiyon
  • Genç Elitler
  • Gül Cemiyeti
  • Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu
  • Gece Yıldızı
  • Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi
  • Batman: Gecegezen
  • Asi
  • Batman: Gecegezen
  • Life Before Legend
  • Skyhunter
  • Sırt Krallığı
  • Life After Legend
  • Steelstriker
  • Warcross


Marie Lu Alıntıları – Sözleri

  • Herkes dünya barışını sözde destek sunar benzer biçimde görünür. Kendilerini iyi göstermek için anlam ifade etmeyen sorulara hoş bir yanıt olarak kullanırlar bunu. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • Nesnelerin ruhu olduğuna inanırlar. Birinin içine ne kadar sevgi katarsan o denli güzelleşeceğine. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • “Ruhun çoktan göçüp gitmiş ise iyi mi öleceksin” (Gece Yıldızı)
  • Kaos içinde canavarlar acele yükselirdi. (Asi)
  • “Nasıl hissediyorsun?”
    Day inanmıyormş benzer biçimde başını salladı. “Hiçbirşey hissetmiyorum. Tamamen hafifçe ve acısız.” Yüzüne haylaz bir sırıtış yayıldı. “İşte şimdi hakikaten bir binaya iyi mi tırmanabildiğimi göreceksin, canım. Artık beni durduracak sakat bir diz bile yok. Harika bir doğum günü hediyesi, değil mi?” (Deha)
  • Sırf geçmişin yüzünden yüreğini geleceğe karşı katılaştıramazsın. (Gece Yıldızı)
  • Ama kendi tecrübelerime gore en fazlaca pişman olduğum şeyler, yapamadığım şeyler olmuştur daima. (Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi)
  • “Ruhun çoktan göçüp gitmiş ise iyi mi öleceksin” (Gece Yıldızı)
  • Ya gerçeklerden kaçıp saklanırdınız ya da onlarla başa çıkardınız. (Batman: Gecegezen)
  • ..Üstündeki giyisileri ve gözlerindeki samimiyetinden başka hiçbir şeyi olmayan bu sokak evladı, kalbimin sahibiydi. Her şeyiyle güzeldi. Karanlık dünyadaki umuttu. Işığımdı.. (Deha)
  • Hayaletler sürüler halinde dolaşırlar. (Skyhunter)
  • Herkes dünya barışını sözde destek sunar benzer biçimde görünür. Kendilerini iyi göstermek için anlam ifade etmeyen sorulara hoş bir yanıt olarak kullanırlar bunu. (Warcross – Bir Sanal Gerçeklik Oyunu)
  • “Sen istemediğin sürece yalnız değilsin.” (Efsane)
  • “Seni sonsuza dek özleyeceğime söz veriyorum.” (Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi)
  • “Ne olursa olsun önümüze bakacağız. Neșe orada, o duvarların ardında.” (Gece Yıldızı)
  • Birini kaybettikten sonrasında insanoğlu senin çarçabuk hayatına devam edebilmeni bekliyor değil mi? Tuttuğun yas onları yorar. Bu yüzden sen de bu mevzuda konuşmayı bırakırsın bu sebeple kimseyi sıkmak istemezsin. Ve sonrasında bigün, hepimiz hayatına devam etmişken sen olduğun yerde iyi mi kalakalmışsın merak ederek sessiz bir şekilde aynı yepyeni acıyı taşırken kendini mezarın başlangıcında yapayalnız dikilirken bulursun. (Batman: Gecegezen)
  • “Ah, iyilik yapmak için devamlı iyi bir nedenin var, değil mi?” (Gül Cemiyeti)
  • Belki de artık birbirimizden uzakta, arkadaşlığımız hakkında net bir halde düşünecek zamanı bulunca benden nefret etmeye başlamıştı. (Şampiyon)
  • “Day, üstündeki giysileri ve gözlerindeki samimiyetinden başka hiçbir şeyi olmayan bu sokak evladı, kalbimin sahibiydi.
    Her şeyiyle güzeldi.
    Karanlık dünyadaki umuttu.
    Işığımdı…” (Deha)
  • Yas tutmak zayıflık ve kargaşa getirir. Yapılacak tek şey, geleceğe bakmaktır.’ (Deha)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş