Magazin

Gülden Karaböcek kimdir, gerçek ismi ne? Kaç yaşında, nereli, şarkıları neler? 16 Nisan Şarkılar Bizi Söyler konuğu Gülden Karaböcek kimdir?

16 Nisan Şarkılar Bizi Söyler konukları kimlerdir merak ediliyor. Programın bugünkü konuklarından birisi Gülden Karaböcek oldu. Bunun peşinden seyirciler, Gülden Karaböcek kimdir? Gülden Karaböcek’in gerçek ismi nedir? Kaç yaşlarında, nereli, mesleği nedir, şarkıları neler? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Gülden Karaböcek kimdir? Hayatı ve biyografisi!

 

16 Nisan Cumartesi 2022 Şarkılar Bizi Söyler konuğu Gülden Karaböcek kimdir? Gülden Karaböcek kaç yaşlarında, aslen nereli, mesleği ne, şarkıları nedir? Gülden Karaböcek evli mi? Gülden Karaböcek tüm şarkılarının adları nedir? Gülden Karaböcek aslen nereli? Gülden Karaböcek’in tüm albümleri nedir?

GÜLDEN KARABÖCEK KİMDİR?
Saniye Gülden Göktürk, ya da malum adıyla Gülden Karaböcek (d. 4 Kasım 1953, Ankara), Türk müzisyen.

Gülden Karaböcek doğum zamanı : 4 Kasım 1953
Gülden Karaböcek kaç yaşlarında : 68 yaşlarında
Gülden Karaböcek nereli : Ankara
Gülden Karaböcek gerçek ismi nedir : Saniye Gülden Göktürk
Gülden Karaböcek mesleği ne : Müzisyen
Gülden Karaböcek 16 Nisan Cumartesi 2022 tarihinde Kanal D’de gösterilen Şarkılar Bizi Söyler programına misafir olmuştur.

HAYATI VE KARİYERİ
İlk yılları

Arabesk müziğin ilk isimlerinden olup müzik kariyeri süresince pek oldukça seçimi denemiş sadece aslolan ününü kendine özgü arabesk şarkılarından kazanmıştır. Orijinal adı Saniye Gülden Göktürk olan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonrasında, Ankara Radyosu’nda Yaşar Aydaş’tan şan, nota ve solfej eğitimi aldı. Ankara’dan ailesi ile beraber İstanbul’a gelmiş olarak ilk plağını 14-15 yaşlarında Pathé adlı şirket hesabına doldurdu: “Yazılanlar Gelir Başa & Garip Kaldım” 45’liği. Bu plakta Karaböcek’e meşhur sanatçı Orhan Gencebay bağlamasıyla birlikte rol aldı. İlk iki plağını Gülden Göktürk adıyla çıkartan sanatçı, yaşamış olduğu aile içi gerilim sebebiyle devrin meşhur starı ablası Neşe Karaböcek’in takma soyadını 1972 senesinde mahkeme kanalı ile alarak resmileştirdi.

70’li yıllarda Anadolu Pop Folk olarak adlandırılan türküler seslendiren Gülden Karaböcek, o dönem ek olarak “Yaralı Kalp”, “Anca Beraber Kanca Beraber”, “Taka Taka”, “Dur Bırakma Beni” benzer biçimde aranjmanları başarıyla seslendirdi. “Non Ce N’est Pas Fini” nin Türkçe sözlüsü Dur Bırakma Beni adlı şarkıda Gülden Karaböcek’e vokalde Nilüfer ve Füsun Önal birlikte rol aldı. Gülden Karaböcek, o dönem Onno Tunç, Norayr Demirci, Esin Engin, Süheyl Denizci Orkestrası benzer biçimde başarıya ulaşmış müzisyenlerle beraber çalıştı.

Gülden Karaböcek, 70’li yılların ilk yarısında Aşık Veysel, Aşık Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş, Aşık Nesimi Çimen, Aşık Mevlüt İhsani benzer biçimde ozanların eserlerini başarıyla seslendirmiştir. Arif Sağ, Selahattin Bölük, Yücel Paşmakçı, Bedir Çağlayan benzer biçimde Türk Halk Müziğinin duayenleriye çalışan Gülden Karaböcek bu zamanda Aşık Veysel’den “Derdimi Dökersem Derin Dereye”, Aşık Mahzuni Şerif’ten “Mehmet Emmi”, “Dumanlı Dumanlı”, “Nem Kaldı”, “Dokunma Keyfine Yalan Dünyanın”, “İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım ve “Yalancısın”, Sabahattin Ali’den “Aldırma Gönül”, Ali Ercan’dan “Adaletin Bu mu Dünya”, Neşet Ertaş’tan “Gönül Dağı”, “Küstürdün Gönülü’ ve “Sarmaşık Güllere Dolandım”, Aşık Mevlüt İhsani’den “Oy Beni Beni” ve “Oy Bende Yare Bende”, Selahattin Bölük’ten “Gel Bari Bari”, Pir Sultan Abdal’dan “Dostum Dostum”, Aşık Ali İzzet Özkan’dan “Şu Sazıma Bir Seviye Ver” benzer biçimde eserleri seslendirir.Karaböcek’in bu dönem Şah Plak’ta gösterilen emek harcamaları Anadolu Pop-Folk olarak adlandırılmakla beraber bazıları Progressive rock ve funky öğeler de ihtiva eder.

1975-1982

1975-1976 döneminde, Elenor’un bir öteki sanatçısı olan ve tıpkı kendisi benzer biçimde yeni yeni şöhretle tanışan Ferdi Tayfur’un bestelerinden etkilenerek, sanatçının arabesk tarzdaki “Bana Gerçekleri Söyle”, “Akşam Güneşi”, “Kır Çiçekleri”, “Alıştım”, “Çeşme”, “Ne Bilirdim ki” benzer biçimde ses getiren bazı bestelerine plaklarında başarıyla yer verir. Tüm bu dönemdeki çalışmalarında düzenlemelerine meşhur müzisyen Onno Tunç aranjör olarak imzasını atar. 1977 senesinde yönetmenliğini Metin Erksan’ın yapmış olduğu başrolleri Hülya Koçyiğit, Cemal Gencer ve Orhan Elmas’ın paylaşmış olduğu “Sensiz Yaşayamam” adlı beyazperde filmimizde Gülden Karaböcek’in “Bahtıma Yanarım” adlı bestesine yer verilir.

Gülden Karaböcek aslolan şöhretini 1978 senesinde çevirilmiş olduğu meşhur Dilek Taşı filmi ile kazanmıştır. Hemen arkasından gösterilen “Dilek Taşı” 45’liği sanatçının 1 numaralı başyapıtını 1978 yılının unutulmaz klasiği olarak zirveye çıkarmıştır. Dilek Taşı filmi ve 45’liği ile yaşamış olduğu başarı, sanatçıya oldukça daha büyük bir başarının kapısını araladı ve böylece meşhur “Müzik ve Ben” albümü dünyaya geldi. 1979 senesinde gösterilen bu albümünde Karaböcek, besteci kimliğini, tüm müzik bilgisini ve yılların duygu birikimini açıkça ve organik bir halde, içinden geldiği benzer biçimde ortaya koyarak başta “Sürünüyorum”, “Ayrılık Kolyesi”, “Kırılsın Ellerim”, “Bahtıma Yanarım” ve “Kaybolan Hayaller” olmak suretiyle hit haline gelen pek oldukça esere imzasını attı.

1978 (Dilek Taşı), 1985 (Duyar mısın Feryadımı, Kenar Mahalle, Hasretinle Yaşanmıyor, Sevsen Ne Olurdu), 1986 (Ağlıyorsam Yaşıyorum) yıllarında çekmiş olduğu 6 tane de beyazperde filmi vardır. Yaptığı albümler kadar seçme eserlerden oluşturulan nostalji kasetleri de sıkça basılmıştır. Besteci kimliğiyle MESAM ve MÜYORBİR üyesidir. Hâlen İstanbul-Beylikdüzü’nde yaşamakta olup, Atilla Alpsakarya ile yapmış olduğu 12 Eylül 1975 tarihindeki ilk evliliğinden 14 Haziran 1979 doğumlu Alpay adlı bir adam çocuk ile Recep Armağan Düzgit ile 16 Ağustos 1986 tarihinde yapmış olduğu ikinci evliliğinden 27 Şubat 1988 doğumlu Nur adlı bir kız çocuk annesidir.

Nisan 1982’de “Gülden Fırtınası” adlı albümü; “Küstüm Sana Dünya”, “Mahşer Gününde”, “İki Kelime”, “Can mı Dayanır”, “Nasıl Güleyim” benzer biçimde hitler çıkarmasına karşın, beklenen ticari başarıyı sağlayamadı.

1983-1989

Ağlıyorsam Yaşıyorum ve Duyarmısın Feryadımı albümleri 80’li yıllarda büyük ilgi gören Gülden Karaböcek, 1983’te İngiltere de London Palladium’da ve Avustralya’da konserler verdi. 1984’te devrin meşhur gazinolarından Çakıl Müzikholünde (Selami Şahin ile beraber) ve İzmir Fuarı’nda ki Ekici-Över Gazinosunda assolist olarak sahne aldı. Çakıl Gazinosu’nda sahne alırken, Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Ferdi Tayfur benzer biçimde bir döneme damga vuran adlar sahnesini izlemeye gelmiş olup, Zeki Müren ile aynı sahneyi paylaşmıştır. İzmir Fuarı’nda İbrahim Tatlıses, Barış Manço, Belkıs Akkale, Arif Sağ, Sezer Güvenirgil, Beş Yıl Ilkin On Yıl Sonra Grubu ve Atilla Arcan benzer biçimde birçok meşhur ismi alt kadrosunda bulundurdu. Bülent Ersoy ve Ferdi Tayfur ile beraber Avrupa turnesine çıkarak Almanya başta olmak suretiyle birçok Avrupa ülkesinde konserler verdi. 1987 ve 1988 yıllarında İstanbul Gülhane Parkı’nda büyük katılımların olduğu halk konserleri verdi. Türkiye’nin ilk yerli CD’si Bir Mucize Allahım’ı 1987’de Düzgit Plak etiketiyle çıkardı. Aziz-Jet-Sedef adlı şirket hesabına 5, Düzgit hesabına bir albüm daha çıkardı. Sanatçı, 1968-1987 yılları aralığında sırasıyla Pathé, Şah, Elenor, Oscar ve Düzgit plak şirketlerinden 20 tane 45’lik ve 9 tane LP piyasaya sürdü.

1990-2000

1990’lı yılların başlarında “Anılar Bana Yeter”, “Ara Beni Mutluluk”, “Hatıran Yeter” benzer biçimde albümler çıkarmıştır. 1992 senesinde “Kısmetse Olur” adlı Pop albümü çıkaran Gülden Karaböcek bu albümde usta müzisyen Garo Mafyan ile beraber çalışmıştır. Sözleri Şehrazat’a ilişik “Kısmetse Olur”, “Kırgınım Anılara” ve “Zaman Hırsızı” adlı eserleri yorumlayan sanatçı, bununla birlikte bu eserlerin bestecisidir. Karaböcek 90’lı yılların ruhuna uygun olarak bu albümde daha ilkin İzzet Altınmeşe’nin yorumladığı “Kibarım” adlı türküye cover yaparak Pop tarzında seslendirmiştir. Düzenleme doğal ki Garo Mafyan’a aittir. Sanat yaşamı süresince derhal her türde şarkılar yorumlayan Gülden Karaböcek bu albümünde ek olarak sözleri Yusuf Hayaloğlu’na bestesi Ahmet Kaya’ya ilişik “Hediyem Olsun” adlı şarkı ile meşhur ozan Orhan Veli Kanık’ın “Güllerim Lal” adlı eserini başarıyla yorumlamıştır. Söz ve müziği Fatih Kısaparmak’a ilişik “Yalanmaydı” adlı eseri de seslendiren Gülden Karaböcek ek olarak bu şarkıya klip çekmiştir. Gülden Karaböcek 1993 senesinde “Hayrını Gör” adlı albümde ozan Nâzım Hikmet’in “Niye Bu şekilde Geç Kaldın” adlı şiirini seslendirir. 1997 senesinde Özer Plak’tan gösterilen “Silemem” albümünü çıkartan Gülden Karaböcek, bu albümde yer edinen “Günahkarım” adlı şarkıya klip çekti. Sözleri Mehmet Yüzüak’a ilişik “Anne” adlı şarkı büyük ilgi görmüş oldu. Gülden Karaböcek sonrasında gerek hususi hayatındaki problemler gerekse müzik piyasasının içinde bulunmuş olduğu kriz sebebiyle müziğe uzun bir süre ara vermiştir.

2001-günümüz

Son albümü 2001 senesinde çıkan Güldence’dir. Bu albümde Gülden Karaböcek Aşık Mahzuni Şerif, Aşık Nesimi Çimen, Musa Eroğlu, Ali Tekintüre, Cengiz Tekin, Fatih Kısaparmak, Ferdi Tayfur ve Özhan Eren benzer biçimde ozan ve ozanların eserlerine yer verir. Sanatçı bu albümünde; Aşık Mahzuni Şerif’ten “Nem Kaldı”, “Bitmez Tükenmez Geceler” ve “Dumanlı Dumanlı”, Musa Eroğlu’ndan “Telli Turnam”, Aşık Nesimi Çimen’den “Vay Deli Gönül”, Özhan Eren’den “Kara Tren” adlı türküleri her zamanki Güldence tavrıyla başarıyla seslendirir. Karaböcek, söz ve müziği Ali Tekintüre’ye ilişik “Anadan Ayrı” ve “Sevmez Olaydım” eserlerin yanı sıra, Ferdi Tayfur’un “İçim Yanar”, Cengiz Tekin’in “Diyemedim”, Fatih Kısaparmak’ın “Ağlıyor Ağlıyorsun” adlı bestelerini okur. Gülden Karaböcek, albümün tek klibini sözleri Ali Tekintüre’ye müziği Adnan Aslan’a ilişik “Sevmez Olaydım” adlı şarkıya çeker.

Gülden Karaböcek 2004 senesinde Murathan Mungan’ın tribute albümü Söz Vermiş Şarkılar’a “Otel Odaları” adlı şarkı ile katkıda bulunmuştur. 2006 senesinde 22 yıl aradan sonrasında Muazzez Abacı ile beraber tekrardan İzmir Fuarı’nda Nostaljik Göl Gazinosu’nda sahne aldı. 2004 senesinde etken müzik yaşantısına dönmüş olup, Eylülist Müzik Kulübü, Paella, Cahide, Nahide, 5. Kat, Parkorman, Ghetto, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu benzer biçimde oldukça hususi mekanların yanı sıra, Azerbaycan’da Haydar Aliyev Sarayı’nda (2010) ve Türkiye’nin dört bir yanında konserler vermeye adım atmıştır.

Gülden Karaböcek 5 Nisan 2010 tarihinde Milliyet Gazetesi’nden Olcay Ünal Sert’e verdiği röportajında, “Şarkılarınızda isyan var. ‘Sürünüyorum’da “Baştan yarat beni dertten eleyip, acı şu halime sürünüyorum”, ‘Kırılsın Ellerim’de “Ne süre bitecek Tanrım bu azap, yarını olmayan günlere kaldık” diyorsunuz. O yıllarda bu isyan niye? sorusuna “Bir periyodu yansıtıyor. 12 Eylül 80 ihtilali sonrası, sancılı bir döneme rastladı. Yokluklar, yağ, benzin kuyrukları… Acılı şarkılarda teselliyi buldu insanoğlu. Şu anda da bir yenisini yaşıyoruz. Ben besteciyim esasında bu şarkıları yazana sormak lazım.” yanıtını vermiştir.

2012 senesinde İstanbul Ataköy’de Sheraton Otel’de düzenlenen 18. Magazin Gazetecileri Derneği Altın Objektif Ödülleri töreninde Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne lâyık görülmüştür. Ödülünü alırken teşekkür konuşmasının peşinden, şarkılarının halka mâl bulunduğunu belirterek “Şarkıların gerçek sahipleri sizlersiniz” demiştir.

Gülden Karaböcek’in dizilerde de sık sık şarkılarına yer verilmiştir. Kıvanç Tatlıtuğ’un başrolü oynadığı Kuzey Cenup adlı dizide 80’lerin büyük hiti Ağlıyorsam Yaşıyorum adlı şarkıya yer verilirken, Tövbeler Tövbesi adlı dizide stadlarda marş olan Sürünüyorum’a, Kalbim Seni Seçti adlı dizide Kırılsın Ellerim ve Sen Evlisin’e, Seksenler adlı dizide Ben Olmalıydım ve Ayrılık Kolyesi adlı şarkılarına yer verilmiştir. 2019 ve 2020 senesinde Bir Zamanlar Çukurova adlı dizinin 35. bölümünde Ben Olmalıydım, 53. bölümünde Adaletin Bu Mu Dünya, 63. bölümünde Kırılsın Ellerim adlı şarkılarına yer verilir. Star Tv ekranlarında gösterilen Avlu adlı dizinin 24. bölümünde Bahtıma Yanarım adlı şarkıya yer verildi.

Gülden Karaböcek, 2015 senesinde Almanya’nın Dortmund, Köln, Essen, Berlin şehirlerinde konserler vermiş olup, 2016 yılının ilk konserini bununla birlikte doğum yeri olan Başkent Ankara’da vermiştir. 5 Temmuz 2016’da Didim’de, 7 Temmuz 2016’da Karaman’da 1. Uluslararası Başyayla Kiraz ve Kültür Festivali’nde sahne aldı. 5 Kasım 2016’da İstanbul’da Beyrut Performance Hall’de sahne alan Gülden Karaböcek doğum gününü sahnede kutladı.

Mu Tunç?’un yazdığı ve yönettiği, Burak Deniz ve Büşra Develi?’nin başrollerini paylaştıkları “Arada” adlı beyazperde filmimizde Gülden Karaböcek’in 1972 senesinde seslendirdiği ‘Latife Yaptım’ adlı şarkının remiks’ine yer verilmiştir. Şarkının yeni düzenlemesi Orkun Tunç’a ilişik.

Gülden Karaböcek’in 1971-1973 yılları aralığında Şah Plak etiketiyle gösterilen plaklarının orijinal kayıtları ve Armageddon Turk remikslerinden oluşan albümü 2018 senesinde Sony Music & Median işbirliğiyle 2 CD olarak gösterildi. İlk CD’de Orijinal Kayıtlar yer alırken 2. CD’de düzenlemesini Orkun Tunç’un yapmış olduğu remiksler yer aldı. Bu albüm hemen sonra plak formatında da gösterildi. Gülden Karaböcek İstanbul Babylon’da ‘Kökler ve Filizler’ adını verdiği konserde albüm lansmanını gerçekleştirmiştir.

Gülden Karaböcek’in, 1969 senesinde Gülden Göktürk olarak gösterilen kariyerinin ilk iki plağındaki “Hayat Defteri”, “Yazılanlar Gelir Başa”, “Dünyaya Geldim Neden” ve “Garip Kaldım” adlı eserler 2018 senesinde “Maziden Kalanlar” adıyla Gloss Müzik tarafınca dijital platformlarda tekrardan gösterildi.

Gülden Karaböcek “Kalbime Azap” adlı şarkıda Mabel Matiz’le düet yapmıştır. Bu şarkı 2018 senesinde Matiz’in “Maya” adlı albümünde yayınlanmıştır. Gülden Karaböcek, 14 Şubat 2019 da Mabel Matiz’le aynı sahneyi paylaşarak ‘Kalbime Azap’ adlı şarkıyı beraber seslendirmişlerdir. Volkswagen Arena’da ki bu konserde Karaböcek yoğun talep üstüne “Dilek Taşı” adlı şarkıyı da seslendirmiştir.

16 Ekim 2018 tarihinde Gülden Karaböcek, Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde düzenlenen konserde Cahit Berkay, Semiha Yankı, Ercan Turgut, Bilgen Bengü, Ersan Erdura, İskender Doğan, Rana Alagöz, Selçuk Alagöz benzer biçimde bir döneme damga vurmuş isimlerle aynı sahneyi paylaştı. ‘Annemin Şarkılar’ adlı konserde Gülden Karaböcek’e sahnede kızı Nur Düzgit eşlik ederek ‘Sürünüyorum’ adlı şarkıya düet yapmışlardır.

Gülden Karaböcek 18 Ocak 2020’de Büyük Kulüp’te Gönül Yazar, Seyyal Taner, Semiha Yankı, İskender Doğan, Ersan Erdura ile nostaljik Aile Gazinosu konserinde sahne aldı. Şarkılarında gönül sızısı ve ayrılık temasına sıkça yer verdiği için Hüzün Kraliçesi olarak anılmaktadır. Gülden Karaböcek’in 1984 senesinde kaset olarak gösterilen ‘Dünyadan Zevk Almıyorum’ adlı albümü 36 yıl aradan sonrasında 2020 yılının Aralık ayında Elenor Müzik’ten Plak olarak tekrardan gösterildi. Sanatçı son albümü üstündeki çalışmalarını sürdürmekte olup sürpriz albümü beklenmektedir.

DİSKOGRAFİSİ
45’likler

Yazılanlar Gelir Başa/ Garip Kaldım (1968)

Hayat Defteri/ Dünyaya Geldim Neden (1968)

Derdimi Dökersem Derin Dereye/ Oy Bende Yare Bende (1971)

Adaletin Bu Mu Dünya/ Oy Beni Beni (1971)

Hasta Gönlüm/ Gönül Dağı (1972)

Gözlerin Güldükçe/ Unuttum Artık Seni (1972)

Koşma Koşma/ Dünyanın En Güzeli (1972)

Yaralı Kalp/ Anca Beraber Kanca Beraber (1972)

Sevdim Sevdim Ne Kazandım/ Latife Yaptım Ben Sana (1972)

Tövbe Ettim Sevmeye/ Gözümüz Yok Ama Niye Olsun (1973)

İşte Gidiyorum Çeşm-İ Siyahım/ Dumanlı Dumanlı Oy Bizim Eller (1973)

Dur Bırakma Beni/ Güleceksin Ağlanacak Haline (1973)

Kalbindeki Sevgili/ Latife (1973)

Ahu Gözlüm/ Artık Sorma Beni (1974)

Nem Kaldı/ Bitmez Tükenmez Geceler (1974)

Şu Sazıma Bir Seviye Ver/ Gitme Durnam (1974)

Yalancısın/ Ela Gözlüm (1975)

Bana Gerçekleri Söyle/ Dur Dinle Sevgilim (1975)

Kır Çiçekleri/ Dokunma Keyfine Yalan Dünyanın (1976)

Çeşme/ Ne Bilirdim Ki ? (1977)

Dilek Taşı/ Sevmek Nedir Ki (1978)

Albümler

(*16*) Bağrından (1975)

Gülden Karaböcek (1975)

Gülden Karaböcek 2 (1975)

Dostum (1977)

Gülden Karaböcek 3 (1977)

Dilek Taşı (1978)

Müzik ve Ben (1979)

Çeşme (1981)

Gülden Fırtınası (1982)

Dertlerin Kadını (1982)

Yalan Almanya (1983)

Gülden’in Dünyası (1983)

Dünyadan Zevk Almıyorum (1984)

Yalvarmıyorum (1984)

Ağlıyorsam Yaşıyorum (1984)

Sev Yeter (1984)

Öyleki Yalnız Kaldım Ki (1984)

Duyar Mısın Feryadımı (1985)

Aşığım Seviyorum (1986)

Adaletin Bu mu Dünya (1987)

Hasret Pınarı (1987)

Bir Mucize Allahım (1987)

Zirvede On Yıl/Bestelerim (1988)

Mutluluğa Geç Kaldım (1989)

Hatıralar Silinir Mi? (1989)

Hayatımın Şarkıları (1989)

Gençliğim Kayboldu (1989)

Mutluluğa Geç Kaldım (1989)

Suçlumuyum (1989)

Hatıran Yeter (1990)

Anılar Bana Yeter (1990)

Ara Beni Mutluluk (1990)

Sevda Gözlüm (1990)

Aşk Şiirleriyle Hasret Pınarı Var (1991)

İkimizde Sevmiştik (1991)

Sabrımın Bedelisin (1992)

Kısmetse Olur (1992)

Hayrını Gör (1993)

Kırgınım Anılara (1993)

Yalanmıydı (1994)

Sevenlerin Duası (1994)

Senin İçin (1995)

Silemem (1997)

Sen Bana Yetersin (1997)

Güldence (2001)

Hatıran Yeter/Güneş Topla Benim İçin (2010)

Bir Mucize Allahım/ Konuşsana Bir Tanem (2011)

Senin Olsun (2012)

Maziden Kalanlar (2018)

1971/1973 Orijinal Kayıtlar & Remixler (2018)

FİLMOGRAFİSİ
Dilek Taşı

Duyar mısın Feryadımı

Hasretinle Yaşanmıyor

Kenar Mahalle

Sevsen Ne Olurdu

Ağlıyorsam Yaşıyorum                                                                

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş