Eğitim

Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) bursu başvuru şartları ne? Nasıl başvuru yapılır? Kimler başvuru yapabilir?

Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) bursu başvuru şartları ne? Nasıl başvuru yapılır? Kimler başvuru yapabilir?

Maddi desteğe gereksinim duyan üniversite öğrencileri, burs veren kurumlar hakkında araştırmalarına başladı. Bu kapsamda karşılıksız burs veren Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) hakkında detaylı araştırma yaptık. Peki, Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) bursu başarı şartları ne? Nasıl başvuru yapılır? Kimler başvuru yapabilir? İşte üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurumlar sıralaması..

GÜNCEL EĞİTİM

Maddi desteğe gereksinim duyan üniversite öğrencileri, burs veren kurumlar hakkında araştırmalarına başladı.

Bu kapsamda karşılıksız burs veren Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) hakkında detaylı araştırma yaptık.

Peki, Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) bursu başarı şartları ne? Nasıl başvuru yapılır? Kimler başvuru yapabilir?

İşte üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurumlar sıralaması..

Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) başarıya ulaşmış öğrencileri desteklemeye devam ediyor.


Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) Burs Başvuru Bilgileri

GÜLER VE ATİLA ERKUT EĞİTİM DESTEK VAKFI BURS YÖNERGESİ

BİRİNCİ BÖLÜM

GENEL HÜKÜMLER

Amaç, Kapsam, Tanımlar.

MADDE 1 – Bu Yönergenin amacı; Güler ve Atila ERKUT eğitim Destek Vakfınca; Vakıf Senedinin üçüncü maddesinde açıklanan vakfın gayesine uygun olarak ,üniversitelerde lisans ve lisansüstü düzeyinde tahsil görecek/gören başarıya ulaşmış fakat maddî imkânları yetersiz öğrencilere verilecek burslara ve burslulara verilebilecek ödüllere ilişkin adaylık ve başvuru, kabul, değerlendirme, tahsis ve devam esaslarını düzenlemektir.

MADDE 2 –Yönerge; amaca yönelik vazife alan vakıf çalışanı ile burs alacak ve alan çalışanı kapsar.

Tanımlar

MADDE 3-Bu yönetmelikte geçen;

Vakıf : Güler ve Atila Erkut Eğitim Destek Vakfı’nı,

Yönetim Kurulu : Güler ve Atila Erkut Eğitim Destek Vakfı Yönetim Kurulu’nu,

Üniversite : Yurt içinde ,yasalara gore meşru olan, minimum dört senelik devlete ilişkin örgün lisans öğretim kurumları (üniversiteleri) ile üniversiteler bünyesinde bulunan Enstitü adı altındaki lisans üstü öğretim ve eğitim kurumlarını , ek olarak Yönetim Kurulu’nca uygun görülecek yurt dışındaki öteki örgün lisans ve lisans üstü öğretim / eğitim kurumlarını/üniversiteleri

Burs Komisyonu : Yönetim Kurulu başkanının başkanlığında üç kişilik bir komisyonu,(Başkanın kendi üyeleri yada mütevelli kurul tarafınca onaylanmak kaydı ile Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri arasından belirleyeceği iki temsilci bu komisyonda başkanın yanında yer alır. ) bu komisyon Üniversitelerin Burs Ofisleri temsilcileri ile yakın koordine içinde çalışır.

Veli : Ergin olmayan öğrencilerin anne, baba, mahkemece atama edilmiş vasisi yada yasal olarak sorumluluğunu üstlenmiş kişiyi,

ifade eder.

Dayanak

MADDE 4 Bu yönerge Vakıf Senedinin ilgili maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

İKİNCİ BÖLÜM

BURSLAR

BURSLARIN TÜRLERİ

MADDE 5 Vakıf tarafınca her yıl tekrardan tespit ve duyuru edilecek saptanca, meblağ ve sürelerde verilecek olan karşılıksız yada karşılıklı bursların türleri şunlardır:

A. Tüm mevzu ve sınıflarda lisans öğrenimi icra eden öğrencilere verilecek “Lisans Bursları”(ÖNCELİK BİR TIP, BİR HUKUK, BİR MÜHENDİSLİK DALLARINDADIR.)

B. Öncelik gene yukarıdaki ilgili dallarda olmak suretiyle tüm mevzularda Tezli Yüksek Lisans yada Doktora icra eden öğrencilere verilecek “Lisanüstü Bursları”

LİSANS BURSLARI

MADDE 6 Vakıf bursları; lisans kademesinde hazırlık sınıfı ve birinci sınıfa kayıt yaptıran yeni öğrencilerle, öteki derslik öğrencilerine verilebilir. Hazırlıktan birinci sınıfa geçenler ara sınıfta sayılır. Dağıtımda ara derslik farkı gözetilmez; maddî imkândan daha yoksun olan başarıya ulaşmış adaya öncelik tanınır. Bursun tahsisi ve sürdürülmesi için lüzumlu başarı şartları aşağıda verilmiştir.

Üniversiteye ilk girişte ve ara derslik öğrencilerinde; ÖSYM giriş puanı yada ülke genelinde meydana getirilen seçme imtihan sonucunda, tercih alanında ilk 10 bin İçinde olmak şartıyla sıralaması başarı kriteri olarak alınır. Ayrıca ara derslik öğrencileri için burs, alt yıl yada sömestr düzgüsel eğitim-öğretim programının derslerinden başarısız dersi olmayan ve ağırlıklı not averajı; bağıl not sistemine gore meydana getirilen değerlendirmede, 4.00 üstünden meydana getirilen değerlendirmede minimum 3.00, 100 üstünden meydana getirilen değerlendirmede minimum 80 olup bir üst yıl yada yarıyıla geçiş hakkı kazanan adaylar arasından seçilen adaya tahsis edilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır.

LİSANSÜSTÜ BURSLARI (Yüksek Lisans ve Doktora)

MADDE 7 Üniversitelere bağlı enstitülerde lisansüstü eğitim (tezli yüksek lisans yada doktora) icra eden başarıya ulaşmış ve maddî imkânı kısıtlı olan öğrencilere başvurmaları halinde karşılıksız yada karşılıklı burs verilebilir. Tezli yüksek lisans ve doktora için öğrencinin lisans mezuniyet genel not averajının minimum 4 üstünden 3.00 yada 100 üstünden 80 olması şarttır. Başvuruların değerlendirilmesinde bilimsel niteliği olan özgeçmiş ve lisansüstü eğitim mevzusunun Vakıf amaç ve faaliyetleriyle uyumlu olarak, ülkemizin evrensel, insani ve toplumsal değerleri ile bilimsel ve teknolojik gelişimine katkısı dikkate alınır.

ADAYLIK VE BAŞVURU ŞARTLARI

I. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak, Sabıkası Olmamak

MADDE 8 Vakfın burs programından bir tek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yararlanabilirler. Herhangi bir halde hakkında kamu davası açılıp, ceza almış olanlar başvuru yapamazlar.

II. Başarılı Olmak

MADDE 9 Burs talep edilen dalda ; ülke genelinde meydana getirilen seçme sınavında, talep alanında ilk 10 bin içinde olmak, ara sınıflar için derslik geçme kredi notu dört üstünden üç ya da 100 üstünden 80 seviyesinde olmak öncelikli tercih sebebidir.

III. Maddî İmkânları Yetersiz Olmak

MADDE 10 Vakıf bursuna aday olabilmek için öğrencinin maddî imkânlarının yetersiz bulunduğunu kabul , beyan ve iddia etmesi esastır. Bunun için her aday, ailesinin ve kendisinin mal varlığı ve gelir durumunu tam olarak belgelendirmek zorundadır.

IV. Diğer Şartlar ve Özellikler

MADDE 11 Vakıf burslarına başvuru tarihinde adayların; lisans eğitimi düzeyinde 19(ondokuz); tezli yükseklisans düzeyinde 26(yirmialtı); doktora düzeyinde 30(otuz) yaşından büyük olmamaları şarttır.

MADDE 12 Lisansüstü burslarına başvurularda, adaylardan sav danışmanları ya da dersine girmiş öteki öğretim üyelerinden talep ederek alacakları, Vakfa hitaben yazılmış bir tavsiye mektubu istenir.

BURS TAHSİS SÜRECİ

Burs Komisyonunun Oluşturulması ve Emekleri

MADDE 13 Komisyon,Yönetim Kurulu Başkanının başkanlığında üç kişilik bir komisyondur.Yönetim Kurulunun kendi üyeleri yada mütevelli kurul tarafınca onaylanmak kaydı ile Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri arasından belirleyeceği iki temsilci bu komisyonda başkanın yanında yer alır. Bu komisyon zamanında lüzumlu kontakt bilgilerini hazırlayarak duyuruların her ortamda ve zamanında yapılmasını sağlayarak ,üniversitelerin Burs Ofisleri temsilcileri ve uygun bursiyer talibi bulunabilecek her yer ile ile yakın koordine içinde çalışır. Başvuruların yapılmasını ,kabulunü, değerlendirilmesini ve onaylanmak suretiyle yönetim kuruluna sunulması işlemlerini yaparlar.

Kontenjanların Tesbiti ve Duyurulması


MADDE 14 – Madde 14. Öncelik başlangıçta lisans seviyesinde olmak suretiyle, Bursların tamamı için senelik saptanca miktarı, süreleri, Vakıf Bütçesi ve Emek harcama Programına uygun olarak Vakıf Yönetim Kurulu tarafınca kararlaştırılır. Bu bilgiler her türlü araç kullanılarak kamuya duyurulabilir. Gerekli işlemlerin yapılabilmesini,başarıya ulaşmış gerekseme sahibi adaylara ulaşılabilmesini teminen ilgili Burs Birimleriyle ortaklaşa iş yapılır.

Bursun Süresi

MADDE 15 Vakıf Bursları genel ilke olarak Eylül ayında adım atmak suretiyle yılda 10 ay süre ile verilir. Lisans eğitiminin son senesinde (tıp fakülteleri haricinde lisans eğitiminde dördüncü yıl, tıp fakültelerinde altıncı yıl) mezuniyet ayı olan Haziran ayından sonrasında ödeme yapılmaz. Vakıf bütçe imkanlarında olağandışı bir sebeple daralma olmadığı sürece; bu yönetmelik hükümlerine gore başarısı tespit edilen ve istikrarlı bir halde bunu devam ettiren öğrencinin; her yıl, başvurusunun alınmasına gerek olmaksızın, mezun olana kadar bursunun devam etmesi esastır. Burslar; lisans öğrencilerine yönelik olarak hazırlık sınıfları için azami bir yıl, tıp fakülteleri haricinde lisans eğitimi için azami 4 yıl, tıp fakülteleri için azami 6 yıl, lisansüstü öğrenciler için yüksek lisans programında azami 2 yıl, doktora programında azami 4 senelik süre için verilir.

Başvuru

MADDE 16 Vakıf bursu için başvurular, örneği WEB sitemizde bulunan Talebe Başvuru Formu ile ONLİNE olarak yapılır. Bu Yönergenin İkinci Bölüm’ünde sıralanan adaylık şartlarını taşıyan istekli her talebe, Talebe Başvuru Formunu doldurur ve lüzumlu öteki belgeleri de tavsiye edilen birimlerden alıp başvuru formuna ilave ederek başvurusunu gerçekleştirir. EKlerin orjinal asılları muhafaza edilir.. ADAY OLARAK SEÇILIP MÜLAKATA ÇAĞRILAN ADAYLAR TARAFINDAN ELDEN BEREBERLERINDE GETIRILIR.Elden ya da posta yolu ile başvurular Kabul edilmez.

MADDE 17 Yapılacak başvurularda, Talebe Başvuru Belgesi’nin ekinde bulunması ihtiyaç duyulan belgeler şunlardır:

A.Nüfus cüzdanı arkalı ve önlü fotokopisi,

B.1 tane biometric fotoğraf, (Mülakata çağrılan adaylardan elden istenecek.)

C. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Belgede anne, baba ve kardeşlerin tamamı bulunması zorunludur, anne yada baba üstünden alınması gerekmektedir. (e-devletten alınabilir)

Ç. Ailenin yerleşim Yeri (İkametgâh) Belgesi (e-devletten alınabilir),

D.Adli Sicil Kaydı (Sadece bursiyer talibi için e-devletten alınabilir)

E.Üniversite Kaydını yaptırdığına dair belge, (Lisans eğitimine yeni süregelen adaylar için e devletten alınabilir),

F. Talebe belgesi (Lisans eğitimine yeni başlayıp kayıt işlemini tamamlayan ve ara derslik öğrencileri için e devletten alınabilir.),

G. Talebe Başvuru Dilekçesi, (Yönergenin Ekler bölümünde mülakata çağrılan adaylardan belge asılları ile beraber elden istenecek.)

Ğ. Başarı Belgesi

(1) Lisans Burslarında:

– Lisans öğrenimine yeni süregelen bursiyer adayları için; adayın kazanılmış olduğu üniversiteyi gösteren ÖSYM YKS Yerleştirme Sonuçları Belgesi ile Üniversiteye girişteki başarı sırasını gösteren YKS Sonuçları Belgesi,

– Lisans öğrenimi ara sınıfındaki bursiyer adayları için; adayın üniversiteye girişteki başarı sırasını gösteren YKS Sonuçları Belgesi ve tamamladığı son ders yılı yada sömestr itibariyle derslerinden almış olduğu notları, tüm derslerin genel not ortalamasını gösteren ve Üniversite tarafınca onaylanmış belge,

(2) Lisansüstü Burslarda:

– Lisansüstü öğrenimine yeni süregelen adaylarda; Üniversiteye yerleştirilirken seçme sınavındaki pozisyonu (genel anlamda o dalda kaçıncı bulunduğunun belgesi-), Lisans öğrenimi süresince almış olduğu dersleri, bu derslerden almış olduğu notları ve ağırlıklı genel not ortalamasını gösteren not belgesinin (transkript) aslı yada üniversitece onaylı fotokopisi, Tezli yüksek lisans yada doktora öğrenimine kabul edildiğini gösterir Üniversite’den alınmış belge, İlgili öğretim üyelerinden alınmış tavsiye mektubu.

– Lisansüstü öğreniminin ileri yıllarındaki adaylarda; Lisansüstü öğrenimi süresince almış olduğu dersleri, bu derslerden almış olduğu notları ve ağırlıklı genel not averajlarını gösteren not belgesinin aslı yada Üniversitece onaylı fotokopisi, var ise gösterim sıralaması ve bu yayınlardan birer kopya ve ilgili öğretim üyelerinden alınmış tavsiye mektubu,

H. Maddi Yetersizlik Belgeleri kapsamında bursiyer talibi, ailenin birinci aşama yakınlarına ilişkin;

– Tapu kayıtları (Öğrencinin kendisi, anası ve babası adına ayrı ayrı e-Devlet’ten, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü/Tapu Bilgileri Sorgulama ekranından taşınmaz sıralaması alınacak. Tapuda kayıtlı herhangi bir malın olmaması durumunda, olmadığını gösteren sayfa şahıs adı gözükecek şekilde alınacak.),

– Araç tescil kayıtları (Tapu kayıtlarındaki benzer biçimde olacak),

– Çalışan ebeveynlerin ayrı ayrı maaşlarını gösteren işyerinden onaylı bordro / bordrolar (Kamu kurumunda çalışanlar e-devletten alınacak.),

– Çalışmayan geliri olmayan anne babalar için Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydı olmadığına dair belge (e- devletten alınacak) (Hiç çalışmamışsa ilgili sayfaya girilip kişinin adı ve soyadı görülecek şekilde ekran görüntüsü alınacak. Eğer çalışıp işten çıkmış/çıkartılmış ise (4A/4B/4C Hizmet Dökümü ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi) Tüm SGK uzun vade hizmet dökümü işten çıkış sebebi de görülecek şekilde Sigortalılık Tescil Ve Hizmet Kaydı Tespiti temalı belgesi adı altında barkotlu olarak alınacak)

– Ebeveynlerin özgür meslek sahibi, esnaf yada ziraatçi olması halinde vergi levhası / levhaları (https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden; ”Gelir İdaresi Başkanlığı” kurumundan “E-Vergi Levhası Sorgulama” belgesi) (Muafiyete doğal olarak çiftçiler için muhtardan onaylı belge, Muafiyete doğal olarak olmayan çiftçiler için Tarım Bakanlığı (e–Devletten alınabilir) yada Ziraat odasından onaylı belge alınacak.) Emekli ebeveynlerin aylıklarını aldıkları Sosyal Güvenlik Kurumundan onaylı maaşlarını gösterir belge ((e-devletten alınacak.) Emekli olmakla beraber etken çalışan anne, baba için onaylı maaş bordrosu da eklenecek.), Bankalarda herhangi bir para ve menkul kıymet kapsamında bir varlıklarının olmadığına dair beyan belgesi,(Anne, baba ve bursiyer için ayrı ayrı kendi ifadeleriyle yazılıp adı soyadı ve imza atılarak hazırlanacak.) (Mülakata çağrılan adaylardan elden istenecek.)

– Varsa kardeşlerinin tahsil durum belgeleri, (E-devletten alınacak)

– Ailenin oturmuş olduğu ev kira ise kira kontratı ve son 3 ay içindeki ödeme belgesi, (Mülakata çağrılan adaylardan elden istenecek.)

– Kredi kullanıldı ise kredi kullanıldığına dair belge (İlgili bankadan),

– Anne ve baba boşanmış ise mahkeme sonucu,(e devletten)

– Anne ve/yada babanın ağır hastalığı söz mevzusu ise Resmi Sağlık Kurulu Raporu, (Mülakata çağrılan adaylardan elden istenecek.)

– Vakıf tarafınca gerekseme halinde istenebilecek öteki belgeler.

***Mühim Not: Bursiyer adayları yukarıda sistem üzerenden yüklenmesi istenen belgeler ile beraber Talebe Başvuru Formunu (Biyometrik Fotoğraflı) eksiksiz doldurarak başvurularını sistem üstünden gerçekleştireceklerdir.

Mülakata çağrılan adaylar için yukarıda belirtilen belgelerinASILLARINI GÖRÜŞMEYE GELİRKEN EKSİKSİZ OLARAK ELDEN GETİRMELERİ ÖNEMLİDİR.

Adayların Seçilmesi

MADDE 18 Vakıf bursiyerlerinin seçimi iki aşamada gerçekleştirilir. Vakfa sunulan talebe başvuru belgeleri vakıf Burs Komisyonu tarafınca incelenerek değerlendirilir. Ve Yönetim kuruluna sunulmak suretiyle Burs Tahsis Çizelgesi Tutanağı hazırlanmış olur.

MADDE 19 Bursların verilmesinde başarı ve maddi durum kriteri dikkate alınır. Burs Komisyonu, adayları bu kriterlere gore sıraya koyar ve ilgili raporu hazırlar. Burs Komisyonu tutanağında burs tahsisi için seçilen adayların adlarını soyadlarını ve başarı derecelerini sırayla gösteren burs tahsis cetveli ve her adayın Talebe Başvuru Belgesi ve ekleri bulunur. Burs Komisyonu, bu raporu ve eklerini en geç Eylül ayı sonuna kadar Yönetim Kurulu’na sunar.

Burs Tahsisi


MADDE 20 Öğrenciye bursun tahsisi Yönetim Kurulu’nca yapılır. Yönetim Kurulu başvuran adayların durumlarını Burs Komisyonu tutanaklarına dayalı olarak inceler; lüzumlu görürse ek data ve belgeleri ister, mülakat yapar ve nihai sonucu verir.

Vicdanî Yükümlülük

MADDE 21 Her Vakıf Burslusu, kendisini Vakıf ailesinin bir ferdi sayar ve Vakfın gelişmesine katkıda bulunmayı, hayata atıldıktan sonrasında kendisi benzer biçimde başka bir öğrenciye imkanları ölçüsünde maddi destek sağlamayı vazife bilir. Bu, vicdanî bir sorumluluktur.

Bursun Ödenmesi

MADDE 22 Burs tutarı lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde farklıdır. Burs tutarlarını ve senelik artış oranlarını Yönetim Kurulu alacağı bir kararla belirler. Vakıf, seçilen öğrencilerin aylık nakdi burslarını bilimsel niteliği olan takvimin başından geçerli olmak suretiyle ilgili ayın ilk 5 (beş) günü içinde banka hesaplarına aktarır. Burs almaya hak kazanan öğrencinin barınma gideri Vakıf adına düzenlenecek ödeme belgesine istinaden hizmeti elde eden şahıs yada kurum hesabına ödenir.

Vakfımızdan burs almaya hak kazanan bursiyer/bursiyerlerimizden eklerde ki TAAHHÜTNAME ıslak imzalı olarak alınır.

Lisans ve Lisans Üstü burs almaya hak kazanan bursiyerler alacakları burs miktarına ilave olarak barınma ile kitap ve kırtasiye giderlerini vakfımız adına faturalandırmaları durumunda ek yardım alırlar. Barınma gideri KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) nın haricinde başka yerlerde kalan bursiyerler için KYK nın belirlediği üst limit temel alınarak Vakfın Yönetim Kurulu üyelerinin belirleyeceği limit tutarında verilir.

Bursiyer/Bursiyerlerimiz karşı karşıya eğitimleri devam etmiş olduğu sürece yukarıda belirtilen yardımları alabilirken okudukları bölümlerin tamamen on line eğitime döndükleri durumunda burs miktarları %50 kesintiyle verilecek yapılacak olup, barınma giderleri Vakfımızın alacağı Yönetim Kurulu Kararıyla kesilebilecektir.

Bursun Devam Koşulları ve Kesilmesi

MADDE 23 Bursun devam edebilmesi için yaz süreci gelen transkriptlerinde, alt yıl yada sömestr düzgüsel eğitim-öğretim programının derslerinden başarısız dersi olmaması, AGNO’nun (okulun başlangıcından itibaren tüm yarıyıllar için hesaplanan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması) bağıl not sistemine gore meydana getirilen değerlendirmede, 4 üstünden minimum 3.00 100 üstünden meydana getirilen değerlendirmede minimum 80 olup, bir üst yıl yada yarıyıla geçiş hakkı kazanması gerekmektedir. (bununla beraber toplam ağırlıklı not averajı 3(üç)ten fazla olmak kaydıyla; bir yıl içinde bir tek, bütünleme imkanı da olmayan bir dersten ve bir kere alttan ders taşıyabilme hakkı vakfın yönetim kurulu kararıyla verilebilecektir.)

Lisansüstü Bursları

MADDE 24 Tezli yüksek lisans ve doktora bursunun devamı için öğrencinin genel not averajının bağıl not sistemine gore meydana getirilen değerlendirmede, 4 üstünden minimum 3.00 100 üstünden meydana getirilen değerlendirmede minimum 80 olması şarttır.

MADDE 25 VBurs tahsisinde maddi imkânları yetersiz olmak lüzumlu ÖN koşuldur Vakıf bursunu almaya hak kazandıktan sonrasında aşağıdaki hallerden birinin mevcut olduğu durumlarda öğrencinin bursu kesilir:

1-Kredi ve Yurtlar Kurumu Geri Ödemeli Talebe Kredisi hariç başka yerden benzeri destek gören ve kabul eden,

2-SGK kapsamında gelir elde eden,

3-Malvarlığı yada gelir durumunda ihtiyaçlılık halini değiştirecek düzeyde artış olan,

4-Yukarıdaki maddelerde belirtilen Başarı kriterine uygun olmayan,

5-Bursun devamı süresince taksirli suçlar haricinde bir suçtan dolayı paraya çevrilmiş dahi olsa bir ceza ile mahkum olan,

6-Talebe Disiplin Yönetmeliği ve Yurtlar Yönetmeliği uyarınca verilen ceza sonucunda Üniversite/Yurt ile ilişiği kesilen,

7-Bu Yönerge hükümlerine uymadığı sonradan tespit edilen,

8-Herhangi bir nedenle öğrenimine son veren yada kayıt donduran.

Bu durumların oluşması halinde, bursiyer en geç 15 gün içinde Vakfa bildirimde bulunmak zorundadır.

Öğrencinin durumu ile ilgili bilgilerin noksan/yanlış olarak verildiği, burs tahsisinin kaldırılmasını gerektiren sebebin talebe tarafınca data verilmeden Vakıf tarafınca resen öğrenilmesi halinde burs kesilir ve var ise haksız ödeme Vakıfça ilgiliden yasal faiziyle talep edilebilir.

Uluslararası Değişim Programlarına üniversitelerinin onayı ile katılan öğrencinin bursu, Yönetim Kurulu Kararı ile bir yıla kadar uzatılabilir ve bu zamanda de bursu ödenmeye devam edebilir.

Eğitim Süresince ve Sonrasındaki Etkinlikler

MADDE 26 Vakıf Bursluları, eğitimleri süresi içinde ve sonrasında Vakıfca düzenlenecek burs ve ödül dağıtım törenlerine ve toplumsal, kültürel ve bilimsel etkinliklere katılmayı vazife bilirler.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

ÖDÜLLER

MADDE 27 Ödüllerin amacı,oldukca emek vermeyi teşvik etmek, üstün başarıya ulaşmış olmayı özendirmek, ve çalışkan, başarıya ulaşmış insanları, ödüllendirmek yöntemiyle ,genel olarak topluma tanıtmak ve örnek göstermektir.

GÜLER VE ATİLA ERKUT EĞİTİM DESTEK VAKFI Yükseköğrenim Üstün Başarı Ödülü

MADDE 28 Yıl sonu genel başarı averajı bağıl not sistemine gore meydana getirilen değerlendirmede 4.00 üstünden meydana getirilen değerlendirmede minimum 3.50, 100 üstünden meydana getirilen değerlendirmede minimum 90 olan burslu, bir aylık ek burs ile ödüllendirilir. (Aynı şartlarla mezun olan son derslik öğrencileri de bu ödülden yararlandırılır.)

GÜLER VE ATİLA ERKUT EĞİTİM DESTEK VAKFI Tezli Yükseklisans Onur Ödülü

MADDE 29 Tezli yükseklisans öğrenimini bitirme genel not averajı minimum , 3.50/4.00 yada 90/100 olan Vakıf burslusu, bir aylık ek burs tutarı ile ödüllendirilir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

DİĞER HÜKÜMLER

Malî Hükümler

MADDE 30 Verilecek her türlü burs ve ödüllerin sayısı ve para olarak miktarı, Vakıf Yönetim Kurulu tarafınca bütçede bu iş için ayrılan ödenek gözönüne alınarak tespit edilir. Yönetim Kurulu, bu iş için gerektiğinde Bütçenin öteki kalemlerinden aktarma yapabilir.

İdarî Hükümler

MADDE 31 Bu Yönetmelik, Vakıf Mütevellî Heyetince kabul edilmiş olduğu tarihte yürürlüğe girer.

MADDE 32 Bu Yönetmelik hükümlerini, Yönetim Kurulu yürütür.

YÖNERGE GÜNCELLENME TARİHİ: 28.04.2022

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş