Eğitim

Günlerin Sonu – Susan Ee Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Günlerin Sonu – Susan Ee Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Günlerin Sonu kimin eseri? Günlerin Sonu kitabının yazarı kimdir? Günlerin Sonu konusu ve anafikri nedir? Günlerin Sonu kitabı ne konu alıyor? Günlerin Sonu PDF indirme linki var mı? Günlerin Sonu kitabının yazarı Susan Ee kimdir? İşte Günlerin Sonu kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Susan Ee

Çevirmen: Belgin Selen Haktanır

Orijinal Adı: End Of Days

Yayın Evi: Dex Yayınevi

İSBN: 9786050928310

Sayfa Sayısı: 388


Günlerin Sonu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Penryn ve Raffe kaçıyorlar. Ümitsizce bir hekim bulmaya çalışıyorlar.

-Pagie’in kaderi iyi mi değişecek? Tehdit nereden gelecek? 

-Hangi tarafta olmak güvenli?

-Penryn, canavarlardan ve meleklerden ilkin cevaplarla savaşmak zorunda. Apokaliptik kâbus başlıyor.

Hazır mısın?

“Bağımlısı olacaksınız. Cidden ve kelimenin tam anlamıyla bağımlısı olacaksınız.”

-Glamour UK-

“Heyecanlı ve gerilimli… bilim kurgudan asla hoşlanmayanlar bile [Günlerin Sonu’na] bayılacaklar.”

-Sunday Mirror-

Meleğin Düşüşü ve Kıyamet Sonrası’nın arkasından, Günlerin Sonu ile melekler, insanoğlu ve canavarların destansı savaşı son buluyor.

 


Günlerin Sonu Alıntıları – Sözleri

  • Düşüncelerimin geri kalanını zihnimdeki dehlize tıktım ve kapısını kapatmak için var gücümle ittim. Pek beceremedim. Son sıralarda sık sık aynı şey başıma geliyordu aslına bakarsan.
  • Kalbimin yeteri kadar süratli attığını düşündüğüm halde, daha da hızlandığını hissettim. Düşman olduğumuz halde, Raffe ona saldırmayacağımdan kesinlikle eminmiş benzer biçimde bana sırtını döndü.
  • Öğrendiğim bir şey var ise, istemeyen birini zorla yanınızda tutmak kalp kırıklığına zemin hazırlamaktı.
  • “Kılıcım sana anılarımı mı gösterdi?”
    Omuzlarım birazcık gevşedi. “Bunu yapabileceğini biliyor muydun?”
    “Eskiden bana sadık bulunduğunu ona güvendiğimi biliyorum.” Benimle değil, Ürkünç Ayı’yla konuşuyordu.
  • “İnsan olmak, uyum sağlamak yada görünüş olarak geri kalanımız benzer biçimde olmak demek değil. Kim olduğunla ve ne yapmayı isteyip istemediğinle ilgili.”
  • “Bak, insanoğlu hata yapabilirler. Bazen davranışlarımızı korku, bitkinlik ve düpedüz aptallık denetim eder.”
  • “Tarih savaşları yöneten genç kişilerle dolu. Jeanne d’Arc. Samuray Okita Soji. Büyük İskender. Ordularını yönetmeye başladıklarında hepsi ergendi. Bence o zamanlara geri döndük, evlat.”
  • “Kendinden iki misli büyük çetelerle savaştın, bir melek savaşçıyı öldürdün, bir baş meleğe karşı geldin ve bir melek kılıcı kullandın.” Raffe başını yana eğdi. “Ama bir kurtçuk gördüğünde, minik bir kız benzer biçimde feryat atıyorsun
  • . .. Kalbimin yeteri kadar süratli attığını düşündüğüm halde, daha da hızlandığını hissettim. Düşman olduğumuz halde, Raffe ona saldırmayacağımdan kesinlikle eminmiş benzer biçimde bana sırtını döndü.
  • Mağazanın zifiri karanlığa bürünmeden önceki loş alanında üzerine oturacak bir platform buldum. Etrafı görebileceğim kadar aydınlık fakat birisi beni gözetmesini takdirde gölgelerin içinde kalabileceğim kadar karanlıktı. kimi zaman tüm hayatımı aydınlık ve karanlık arasındaki bu alacakaranlık bölgesinde yaşadığımı düşünüyordum.


Günlerin Sonu İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Meleğin Düşüşü serisinin son kitabı olan Günlerin sonu kitabını da bugün bitirdim. Olay örgüsü her ne kadar okuyucuyu kitaba bağlasa da okuduğum melek temalı öteki fantastik romanlara kıyasla “melek” tasviri oldukca oldukca zayıf kalmıştı. Meleklerin kitaptaki anlatıldığı biçim beni bayağı rahatsız etti. Yazarın dili de birazcık wattpad kitaplarını çağrıştırıyordu, çeviriden kaynaklı da olabilir güvenilir olamadım açıkçası. Yine de ağır romanların içinde çerezlik olarak okunabilecek bir kitap. Olaylar akıcı bir halde aşama kaydediyor.
SPOILER ALERT
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Meleklerin dünyada eğlenmek için pavyon kurması birazcık fazla SAÇMA değil miydi???? Hayır şu demek oluyor ki oraları okurken ay rezillik diye geçiriyordum içimden. Bir de kanatların habire kesilip yeniden dikilebilmesi ve hiçbir şekilde deformasyon olmaması da fazlasıyla rahatsız etti beni bir de koskoca meleksin, Tanrıdan birazcık birazcık söz ediliyor fakat kimsenin taktığı yok. Bu detaylar oldukca saçmaydı sinir etti kitap birazcık fakat sonunu da cidden merak ettirdi diyeyim… (subusdaily)

Beklentisiz başlayıp hakikaten sevmiş olarak bitirdiğim bir seri oldu 🙂 Bir oldukca detayıyla öteki melek temalı kitaplardan farklıydı. Karakter gelişimi, kurgu vs de sonlara kadar iyiydi bence fakat gene de kitapla ilgili bazı şikayetlerim var. İlk olarak Raffe yok ben melekim yok benden sana yar olmaz senden hoşlanmıyorum vs vs demesine karşın Penry’nin devamlı Raffe’nin dibinden ayrılmaması, her fırsatta ayy Raffe’nin kasları ayy Raffe’nin dudakları yok işte geliyor Raffe Yunan tanrısı harekat seçimi düşünceleri beni yıldırdı. Raffe Penryn’e sen ve ben diye bir şey olması imkansız diyor, Penryn bir dakikalığına ondan uzak durmalıyım sonuçta beni istemediğini söylemiş oldu diyor derhal sonrasında da ilk fırsatta kendini Raffe’nin kollarına atıyor cidden delirmelik. Ayriyeten ben bu tüm ‘melekler ve insanlar birlikte olamaz’ bahanesini yutmadım. Raffe aslına bakarsan agnostik bulunduğunu söylemedi mi ? Tüm emirlere uymak zorunda değil. Kendisi Nefilimleri öldürmek için göndermiş olduğu halde gene de onları kendi kendine bir bahane bularak öldürmemiş biri demek ki istediği emiri ve kuralı kafasına nazaran esnetebiliyor. Aynı şekilde Penryn’le beraber olabilirdi fakat 3 kitap süresince mızmızlandı da durdu. Penryn ve Raffa arasındaki ilişki haricinde bir de aklıma takılan nokta en sonda köprüde kabiliyet şovu yapmış olup melekleri öldürmek suretiyle yaptıkları plan. Cidden 3 kitap sonunda daha muntazam bir plan bekliyordum ben. Baştan beri anlatılan Direniş resmen fos çıktı ve tüm vaka 18 yaşındaki bir kızın Dünyayı kurtaracak bir plan yapmasına bağlandı demek doğru olur. Sen git 3 kitap süresince bir şeyleri anlat dur tüm vaka Penryn’e bağlansın. Şimdi düşündükçe aklıma yeni şeyler geliyor. Mesela açıklanmayan yada üstünkörü geçilen oldukca nokta vardı. Neden melekler Dünyaya indi ? Bu detaylı açıklanmadı. Diğer ülkeler ve şehirlerdeki insanlara ne oldu asla mi kimse kalmadı ör: İngiltere, Rusya, Japonya vs ? Ayriyeten niçin San Francisco’ya indikleri de tam bir güldürü 😀 Meğersem Dünyanın en zekileri ordaymış da, anca onlar Uriel’in düzmece kıyamet planını yapabilirmiş 😀 Tüm kitabın ciddiyetini tek kalemde atan bir açıklamaydı resmen. Her her neyse tüm bunlar kitabın benim bakış açıma nazaran eksileriydi sadece gene de bunlara karşın kitabı sevdim. Oldukça kısa bir süre ilkin gene melek temalı Refaim serisini okumuştum ve açıkçası o seri bu serinin getir götürünü yapar anca. Bence melek temalı ve Post-Apokaliptik kurguları seviyorsanız bu kitaba kesinlikle bir talih verin derim 🙂 (WizardStrudel)

Meleğin Düşüşü serisi Günlerin Sonu kitabı ile süratli bir bitiş gerçekleştirmiş. Kitapların ilerleyişine baktığımda keskinlikle üçüncü kitapta bitecek benzer biçimde bir kurgu yoktu fakat son dakika sonucu ile üçüncü kitapla kurgu sonlandırılmış.
Genel anlamda karakterler bakımından fazlasıyla beğendiğim bir kitap oldu. Kurgu da kötü değildi. Penryn ve Raffe bilgili karakterlerdi, ikisinin de ayrı ayrı hedefi vardı ve aralarındaki etkileşime karşın aşk rüzgarına tutulmaktan oldukca önceliklerini unutmamayı başarmaları bir çok karakterde göremeyeceğimiz bir kabiliyet. O yüzden aralarında olanaksız sevdaya bakış açıları takdirimi kazanmıştır.
Yazar bir çok suali yanıtsız bırakmış kitapta. Ama ben kendi cevaplarımı bulmuşum benzer biçimde hissediyorum. 🙂
Kurgu içinde Beliel’in ölümü oldukca kısa ve duygusuz geçti, daha değişik olmasını arzu ederdim sanırım. Beliel’in yapmış olduğu fedakarlığı çukurdan arkadaşlarının çıkması için kapı görevi oluşturması ve bu uğurda can vermesi içimi sızlattı azcık. Son kitapta öğrendiğim, nefilimlerin aslen canavar olmadığı gerçeği ve insanoğlu içinde melek kanının dağılmış bir halde var olması, Penryn’in da bir halde nefilim soyundan geliyor bulunduğunu düşünmeme sebep oldu. Kılıcın ona karşı o denli sadık kalması ve taşımasına izin vermesinin sebebi olarak başka bir şey göremiyorum. Köprü üstündeki cenk, Raffe ve nöbetçilerin insanlara yardımı da oldukca iyi düşünülmüştü. Raffe’nin insan avını kaldıramazdım hakikaten. Raffe’nin Cehennem bekçisi miydi neydi onunla girmiş olduğu takasta bi an Uriel’in kanatlarını verecek diye düşünsem de gene adlılar ya kanatları Raffe’den. Hemen bir sonraki sayfada Raffe kanatlarına tekrardan kavuşsa asla yargılamazdım, eleştirmezdim de. 🙂 keşke kaybetmeseydi.
Paige’nin gelişiminden özetlemek gerekirse bahsedilmesi hafifçe merak giderse de kitabın sonu pek kafi değildi. Meleklerin dünya üstünü terk etmesi, fakat Raffe ve nöbetçilerinin kalma sonucu, dünyaya yeni şekli ile seviye kurma fikri birer cümle ile bahsedilmiş. Yine de büyük keyif aldım okuma sürecimde.
Fantastik türe giriş için tercih edilebilecek kitaplardan. Ama dex yayınları olmasaydı keşke, o denli oldukca yazım hatası vardı ki görmezden gelmek mümkün değil. (Zeyyze)


Günlerin Sonu PDF indirme linki var mı?


Susan Ee – Günlerin Sonu kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Günlerin Sonu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Susan Ee Kimdir?

Susan Ee, ABD Günümüzün en oldukca satan Penryn & End of Days triosunun yazarıdır. ANGELFALL, WORLD AFTER ve END OF DAYS kitapları yirmi dile çevrildi ve kısa filmleri büyük festivallerde oynadı. Eskiden avukattı fakat yazar olmayı seviyor.


Susan Ee Kitapları – Eserleri

  • Meleğin Düşüşü
  • Kıyamet Sonrası
  • Günlerin Sonu


Susan Ee Alıntıları – Sözleri

  • “Bazen, karanlıkta sendelerken güzel bir şeylere çarparız.” (Meleğin Düşüşü)
  • “Bak, insanoğlu hata yapabilirler. Bazen davranışlarımızı korku, bitkinlik ve düpedüz aptallık denetim eder.” (Günlerin Sonu)
  • Kalbimin yeteri kadar süratli attığını düşündüğüm halde, daha da hızlandığını hissettim. Düşman olduğumuz halde, Raffe ona saldırmayacağımdan kesinlikle eminmiş benzer biçimde bana sırtını döndü. (Günlerin Sonu)
  • “İşin aslı hepimiz karanlıkta sendeliyoruz. Bazen korkunç bir şeye çarpıyoruz.” (Meleğin Düşüşü)
  • Bazen karanlıkta sendelerken güzel bir şeylere çarparız. (Meleğin Düşüşü)
  • Öğrendiğim bir şey var ise, istemeyen birini zorla yanınızda tutmak kalp kırıklığına zemin hazırlamaktı. (Günlerin Sonu)
  • “Canavarların acı çekebileceğini hiç düşünmemiştim.” (Kıyamet Sonrası)
  • “Ya bu kurallar seni sevdiğin şeylerden ve kişilerden uzak tutuyorsa?
    Bilhassa de o süre lüzumlu. Bir çok süre en etkili ceza budur.” (Kıyamet Sonrası)
  • “Ateşle oynamak baştan çıkarıcıdır.” (Meleğin Düşüşü)
  • “Tarih savaşları yöneten genç kişilerle dolu. Jeanne d’Arc. Samuray Okita Soji. Büyük İskender. Ordularını yönetmeye başladıklarında hepsi ergendi. Bence o zamanlara geri döndük, evlat.” (Günlerin Sonu)
  • …Saç telimin gömleğine iyi mi iliştiğini düşünmek komikmiş benzer biçimde dudakları seğirdi …onu öptüğüm süre üzerine konmuş olabileceğini tahmin ettim. Raffe de bu şekilde düşünmüştü … Paketten ipliği çıkardı. İplik tıpkı kanatları benzer biçimde kar beyazıydı.
    Saç telini ve ipliği yan yana tutup, başparmağı ve işaret parmağıyla çevirerek birbirine doladı.
    Uçlarını bir araya getirip tezgahın üstünde duran kılıcın yanına gitti ve teli kılıcın kabzasının etrafına sardı.
    “Yakınma etmeyi kes,” dedi kılıca. “Talih getirsin diye yapıyorum..”
    Talih. Talih. Talih.
    Bu sözcük zihnimde yankılanıp durdu. (Kıyamet Sonrası)
  • “Nazik davranıp gitmemize izin vermeliydi.”
    “Ona saygılı davranmayı iyi öğrettin doğrusu. Hep pis dövüşen bir kızla tanışmak istemişimdir.”
    “Nefsi müdafaada pis dövüşmek diye bir durum geçerli değildir.”
    “Onunla dalga mı geçeyim, seninle gurur mu duyayım bilemiyorum.” (Kıyamet Sonrası)
  • “En sonunda, hepsi bizi terk ederler. Hem de onları ne kadar seversek sevelim ya da ne kadar oldukca şey yaparsak yapalım. Asla yeteri kadar iyi olamayız.” (Kıyamet Sonrası)
  • “İnsan olmak, uyum sağlamak yada görünüş olarak geri kalanımız benzer biçimde olmak demek değil. Kim olduğunla ve ne yapmayı isteyip istemediğinle ilgili.” (Günlerin Sonu)
  • . .. Kalbimin yeteri kadar süratli attığını düşündüğüm halde, daha da hızlandığını hissettim. Düşman olduğumuz halde, Raffe ona saldırmayacağımdan kesinlikle eminmiş benzer biçimde bana sırtını döndü. (Günlerin Sonu)
  • Beni bir kere bir adamın kollarında görmüş oldu, kafasında bizi hemencecik evlendiriverdi. Raffe’nin annemin kaynanası olmasına ne diyeceğini düşündüm. (Kıyamet Sonrası)
  • “Kılıcım sana anılarımı mı gösterdi?”
    Omuzlarım birazcık gevşedi. “Bunu yapabileceğini biliyor muydun?”
    “Eskiden bana sadık bulunduğunu ona güvendiğimi biliyorum.” Benimle değil, Ürkünç Ayı’yla konuşuyordu. (Günlerin Sonu)
  • “Kendinden iki misli büyük çetelerle savaştın, bir melek savaşçıyı öldürdün, bir baş meleğe karşı geldin ve bir melek kılıcı kullandın.” Raffe başını yana eğdi. “Ama bir kurtçuk gördüğünde, minik bir kız benzer biçimde feryat atıyorsun (Günlerin Sonu)
  • Benden hoşlanmıyordu bile.
    Bu düşünceyi zihnimde evirip çevirdim. Fikir yuvarlanıp dururken hissetiğim her şeyi de kafamdaki o üç metre kalınlığındaki kasanın içine tıktım, bir şeyler sürünerek dışarı çıkmasın diye de kapıyı derhal çarpıp kapattım. (Meleğin Düşüşü)
  • Düşüncelerimin geri kalanını zihnimdeki dehlize tıktım ve kapısını kapatmak için var gücümle ittim. Pek beceremedim. Son sıralarda sık sık aynı şey başıma geliyordu aslına bakarsan. (Günlerin Sonu)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş