Eğitim

Güzellik Hırsızları – Pascal Bruckner Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Güzellik Hırsızları – Pascal Bruckner Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Güzellik Hırsızları kimin eseri? Güzellik Hırsızları kitabının yazarı kimdir? Güzellik Hırsızları konusu ve anafikri nedir? Güzellik Hırsızları kitabı ne konu alıyor? Güzellik Hırsızları PDF indirme linki var mı? Güzellik Hırsızları kitabının yazarı Pascal Bruckner kimdir? İşte Güzellik Hırsızları kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Pascal Bruckner

Çevirmen: Mustafa Balel

Orijinal Adı: Les Voleurs de beauté

Yayın Evi: Ayrıntı Yayınları

İSBN: 9789755393940

Sayfa Sayısı: 207


Güzellik Hırsızları Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Neden “güzel insanoğlu”ın davranışlarında, konuşmalarında ve farlılık vardır? Bacak bacak üzerine atarken, saçlarını savururken, vücut dillerine yön veren o çalım, a aşırı özgüven, sanki her daim izleniyorlarmış şeklinde “hava basma” nereden gelir? Peki, güzellik bir hata mudur? Sadece bazı insanlara bahşedilen bir lütuf mudur? Telafisi olanaksız bir haksızlık mıdır? Çirkinnere yönelik bir “mutsuzluk saldırısı” olmasın?

Bruckner’e gore bazı hikayeler insanı eğlendirir, bazıları da yaşamını ikiye böler! Güzellik Hırsızları’nda yazar, “bölücü” bir öykü konu alıyor: İnsanlığı doğuşundan beri meşgul eden “güzel” ve “çirken” doğmanın / yaşamı sürdürmenin öyküsünü. Güzellerin hayatta ilgi çekme, istediğini daha kolay elde etme şeklinde birçok avantajları bulunduğunu göz önünde bulundurarak bu kez çirkinlerden yana söz alıyor. Hayata fena başlamış olan çirkinlerin maruz kalmış olduğu tahrikatı, tamamlanmamış yaşanmış olan öfkeli cinselliklerini dillendiriyor; okuru, onların karanlık dünyalarına doğru bir gezintiye çağırıyor. Çirkinlerin “Güzellikten nefret ediyorum, şundan dolayı ondan yoksunum” çığlığına kulak veriyor. Güzellerin masum olmadıklarını, avantajlı başlamış oldukları yaşamı, çirkinleri mutsuz kılmak, hayatlarını karartmak için kullandıklarını gösteriyor.

Oysa, “devamlı bakılma ve fanatik olunma” ihtiyacı ile yaşayan güzellik, birileri onu alkışlamış olduğu sürece vardır. Hayranlık bakışları başka yere yöneldiğinde, güzelliğin parıltısı azalır, solar. Bu yüzden kendilerini delicesine beğenen tanrısal yaratıkları, güzelliklerini besleyen tüm iltifaklardan uzak tutmalı ki, çirkinlere a hayatta yer açılsın.

Bir gün güzeller güzeli bir bayan ve nişanlısı İsviçre’de geçirdikleri kayak tatillerinden dönerken şiddetli bir kar fırtınasına yakalanırlar. Sığınmak için tenha bir dağ evinin kapısını çalarlar…

Pascal Brunckner insan doğasının en temel özelliklerine dair kimi sual ve sorunları sürükleyici bir üslupla kaleme almış. Ortaya, okuru ara sıra ürperten, bir çok vakit da baştan çıkaran bir roman çıkmış.


Güzellik Hırsızları Alıntıları – Sözleri

  • Devamlı değişen bir fizyonomiye tek bir ifade dayattığı için, maske insanı kaygılandırır.
  • Kendileri zayıf oldukları halde sizin zayıflığınızı hissedebilme kabiliyetleri olan kimselere özgü keskin görüşlülüğe sahipti.
  • Oldukça korktuğum içim peşinen hepsini horgörüyordum.
    Horgörü: Başkalarından aşağıda olma korkusu ve böylece onların kendilerine yönelik hükümlerini evvelde kestirme.
  • Bazı insanoğlu kırılgan oldukları için şiddete başvururlar.
  • “Bu kaçak avın tek çelişkisi şuydu: Yavaş yavaş bana bu görevi veren kişilerin önyargılarını benimseme, güzelliğin bayağı insanlığa karşı ortak bir komplo olduğu görüşüne katılma noktasına geliyordum. Yarası bir kılıcın ağzı şeklinde içime işliyordu, bunu kabullenmeyi, kem gözleri bulup çıkarmayı, şu ya da bu genç hanım icin şöyleki demeyi öğrendim: Muhteşem bir bayan, pek alımlı, şu halde bizlere karşı günah işliyor. Karşıma çıkan sıradanlıktan uzak bir insan çıkar çıkmaz, bunu şahsıma hakaretmiş şeklinde görüyordum. Aramızda yaşayan güzel insanların insanoğlunu umutsuzluğa sevk etme için yeryüzüne inmiş başka bir türe ilişkin varlıklar, bizlere meydan okuyan mutluluk atomları oldukları ve kendi kendilerine yettikleri hükmüne varıyordum.”
  • Horgörü: Başkalarından aşağıda olma korkusu ve böylece onların kendilerine yönelik hükümlerini evvelde kestirme.
  • “Bundan dolayı bir insan bir şeyin hem kölesi hem efendisi olması imkansız.”


Güzellik Hırsızları İncelemesi – Kişisel Yorumlar

“Ayrıca güzellik düşmanlarının karanlıkta pusuya yattığını ve karanlık aşağılama faaliyetlerini sürdüklerini de biliyorum.” Bu da kitabından son alıntım. Aslında kitapta, güzellik, bazı insanların yoksun olduğu ve bu yoksun oldukları özelliği düşmanlığa dönüştürülmeleri anlatılmış. Kitap genel olarak güzel ve akıcı bir halde yazılmış. Bana değişik bir bakışı açısı kazandırdı. Her ne kadar vakalar gerçek olmasa da yazarın da söylediği şeklinde “Bir hikâyenin gücü vakalara uygunluğunda değil, yarattığı kopuşlarda, ilettiği dinamizmde yatar.” (Heidi Hɑnım
⠀ ོ ⠀ོ⠀
)


Güzellik Hırsızları PDF indirme linki var mı?


Pascal Bruckner – Güzellik Hırsızları kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Güzellik Hırsızları PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Pascal Bruckner Kimdir?

15 Aralık 1948, Paris doğumlu Fransız yazar. Ecole Pratique des Hautes mezunudur. Institut d’Etudes Politiques de Paris’te öğretim görevlisi olarak çalışmış, Nouvel Observateur’un yazarları içinde yer almıştır. Hayatı süresince politik olarak etken olmuş, görüşleriyle birçok yazara esin deposu olmuştur. Sırp saldırılarına karşı Hırvatlar, Bosnalılar ve Kosovalılardan yana tavır almış, Sırp güçlerine karşı Nato bombardımanını, Saddam’ın devrilmesini desteklemiş sadece ABD’nin Irak’taki tutumuna ve varlığına karşı çıkmıştır. Çokkültürcülüğe karşı tezleri internasyonal bir münakaşa başlatmıştır. Eserleri şunlardır:

Romanları: Parias, Editions du Seuil (1985); Lunes de fiel, Editions du Seuil (1981); Evil angels, Grove Press (1987); Les voleurs de beauté, B. Grasset, (1997); Le divin enfant, Editions du Seuil (1992); The Divine Child, Rupa & Co. (2005).

Denemeleri: La tentation de l’innocence, Grasset, 1995; Temptation of innocence, Algora Publishing. 2000; Le Sanglot de l’Homme blanc, Éditions du Seuil, 1983; La tyrannie de la pénitence, Grasset, 2006.


Pascal Bruckner Kitapları – Eserleri

  • Hınç Ayları
  • Güzellik Hırsızları
  • Adsız Devler
  • Doğmadı Kutsal Çocuk
  • Yaşam Boyu Esenlik
  • Masumiyetin Ayartıcılığı
  • Aşk Paradoksu


Pascal Bruckner Alıntıları – Sözleri

  • Aşk yoktur artık demişti Robert Musil, yalnızca cinsellik ve arkadaşlık vardır. Deleuze ve Guattari ise şu iğrenç sevilme arzusuna dikkat çekiyorlardı. Seni seviyorum yerine tek gerçek kalıp olan seni isterim kalıbını getirmek gerekt (Aşk Paradoksu)
  • Olay yokluğunun getirmiş olduğu sakinliğin de tıpkı en büyük felaketler kadar bizleri çökerttiğine asla dikkat ettiniz mi? (Hınç Ayları)
  • …adamı sevip sevmediğini düşünmeden onunla evliliğe ilk adımını attı. Aşk terimi, üstünde durulmağa değmeğeyecek kadar belirsizliklerle doluydu. (Doğmadı Kutsal Çocuk)
  • “Ne yöne döneceğimi bilemiyorum,
    bir çıkış bulamayan ne var ise, o benim işte.“ (Masumiyetin Ayartıcılığı)
  • İnsanın karşılaşacağı en fena vaka, farkına varmadan kendi mutluluğunun yanından geçip gitmektir. Mucizenin yaşadığımız vakada bulunduğunu fark etmeden, bigün her şeyi telafi edecek olağanüstü bir vaka olmasını beklemektir. (Yaşam Boyu Esenlik)
  • Mutsuzluk yalnızca mutsuzluk değildir. Daha da beteri, mutlu olma mevzusunda başarısız olmaktır. (Yaşam Boyu Esenlik)
  • Devamlı değişen bir fizyonomiye tek bir ifade dayattığı için, maske insanı kaygılandırır. (Güzellik Hırsızları)
  • Değerli olan herşey , ender olmasıyla birlikte zor olsa gerek.. (Yaşam Boyu Esenlik)
  • körfez savaşı esnasında, suudi arabistan’ daki amerikan birlikleri petrol kuyularına girişleri, arap güçleri de mekke yolunu koruyorlardı. her insanın mukaddes yeri kendine gore! (Masumiyetin Ayartıcılığı)
  • Ne yöne döneceğimi bilemiyorum ,
    Bir çıkış bulamayan ne var ise o benim işte (Masumiyetin Ayartıcılığı)
  • “Bundan dolayı bir insan bir şeyin hem kölesi hem efendisi olması imkansız.” (Güzellik Hırsızları)
  • Kendi kendiyle doluyken ötekilere bir yer ayıramaz insan. (Aşk Paradoksu)
  • “İnsanın karşılaşacağı en fena vaka, farkına varmadan kendi mutluluğunun yanından geçip gitmektir. Mucizenin yaşadığımız vakada bulunduğunu fark etmeden, bigün her şeyi telafi edecek olağanüstü bir vaka olmasını beklemektir.” (Yaşam Boyu Esenlik)
  • Bağlı olanlara iyi mi eziyet edilirse, eziyet edenlere o denli bağlanılır. (Doğmadı Kutsal Çocuk)
  • …muhteşem bir kobaydı Madeleine : Hem bilgisiz, hem sabırlı ! (Doğmadı Kutsal Çocuk)
  • Kendileri zayıf oldukları halde sizin zayıflığınızı hissedebilme kabiliyetleri olan kimselere özgü keskin görüşlülüğe sahipti. (Güzellik Hırsızları)
  • Oldukça korktuğum içim peşinen hepsini horgörüyordum.
    Horgörü: Başkalarından aşağıda olma korkusu ve böylece onların kendilerine yönelik hükümlerini evvelde kestirme. (Güzellik Hırsızları)
  • İnsanın karşılaşacağı en fena vaka, farkına varmadan kendi mutluluğunun yanından geçip gitmektir. Mucizenin yaşadığımız vakada bulunduğunu fark etmeden, bigün her şeyi telafi edecek olağanüstü bir vaka olmasını beklemektir. (Yaşam Boyu Esenlik)
  • Bir zamanlar aşkın en mükemmel sebebi aşkın bizzat kendi tehlikesiydi. Tedbirsizlik bugün güvenlik çağımızın asla tanımayacağı tutkuları alevlendiriyordu. Sevmenin tehlikeye atılma olduğu güzel günler geride kalalı pek de uzun vakit olmadı. Bugün aşklarımız hemen hemen açlığı bile tanımadan doygunluktan ölüyor.

    Hem kuzum, esasen kanamakta olan bir ruhu yaralamaktan güzeli var mıdır?

    Yoksa sen, deli bir aşkın hanımefendileri köleleştirmek için erkekler tarafınca yaratılmış baskıcı bir mit bulunduğunu bilmiyor musun? (Hınç Ayları)
  • İnsan kendi kurduğu dünyaya aittir, başkalarının kurduğuna değil! (Doğmadı Kutsal Çocuk)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş