Eğitim

Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek – Sun-mi Hwang Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek – Sun-mi Hwang Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek kimin eseri? Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek kitabının yazarı kimdir? Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek konusu ve anafikri nedir? Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek kitabı ne konu alıyor? Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek PDF indirme linki var mı? Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek kitabının yazarı Sun-mi Hwang kimdir? İşte Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Sun-mi Hwang

Çevirmen: Sanem Üner

Orijinal Adı: 푸른 개 장발

Yayın Evi: Timaş Yayınları

İSBN: 9786050837001

Sayfa Sayısı: 120


Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Okuyacağınız bu kitap, Pasaklı isminde bir köpeğin hikâyesidir. Kendine özgü görünüşü sebebiyle doğduğu yerde, evinde bile dışlanan Pasaklı vaktinin çoğunu sahibinin evinin güneşli bahçesinde geçirir. Pasaklı’nın da tıpkı bizim benzer biçimde hayalleri ve özlemleri vardır. Ancak her kış kara bulutlar çöktüğünde Pasaklı, üstesinden gelmesi ihtiyaç duyulan zorluklarla karşılaşır. Pasaklı, kara bulutların arasından sahibinin bahçesinin ötesinde yatan arkadaşlık, annelik ve mutluluk ihtimallerinin peşine düşer. Eğer onlara tutunabilir ve çaresizce arzuladıklarını inşa edebilirse hak etmiş olduğu, hayalini kurduğu hayata kavuşabilecektir.

Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek, köpek ve insan arasındaki ilişkiye ayna tutan gerçekçi bir öykü olmasının yanı sıra cesurca yaşanmış bir yaşamın kutlamasıdır.


Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek Alıntıları – Sözleri

  • “Kimse bir ağacın sahibi değildir.”
  • “Hayatta birçok şey istediğin benzer biçimde gitmez.”
  • Ve sonrasında dünya bunca acı vakadan sonrasında, akıl sır ermez bir halde tekrardan sessiz ve sakin bir hale geliverdi.
  • Dişi olması uysal bir halde boyun eğmesini ve sesini çıkarmadan dayak yemesini mi gerektiriyordu?
  • Ağacın sahibi dışlandığını hissetmemeli. Eğer ağacı diken kendini daha iyi hissederse ağaç da daha iyi ve sıhhatli büyür.
  • Kendini oldukça yalnız hissediyordu.
  • “Gençler büyür, yaşlılar ise gitgide bitkin düşer. Ancak soğuk kışı atlatabilenler onun neyi gizlediğini farklıdır. Kış mevsimi, sırlarla doludur.”
  • Bir köpek sahibinin kaderini takip eder.
  • Sen kesinlikle onlardan daha kuvvetsiz değilsin. Neden seni itip kakmalarına izin veriyorsun.
  • “Gençler büyür, yaşlılar ise gitgide bitkin düşer. Ancak soğuk kışı atlatabilenler onun neyi gizlediğini farklıdır. Kış mevsimi, sırlarla doludur.”


Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek İncelemesi – Kişisel Yorumlar

“Bir köpek sahibinin kaderini takip eder.” Kitaptaki bu alıntı kitabı özetliyor diyebilirim.
Bir köpeğin yaşadıklarını, sahibi ile olan ilişkisi, yaşlı kedi ve tavuk (görümce) ile olan diyaloglarını neredeyse kusursuz bir üslupla konu alıyor.
Ayrıca okurken bazen “Çirkin ördek yavrusu” öyküsünü anımsattı.
Animasyon tadında, fabl türü, olan bu güzel hikâyeyi bir solukta okudum.
Kesinlikle tavsiye ederim. Her yaşa uygun. Ufaklıklara da okutun derim. (Gülüzar Yıldırım)

Yine güzel bir öykü okudum. Yazarın öteki kitabında olduğu benzer biçimde dişi bir karakteri yazması beni mutlu etti.
İnsan ve köpek arasındaki ilişkiyi, anneliği, dostluğu konu alıyor kitap bizlere. Aşırı aşırı gerçekçi bir ifade var ve benim hayvanlara olan düşkünlüğüm okurken fazlasıyla etkilenmeme sebep oldu. Yer yer güldürse de üzücü bir öykü. Ilkin anneden ve kardeşlerden hemen sonra yavrularından ayrı düşen bir köpek..
Her yaşa uygun bir kitap olmasına rağmen bilhassa evlatların gelişim dönemlerinde kesinlikle okuması ihtiyaç duyulan kitaplardan biri olabilir nitelikle.
Tavsiye edilir. (Rabia)

Bu iki kitabın birbiriyle bağlantılı tek yanı bir tavuk ve bir köpek üstünden sembolize edilerek, annelik üstüne bir ifade yapılması. Bir seri değil fakat gene de ikisini birbirinden ayırarak paylaşmak istemedim. Zira mevzu bakımından birbiriyle ortak noktaları bulunmakta. Her iki kitabın da ayrı ayrı mevzusundan bahsedip hemen sonra bana hissettirdiklerini yazacağım.
Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek
Bir çiftlikte kalabalık bir abiye ve ablaya haiz bir ailede doğar Pasaklı. Ailenin en ufak ve çelimsiz olan çocuğudur. Bu yüzden de oldukça fazla sevilmez kardeşleri içinde. Bu sevgisizlik de onu daha hırçın, daha huysuz yapar. Ailesinden geriye bir tek Pasaklı’nın kalması da manidardır bu durumda. Gün gelir o da erişkin olur ve annelikle tanışır. Çiftlik sahibi onu damızlık olarak kullanmaktadır ve yavrularını tek tek satar. Ilkin çocukluğundaki ayrımcılıkla savaşır, sonrasında da yavrularının kendisinden alınmasıyla…
Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk
Bir çiftlikte yalnızca yumurtlamak için kullanılan Filiz’in tek isteği kuluçkaya yatıp bir civciv sahibi olmaktır. Ancak yumurtlar yumurtlamaz elinden alınmaktadır yumurtaları. Bu duruma isyan eder ve yumurtlamaktan vazgeçer. Çiftlik sahibi de tavuğu gelinciğe yem olması için doğaya bırakır. Ancak Filiz büyük bir cesaret gösterir ve gelinciğin elinden kurtulur. Yolda tanıştığı bir ördek onu yaşamış olduğu çiftliğe götürür. Ördekle olan arkadaşlığı da bir ördek yumurtasına kuluçkaya yatmasını sağlar. Sonunda da bir ördeğe annelik yapar.
Fazlaca keyifli bir süreçti bu iki kitabı okumak. Her iki kitap da bence oldukça duygusaldı. Kadınların, cemiyet içinde hangi bakış açısıyla görüldüğünü ve bu bakış açısıyla savaşını süper ötesi bir üslupla anlatmış ki sevmemek mümkün değil. Pasaklı öz evlatlarından ayrılmanın acısını yaşarken Filiz öz evladı olmayan bir yumurtaya annelik yapıyor.
Tabi kitabı okurken bununla birlikte da hayvanların görmüş olduğu muameleye de üzülüyorsunuz. Sadece sembolizm olarak okumamak gerek. Hayvanlara meydana getirilen bir oldukça zalimliği de gözler önüne sermiş. Bir yumurtlama makinesi olarak kullanılan tavuklar ve damızlık olarak kullanılan köpekler… Doğaları bu mu acaba diye düşünüyor insan.
Bu iki keyifli kitabı herkeain okumasını tavsiye ediyorum.
Keyifli okumalar… (Zeynep Aksümer)


Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek PDF indirme linki var mı?


Sun-mi Hwang – Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Sun-mi Hwang Kimdir?

Cenup Kore’de başarı göstermiş bir animasyon filmi de meydana getirilen The Hen Who Dreamed She Could Fly (Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk) adlı masalıyla tanınan Cenup Koreli profesör ve yazar.

1963 senesinde beş çocuğun ikincisi olarak dünyaya gelen Hwang, yoksulluk sebebiyle ortaokula gidemedi, sadece ona sınıfın anahtarını veren bir öğretmen yardımıyla istediği süre okula gidebiliyor ve kitap okuyabiliyordu. Liseye sertifika sınavına girerek giriş yaptı ve Seul Sanat Enstitüsü ve Gwangju Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık bölümlerinden ve Chung-Ang Üniversitesi’nde yüksek lisans okulundan mezun oldu. Cenup Kore, Seul’de yaşıyor.

Hwang, Seul Sanat Enstitüsü Edebiyat Fakültesi’nde destek profesördür. Hwang’ın yazar olarak kariyeri 1995’te başladı ve o zamandan beri çeşitli türlerde ortalama 30 kitap yayınladı.

En oldukça tanındığı emek harcaması, Kore’de animasyon filmlerinde gişe rekorları kıran ve yayınlandığı ilk ayda ortalama 7 milyar won kazanan bir filme dönüşen, Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk adlı çalışmasıdır.

2000 senesinde yayınlanmasının arkasından, Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk, on yıl süresince en oldukça satanlar listelerinde kalmış olarak, 2 milyonun üstünde kopya satarak ve Kore tarihinin en yüksek kazanç icra eden animasyon filmine esin vererek anında bir klasik haline geldi. Ayrıca bir çizgi romana, bir tiyatro oyununa ve bir müzikale uyarlanmış ve 27 dile çevrilmiştir. Yazar bir röportajında, kitabını ziraatçi babasının hüzünlü ve savaşım eden yaşamı çevresinde temellendirdiğini söylemiştir.

Hwang’ın emek harcaması anane ve modernite, ekoloji ve özgürlük arayışı arasındaki kesişme noktalarına hitap ediyor. SBS Medya Edebiyat Ödülü’nü (2001) ve 36. Sejong Çocuk Edebiyatı Ödülü’nü (2003) kazanmıştır.


Sun-mi Hwang Kitapları – Eserleri

  • Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk
  • Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek
  • Miracle on Cherry Hill


Sun-mi Hwang Alıntıları – Sözleri

  • “Aynı türden olmanız büyük ve mutlu bir aile olduğunuz anlamına gelmez. Mühim olan birbirini anlamaktır. Bu, sevgidir!” (Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk)
  • “Gençler büyür, yaşlılar ise gitgide bitkin düşer. Ancak soğuk kışı atlatabilenler onun neyi gizlediğini farklıdır. Kış mevsimi, sırlarla doludur.” (Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek)
  • Değerli zamanlar sonsuza dek sürmez. (Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk)
  • Ve sonrasında dünya bunca acı vakadan sonrasında, akıl sır ermez bir halde tekrardan sessiz ve sakin bir hale geliverdi. (Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek)
  • Sen kesinlikle onlardan daha kuvvetsiz değilsin. Neden seni itip kakmalarına izin veriyorsun. (Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek)
  • Ağacın sahibi dışlandığını hissetmemeli. Eğer ağacı diken kendini daha iyi hissederse ağaç da daha iyi ve sıhhatli büyür. (Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek)
  • Her süre kuluçkaya yatabilmek istedim. Bir kerecik! Tek bir yumurta, bir tek benim için. Seni terk etmeyeceğim bebeğim, diye fısıldamak istedim. Hadi, kabuğunu kır. Seni görmek isterim ve yumurtadan çıkan bebeğimi kucaklamak. (Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk)
  • “Hayatta birçok şey istediğin benzer biçimde gitmez.” (Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek)
  • Aynı türden olmanız büyük ve mutlu bir aile olduğunuz anlamına gelmez. Mühim olan birbirini anlamaktır. Bu sevgidir! (Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk)
  • “Gençler büyür, yaşlılar ise gitgide bitkin düşer. Ancak soğuk kışı atlatabilenler onun neyi gizlediğini farklıdır. Kış mevsimi, sırlarla doludur.” (Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek)
  • Bir köpek sahibinin kaderini takip eder. (Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek)
  • “Aynı türden olmanız büyük ve mutlu bir aile olduğunuz anlamına gelmez. Mühim olan birbirini anlamaktır . Bu, sevgidir!” (Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk)
  • Değerli zamanlar sonsuza dek sürmez. (Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk)
  • Değerli zamanlar sonsuza dek sürmez. (Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk)
  • Kendini oldukça yalnız hissediyordu. (Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek)
  • “Kimse bir ağacın sahibi değildir.” (Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek)
  • Dişi olması uysal bir halde boyun eğmesini ve sesini çıkarmadan dayak yemesini mi gerektiriyordu? (Hayal Kurmaya Cesaret Eden Köpek)
  • Değerli zamanlar sonsuza dek sürmez. (Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk)
  • Aynı türden olmanız büyük ve mutlu bir aile olduğunuz anlamına gelmez. Mühim olan birbirini anlamaktır. Bu, sevgidir! (Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş