Güncel

Hayvan Kredisi Veren Bankalar 2022 Faizsiz Hayvan Kredisi

Hayvan kredisi veren bankalar 2022, Hayvancılık kredisi hesaplama, Ziraat Bankası hayvancılık kredisi, Halkbank hayvancılık kredisi, Halkbank büyükbaş hayvan kredisi, hayvancılık kredisi, İş Bankası hayvancılık kredisi hesaplama, Küçükbaş hayvan kredisi şeklinde mevzular hakkında çiftçilere yönelik hayvan kredisi veren bankalar ve bankaların hayvancılık kredileri faiz oranları ile ilgili data sahibi olmak için yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Her yıl olduğu şeklinde 2022 senesinde da çiftçilere yönelik kredi imkanları devam ediyor. Hayvancılık alanında ilerlemek isteyen kişiler bu kredilerden yararlanmak isterken hangi banka ve kurumların kredi ya da destek verdiğini araştırıyor. Büyükbaş, küçükbaş, kanatlı sektörü ya da arıcılık ile ilgili kredi kullanmak isteyen kişiler hangi bankaların kredi imkanı tanıdığını merak ediyor.

Hayvan Kredisi Veren Bankalar 2022

Hayvancılık yapmak isteyen kişilerin finansal deposu olan bankalar, hayvancılıkta yeni girişimcilere ve yatırım amaçlı işinin büyütmek isteyen çiftçilere hayvan kredisi adı altında kredi imkanı sağlamaktadır. Hayvan kredileri ile kişiler hayvan alımlarını gerçekleştirebildiği şeklinde hayvancılık sektöründe işletme giderlerini de karşılayabilmektedir. En oldukça dört gözle beklenen konuların başlangıcında hayvan kredisi veren bankalar gelmektedir. Çiftçilere hayvan kredisi veren bankalar:


  1. Ziraat Bankası
  2. Şekerbank
  3. QNB Finansbank

Başta Ziraat Bankası olmak suretiyle yukarıdaki bankalarda hayvan kredileri ile yetiştiricilere destek olmaktadır. Hayvancılık yalnızca büyükbaş ve küçükbaş hayvandan ibaret değildir. Kanatlı hayvancılık, arıcılık ve su ürünleri de hayvancılık sektörü içerinde yer almıştır.

Bu hayvancılık türlerinden birini yapmak ya da halihazırda bulunan işletmenin büyümesi için hayvan kredisi veren bankalardan kullanılacak olan krediler ile hayvan sayısı arttırılabildiği şeklinde işletmelerde büyütülebilir.

Bilindiği suretiyle, geçtiğimiz senenin başlarında Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin tarımsal işletmeler için düşük faizli işletme ve yatırım kredilerinin kullanılmasına için karar yürürlüğe girdi.

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi

Hayvancılık kredilerinin büyük bir kısmı Ziraat Bankası tarafınca verilmektedir. Çeşitli hayvansal üretim mevzularında etkinlik gösteren üreticilere, işletmelerinin gereksinimlerine gore hayvan kredileri sunulmaktadır.


Büyükbaş, küçükbaş hayvancılık, kanatlı hayvancılık, arıcılık şeklinde hayvansal üretim mevzularında meydana getirilen yatırım ve üretim faaliyetlerinin finansmanına yönelik Ziraat Bankası kredi kullandırmaktadır. Ziraat Bankası çiftçilere hayvansal üretim kapsamında işletme ve yatırım kredileri sunmaktadır.

Hayvan Kredisi Veren Bankalar 2022 Faizsiz Hayvan Kredisi

İşletme kredilerinde; yem, ilaç, yakıt, makine bakım ve onarım, sigorta, kira şeklinde giderler ile belirli üretim mevzularında ve özelliklerde büyükbaş hayvan, küçükbaş hayvan, kanatlı hayvan alımına ilişkin giderleri karşılarken,

Yatırım kredilerinde ise; ahır yapımı, süt soğutma tankı, çeşitli ekipman alımı, işletmenin ihtiyacı ile orantılı güneş, rüzgar yatırımları, yatırımın yapılacağı arsanın alımı ve özelliklerde büyükbaş, küçükbaş hayvan alımına ilişkin giderleri karşılanabilmektedir.

Üretim meydana getirilen hayvancılık mevzusu ile koşullar uygun ise ve Cumhurbaşkanı Kararında yer edinen kriterler sağlıyorsa düşük faizli kredi imkanından yararlanılabilmektedir.

Hayvan kredileri için başvurular Ziraat Bankası şubelerine yapılmaktadır. Başvurular esnasında kişilerden istenen lüzumlu belgeler ise aşağıdaki sıralanmıştır.

  • T.C kimlik belgesi
  • ÇKS belgesi
  • Arsa ve tarla tapularının fotokopileri
  • Kredi için güvence gösterilecek belgeler
  • Son 3 yıla ilişkin bilanço ve gelir tablosu

bu belgeler ile Ziraat Bankası şubelerinde hayvan kredisi başvuruları yapılabilmektedir. “ÇKS Belgesi Çıkartma ve Yenileme İşlemleri” adlı yazımızdan çks hakkında güncel data alabilirsiniz.

Şekerbank Hayvancılık Kredisi Şartları

Şekerbank tarafınca çiftçilere kullandırılacak olan hayvancılık yatırım kredileri, hayvancılık sektöründe 5 değişik kredilerle kullandırılmaktadır. Bunlar;

Süt Sığırcılığı ve Besicilik Kredisi

Süt sığırcılığı ve besicilik kredisi kullanacak olan çiftçilere Şekerbank, 60 aya varan vade alternatifleriyle yılda bir ödeme imkanı tanımaktadır. Hayvan alımlarının kredilendirmesi ise 18 ay vadeli ile sınırlandırılmıştır. Kredi ile alınacak olan hayvanların TÜRKVET Kayıt Sistemine kayıtlı olması ve damızlık belgesine haiz olması gerekmektedir.

Süt hayvancılığında minimum beş baş ve üstü, besicilikte ise minimum on baş ve üstü hayvanı olan yada Şekerbank’tan kullanılacak olan krediler ile kapasitesini minimum bu seviyeye çıkartabilecek işletmelere kullandırılmaktadır.

Küçükbaş Süt Hayvancılığı ve Besicilik Kredisi

Küçükbaş süt hayvancılığı ve besicilik kredisi kullanacak olan kişilerin hayvanları Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine kaydedilmiş olması ve minimum üç ay süre ile sisteme kayıtlı olduklarını kanıtlayacak Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinden yazılı belge getirilmiş olması gerekmektedir. En azca iki senedir küçükbaş hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin koyunda 50, keçide minimum 25 baş hayvana haiz yada kullandırılacak kredi ile minimum bu kapasiteye yetişmesi gerekmektedir.

Tavukçuluk Kredisi

Şekerbank’tan tavukçuluk kredisi kullanmak isteyen kişilere et tavukçuluğu için ayrı, yumurta tavukçuluğu için ayrı ve hindi yetiştiriciliği için ayrı kredi kullandırılacaktır. Et tavukçuluğunda 60 ay vade ve yılda 1 ödemeli kredi verilmekte. Yumurta tavukçuluğunda da 60 ay vadeyle yılda bir ödemeli kredi verilmektedir. Hindi yetiştiriciliğinde ise 60 ay vadeli kredi kullandırılacaktır. Krediyi kullanacak olan gerçek kişilerde yetiştiricinin minimum iki yıl deneyimli olması ve tüzel kişilerde ise minimum bir ortağında tavukçuluk sektöründe minimum 2 yıl deneyimli olması gerekmektedir.

Su Ürünleri Kredisi

Su ürünleri için kredi çekecek olan kişilere iki değişik kredi türü verilmektedir. Bunlardan ilki su ürünleri avcılığı için diğeri ise su ürünleri yetiştiriciliği içindir. Her iki kredi türü için 60 ay vadeli ve yılda bir ödemeli olarak kredi kullandırılmaktadır.

Arıcılık Kredisi

Şekerbank arıcılık kredisinin vade sayısı öteki sektörlere gore farklıdır. 36 ay vadeli ve yılda bir ödemeli olarak kredi imkanı çiftçilere banka tarafınca kullandırılmaktadır. Bu kredi, birlik üyesi tüzel şahıs ve tarımsal işletmelere hususi olmaktadır. Yalnızca il arı yetiştiricileri birliğinin minimum 1 senelik üyesi olan arıcılar ile arıcılık faaliyetleriyle 1 yıldan uzun süre uğraşan tüzel kişilere kullandırılır.

Finansbank Hayvan Kredisi

Finansbank’ta Şekerbank şeklinde çiftçilere hayvan kredisi kullandırırken sektörlere gore değişik krediler sunmaktadır. Toplam 6 kategoriye ayrılmış Şekerbank hayvan kredileri aşağıdaki gibidir:

Besicilik Kredisi

Besicilik kredisinin vade süresi 24 ay olmaktadır. Geri ödemeler ise 1 – 3 – 6 – 12 ayda bir gerçekleşecek şekilde planlanmaktadır. Besicilik kredisi lüzumlu belgeler ise;

  • ÇKS belgesi,
  • T.C kimlik fotokopisi
  • Hayvan Kayıt Sistemine kayıt belgesi,
  • İşletmenin tescil belgesi,
  • Hayvan alımı gerçekleşiyorsa hayvanların pasaportları

lüzumlu belgeler arasındadır.

Hayvan Kredisi Veren Bankalar 2022 Faizsiz Hayvan Kredisi

Hayvan Kredisi Veren Bankalar 2022 Faizsiz Hayvan Kredisi

Kanatlı Kümes Hayvancılığı Kredisi

Kanatlı kümes hayvancılığı kredisi çiftçinin üretim maliyetleri toplamının %75’ini karşılamaktadır. Hususi müşteriler için bu oran %85’e kadar artırılabilmektedir. Vade sayısı 2 yıl olmakta ödemeler ise 1 – 3 – 6 – 12 ay bir gerçekleşir.

QNB Finansbank tarafınca kredi için istenen lüzumlu belgeler ise;

  • T.C kimlik kartı fotokopisi
  • ÇKS belgesi
  • Besin üretim sertifikası,
  • İşletmenin tescil belgesi,
  • Emek harcama izini ile sıhhat sertifikası

Süt Hayvancılığı Kredisi

Süt hayvancılığı kredisi üretimin %75’ine kadar karşılamaktadır. 24 ay vadeli olan süt hayvancılığı kredisinin ödemeleri 1 – 3 – 6 ayda bir geri ödemelidir. Banka tarafınca istenen lüzumlu belgeler ise;

  • T.C kimlik fotokopisi
  • ÇKS belgesi
  • Damızlık birliği üyelik belgesi
  • Hayvan varlığının sıralaması
  • İşletmenin izin belgesi

Finansbank hayvancılık kredisine müracaat için tıklayınız.

Arıcılık Kredisi

Finansbank’ın öteki hayvancılık kredi türleri şeklinde arıcılık kredisi de üretim maliyetinin % 75’ini karşılamaktadır. 24 ay kadar taksitlendirme yapılabilmektedir. Ödemeler hasat dönemlerine uygun olacak şekilde gerçekleşir. Banka tarafınca arıcılık kredisi için istenen belgeler; kimlik fotokopisi, Arıcılık kayıt sistemi belgesi (AKS) ya da Arıcılar Birliğinden alınacak arıcı kimlik belgesi olmaktadır.

Su Ürünleri Kültür Balıkçılığı Kredisi

Finansbank’tan su ürünleri balıkçılık kredisi kullanacak olan çiftçilerin üretim maliyetlerinin %75’i banka tarafınca karşılanıyor. Bu oran hususi müşterilerde ise %85’i bulabiliyor. 24 aya kadar taksitlendirme meydana getirilen kredide ödemeler 3 – 6 – 9 – 12 ayda bir gerçekleşiyor. Kredi müracaat yapılırken çiftçilerden istenen belgeler ise;

  • ÇKS belgesi
  • T.C kimlik fotokopisi
  • Su ürünleri yetiştiricilik belgesi
  • Su ürünleri için izin belgesi
  • Bu belgeler ile kredi başvurusunda bulunulabilir.

Su Ürünleri Avcılığı Kredisi

Su ürünleri avcılığı kredisi için karşılanacak olan maliyet öteki kredi türleri şeklinde % 75’e kadar olmaktadır. 2 yıla kadar taksitlendirme seçeneği sunulmaktadır. Ödemeler su ürünleri üreticilerinin düzenine uygun olacak şekilde gerçekleşir. Banka tarafınca kredi için istenen lüzumlu evraklar ise;

  • ÇKS belgesi
  • T.C kimlik kartı fotokopisi
  • Su ürünleri avcılığı ruhsatı
  • Gemiler için ise denize uygunluk belgesi
  • Gemi tasdiknamesi
  • Tonilato belgesi (Türk bandıralı tüm gemilerde bulunması gerekir. Geminin hacim ve ağırlığını gösteren belgedir)

Denizbank Hayvan Kredisi 2022

Denizbank tarafınca hayvancılık meydana getirecek olan kişilere kullandırılacak tarımsal yatırım kredileri içinde yer edinen hayvancılık kredisi kendi içinde 3 kategoriye ayrılmakta ve bankanın müşterilerine kullandırılmaktadır. Denizbank tarafınca çiftçilere kullandırılacak olan hayvancılık kredileri ise;

Hayvancılık Ekipmanına Yönelik Krediler: Banka tarafınca kullandırılacak olan ekipman alımlarına yönelik kredi için 60 aya varan vade imkanı bulunmaktadır. Kredi kullanım oranı ise proforma satmaca değerinin %75’i olmaktadır.

1670553116 931 Hayvan Kredisi Veren Bankalar 2022 Faizsiz Hayvan Kredisi

Çiftçilere Hayvan Kredisi Veren Bankalar

Süt Hayvanı Alım Kredisi: Süt hayvancılığı meydana getiren tarımsal işletmelerin finansman ihtiyacını karşılamaktadır. Süt hayvancılığı alım kredileri vadesi ise 60 aya kadar çıkmaktadır. Kredinin kullanım oranı minimum %75 olmaktadır.

Besi Hayvanı Alım Kredisi: Besi hayvancılığı meydana getiren işletmelerin besi sığır alımı için gerekseme duydukları finansman ihtiyacını çiftçiler bu kredi ile karşılamaktadır. Denizbank besi hayvancılığı alım kredisini 6 ayda bir ödemeli ve en fazla 1 yıl vadeli olarak kullandırılmaktadır. Kredi kullanım oranı ise azami %75 olmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş